maandag 22 september 2008

Het grote bukken


Geencommentaar.nl blieft geen Geenstijl-vandalen - 'roze horden die het internet onveilig maken' - meer op zijn site en heeft een database aangelegd van 2000 IP-adressen van Geenstijl-reaguurders. Dit in verband met het bekladden van een petitie die, naar aanleiding van het behoorlijk in opspraak geraakte Bluf!-verleden, de vrijheid van pers en van meningsuiting wilde benadrukken.

GeenStijl had de achterban opgeroepen om op de 'vermeend hilarische' Bluf2008 petitie te reageren, en dat lukte wonderwel met ondertekenaars als Hugo Chavez (Wereldverkloter), Pius XIII (Theoloog), Job Cohen (Theedrinker) en Andreas Baader (Beroepsboeroeper).

En dus sloeg Geencommentaar.nl keihard terug: "Joehoe, kansloze F5-erts, zeg maar dag met je kleverige fapfaphandje tegen het anonieme vuilspuiten, jullie zijn er gloeiend bij. Het grote bukken kan beginnen. Zoals gezegd, in IP-adressen handelen doen we niet, maar als een rochelende man in een regenjas een envelop laat vallen in de parkeergarage zijn we niet te beroerd om hem op te rapen. Voor het IP-adres dat de meeste api-calls genereert is er uiteraard een extragratis hoofdprijs, waar we de winnaar tzt graag mee verrassen."

Waarna GeenStijl een heimenlijk javascriptje liet draaien waardoor Bluf2008 werd overstelpt met hits. "Telegraaf Media Groep DDoSt GeenCommentaar," kopte Sarcasso.nl. "Geachte directie van de Telegraaf Media Groep, bent u op de hoogte van deze criminele activiteiten van uw dochteronderneming en zo ja bent u van plan dergelijke methoden in de toekomst met andere TMG-ondernemingen ook toe te passen?"

Inmiddels zijn er computerjuristen die zich hardop afvragen of de acties van beide sites geen vorm van computercriminaliteit zijn, maar de actie beschadiging van GeenStijl lijkt in elk geval meer dan geslaagd. Geen mens heeft het meer over die Bluf!-petitie aan de "stenengooiende huizenstelende Uitvreet Generatie" zelf. Die petitie sloeg trouwens sowieso al nergens op.

1 opmerking:

  1. Damn ...

    Ik ga steeds meer van je houden ;-)

    Ik moet zeggen dat je een geweldige stijl en klasse hebt. Ik waardeer in ieder geval hoe scherp je bent, ook al pak je de gevoelige onderwerpen beet waar ik het niet met je eens ben.

    Ga vooral door met wat je doet ! Ik lees het met plezier ;-)

    BeantwoordenVerwijderen