dinsdag 16 september 2008

Muiterij op de bounty


Wat zou er toch in godsnaam gebeurd zijn achter de schermen van 's lands grootste zweef- annex UFO-site Niburu? Hoofdredacteur Anton Teuben klom afgelopen weekend hoogstpersoonlijk in de pen om te melden dat "de ongelofelijke toename van het aantal bezoekers en de programma's van Adam Curry ons zoveel nieuwe mogelijkheden heeft gebracht dat Niburu.nl zijn vleugels verder kan uitspreiden." Klinkt veelbelovend, zeker als je leest dat zich "vrijwel dagelijks de vreedzame buitenaardse interventie manifesteert die zijn hoogtepunt gaat bereiken midden oktober."

Maar vervolgens lezen we dat "het intern door tijdgebrek niet voor iedereen mogelijk is de stormachtige ontwikkelingen te volgen en te realiseren, waardoor er jammer genoeg een breuk is ontstaan met een aantal zeer waardevolle medewerkers." Dat klinkt als enorme ruzie in de tent, zeker "omdat het ons ontbrak aan liquide middelen om deze problemen op te lossen" en je tussen de regels doorleest dat een clubje afvalligen zijn eigen plan wil trekken. Kon de galactische federatie deze muiterij op de bounty (of moeten we schrijven USS Enterprise?) niet bedwingen?

Het was trouwens al eens eerder hommeles bij Niburu, maar net als bij de Orde der Transformanten doe je dan net alsof je neus bloedt: Schietpartijen? Sekorgies? Hersenspoeling? Bij ons?

Maar gelukkig, kapitein Teuben meldt dat hij een nieuwe bemanning heeft die continu met elkaar in gesprek is: "Wij hebben daarom de mogelijkheid vanaf maandagmiddag 12.00 uur weer volledig te functioneren." En let op: alleen onder de betovering van Teuben zien, horen en voelen deze pupillen zaken die wij aardse stervelingen nooit zullen ervaren. Hoe doet hij dat toch?

2 opmerkingen: