maandag 15 september 2008

Azijnbode

GeenStijl gekwetst? Dat is wat Amerikanen (en inmiddels ook Nederlanders) een oxymoron noemen. Het schoklog had in juli zogenaamd grote problemen met een artikel in de Volkskrant alias de Azijnbode, dat stelde dat de "GeenStijlgeneratie erop los bedreigt". "Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend," herhaalde hoofdredacteur Dominique Weesie de eigen GeenStijl-slogan.

De grootste schreeuwers blijken altijd over de kleinste teentjes te beschikken, en dus werd besloten om de letterknechten van Pieter Broertjes maar eens tot de orde te roepen. Oftewel: een heuse klacht bij de Raad voor de Journalistiek, door GeenStijl zelf ooit "een clubje windbuilen zonder gezag, laat staan ruggengraat" en een "clubje vingerplanten" genoemd.

Als het zo uitkomt, wil je nog wel even je gelijk halen bij de raad die je niet erkent. Zoiets is alleen niet te verkopen aan de achterban, dus die maak je dan wijs dat alles een grote hoax is. Hoewel adjunct-hoofdredacteur Elshout volgens GeenStijl vrijdag "in C&A kostuum naar het clubje pijprokende gehoorapparaten werd gestuurd", meldt Villamedia dat het schoklog niet kwam opdagen bij de Raad. GeenStijl had immers een eer op te houden. De pijprokende gehoorapparaten waren not amused. "Wij doen niet aan grappen," aldus de voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, waarna de behandeling begon. Die duurde ongeveer vijf minuten.

Uitspraak over acht weken. Let op: dat wordt me weer een hoax! Schijnt dat zelfs de fans erin zijn getrapt: "Het zal me niets verbazen als die klacht gegrond wordt verklaard. Zo niet, dan hebben we en precedent: dan kunnen we voklskrantlezers ook wel over een kam scheren met linkse terroristen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten