maandag 11 oktober 2021

Exorbitant


Vaatstra-speurder Wim Dankbaar gaat, uiteraard, in beroep tegen zijn meest recente veroordeling door de politierechter. Hij kreeg vorige week een werkstraf van 120 uur en vier maanden voorwaardelijk celstraf voor het belasteren van Wolfgang Hebben, een in Nederland wonende Duitser die volgens hem een (onduidelijke) rol zou hebben gespeeld bij de moord op Marianne Vaatstra. Die beschuldigingen hadden al eerder geleid tot een gevangenisstraf, maar zelfs vanuit zijn cel in Zaandam is Dankbaar met handgeschreven briefjes doorgegaan met het belasteren van het slachtoffer op zijn site.

Omdat Dankbaar de naam van Hebben had verwijderd op zijn site hoeft hij niet weer de gevangenis in, maar hij moet het slachtoffer wel 5000 euro smartengeld betalen. Dat gaat weer af van de erfenis waarvan Dankbaar (inwonend bij zijn zus) leeft. 'Exorbitant' noemt Wim het bedrag

De politierechter raadde Dankbaar aan zijn leven een positieve draai te geven door eens heel andere dingen te gaan doen dan justitie op de huid te zitten. Maar dat gaat Wim natuurlijk niet doen. Die waant zich een soort Willem Oltmans die ooit 8 miljoen kreeg van de Staat omdat hij stelselmatig was gehinderd. Het verschil is natuurlijk dat Oltmans serieuze journalistiek bedreef en Dankbaar een mislukte amateurspeurder is die een complete puinhoop van zijn leven heeft gemaakt. 

Foto Nationaal Archief, CC0


Geen opmerkingen:

Een reactie posten