woensdag 17 september 2008

Ontkenning


Nou, steek de brandstapels alvast maar aan. Zet de propaganda-machine nog maar tandje hoger. Pek en veren en wel snel. Het NRC geeft een zwengel aan de AIDS-discussie door zwaar in de ontkenning te gaan. Gaat dit over? Over AIDS ontkenners, een klein clubje dissidenten dat ons wil doen laten geloven dat HIV niet bestaat en AIDS waarschijnlijk ook niet, laat staan dat er sprake is van een besmettelijk virus. Vraag niet wat het dan wel is, want dan krijg je hoofdzakelijke erg vage antwoorden. Over besmette naalden enzo.

Vaak komt deze opvatting van lieden die menen dat HIV en AIDS verzinsels zijn van de farmaceutische industrie met als doel om zoveel mogelijk medicijnen te verkopen. Wat is de wereld toch simpel. Het curieuze is dat de AIDS ontkenners wel graag schermen met namen van dissidente Nobelprijswinnaars en deskundigen met hands on ervaring om aan te tonen dat er in hun wereldje heus niet alleen maar dwazen rondlopen, maar als zo'n persoon zich in het verkeerde kamp bevindt is het per definitie een oplichter.

Waar de AIDS ontkenners ook erg goed in zijn is een artikel uit de mean stream media helemaal in hun voordeel uitleggen. Het NRC doet aan AIDS ontkenning, staat er dan. De AIDS-epidemie is bedrog. In plaats van dat miljoenen Afrikanen dood gaan aan het virus, is er sprake van explosieve bevolkingsgroei. De cijfers zijn overdreven. Door de enorme belangenverstrengeling en winstgevendheid van het AIDS-verhaal zijn wetenschappers onbetrouwbaar."

Het verhaaltje wordt gretig geciteerd door dwarsliggers, zoals Vrijspreker, die weliswaar toegeeft geen medisch blog te zijn, maar de AIDS mythe niettemin gelijkstelt aan de klimaathype. "Het heeft ruim 20 jaar geduurd, maar er bestaat nu een kans dat de AIDS-mythe (of HOAX, in modern internet-taalgebruik) wordt doorgeprikt."

Nou moet gezegd: de NRC is zelf mede schuldig door de suggestieve kop De aidsepidemie in Afrika is bedrog. Maar dat is helemaal niet wat schrijver Christian Fiala - specialist obstetrie en gynaecologie, onderzoeker aids in Oeganda en Thailand - beweert. Die zet hooguit kritische kanttekeningen bij het aantal met HIV-besmette mensen in Afrika en dat is niet meer dan een legitieme discussie gelet op het vele geld dat aan de bestrijding wordt gegeven. Maar nergens ontkent Fiala het bestaan van AIDS of HIV. AIDS complotters hebben echter aan een half woord genoeg om victorie te kraaien. Zie je wel, zelfs een deftige krant als het NRC zegt het. Ook zo benieuwd wat het NRC morgen weer gaat ontkennen?

6 opmerkingen:

 1. Er zijn twee dingen die ontkent kunnen worden: (1) HIV veroorzaakt AIDS en (2) de aidsepidimie in Africa. Feit is dat aidsontkenners vaak alle twee ontkennen, beide ondersteunen namelijk het idee van nietsontziende op-geld-beluste AIDS industrie. In die zin kan de plaatsing van het artikel in het NRC dan ook zeker als een overwinning van de full blown ontkenners worden gezien. Hoewel het inderdaad niet betekent dat het NRC de ontkenning van (1) ondersteunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar om dat dan weer bedrog te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, wat een bekend concept is deze deze site.
  Kritisch tegen complotters noem jeje?
  Vooringenomen, maar het ergste is, je gebruikt geen argumenten, , gaat niet echt ergens op in, maar steekt je neus er een halve centimeter in een onderwerp en stelt dan conclusies.
  Geen debat , geen discussie , maar slechts gekleurde kanttekeningen.
  De diepgang en insteek van de Libelle, waarbij jou bronnen wel heel erg beperkt zijn.
  Zolang er geen openbaar debat komt tussen de gangbare en complot meningen zijn dit soort sites misplaatst, tegenwicht trachten te bieden voor een discussie die openbaar gevoerd zou moeten worden, maar niet gevoerd wordt, en niet in zijn pubertijd op internet gesmoord zou moeten worden door dit soort debunksites.
  Beschamend, ondemocratisch en laf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig zoekt Patman van Zapruder dingen wel goed uit zodat al snel duidelijk is wat Falia bedoelt:

  http://zapruder.nl/portal/artikel/het_nrc_doet_aan_aids_ontkenning/#n43919

  "Uhhhm, ben ik woordblind ofzo? Ik zie het letterlijk staan. Als je andere publicaties van deze auteur bekijkt:

  http://www.virusmyth.com/aids/hiv/chrfafrica.htm
  http://www.rethinkingaids.de/allg/epidem-d.htm

  Dan denk ik ook dat die Fiala dat gewoon bedoelt. Sterker nog Fiala is een uitgesproken dissident:

  http://www.ocnus.net/cgi-bin/exec/view.cgi?archive=104&num=26535&printer=1

  [i]Amongst them the German physician Claus KOEHNLEIN and the Austrain gynaecologist Christian FIALA.Both are well known for their dissident opinion about HIV-Aids.

  In summary:
  - HIV virus does not exist
  - If it exists, it does not cause AIDS
  - AIDS is a lifestyle disease. In the US and Europe caused by "immunsuppressive" lifestyle drugs, and/or "immunosuppressive" antiretrovirals, in Africa caused by the immunosuppression of malnutrition.
  -Furthermore they claim, that in Africa HIV- tests are practically not available and the diagnosis of HIV/AIDS describes diseases, that have always been there before like TB, Malaria, Diarrhea, Leprosy.[/i]

  De gebruikelijk verdraaiing van Billy dus weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geestelijke verdraaiing? Ga je ons ook weer wijsmaken dat AIDS/HIV niet bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niemand heeft ooit commentaar geegeven op de opmerkingen van Lee Evans over aids...

  BeantwoordenVerwijderen