dinsdag 30 september 2008

Rooftocht


Je zou toch verwachten dat een site met de naam NWO Info helemaal loos gaat op de kredietcrisis, het turbo- of het casinokapitalisme, in casu het Wall Street misdaadsyndicaat. Die crisis past immers helemaal bij het beeld dat complotdenkers hebben bij pervers graaiende mannen in veel te hoge posities achter gesloten Bilderberg-deuren. Zelfs Herman Wijffels, bewindvoerder bij de Wereldbank, ex-chef van de Rabobank, CDA-denker en formateur, geeft toe dat het financieel bestel op een rooftocht begon te lijken en het failliet van het Wall Street-kapitalisme nabij is. Allemaal de schuld van de neocons.

Maar niks dus, op maandag 29 september meldde NWO Info doodleuk dat de BBC zijn uiterste best heeft gedaan om de aanslagen van 9/11 te reduceren tot de officiële complottheorie van 19 plofmoslims. Dat is pas lekker relevant, om ruim zeven jaar na de aanslagen nog eens volstrekt achterhaalde 9/11 koeien uit de sloot te halen, terwijl de banken bij bosjes omvallen en de bankaandelen op zwarte maandag massaal in de uitverkoop gaan. Zou de auteur - mr. drs. BOU, let op de dure titels - onder een steen leven? Zou hij of zij niet even hebben geïnformeerd of zijn of haar bank onder het depositogarantiestelsel valt? Moest er niet nog even snel gepind worden bij de ABN Amro of Fortis-geldautomaten?

Nee, dan Klokkenluideronline. Daar staat een hele rij stoethaspels met een spaarvarken in de kast gereed om de hoge bankheren vanachter hun pc even tot de orde te roepen. Dan lees je weer eens over de grootste van hogerhand goedgekeurde en zelfs actief gesteunde kleptomanen circus uit de economische geschiedenis. Of heeft ene Kantklosser (...) ABN AMRO maar eens een stokerig mailtje gestuurd met de vraag waarom de bank geen invloed uitoefent om "die vieze gore pedoseksueel Maurice Lippens te verwijderen uit het MT van Fortis en hem te brengen op de enige plek waar hij thuishoort, voor de strafrechter?" Waarop Mw. J. van den Muijsenberg namens ABN antwoordt dat het taalgebruik niet voldoet aan "normaal geldende fatsoensnormen".

Maar het valt allemaal reuze mee. Heus, geloof ons. Het financiële stelsel is in 2001 al onderuit gegaan. Sneller dan menigeen voor mogelijk hield. Op 9/11 stortte stortte het WTC met 9,81 meter per seconde in. Inclusief Federal Home Loan Bank of New York, ITT Hartford Insurance Group, American Express Bank International, Salomon Smith Barney (SSB), Standard Chartered Bank en Provident Financial Management. Maar het Guinness Book of Records heeft gewoon zitten suffen.

2 opmerkingen:

  1. Is Neocon tegenwoordig synoniem met Neoliberaal? Neoliberaal is nog steeds het scheldwoord van SP-ers tegen vrije markt aanhangers. Neoconservatief wordt meestal gebruikt om de groep amerikaanse republikeinen te duiden die vroeger links waren en nu geloven in de missie van de USA om de wereld te domineren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Barracuda weet toch zeker wel dat "mr drs BOU" gewoon een andere naam is voor Inanna?
    Op Zapruder reageerde ze vroeger ook als Boudineke.

    Geen idee waarom, maar Inanna zelf refereert ook regelmatig naar NWO-info alsof het om de site van iemand anders zou gaan.

    BeantwoordenVerwijderen