maandag 29 september 2008

WC Eend


AIDS onderzoeker Joep Lange maakte zich vrijdagavond bij De Leugen Regeert nog eens flink kwaad over dat stuk in de NRC, waarin Oostenrijker Christian Fiala suggereerde dat de AIDS-cijfers in Afrika (met opzet) overdreven worden om onderzoeksgeld aan te trekken. Dat artikel was natuurlijk koren op de molen van elkaar napratende AIDS-complottertjes, die daarbij ook nog eens beweren (op gezag van anderhalve man en een paardenkop) dat HIV helemaal niet bestaat en wij met zijn allen bij de neus worden genomen.

De NRC had Fiala - omstreden eigenaar van een abortuskliniek - gevraagd om een iets anders te horen dan "Wij van WC Eend adviseren WC Eend", maar had beter eerst eens kunnen googelen naar de vreemde praktijken bij zijn kliniek in Wenen. Niet echt een man die je voor een serieuze opinie vraagt.

Lange mocht in NRC Fiala wel van repliek dienen. Hij beschuldigde Fiala onder meer van het leggen van valse verbanden, zoals dat van de ‘onverenigbaarheid’ van de hoge HIV-prevalentie in Oeganda begin jaren negentig en de huidige bevolkingsgroei van dat land. Daar is inderdaad weinig paradoxaals aan. Ook vertelt Fiala volgens Lange "leugens gebaseerd op anekdotiek", een bekend trucje van AIDS complotters. Er zal een enkeling zijn die 15 jaar geleden HIV-positief bevonden werd en nog in leven is, maar de meeste mensen die 15 jaar geleden HIV-positief waren zijn nu dood, stelt Lange.

Lange: "Toen ik in 1992 voor het eerst meeliep met de artsenronde in Mulago Hospital (het academisch ziekenhuis van Kampala, Oeganda) lagen twee mensen in één bed en velen op de grond, allemaal ten gevolge van hiv/aids. De daarop volgende jaren hebben wij ruim de helft van ons onderzoeksteam in Kampala verloren, allemaal ten gevolge van hiv/aids. In Beira, Mozambique, is het nog erger." En Lange wees nog eens op de recente cijfers: nog altijd ruim 33 miljoen AIDS patiënten, van wie 22,5 miljoen (ruim 2/3) in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Je zou denken, die cijfers zeggen wel iets, maar nee, zelfs bij Grenswetenschap zijn ze de kluts goed kwijt: "Wij, het onwetende en goedgelovige publiek, zitten ondertussen gevangen tussen tussen tegenstrijdige verhalen, ego's, belangen en mumbo-jumbo uit de medische hoek en worden telkens geconfronteerd met meer welles en soms nietes uitlatingen in de media. Vanuit grenswetenschappelijke visie is de HIV=AIDS=DOOD-theorie onhoudbaar."

Maar dat verwart de redacteur dan weer met een discussie over de juiste behandeling van AIDS. Dus ga je toch dood van AIDS? Lastige materie, die grenswetenschappen.

6 opmerkingen:

 1. Barracuda....wat een grap....

  Ik zie hier 5 artikelen met bij elkaar 3 reacties.....Je hebt jezelf de mond gesnoerd met je tenenkrommende logica tegen de alternatieve media!!!!

  Waarom durf je geen artikel te schrijven over HET onderwerp van dit moment: DE IMPLODERENDE ECONOMIE??

  Bang op je bek te gaan Billy??, ouwe desinformant die je bent....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat jij nog wat inhoudelijks te melden hebt dan....sukkel

  De imploderende economie? Ik denk dat hij even wacht tot de kopstukken van de NWO op tv bekendmaken dat het allemaal een vooropgezet plan was en we in de VS gaan betalen met de Amero.
  Kijk naar de tekenen, Fortis is alvast van kopstuk Bos hehehe

  Alsjeblieft vent, ga lekker naar Zapruder met je andere 1100 idioten verder fantaseren.

  Wat mij betreft: prima stukjes hier en je hoeft niet altijd te reageren als je een blog volgt....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow, dit ging natuurlijk niet over de economie? Nog altijd wat moeite met lezen blijkt wel weer:

  http://barracudanls.blogspot.com/2008/09/omgekeerde-logica.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde net zeggen, complottertje De Truth heeft weer eens niet opgelet. Scroll even een paar berichten terug, dombo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wie noemt zich nou weer De truth?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. blabla Aids...bla die bla die bla..


  Je kunt je beter druk maken om het HPV vaccin dat binnekort gratis wordt aangeboden door onze gristenvrienden....

  Denk na voordat je er weer intrapt, en je je meissie van 12 injecteerd met afgewerktw virrusdeeltjes en weet ik wat allemaal.....en dat terwijl het vrijwel geen effect heeft, behalve ernstige bijwerkingen.....oja en het kost miljoenen....

  Slaap lekker trolletjes...

  BeantwoordenVerwijderen