dinsdag 19 januari 2010

Debat


Het complotkippenhok was de afgelopen 24 uur in paniek omdat De Balie in Amsterdam maandagavond een discussie organiseerde onder de titel 'Wetenschappers over het geloof in complotten'. "Het KennisCafé kijkt met open vizier naar de ontstaansgeschiedenis, de politieke belangen en het winnende recept voor een succesvolle complottheorie." Volkskrant journalist Martijn van Calmhout ging in gesprek met cultuursocioloog Stef Aupers van de Erasmus Universiteit Rotterdam, psycholoog Jan-Willem van Prooijen van de VU Amsterdam en historica/Amerikanist Markha Valenta van de UvA.

Het is altijd weer vermakelijk om te zien hoe complotters volledig over de rooie gaan wanneer hun heilige huis van zelfverzonnen zekerheden dreigt te worden aangetast. De aanval: op voorhand heel hard en vooral heel dom schreeuwen. Roepen dat alle kul die je ooit verkondigd hebt is uitgekomen dan wel bewezen, stellen dat "deep down al die "serieuze wetenschappers" toch een heeeeeeeeel klein beetje gaan twijfelen, zeker als mensen uit het publiek een paar snoeiharde feiten lanceren", ja zelfs dat de "brainwash MSM direct betrokken zijn bij de 911 met hun TV-Fakery". Kortom: ongeveer iedere complotgek in Nederland en daarbuiten reageerde. En ze trokken ook allemaal naar Amsterdam om die botte koppen eens goed de les te lezen.

Maar uiteindelijk werd het een ronduit milde avond, waarbij het niet eens ging om het ontkennen van complotten of het belachelijk maken van complotters, maar om de sociologische en psychologische verklaring van het fenomeen. Stef Aupers noemde bijvoorbeeld als redenen van het geloven in complotten het wantrouwen van de overheid, de tegenstrijdige verklaringen van experts en de ondoorgrondelijkheid van de bureaucratie. We leerden ook dat wie gelooft in orde juist denkt dat de CIA achter 9/11 zit. Zelfs journalist Martijn van Calmhout stelde zich kwetsbaar op, en liet de weer luidruchtig aanwezige Micha Kat uitspreken. De complotters werden in hun waarde gelaten en alleen Jelle Reumer mocht op zijn beste Bomans helemaal op het einde wat satire bedrijven.

De belangrijkste vraag van de avond was of complotters ook daadwerkelijk op zoek gaan naar falsificatie van hun theorieën (oftewel: schiet gaten in je eigen theorie, be your own debunker) en dus niet alleen naar de bevestiging van hun vermoedens. De complotters zeiden van wel, maar uit hun reacties bleek niet zelden het tegendeel.

241 opmerkingen:

 1. Micha Kat is geen complotter, Kat is een oplichter die bewust onrust wil zaaien, dat is zijn grote missie. Deze pedofobische opschrijver(veel meer is hij niet) verkoopt desnoods zijn eigen moeder. Het eerste foutloze nonsensopschrijfwerkje van Kat moet nog steeds verschijnen. Zeer vreemd is dat niemand hem eens goed aanpakt, met zijn grote onbeschofte waffel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mee eens, Micha Kat is geen complotter. Althans geen integere.

  Kat is, nu hij nergens bij de reguliere media meer aan de bak komt, en zijn boeken marginaal verkopen, druk doende een nieuw business model te implementeren gebaseerd op dat van Alex Jones.

  Het is dus voor Kat puur een commerciële aangelegenheid.

  Voor wie wil weten hoe de methode Kat in elkaar steekt raad ik het kijken van de film Network (1976) aan.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Network_(film)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Het is altijd weer vermakelijk om te zien hoe complotters volledig over de rooie gaan wanneer hun heilige huis van zelfverzonnen zekerheden dreigt te worden aangetast. De aanval: op voorhand heel hard en vooral heel dom schreeuwen. Roepen dat alle kul die je ooit verkondigd hebt is uitgekomen dan wel bewezen,"


  Bovenstaande zie je ook heel mooi gebeuren in de reacties op dit blog, waarbij de complottisten iedereen die ze van repliek bediend proberen te overschreeuwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Complotters zijn mensen die hun boerenverstand niet meer(kunnen) gebruiken, en alles op schrift voor waar aannemen. Makkelijke prooi voor de slimme doortrapte Micha Kat, die als rattenvanger een een sliert van idioten en extremisten achter zich heeft.
  @GROOT : Oude man en narcist met aambeien zo groot als skippyballen, zit 24uur 7 dagen per week achter het scherm, en maakt alles voor rotte vis uit.
  @Aart Liberty, rascist komt met ongevraagde medische adviezen, en wil bepalen wie met wie mag praten.
  enzovoort

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zal niemand hoeven te verbazen dat een aantal indringende complotten gewoon de waarheid zijn. Journalisten sluiten maar al te makkelijk de ogen voor feiten die de waarheid achter een complot onthullen. Te ongeschoold of domweg te lui om op onderzoek uit te gaan. Geen enkele journalist heeft bijvoorbeeld de betekenis van het rapport van de Commissie Davids doorgrond. En ook nu blijkt dat de varkensgriep een hoax is, hebben journalisten het hoofd in het zand.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zal niemand hoeven te verbazen dat een aantal indringende complotten gewoon de waarheid zijn.

  Dit argument wordt vaker aangehaald. Maar: "in het verleden behaalde resultaten geven geen garanties voor de toekomst".

  Met andere woorden: dit zegt niets ovr eventuele huidige complotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In Cornation street heet zoiets "roddelen", cq ouwehoeren tot je een ons weegt. Op het internet heet het "complotten", en knoop vervolgens via google alles aaneen. De telecom lacht zich een ongeluk, die vangen en routeren datatraffic ,via virussen, spam, zolang het maar (n)ergens over gaat. Vandaar al die behulpzame gratis blogsoftware, wakker worden mensen. Heb je voldoende verkeer, daar droomt kwijlende en corrupte Micha Kat van, dan vang je kick-back fees, uiteindelijk gaat het hem alleen om geld, en nergens anders om. Hij verzint en liegt dat hij barst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. " Stef Aupers noemde bijvoorbeeld als redenen van het geloven in complotten het wantrouwen van de overheid, de tegenstrijdige verklaringen van experts en de ondoorgrondelijkheid van de bureaucratie. "

  En dit is de reden waarom geprobeerd wordt de zogenaamde complotters belachellijk te maken want het wordt gezien als een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid, de burger moet niet voor zichzelf nadenken maar moet voor zich laten denken om daarna die hapklare brokjes tot in het oneindige te herkauwen als een waar kuddedier.

  En dan dit; 'wetenschappers over het geloof in complotten', wat wordt daarmee bedoeld, dat complotten niet bestaan en enkel een geloof is ?

  En als de mensen die in complotten zouden geloven zo onzinnig en stupide zijn, m.a.w. het gaat nergens over, waarom wordt er dan zo'n avond in de Bali georganiseerd en zijn er sites zoals deze die zich 24/7 bezighouden met het bestrijden van de complotters, waarom wordt er dan zoveel energie verspilt aan onzin ??

  En er wordt gezegd dat de zogenaamde complotters enkel de boel kunnen overschreeuwn maar de enigen die hier schreeuwen zijn barracuda met z'n blog en de anti-complotters op dit draadje want het enige wat ze doen is verkondigen dat de zogenaamde complotters niet goed bij hun hoofd zouden zijn en meer wordt er niet gezegd, leg bv eens uit waar die obsessie vandaan komt als de zogenaamde complotters toch enkel een stelletje gestoorden zouden zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. lees je eigen reacties op dit blog maar eens terug en je snapt wat er bedoeld wordt (of niet, maar dat is ook een kernmerk van de complotdenker)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kijk, mevrouwtje trtuje hutje kan weer enkel schreeuwen en vindt het vreemd dat wanneer continu tegen de zogenaamde complotters geschreeuwd wordt er ook wel eens een keer terug geschreeuwd wordt door de zogenaamda complotters, oh oh wat is dat vreemd.

  Inhoudelijk heb je niets te verkondigen mevrouwtje trutje hutje, dat heb je noot gehad en dat zal ook nooit gebeuren, daarom probeer je iedere discussie waar met argumenten geschermd wordt - die zeer zeldzaam zijn op dit blog - de nek om te draaien omdat het boven je pet gaat.
  Probeer maar eens het tegendeel te bewijzen, ik daag je uit !!!!


  " De belangrijkste vraag van de avond was of complotters ook daadwerkelijk op zoek gaan naar falsificatie van hun theorieën (oftewel: schiet gaten in je eigen theorie, be your own debunker) en dus niet alleen naar de bevestiging van hun vermoedens."

  En dit is ook onzin want dat is namelijk al gebeurd, er zijn gaten geschoten in de officieele theorieen zoals die van bv 9/11, het is dus omgekeerd, de anti-complotters willen niet dat hun theorieen gefalsificeerd worden en als dat wel gebeurt dan worden dat maar complottheorieen genoemd terwijl bv 9/11 sowieso een complot is !!

  Nee jongens, dit gaat echt helemaal nergens over en is enkel stemmingmakerij.

  Dit blog is een one issue blog en verschilt in niets met bv Wilders, Wilders richt al zijn pijlen op de moslims en barracuda richt al zijn pijlen op de zogenaamde complotters, m.a.w. Wilders = barracuda.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "lees je eigen reacties op dit blog nog maar eens terug en je snapt wat er bedoeld wordt... (of niet, maar dat is dus ook wel een kernmerk van de rondtollende en de-bunkende moron)" He truthtje?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. het is altijd smullen om te zien dat ons anoniempje meteen in de praktijk brengt wat anderen over hem zeggen :o)

  wat anoniem2 betreft: ik ben niet onder de indruk van mensen die holocaust-ontkenners als eric hufschmid omarmen.

  daarvoor moet je bij anoniem 1 zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. er zijn gaten geschoten in de officieele theorieen zoals die van bv 9/11.

  hoe luidt die theorie dan, waar is die op gebaseerd, wat maakt hem officieel en welke gaten zijn erin geschoten?


  ik ben wel benieuwd of je je betoog op enige wijze kunt onderbouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Our emotions were designed for a very primitive world in which we could trust people. Our emotions assume that somebody who criticizes us is a potential enemy, whereas somebody who praises us is a friend. We are upset by criticism. We don't regard criticism as useful or helpful. Instead, we regard criticism as an attack on us. Furthermore, another of our problems is that we are extremely arrogant.

  We think we know everything. We don't want to hear or discuss other people's opinions. We react favorably to insulting jokes because the insults make us feel special. When we insult politicians, other nations, other races, or even Tiger Woods, we can imagine that we're better than the people we are laughing at. All animals, especially the males, have intense cravings to feel special, and one way to feel special is to criticize other people. As a result, we are attracted to comedians who criticize other people.

  Bron...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. " hoe luidt die theorie dan "

  Ben je aan het slapen ofzo, dat noem jij de complottheorie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. " Maar uiteindelijk werd het een ronduit milde avond, waarbij het niet eens ging om het ontkennen van complotten of het belachelijk maken van complotters. "

  M.a.w. normaal gaat het wel om het belachelijk maken van complotters, maar dat durven ze alleen vanachter hun pc'tje, dit artikel bevestigt het gewoon !!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. welke complottheorie?

  die waarbij er holografische afbeeldingen zijn gebruikt om de indruk te wekken dat vliegtuigen de gebouwen binnenvlogen?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. de complotters maken zichzelf belachelijk

  wij kijken alleen toe

  BeantwoordenVerwijderen
 19. " welke complottheorie?

  die waarbij er holografische afbeeldingen zijn gebruikt om de indruk te wekken dat vliegtuigen de gebouwen binnenvlogen? "

  En dat is het enige wat je weet ?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En dat is het enige wat je weet ?.

  er zijn vast wel meer complottheorieën rond 911..

  Waarom vertel je niet welke versie je als officieel ziet en welke gaten je erin ontdekt hebt?

  Laat eens zien dat je niet alleen in de ruimte loopt te lullen...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dit argument wordt vaker aangehaald. Maar: "in het verleden behaalde resultaten geven geen garanties voor de toekomst".

  Met andere woorden: dit zegt niets ovr eventuele huidige complotten.


  Onzin, veel dingen die te maken hebben met menselijk gedrag blijken juist constanten over tijd.

  Als blijkt dat mensen graag met een kleine groep samenspanden om zaken gedaan te krijgen die door een grotere groep worden afgekeurd, acht ik het niet onwaarschijnlijk dat dergelijk gedrag zich in de toekomst zal herhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. "Laat eens zien dat je niet alleen in de ruimte loopt te lullen..."


  Ach anoniem;
  Napapegaaiende en aangeklede apen als 'onze' truthtje zijn alles behalve geinterreseerd in dat wat je tegen ze in te brengen hebt. Alles wat ze beogen wordt hieronder in mijn 'quote' van iemand die ze alleen al met zijn pink afdroogt, met meer intellect dan ik hier ooit nog mag lezen zeer scherp verwoord! Dus laat haar en de zijnen maar lekker bungelen hahaha...


  "We tolerate abuse from sheeple:


  Our relatives, neighbors, and coworkers should be thankful that some of us are willing to spend our time and risk our lives trying to expose and destroy the Jewish crime network. Instead, many of them will ridicule us, or make snide comments. The sheeple don't treat us as badly as Lynch treated Piper, but they are not treating us with decency, either.


  Since all they do is make stupid comments, we have a tendency to ignore them, but my point is that they are actually behaving like abusive jerks, but because we are in such a small minority, we have a tendency to ignore the abuse. Unfortunately, by ignoring the abuse, they continue doing it. Hopefully there will eventually be so many of us that we can start pointing out to them that it is they who have the problem, not us."

  BeantwoordenVerwijderen
 23. mja, anoniempje, je roept eerst dit:

  er zijn gaten geschoten in de officieele theorieen zoals die van bv 9/11.

  En dan vraag ik je om welke theorie het gaat en welke gaten erin geschoten zijn, en dan weet je daarop geen antwoord..

  Tja, dan loop je dus gewoon in de ruimte te lullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Truth Hurts, ik zag daarnet een antwoord van de anonieme reageerder maar die reactie zie ik nier meer, die is blijkbaar weggehaald en ik begrijp niet waarom want het was een goed antwoord, en als ik het goed begrepen heb ontvangt u de reacties per e-mail dus dat zou dan inhouden dat u die reactie ontvangen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik geloof niet in complottheorieën. Wél in complotten. Volgens mij bestaat er een complot dat er voor moet zorgen dat wij in complotten geloven. Zo wordt de aandacht afgeleid van wat er écht aan de hand is. Maar het kan ook zijn dat ik wat last heb van paranoïa...;-)

  Ach, babbelen over complotten moet je net zo serieus nemen als de pogingen van Sarah Palin om president van Amerika te worden. Het is gewoon leuk om over te kletsen en soms leidt het praten tot nieuwe inzichten. Vooral met een goede borrel erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @geendank:

  nou, het was een reactie vol met falsificaties en cq's en andere draaiingen om maar geen antwoord gegeven :)

  mijn reactie van 19 januari 2010 14:26 was daar weer een reactie op, maar toen was het bericht a weg...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Iedereen doet zo dom over dat complotten gedoe. Alsof niemand feiten van fictie onderscheiden kan.
  Hetzuur.nl weet allang hoe het zit wat de 'facts on the ground' zijn. De stront is dieper dan iedereen denkt. Het is terrorisme waar Balkenende ende zijnen zich aan bezondigen. Er zijn honderdduizenden tot miljoenen doden in Irak. Het land is stuk. Het verarmd uranium is zo gevaarlijk als gemeld. Iedereen in de politiek heeft daar weet van. Varkensgriep is een hoax. De relatie tussen Hiv en aids is ook anders. Net zulke flauwekul als veel gekwakzalver in de medische wetenschap. Ook is de Nederlandse journalistiek te kwaliteitsloos en de oppositie te stom om de kont te krabben. Dat iedereen niet spoorslags Balkenende en zijn terroristenbende Den Haag uit bonjourt duidt op collectieve medeplichtigheid. Het zwijgen hierover, is het grootste complot

  BeantwoordenVerwijderen
 29. gaan jullie dit eerst maar is debunken, dan praten we verder:

  http://turbohenk.blogspot.com/2010/01/new-world-order-airport-in-denver.html

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Nou Turbohenk, dat ziet er weer leuk uit.

  Heb je toevallig ook foto's van de schilderingen "in het wild", waarbij dus zowel de schildering als de omgeving geknipt is?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @martijn, ook daar zijn er zat van: http://images.google.nl/images?hl=nl&source=hp&q=denver%20airport%20murals&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

  BeantwoordenVerwijderen
 32. De kunstenaar wat betreft de muurschilderingen is Leo Tanguma.

  Citaat van Tanguma:

  A key element found in my work is the struggle for human liberation and democracy. This refers to dehumanizing conditions oppressed peoples strive to overcome such as poverty and homelessness in our cities, the destruction of the environment, racism and exploitation or any unjust conditions. These issues, in my pinion, should be addressed by artists.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. http://www.youtube.com/watch?v=-61L8Hk7Fd4&feature=player_embedded

  Interview met Micha Kat. Deze integere man met het hart op de tong doet voor ons allemaal goed werk. Dit debat in de Balie was het mindere debunk werk van de laatste tijd. Een test om aan te tonen dat bepaalde mensen gevoeliger zouden zijn voor complottheorieen faalde, de uitslag was niet het gedachte resultaat. Toen Julian van WE ARE CHANGE heel duidelijk de gaten in de hypothese schoot werd het pijnlijk duidelijk dat complotters niet per definitie uit hun nek kletsen. De interesse vanuit de panelleden was dan ook groot voor het bewijsmateriaal , wat Julian aantoonde en de kopieen hierover vonden gretig aftrek. Zou het kunnen dat de onderzoekers/panelleden zelf heel geintresseerd zijn in een eventuele complottheorie?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Chapeau dus voor Denver Airport dat een kunstenaar, die iets te melden heeft, de gelegenheid heeft gegeven deze muurschilderingen te maken.
  Weer eens wat anders dan obligate posters aan de muur.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zeg Jeroen,

  Dat de journalistiek en masse NIET ziet wat jij wel ziet, zou kunnen betekenen dat jij bijzonder goed zaken weet te doorgronden. Toch houd ik de mogelijkheid ook open dat jij als individu dwaalt en dat het Journaal, de Telegraaf, de Volkskrant, Elsevier, de Groene Amsterdammer, HP De Tijd, The New York Times, Der Spiegel, The Times, Le Monde, La Stampa, CNN etc. NIET in een duister complot zitten teneinde andere complotten te verdonkermanen.

  Volgens mij heeft een nieuwsmedium er ook veel meer belang bij om een complot wel te publiceren dan niet. Ik ben benieuwd wat hen er toe brengt om het niet openbaar te maken. Jij schijnt dit te weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @De Voorzitter,

  Wie macht wil moet invloedrijke bronnen beheren en daar is media 1 van. Reuters bezit AP en de familie rothschild bezit reuters. Verder zijn er genoeg aantoonbare connecties tussen industrieen, politiek enz en media.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik vind de muurschilderingen van Denver airport op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

  Billy, is het misschien leuk er eens een stukje aan te wijden, of heb je per se eerst iemand nodig die stelt dat er een complot gaande is omdat er anders niets te debunken valt?

  Is het stukkie van turbohenk daar dan genoeg voor? Of moeten we eerst nog meer debunkbaar materiaal voor je opsnorren?

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Zeg Voorzitter,

  Hou het op dat doorgronden en goed geinformeerd zijn. Iedereen kan zo goed geinformeerd zijn als de personen in de massa media zich niet als kudde dieren zouden gedragen. Het is domzinnig groepsgedrag wat de journalisten in vereniging vertonen. En domweg slecht bronnen onderzoek, niet kritisch en zelfgenoegdzaam. Dat somt het op ongeveer.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. In de New York Times NYT staat een aardig artikel over de blauwe mustang bij Denver Airport.

  Dat er dan weer mensen zijn die dit beeld samen met de muurschilderingen in verband brengen met een idiote complottheorie geeft maar weer eens aan hoe kritiekloos deze mensen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @fassbinder, dat artikel is ook te vinden op mn blog. Het is inderdaad heel gebruikelijk om al die dingen op een vliegveld te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Dat vliegveld is echt geweldig!!

  En het zet mensen aan het denken, wat ook fantastisch is.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @truth hurts, laten we hopen dat dat de enige intentie is. Al lijkt me dat sterk want alles wat met vrijmetselarij te maken heeft wordt namelijk hevig gedirigeerd en alles heeft 1 of meerdere achterliggende betekeningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. 'Het is inderdaad heel gebruikelijk om al die dingen op een vliegveld te plaatsen.'

  Het is ongebruikelijk en gedurfd, dat maakt het juist zo bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @fassbinder, je komt inderdaad met een veel logischere verklaring. Dat die symboliek precies in het straatje valt dan de nieuwe wereld orde en dat er op de capstone in de grand hall "New World Airport" staat doet er even niet toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. alles wat met vrijmetselarij te maken heeft wordt namelijk hevig gedirigeerd en alles heeft 1 of meerdere achterliggende betekeningen..

  Zo luiden de complottheorieën.

  Maar ik ben nog nooit tegen iets concreets aangelopen waaruit blijkt dat de vrijmetselarij iets sinisters in het achterhoofd heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @truth hurts,

  Behalve dan dat Albert Pike, oprichter van de KKK verantwoordelijk is voor bijna alle rituelen van de vrijmetselaars in amerika...

  BeantwoordenVerwijderen
 47. dat albert pike de oprichter van de kkk is, is ook een complottheorie.

  de kkk, zoals we die nu kennen, stamt uit het begin van de 20e eeuw, terwijl albert pike eind 19e eeuw is overleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @truth hurts, Het stratenplan van washington d.c. (vrijmetselaarsparadijs) heeft ook niet echt een positieve uitstraling> http://turbohenk.blogspot.com/2009/12/wat-heeft-dat-te-betekenen-washington.html

  Om over de hoogte van het washington monument nog maar te zwijgen (6666 inch)

  BeantwoordenVerwijderen
 49. tja, is alleen maar meer vrijmetselaarsymboliek.

  Als je doodsbenauwd bent voor de vrijmetselaars, dan kan ik me voorstellen dat je niet echt blij wordt van zo'n half afgemaakte pentagram bij het witte huis en een winkelhaak met passer bij het kapitool..

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @truth hurts,

  ik hoop het voor je. Toch lopen ze in de bohemian grove nog bizarre, minder positieve rituelen uit te voeren in van die kkk jurken:

  http://www.youtube.com/watch?v=P_PAqT2JZOw

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Naar aanleiding van een vraag gesteld door een complotdenker over de New World Airport Commission:

  The New World Airport Commission was simply a group consisting of local business and political leaders who sponsored and organized a number of pre-opening events at Denver International Airport. The airport was to usher in a new era making Denver a world-class city, thus the New World name. The group has absolutely no association with the new world order. And the underground facilities are just baggage tunnels that are used every day by hundreds of airline workers to take luggage to and from the Terminal.

  However, these explanations rarely satisfy people who love to believe in conspiracy theories and who are convinced that Denver International Airport is at the center of something sinister. It is important to keep in mind that this airport was the largest, most scrutinized Public Works project in American history. There were cameras and reporters here documenting every single inch of dirt ever moved.

  Steve Snyder
  Public Affairs Office
  Denver International Airport

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @fassbinder, mooie praatjes om het volk mee zoet te houden, en daar trap jij wel meteen in?

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @turbo: kun je uitleggen waarom zo'n ultrageheime organisatie zichzelf met zoveel symboliek stiekem toch naar buiten presenteert?


  Dit alles doet me een beetje aan Dr Who denken :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 54. @truth hurts, ik word niet snel doodsbenauwd ergens van. Maar dat dat pentagram niet helemaal compleet is heet ook een betekenis, in die tijd was er namelijk een toneelstuk en daar kwam dat in voor, had iets met de duivel te maken die zo beter kon binnenstappen moet je ff riddles in stone kijken op google video

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @truth hurts, niet dat ik bang word hoor van dit hele gebeuren, maar het is wel erg boeiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. ik zie bij de bohemian grove niemand met kkk-jurken zoals jij dat omschrijft.

  Maar ook daar geldt: veel symboliek, verder niets..

  als het zo'n enge beweging is, welke verschrikkingen hebben ze dan aangericht?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Het is zeker boeiend, maar je geeft aan dat je het allemaal niet echt positief vindt.

  Tja, dan heb ik het idee dat het je beangstigt.

  Bijv. Alex Jones is er doodsbenauwd voor heb ik het idee...

  BeantwoordenVerwijderen
 58. @truth hurts, moet je deze maar een keer kijken dan snap je waarom alles zo openbaar is. Ze putten kennelijk kracht uit die symboliek en dat zou ze dan helpen met hun missie, zo werken ze al duizenden jaren:

  http://video.google.nl/videoplay?docid=-3924304351562745462&ei=9UFWS_zZJ5So-AbCiqW-Bg&q=riddles+in+stone+the+secret+architecture+of+washington+dc&hl=nl#

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Als ik het voorstukje zo lees gaat het me helemaal aan DR Who denken :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 60. @truth hurts,

  hoe noem je die gewaden dan die ze daar dragen?

  hun acties, alle oorlogen van de afgelopen paar honderd jaar, minimaal. Verhongering, met 1 jaar onnodig defensiebudget kun je al een hele hoop maagjes vullen. Ze hebben kennelijk andere prioriteiten. Ontbossing, dankzij globalisering heeft het milieu het nog nooit zo zwaar gehad. Informatie/technologie achterhouden, enz enz enz

  Ik heb niet het idee dat alex jones bang is, anders zou hij niet in die positie zijn, dat hij mensen wil informeren om de boosdoeners zo te bestrijden lijkt me zijn motivatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. @truth hurts,

  hollywood is het propagandakanaal van die gasten dus als je bekende dingen tegenkomt is dat geen toeval.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Dr Who is een britse productie..

  (al meer dan 50 jaar :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 63. @truth hurts,

  Ok nou zo te horen zit er veel waarheid in, dus er zullen wel ergens connecties zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. hoe noem je die gewaden dan die ze daar dragen?.

  Geen kkk-jurken.


  hun acties, alle oorlogen van de afgelopen paar honderd jaar, minimaal. Verhongering, met 1 jaar onnodig defensiebudget kun je al een hele hoop maagjes vullen. Ze hebben kennelijk andere prioriteiten. Ontbossing, dankzij globalisering heeft het milieu het nog nooit zo zwaar gehad. Informatie/technologie achterhouden, enz enz enz.

  allemaal door 1 specifieke groepering?

  Dat is wel het ultieme complotdenken :o)


  Ik heb niet het idee dat alex jones bang is.

  ik kan het alleen maar uitleggen als angst.


  anders zou hij niet in die positie zijn, dat hij mensen wil informeren om de boosdoeners zo te bestrijden lijkt me zijn motivatie..

  Als hij geen angst heeft voor die boosdoeners zoals jij ze noemt, dan lijkt me dat hij ook geen reden ziet om ze te bestrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @truth hurts,

  Bovendien is de naam hollywood afkomstig van holly wood, wood from the holly tree, hiermee maakten de druides/tovenaars/heksen vroeger hun toverstokjes to cast spells on people... En dat is dus precies de functie van hollywood.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. En vergeet Paulus de Boskabouter niet. Ook een symbool van de NWO. Uruburu de uil, weet je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. @truth hurts,

  Die regerende elite bestaan uit meerdere families, groeperingen en clubjes die allemaal met elkaar verbonden zijn, het is altijd 10 keer ingewikkelder dan je denkt.

  En wat alex jones en angst betreft:

  Stel je voor je ziet iemand die gif in het drinken van een vriend van je doet. Ga je dan tegen die vriend zeggen dat hij het niet moet drinken? Of doe je niets omdat je niet bang voor de dader bent?

  Alex Jones geeft waarschijnlijk genoeg om de mensheid waardoor hij ze even waarschuwt dat er mensen zijn die het minder goed voorhebben met ons. Dan hoef je nog niet perse bang te zijn voor de daders.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Dit zegt denk ik wel genoeg over alex jones:

  http://www.youtube.com/watch?v=oqNUGDn3F9M

  http://www.youtube.com/watch?v=aoyn_doplUM

  BeantwoordenVerwijderen
 69. 'mooie praatjes om het volk mee zoet te houden, en daar trap jij wel meteen in?'

  Kun je bewijzen dat de verklaring van Steve Snyder (de aanwijsbare logische wereld) onjuist is?

  Kun je bewijzen dat de maatschappijkritische schilder onderdeel is van het complot?

  Dus volgens jou liegt iedereen, behalve die idioten op het internet die lijpe complotjes verzinnen waar vervolgens goedgelovige zielen zoals jijzelf kritiekloos achteraan hobbelen?

  Nou ja, als je bewijs hebt voor die onzinnige complottheorie hoor ik het wel.

  Complotdenken heeft absoluut niets met kritisch denken te maken. Die schilder uit maatschappijkritiek in zijn werk en vervolgens wordt het werk van de man door een stel mafkezen verbonden met een verzonnen complot. Belachelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. @Fassbinder,

  het gaat mij niets verbazen als die kerel van DIA gewoonweg zelf te weinig weet. The lie is different on every level.

  En die kunstenaar is echt wel op de juiste ideeen gebracht door de opdrachtgevers.

  Kijk nou gewoon is naar wat een bizarre dingen er op dat vliegveld te vinden zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de bizarheden tijdens de bouw en de talloze bouwlieden die met hele vreemde verhalen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. @Truth Hurts

  Als je doodsbenauwd bent voor de vrijmetselaars, dan kan ik me voorstellen dat je niet echt blij wordt van zo'n half afgemaakte pentagram bij het witte huis en een winkelhaak met passer bij het kapitool..

  Je hoeft er toch niet per se doodsbenauwd voor te zijn om ergens vragen bij te stellen?

  Die schilderingen bevatten bijzonder veel symbolen die met de vrijmetselarij in verband gebracht worden.

  Ik vind het apart als een dergelijke organisatie haar aanwezigheid zo duidelijk kenbaar kan maken op een -volgens mij - publiek vliegveld, zonder de link officieel bekend te maken.

  Normaal lijkt me anders, ongeacht of de wereld er wel of niet door zal vergaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. als het zo'n enge beweging is, welke verschrikkingen hebben ze dan aangericht?

  Goeie vraag. Dat weten we niet. Ze zijn in elk geval in hoge kringen aanwezig gezien de mogelijkheden die ze tot nu toe hebben gezien om hun symbolen naar buiten te brengen.

  Je kan je dan minstens afvragen of het ze alleen draait om die symbolen.

  Lijkt dat jou logisch dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Dus volgens jou liegt iedereen, behalve die idioten op het internet die lijpe complotjes verzinnen waar vervolgens goedgelovige zielen zoals jijzelf kritiekloos achteraan hobbelen?

  Nou ja, je zult zelf ook moeten toegeven dat liegen doorgaans onderdeel is van een complot.

  En dat mensen zo nu en dan liegen zou niet als een verrassing moeten komen denk ik, ook niet op hoog niveau.

  Kijk bijvoorbeeld naar zaken als die omtrent Ahold, Enron, of de Irak-oorlog.

  (en laten we voor de verandering niet gaan verder discussieren over die voorbeelden, als er iets niet aan klopt dan spijt me dat, ik bedoelde het gewoon ter illustratie van het feit dat er vaak genoeg op hoog niveau wordt gelogen).

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Bovendien is de naam hollywood afkomstig van holly wood, wood from the holly tree, hiermee maakten de druides/tovenaars/heksen vroeger hun toverstokjes to cast spells on people... En dat is dus precies de functie van hollywood.

  Dit is wel een beetje een kant op denken.

  Dat er vroeger - en nu misschien nog steeds - in druïdes en dergelijke werd geloofd ontken ik niet, en dat de naam hollywood daar eventueel verband mee kan hebben acht ik ook niet onmogelijk, maar om te stellen dat de heren magiërs er vroeger louter en alleen op uit waren om "spells on people te casten" betwijfel ik.

  Er zaten denk ik heel vaak goede intenties achter, maar dat werd natuurlijk niet getolereerd door de kerk want een aanval op de vermeende almacht van god.

  Het is niet onmogelijk dat de heren vrije bouwvakkers het niet eens zo slecht met ons voor hebben.

  Toch blijf ik de zaak omtrent Denver vliegveld een interessante vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Je hoeft er toch niet per se doodsbenauwd voor te zijn om ergens vragen bij te stellen?.

  Klopt.
  Ik zet er ook vraagtekens bij, maar meer uit nieuwsgierigheid. Ik zie een pentagram in een stadsplattegrond of vrijmetselaarsymboliek niet als iets negatiefs.

  Ik vind het apart als een dergelijke organisatie haar aanwezigheid zo duidelijk kenbaar kan maken op een -volgens mij - publiek vliegveld, zonder de link officieel bekend te maken..

  Die link is toch via dat gedenkteken bekend gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 76. de naam hollywood afkomstig van holly wood, wood from the holly tree, hiermee maakten de druides/tovenaars/heksen vroeger hun toverstokjes to cast spells on people... En dat is dus precies de functie van hollywood..

  Dat films betoverend kunnen zijn zal ik niet ontkennen :)

  Maar ik zie ook niets negatiefs in druides en heksen. Heksen zijn vooral door het christendom gedemoniseerd, waarbij de leiders van de christelijke religie er alles aan deden om heidense geloofsuitingen, waar de zogenaamde hekserij toe behoort, uit te bannen.

  Verder zie ik niet in waarom hollywood propaganda zou zijn.
  Hollywood produceert fictie en eenieder die naar een film kijkt beseft neem ik aan dat ze naar een fantasie kijken en niet naar de werkelijkheid.

  Dat gezegd hebbende: heel veel films uit hollywood gaan over duistere zaken die door de elite/overheid/etc in het geniep gepleegd worden, waarbij de gewone man de dupe is.

  Dus als hollywood propaganda verspreid, dan lijkt me dat ze dat op een verkeerde manier doen, aangezien ze de bevolking onderwijzen dat de hogere macht alles behalve te vertrouwen is.

  Sprekend over hollywood vs alex jones: op zijn site stond ooit een artikel over Harry Potter, waarbij werd gewezen op het gevaar van deze boeken/filmreeks. Harry Potter zou bedoeld zijn om de jeugd te betoveren en bekend te maken met de occulten van de NWO.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. @truth hurts,

  Hollywood laat de mensheid aan ideeen wennen. Zon beetje alle gekke "fictie" films zit waarheid achter, en dat maakt ook dat de mensen er zo gek van zijn, want diep van binnen weten ze hoe het zit. Ook worden bepaalde culturen en denkbeelden ingeprint in hersentjes van de mens. Je kunt bijna elke hollywood productie wel analyseren en vinden dat ze volzitten met symboliek en achterliggende boodschappen. Dit is een overduidelijkheidje in een tekenfilm:

  http://www.youtube.com/watch?v=8hSvacxqR1o&feature=player_embedded

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Dit is een overduidelijkheidje in een tekenfilm.

  Zoiets noem ik satire :o)

  Zon beetje alle gekke "fictie" films zit waarheid achter, en dat maakt ook dat de mensen er zo gek van zijn, want diep van binnen weten ze hoe het zit..

  Ik heb eerder het idee dat het andersom zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Het lijkt er eerder op dat turbohenk iets teveel Hollywood films heeft gezien en nog maar moeilijk onderscheid kan maken tussen realiteit en fictie.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Het lijkt er eerder op dat turbohenk iets teveel Hollywood films heeft gezien en nog maar moeilijk onderscheid kan maken tussen realiteit en fictie.

  Dat zijn nou niet de opmerkingen die een inhoudelijke discussie bevorderen Fassbinder.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Bovendien is de naam hollywood afkomstig van holly wood, wood from the holly tree, hiermee maakten de druides/tovenaars/heksen vroeger hun toverstokjes to cast spells on people... En dat is dus precies de functie van hollywood.

  Ik zie inderdaad een mogelijke link.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Turbohenk neemt zijn versie van de realiteit (op zijn best een ongefundeerd vermoeden) en biedt dat als alternatief aan voor de aanwijsbare realiteit, sterker nog hij zet de aanwijsbare realiteit buitenspel.

  Maar zo werkt het niet in de wereld.
  Als je iets beweert dat de aanwijsbare realiteit op zijn kop zet, moet je dat aannemelijk maken dmv enig bewijs.
  Turbohenk doet wat alle complotdenkers doen: wat niet binnen zijn verzonnen complot valt negeert hij of noemt het doodleuk een onderdeel van het complot. Op die manier is er geen vorm van discussie meer mogelijk. Het complot is een geloof geworden dat naar buiten toe gecultiveerd wordt als de enige absolute waarheid en dat rationaliteit en de regels van argumenteren negeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. ik vind zelf dat wikipedia een logischer verklaring geeft van de herkomst van de naam hollywood:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollywood

  de naam komt van de vrouw van Harvey Henderson Wilcox, een vastgoedontwikkelaar rond 1880. Wilcox' vrouw ontmoette op een treinreis een vrouw die haar huis als referentie naar een door Zwollenaren gestichte nederzetting 'Hollywood' had genoemd en dus noemde ze haar ranch bij haar terugkeer eveneens bij die naam..

  BeantwoordenVerwijderen
 84. @fassbinder,

  Ik vind gewoon een beetje teveel "toevalligheden" om het allemaal maar toeval te laten zijn. De muziekindustrie barst er ook van:

  http://turbohenk.blogspot.com/2010/01/groter-corrupter-de-muziekindustrie.html

  Zeker ook allemaal toeval? Je mag mij gek noemen en denken dat ik mijn "geloof" verdedig, maar vraag je is af of je niet zelf een denkbeeld aan het verdedigen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 85. @truth hurts,

  Als je aan satire doet dan ga je ervan uit dat je publiek op de hoogte is van het onderwerp, anders is het geen grap. Beetje flauwe verklaring dus.

  En verdiep je maar is in hollywood en de invloed van de vrijmetselarij/illuminati, er zijn zat analyses te vinden op youtube, uiteraard zitten er ook minder goede bij, maar vele hebben zeker een punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. @truth hurts

  Zoals deze: http://www.youtube.com/watch?v=PBKDZhu-EZw&feature=player_embedded

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Turbohenk doet wat alle complotdenkers doen: wat niet binnen zijn verzonnen complot valt negeert hij of noemt het doodleuk een onderdeel van het complot.

  Heb je daar een concreet voorbeeld bij, Fassbinder?

  @Truth Hurts
  De link Hollywood - Zwolle vind ik niet bijster sterk (zwollywood?). In het veel langere Engelse wikipediaverhaal kom ik er ook niets over tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Als je aan satire doet dan ga je ervan uit dat je publiek op de hoogte is van het onderwerp, anders is het geen grap. Beetje flauwe verklaring dus..

  Bij goede tekenfilms zitten de grappen in lagen verstopt in het verhaal.
  Tom en Jerry is bijv. niet alleen komisch voor kinderen, maar ook voor ouderen, omdat er ook grappen in zitten verwerkt waar de kinderen overheen zien, maar die de ouders wel oppikken.

  De Donald Duck is daarvan een ander voorbeeld. Dat blad wordt door verrassend veel ouderen gelezen. En dat komt doordat er qua humor een tweede laag in verwerkt zit die de volwassenen aanspreekt.

  Hollywood en Disney worden vooral door fundamentalistische christelijke organisaties gezien als werken van de duivel.
  Mij verbaast het niets dat je dan een tegenreactie krijgt door die fundamentalistische angst in het belachelijke te trekken.


  je link naar het artikel over de corruptie in de muziekindustrie laat alles-behalve corruptie zien.
  Het laat enkel zien hoe artiesten gebruik maken van bepaalde symboliek.
  Tja, dat zegt verder niets.

  Kiss bijv. gebruikte dezelfde dubbele S als de Waffen SS.
  Maar dat wil niet zeggen dat ze iets op hebben met het gedachtegoed achter die criminele organisatie.

  Verder bevatten enkele youtube-filmpjes citaten uit de rapwereld die waarschuwen voor de illuminatie.
  Daar zitten ook rappers tussen die muziek uitbrengen op de platenlabels van de muziekindustrie die volgens jou wordt aangestuurd door diezelfde illuminatie.

  Tja, dat botst met elkaar: waarom zouden de illuminatie-platenbazen toestaan dat hun artiesten op albums die onder hun labels worden uitgebracht waarschuwen voor diezelfde illuminatie?

  Verder zie ik niet in wat het citaat van Michael Jackson in het begin met dit onderwerp te maken heeft.
  Michael Jackson praat over de impact van de beschuldigingen van pedofilie op zijn platenverkoop in de VS.
  Beetje raar om dat te verbinden met zijn dood of met een of andere angst voor de illuminatie.


  En verdiep je maar is in hollywood en de invloed van de vrijmetselarij/illuminati, er zijn zat analyses te vinden op youtube, uiteraard zitten er ook minder goede bij, maar vele hebben zeker een punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 89. De link Hollywood - Zwolle vind ik niet bijster sterk (zwollywood?). In het veel langere Engelse wikipediaverhaal kom ik er ook niets over tegen..

  Ik ken wel zwollenaren die over zwollywood spreken :)


  Geen idee hoe dat zich met dit verhoudt overigens.

  Maar dat doet verder niet ter zake: wat van belang is, is dat hollywood gewoon de naam is van het stadje waarin de filmindustrie zich gevestigd heeft.
  Er zijn nog 2 steden in amerika die hollywood heten.

  Het heeft dus niks te maken met het betoveren van de kijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Het staat overigens wel in de Engelstalige wiki:

  Daeida Wilcox learned the name "Hollywood" from Gigi Whitley as they travelled on the same train from Los Angeles to the upper Midwest..

  BeantwoordenVerwijderen
 91. 'maar vraag je is af of je niet zelf een denkbeeld aan het verdedigen bent.'

  Ik verdedig geen denkbeeld. Ik zie een vliegveld en kunstwerken, zoals iedereen. Jij beweert dat er iets anders aan de hand is. Logische vraag: kun je dat onderbouwen d.m.v. bewijs en onderzoek? Antwoord: dat kun je niet. Het blijft dus bij een praatje bij een plaatje, wat jouw visie betreft.

  Is er door mensen die jouw visie delen daadwerkelijk onderzoek gedaan (ik begrijp dat jij dat niet kunt vanuit Nederland), is er iemand gaan praten met Leo Tanguma om zijn visie te vernemen? Is er iemand gaan praten met de architecten en ingenieurs van het project? Hoe weet men eigenlijk dat leden van de NWO gaan schuilen onder het vliegveld en waarom? Heeft iemand met ze gesproken? Nee uiteraard niet, dat is ook weer een fantasie.

  Je mag van mij uiteraard geloven wat je wilt, maar denk niet dat er veel mensen buiten de complot-subcultuur dit verhaal serieus nemen.

  ----------------------

  'Turbohenk doet wat alle complotdenkers doen: wat niet binnen zijn verzonnen complot valt negeert hij of noemt het doodleuk een onderdeel van het complot.
  Heb je daar een concreet voorbeeld bij, Fassbinder?'

  Opmerking van turbohenk t.a.v Leo Tanguma:

  En die kunstenaar is echt wel op de juiste ideeen gebracht door de opdrachtgevers.

  En n.a.v Steve Snyder

  mooie praatjes om het volk mee zoet te houden, en daar trap jij wel meteen in?

  En het citaat van Tanguma waarin hij zijn maatschappijkritiek uitlegt dat door turbohenk wordt genegeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Het staat er inderdaad, al is de link met Zwolle weggevallen, waardoor het een wat ongefundeerd verhaal wordt - voor zover het dat nog niet was.

  Hilversum wordt ook Hillywood genoemd, dat krijg je op ten duur met bekende namen.

  Het blijft natuurlijk lastig het verband te leggen tussen 1870 en de latere opkomst van de film. Wat dat betreft waren de illuminati er vroeg bij met het geven van de naam.

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Ok fassbinder, niets aan de hand, voor je kijken doorlopen.

  Ik denk niet dat je het zo snel af kunt schrijven als gewoon wat kunst. Dat het bij elkaar toevallig de agenda van die nwo/illuminati vertegenwoordigd en dat er dan nog een capstone van de vrijmetselaars opzit om over dat hakenkruis nog maar te zwijgen... Ik vind het verdacht. Ook zijn er talloze mensen uit de bouw die met verhalen komen van ondergrondse basissen eronder. Ik had een zeer uitgebreid interview van coast to coast am hierover maar die is verwijderd van youtube helaas, anders had je nog veeel meer te weten gekomen over de vreemdheden van dit vliegveld. Ook had denver al een vliegveld, en is deze niet significant beter dan het oude, dus dat is ook al raar.

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Ik zie een vliegveld en kunstwerken, zoals iedereen.

  -------------------

  Als ik een kerk bezoek dan zie ik een gebouw, kunstwerken en een horizontale- en een verticale balk die op elkaar gespijkerd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 95. en als ik een restaurant bezoek, dan zie ik diverse kunstwerken aan de muren...

  BeantwoordenVerwijderen
 96. En als ik Barracuda bezoek zie ik redelijk wat idioten.

  Een kunstwerk kan - en dat hoeft niet - natuurlijk een wat diepere betekenis hebben, denken jullie niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Als die illuminati/elite uiteindelijk betrapt zouden zijn op hun misdaden, zouden er genoeg verdachte dingen zijn op dat vliegveld voor de politie om een onderzoek te starten daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 98. en als ik een restaurant bezoek, dan zie ik diverse kunstwerken aan de muren...

  ---------------

  Ja met onder andere een plakkaat met daarop het vrijmetselaars symbool ter ere van the new world restaurant commission, en misschien hebben ze een horizontale- en een verticale balk opelkaar gespijkerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Ja met onder andere een plakkaat met daarop het vrijmetselaars symbool ter ere van the new world restaurant commission.

  nou, ik ben vorig jaar nog in een koffiehuis geweest die vol zat met vrijmetselaarsymboliek, waaronder het bekende alziende oog, dat boven de deur in de gevel zat gemetseld.

  Maar zoals Martijn al aangeeft: kunstwerken kunnen een diepere betekenis hebben, maar dat hoeft niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Ja met onder andere een plakkaat met daarop het vrijmetselaars symbool ter ere van the new world restaurant commission.

  nou, ik ben vorig jaar nog in een koffiehuis geweest die vol zat met vrijmetselaarsymboliek, waaronder het bekende alziende oog, dat boven de deur in de gevel zat gemetseld.

  Maar zoals Martijn al aangeeft: kunstwerken kunnen een diepere betekenis hebben, maar dat hoeft niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Als die illuminati/elite uiteindelijk betrapt zouden zijn op hun misdaden, zouden er genoeg verdachte dingen zijn op dat vliegveld voor de politie om een onderzoek te starten daar..

  Ik zou niet weten wat.
  kunst is niet strafbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 102. @truth hurts, de lagere niveaus vrijmetselaars zijn waarschijnlijk prima mensen en die krijgen ook een andere verklaring van de symboliek, het gaat om de top die verantwoordelijk is voor de symbooltjes die gebruikt worden, die hebben er hele andere bedoelingen achter.

  En aanwijzingen hoeven niet strafbaar te zijn maar kunnen wel verdacht maken, duh.

  BeantwoordenVerwijderen
 103. het gaat om de top die verantwoordelijk is voor de symbooltjes die gebruikt worden, die hebben er hele andere bedoelingen achter. .

  maar waar baseer je dat op?

  BeantwoordenVerwijderen
 104. het gaat om de top die verantwoordelijk is voor de symbooltjes die gebruikt worden, die hebben er hele andere bedoelingen achter.

  Tja, dat kunnen wij niet weten lijkt me zo.

  Misschien hebben zij ook wel extra kennis en onderdrukken ze mensen bijvoorbeeld juist om er voor te zorgen dat in opstand komen en zo goede energie vrijmaken of iets in die trant, en bedoelen ze het uiteindelijk goed, terwijl ze daarvoor dingen moeten doen die in onze ogen slecht zijn.

  Je weet het niet, en die kunstwerken maken het je ook niet duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 105. @truth hurts,

  daarvoor moet je je maar is gaan verdiepen in wie er echt de macht hebben op deze planeet. Ik kan je wel een paar goeie docutjes geven maar die duren wel lang, ik denk niet dat je dat volhoud, wat juist wel belangrijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 106. ik ben vorig jaar nog in een koffiehuis geweest die vol zat met vrijmetselaarsymboliek

  -----------

  Je erkent in ieder geval dat het symboliek van de vrijmetselarij betreft, zoals het kruis een religieus symbool is.

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Je erkent in ieder geval dat het symboliek van de vrijmetselarij betreft.

  Daar in dat koffiehuis wel.
  en volgens mij is daar geen discussie over, bijv. bij de denver airport is het symbool van de vrijmetselarij (passer en winkelhaak) afgebeeld.

  De vraag is echter waarom dat duister zou zijn.
  Stel dat het koffiehuis vol met kruizen is gehangen: is dat dan niet negatief en duister?

  Als het vol hakenkruizen hangt is het een heel andere kwestie, omdat dat symbool misbruikt is door de nazis die aantoonbaar de meest verschrikkelijke misdaden hebben gepleegd.

  Maar nogmaals: er is nooit aangetoond dat de vrijmetselarij een misdadige organisatie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 108. daarvoor moet je je maar is gaan verdiepen in wie er echt de macht hebben op deze planeet.

  grofweg gezegd: de elite.

  Maar dat is niet 1 specifieke groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 109. @truth hurts,

  Het is niet voor niets het grootste geheime clubje op aarde, dat betekend dat ze dingen te verbergen hebben en dat zal nooit echt veel goeds zijn, anders hoef je het niet te verbergen.

  Dat ze over lijken gaan komt af en toe wel is aan het licht hoor, je moet je afvragen wat niet aan het licht komt.

  These oaths are crucial to the success of Freemasonry's conspiracy for world dominion over governments and its planned annihilation of the Church. The Fraternity's ability to maintain secrecy among its membership has determined its success in the past. Now, to guarantee its success in the future, William Morgan's blatant disobedience to his Masonic obligation to "ever conceal and never reveal any of the secret arts, parts or points of the hidden mysteries of Ancient Freemasonry" demanded his immediate death.

  Morgan's 9/11 Capture and Subsequent Murder

  Sept. 11, 1826, Morgan was abducted. Within 48 hours three Masons murdered him. Twenty-two years later one of the three made a deathbed confession, the details of which can be read in Finney's book on pages 6-10.

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Het is niet voor niets het grootste geheime clubje op aarde, dat betekend dat ze dingen te verbergen hebben en dat zal nooit echt veel goeds zijn, anders hoef je het niet te verbergen.

  Nou.

  Er zijn genoeg gebrainwashte debielen die juist goede dingen niet herkennen hoor. Stel nou dat de vrijmetselaars juist tegenover de kerk stonden. Daar moest je vroeger niet mee aankomen met al het vrome volgzame klapvee.

  BeantwoordenVerwijderen
 111. Dat ze over lijken gaan komt af en toe wel is aan het licht.

  Maar het is een organisatie die momenteel iets van 5 miljoen leden kent. En de enige voorbeelden die je kunt noemen zijn van meer dan een eeuw geleden...

  Tja, dat zegt heel weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Maar het is een organisatie die momenteel iets van 5 miljoen leden kent.

  ----------

  Zo zo dat zijn er een hoop, hoe kom je aan die info, en ik kreeg het idee dat het bestaan van de vrijmetselaars of de illuminatie of hoe je ze noemen wilt hier ontkend werd want de vrijmetselaarssymbolen op het vliegveld van Denver zouden slechts kunst zijn en meer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 113. @truth hurts, dat het zolang geleden is dat er een moord bekend is geworden komt waarschijnlijk omdat ze er van geleerd hebben en het nu wat subtieler aanpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 114. ik kreeg het idee dat het bestaan van de vrijmetselaars of de illuminatie of hoe je ze noemen wilt hier ontkend werd .


  Dat idee is dus onjuist.

  want de vrijmetselaarssymbolen op het vliegveld van Denver zouden slechts kunst zijn en meer niet..

  nee, er wordt beweerd dat in de kunst op de muren vrijmetselaarsymboliek is verwerkt.
  Daarvoor heb ik nog geen bewijs gezien alhier.

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Je hebt toch het plakkaat gezien met het vrijmetselaarssymbool en de tekst 'the new world airport commission', en in die schilderijen schijnt ook diverse symboliek verwerkt te zijn, waarom doe je daar zo moeilijk over ?

  Je vertelt net zelf dat die organisatie 5 miljoen leden telt, en hoe kom je eigenlijk aan dat getal ?

  BeantwoordenVerwijderen
 116. Het laatste deel van het artikel op Westword bevat een interview met Leo Tanguma, de schilder.

  BeantwoordenVerwijderen
 117. Ze hebben in Denver naast een Blauwe Mustang ook nog een Blauwe Beer .
  Erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 118. Het plakkaat met de tekst 'the new world airport commission' bevat duidelijk een vrijmetselaarssymbool, Truth Hurts weet te vertellen dat die organisatie 5 miljoen leden telt, dus wat is het probleem ?

  BeantwoordenVerwijderen
 119. @truth hurts,

  Het gaat erom dat die kunst precies die new world order agenda vertegenwoordigt, daarvoor hoeven er geen vrijmetselaarssymbolen in te zitten. Een leuk detail is dat het blonde meisje een jodenster op haar borst heeft, en dat de landingsbanen verdacht veel op een hakenkruis lijken. Ook stond er een hakenkruis op het clubblaadje van de bohemian grove, en laat nou prescot bush lid geweest zijn van dat clubje en hitler gesponsord hebben. Ook doet zijn zoon (george hw bush) niet moeilijk over het feit dat er een new world order aan zit te komen, of we dat nu leuk vinden of niet: http://www.youtube.com/watch?v=Rc7i0wCFf8g new world order was ook de natte droom van hitler. Snap je de connecties nu een beetje? tussen de eliteclubjes, vrijmetselarij en aftakkingen zoals skull and bones (stond ook op nazi petjes) en hitler en zijn nieuwe wereld order?

  BeantwoordenVerwijderen
 120. Het plakkaat met de tekst 'the new world airport commission' bevat duidelijk een vrijmetselaarssymbool,.

  klopt, en de namen van 2 vrijmetselaars loges.

  Inderdaad, wat is dan het probleem?

  Stel dat er het logo van de rotary op stond, met de namen van 2 rotary-afdelingen.

  Wat was dan het probleem geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 121. Het gaat erom dat die kunst precies die new world order agenda vertegenwoordigt.

  Hoe weet jij wat die agenda inhoudt?


  Een leuk detail is dat het blonde meisje een jodenster op haar borst heeft, en dat de landingsbanen verdacht veel op een hakenkruis lijken..

  Ander detail is dat de vrijmetselaars, net als de joden en andere bevolkingsgroepen, door de nazis zijn opgejaagd en gedeporteerd.

  Verder vind ik dat van het hakenkruis in de landingsbanen nogal vergezocht.


  Ook stond er een hakenkruis op het clubblaadje van de bohemian grove, en laat nou prescot bush lid geweest zijn van dat clubje en hitler gesponsord hebben. Ook doet zijn zoon (george hw bush) niet moeilijk over het feit dat er een new world order aan zit te komen,.

  Wat heeft dit met de vrijmetselaars te maken?

  new world order was ook de natte droom van hitler.

  maar dat wil niet zeggen dat hij dezelfde wereldorde voor ogen had als dat Bush had.

  Snap je de connecties nu een beetje? .

  Nope, het zijn willekeurige zaken die aan elkaar gekoppeld worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 122. @truth hurts, dat de bushjes vrijmetselaars zijn is geen geheim, en dat ze lid zijn van het clubje skull and bones ook niet, en dat ze in de bohemian grove komen ook niet. En bij het skull and bones clubje eten ze bovendien van nazi servies. Het zijn niet zomaar willekeurige connecties. Je moet even langs dat gigantische bord voor je kop kijken. Volgens mij staat er nog een hakenkruis op de achterkant ook, kijk maar is.

  de bushjes zitten bij clubjes die dezelfde symboliek gebruiken als hitler, sponsorde hitler, eten van zijn servies en hebben dezelde ideeen... geen connecties? toevallig? spoor je wel of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Oké Truth Hurts, jij hebt er dus geen probleem mee dat het vliegveld van Denver voorzien is van vrijmetselaarssymbolen ?

  En hoe kom je aan het getal vijf miljoen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 124. jij hebt er dus geen probleem mee dat het vliegveld van Denver voorzien is van vrijmetselaarssymbolen ?.

  Behalve dat plakkaat, kun je aanwijzen welke symbolen van de vrijmetselarij er nog meer zijn gebruikt?

  Daarnaast: wat is er mis met de vrijmetselarij? Dat is nog steeds niet duidelijk gemaakt.

  Er worden hier alleen wilde speculaties geuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 125. @ turbo: hoe kom je erbij dat beide GW Bushes dezelfde ideeën als Hitler hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Hier wat meer info (voor wie geïnteresseerd is) over de Freemasons.
  Volgen dit artikel heeft de vrijmetselarij zelf het getal van 5 miljoen leden genoemd. Ik weet niet of dit daadwerkelijk klopt.

  Voorbeeld van een Lodge en nog een in Denver.

  BeantwoordenVerwijderen
 127. Behalve dat plakkaat, kun je aanwijzen welke symbolen van de vrijmetselarij er nog meer zijn gebruikt?

  -------------

  Maakt het enig verschil wanneer het vliegveld van Denver één vrijmetselaarssymbool bevat of wanneer het vliegveld twee of meerdere vrijmetselaarssymbolen bevat ?

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Daarnaast: wat is er mis met de vrijmetselarij? Dat is nog steeds niet duidelijk gemaakt.

  Er worden hier alleen wilde speculaties geuit

  ------------------

  In het artikel over de vrijmetselaars wat Fassbinder plaatste is oa te lezen dat Henry Ford een vrijmetselaar was, en Henry Ford was een aanhanger van het gedachtengoed van Mein Kampf.

  Dat er niets mis zou zijn met de vrijmetselaars dat is een wilde speculatie die op niets gebaseerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 129. Maakt het enig verschil wanneer het vliegveld van Denver één vrijmetselaarssymbool bevat of wanneer het vliegveld twee of meerdere vrijmetselaarssymbolen bevat ?.

  Kennelijk, want men staat erop dat alles op de luchthaven verwijst naar de vrijmetselarij, terwijl het dus alleen een plakaat betreft die daar door 2 vrijmetselarij-lodges is geplaatst.

  Vandaar ook mijn vraag: als de Rotary dat plakkaat had geplaatst, had dat dan enig verschil gemaakt?

  Wat Henry Ford betreft: welke misdaden heeft hij begaan en hoe houden die verband met zijn lidmaatschap van de vrijmetselarij?

  Stel dat hij lid was van de Rotary, zegt zijn gedachtengoed en zijn daden dan iets over die organisatie?

  BeantwoordenVerwijderen
 130. Je hebt dus geen argument wat aantoont dat er enig verschil zou zijn tussen het plaatsen van één of meerdere vrijmetselaarssymbolen.

  Heeft de Rotary een plakkaat geplaatst met daarop hun symbool op het vliegveld van Denver?

  Dat iemand de ideologie van Mein Kampf aanhangt dat vind jij niet verontrustend ?
  Het was/is algemeen bekend dat Henry Ford die ideologie aanhing, heb je wel eens van een ballotagecommissie gehoord ?

  BeantwoordenVerwijderen
 131. Dat iemand de ideologie van Mein Kampf aanhangt dat vind jij niet verontrustend ?.

  nou, ik vind het wel curieus hoe je dat in deze discussie probeert te draaien.

  Je hebt dus geen argument wat aantoont dat er enig verschil zou zijn tussen het plaatsen van één of meerdere vrijmetselaarssymbolen..

  Tja, ook al hadden ze 100 symbolen op dat plakkaat laten graveren: ik zie niet in waarom dat als negatief moet worden beschouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 132. @truth hurts, dat komt omdat je je er nog niet voldoende in verdiept hebt, heel simpel

  BeantwoordenVerwijderen
 133. Dat er niets mis zou zijn met de vrijmetselaars dat is een wilde speculatie.

  Yup, want de regel luidt: guilty until proven innocent..

  Toch?


  dat betekend dat ze dingen te verbergen hebben en dat zal nooit echt veel goeds zijn, anders hoef je het niet te verbergen..

  dit is een bekend argument van beleidsmakers als ze de privacy van de burgers verder laten afbrokkelen en de voorvechters van privacy (terecht) op hun achterste benen gaan staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 134. dat komt omdat je je er nog niet voldoende in verdiept hebt.

  ik heb de argumenten van jou, fassbinder en de geplaatste links gelezen, en kom nog steeds niet tot die conclusie.

  De vrijmetselarij is gewoon een organisatie zoals de lions-club en de rotary, maar dan met meer symboliek en geslotener.

  Maar dat wil niet zeggen dat het een van de meest criminele organisaties ter wereld is, zoals hier wordt gesuggereerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 135. @truth hurts, toch doe je iets niet goed, want hoe kom ik aan die conclusie? zoek nog maar even verder in de occultheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 136. nou, ik vind het wel curieus hoe je dat in deze discussie probeert te draaien.

  -----------

  En ik vind het curieus hoe jij je eruit probeert te draaien.
  Net wist je te vertellen welke negatieve lading aan het hakenkruis hangt, maar nu wil je het opeens niet weten ?


  En dat ik zei dat het een wilde speculatie is dat er met de vrijmetselaarij niets mis is was een reactie op jouw opmerking dat er wild gespeculeerd wordt, jij doet hetzelfde.

  Wat is volgens jou de ideologie van de vrijmetselaarij ?

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Net wist je te vertellen welke negatieve lading aan het hakenkruis hangt, maar nu wil je het opeens niet weten ?.

  De negatieve lading is pas gekomen nadat men er achter kwam voor welke verschrikkingen het nazi-regime stond.

  Bijv. in de jaren '30 was Den Uyl nog groot bewonderaar van Hitler.
  Pas later kwam hij erachter om wat voor persoon het werkelijk ging.

  Wat betreft Ford: om je argumentatie enig hout te laten snijden zul je moeten aantonen dat Ford aanhanger was van die ideologie op een moment dat duideijk was waar het nazi-regime in de praktijk voor stond en dat Ford op dat moment nog geen lid was van de vrijmetselarij.  En dat ik zei dat het een wilde speculatie is dat er met de vrijmetselaarij niets mis is was een reactie op jouw opmerking dat er wild gespeculeerd wordt, jij doet hetzelfde.
  .

  Dat weet ik, en toont het verschil tussen ons beide.
  Bij mij is een organisatie onschuldig tenzij je kunt aantonen dat er iets niet in de haak is.
  Bij jou is dat kennelijk andersom.


  Wat is volgens jou de ideologie van de vrijmetselaarij ?
  .
  Die staat duidelijk omschreven op de websites waarnaar Fassbinder al gelinkt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 138. Bijv. in de jaren '30 was Den Uyl nog groot bewonderaar van Hitler.
  Pas later kwam hij erachter om wat voor persoon het werkelijk ging.

  --------------

  Had Den Uyl Mein Kampf toen gelezen ?

  Henry Ford had een soortgelijk boek als Mein Kampf geschreven !

  En waar verklaar ik de vrijmetselarij schuldig ?

  Het is wel zo dat een gesloten club - waarvan de leden presidenten, captains of industry etc zijn - corruptie, voorkennis etc in de hand speelt.
  Met andere woorden het is niet zo vreemd dat er mensen zijn die er vraagstekens bij zetten.

  Hoe weet jij dat de ideologie die openbaar wordt gemaakt correct is ?

  Jij probeert er een rechtzaak van te maken waarin ik het O.M./ de aanklager zou zijn en jij de advocaat(van de duivel), maar dit is geen rechtzaak.

  Stel - STEL - dat de vrijmetselarij zich inderdaad schuldig maakt aan corruptie, voorkennis, vriendjespolitiek etc, dan ben jij ook de dupe, direct dan wel indirect.

  Daarom vraag ik me af wat de reden is voor jou om - in dit geval - de vrijmetselarij zo te verdedigen terwijl je geen vrijmetselaar bent, nooit en te nimmer zal worden en absoluut geen flauw idee hebt wat die mensen wel of niet in hun schildvoeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 139. 'terwijl je geen vrijmetselaar bent, nooit en te nimmer zal worden'

  Maar de mogelijkheid daartoe is er wel volgens Loge Acacia uit Rotterdam:

  Wie zijn er vrijmetselaar?

  Bij aanmelding voor het lidmaatschap spelen maatschappelijke achtergrond, levens- en wereldbeschouwelijke opvattingen géén rol.

  Van groot belang is dat men belangstelling heeft voor geestelijke en zedelijke vraagstukken en ontvankelijk is voor symbolen en ritualen.
  Men moet open staan voor meningen van anderen en bereid zijn om daarvan te leren.

  Wie er extreme (religieuze of politieke) opvattingen op nahoudt, zal zich in de vrijmetselarij niet thuis voelen.


  ------------------------------------

  Nog even over de Vrijmetselarij in Nazi-Duitsland.

  Op het ogenblik van de machtsovername door Hitler, bestonden er in Duitsland 9 Grootloges die verdeeld waren onder 638 loges die samen ongeveer 79.000 logebroeders telde.
  In 1933 verklaarde Hermann Göring dat er in de nationaal-socialistische geen plaats is voor de vrijmetselarij : "daß in einem nationalsozialistischen Staat kein Platz für Freimaurerei sei."
  De nationaalsocialisten kondigden aan dat de begrippen Vrijmetselarij en Loge verboden werden en dat al hun bezittingen zouden worden aangeslagen.

  Op 8 augustus 1935 werd officieel de sluiting van alle vrijmetselaarsloges afgekondigd.
  De Minister van Binnenlandse Zaken kondigde de confiscering van alle loge eigendommen. De tempels van de vrijmetselarij werden afgebroken en de inrichtingen geplunderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 140. Ik heb op tv ook een keer gezien dat iemand lid werd van de vrijmetselarij, maar dat was Mickey Mouse gedoe, ze gebruikten wel de symbolen ed maar het staat kompleet los van waar wij het hier over hebben.

  Hoeveel van de Bilderbergers zullen lid zijn van de vrijmetselarij of de illuminatie of de Skull en Bones of van wat voor geheime organisatie dan ook ?

  Een wel frappant Fassbinder, eerst zie jij enkel kunst op het vliegveld van Denver, met andere woorden vrijmetselarij ?
  En nu denk je er opeens alles van te weten.

  Ik vraag me echt af wat jullie drijft, ik begrijp het niet, ik kan de reden niet bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 141. Had Den Uyl Mein Kampf toen gelezen ?.

  Was dat boek toen al beschikbaar?


  Henry Ford had een soortgelijk boek als Mein Kampf geschreven !
  .

  je hebt beide boeken gelezen?


  Met andere woorden het is niet zo vreemd dat er mensen zijn die er vraagstekens bij zetten.
  .

  klopt, maar ergens vraagtekens bij zetten is iets heel anders dan een groep beschuldigen van de meest ernstige misdaden in de geschiedenis, puur vanwege het feit dat de club gesloten is en de leden een bepaalde rol van betekenis spelen in de maatschappij en/of politiek.


  Hoe weet jij dat de ideologie die openbaar wordt gemaakt correct is ?
  .

  Ik heb hier tot nu toe niet het tegendeel gezien.

  innocent until proven guilty, weet je nog?


  Stel - STEL -.

  oftewel speculatie, speculatie.

  Om terug te komen op de andere clubs die ik noemde: ook bij de lions en rotary zie je dat personen binnen een lokale gemeenschap die een rol van betekenis spelen in het maatschappelijke, politieke of economische leven lid zijn van die clubs.

  Weet jij wie er allemaal in jouw stad lid zijn, en wat die clubs zoal bespreken in hun tweewekelijkse bijeenkomsten?

  Kun je me uitleggen wat het doel van die organisaties is?


  Daarom vraag ik me af wat de reden is voor jou om - in dit geval - de vrijmetselarij zo te verdedigen.

  ik verdedig ze niet, ik vraag enkel om argumenten waarom ik de organisatie zou moeten wantrouwen.
  Enige argumentatie die hout snijdt is je laatste: dat er het gevaar bestaat van corruptie, vriendjespolitiek en voorkennis.

  Tja, wat wil je daar tegen doen?
  Dat gevaar bestaat ook bij de lions, rotary en verder alle clubs in Nederland waarbinnen mensen sociale netwerken kunnen opbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 142. Hoeveel van de Bilderbergers zullen lid zijn van de vrijmetselarij .

  Bilderbergers is ook zo'n vage term.

  Bilderberg is een conferentie, waarbij elk jaar weer andere mensen worden uitgenodigd. Sommige mensen worden slechts 1 x uitgenodigd, anderen komen er vaker.

  Dus als je 1 x voor zo'n conferentie wordt uitgenodigd, en je gaat, word je dan voor de rest van je leven bestempeld als 'Bilderberger' en moet je bij wijze van spreke 24/7 door camera's worden achtervolgd omdat je misschien iets duisters van plan bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 143. Nog even over de Vrijmetselarij in Nazi-Duitsland..

  dat geeft weer heel mooi aan waarom het verband tussen het vermeende hakenkruis in de plattegrond van het vliegtuig en vrijmetselarij onzin is.

  BeantwoordenVerwijderen
 144. Heb jij Mein Kampf of het boek van Henry Ford gelezen ?

  Nee ? Wat bedoel je dan met de vraag of ik die boeken gelezen heb ?
  Misschien bedoel je te zeggen hoe ik dan weet dat Henry Ford een soortgelijk boek geschreven heeft.

  Als je op die toer gaat dan kan je ook vragen hoe ik weet dat Henry Ford ooit geleefd heeft, ik heb hem inmers nooit ontmoet.

  ----------------------------

  klopt, maar ergens vraagtekens bij zetten is iets heel anders dan een groep beschuldigen van de meest ernstige misdaden in de geschiedenis, puur vanwege het feit dat de club gesloten is en de leden een bepaalde rol van betekenis spelen in de maatschappij en/of politiek.

  ----------------------

  Om te beginnen moet je wat specifieker zijn want ik heb geen flauw idee op welke misdaden je doelt.
  En verder heb je nopal moeite met het onderscheid maken tussen schuldig verklaren aan en verdenken van.

  De misdaden waarover je het hebt die zijn begaan door mensen en bepaalde mensen zullen daar dan ook van verdacht worden, waarom heb je er dan zo een moeite mee wanneer mensen van de vrijmetselarij daar van verdacht worden ?

  Innocent until proven guilty, ik weet niet hoevaak ik het nog tegen je moet zeggen, dit is geen rechtzaak want er wordt niemand veroordeeld dus ik kan gewoon zeggen dat wat de vrijmetselarij in de openbaarheid brengt door mij niet vertrouwd wordt omdat wanneer ze iets niet naar buiten willen brengen het ook niet gebeurt, het is immers een besloten organisatie.

  En je vindt de argumentatie dat een besloten club waar (ex en toekomstige) presidenten, captains of industry etc lid van zijn corruptie, voorkennis en vriendjespolitiek in de hand speelt.

  Wat is het punt dan, waarom mogen ze niet van het één of ander verdacht worden ?

  De Bilderbergers is helemaal geen vage term, jij moet niet zo vaag doen !

  Ik begrijp dat je probeert de angel eruit te halen maar dan moet je toch echt een andere tactiek gebruiken.

  En het hakenkruis heeft oorspronkelijk een heel andere betekenis, dus ook die opmerking kan de prullebak in.

  BeantwoordenVerwijderen
 145. 'En nu denk je er opeens alles van te weten.'

  Even voor de duidelijkheid. Dat stukje over de Vrijmetselarij in Nazi-Duitsland heb ik van 'Verzet.org' geplukt.
  Was ik vergeten te melden.

  BeantwoordenVerwijderen
 146. Heb jij Mein Kampf of het boek van Henry Ford gelezen ?.

  Uit die wedervraag maak ik op dat je beide boeken niet kent.

  Dus je gaat af op wat anderen zeggen wat betreft het boek dat Ford zou hebben geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 147. Om te beginnen moet je wat specifieker zijn want ik heb geen flauw idee op welke misdaden je doelt..

  kwestie van de discussie teruglezen...


  Zoals deze van turbohenk:

  hun acties, alle oorlogen van de afgelopen paar honderd jaar, minimaal..

  BeantwoordenVerwijderen
 148. De Bilderbergers is helemaal geen vage term.

  Wat is dan een bilderberger?
  En het hakenkruis heeft oorspronkelijk een heel andere betekenis
  .

  Precies, en daarmee onderschrijf je mijn standpunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 149. waarom mogen ze niet van het één of ander verdacht worden ?.

  ooit van de term 'smaad' gehoord?

  BeantwoordenVerwijderen
 150. Mocht het boek van Henry Ford niet dezelfde ideologie aanhangen als Mein Kampf dan zou je dat moeten aantonen, maar het is overal te lezen dat het boek van Henry Ford dezelfe ideologie aanhangt als Mein Kampf en ik heb het nooit weerlegd zien worden, dus ik neem aan dat het correct is, ben jij van mening dat het niet correct is dan kijk ik reikhalzend uit naar het bewijs wat je zal aanleveren.

  Maar om eerlijk te zijn is je opmerking eerder die van een klein kind die moe is, met andere woorden je gaat niet met bewijs komen.

  Net zoals de vraag wat is een 'Bilderberger?', wat zou je ervan denken dat een Bilderberger iemand is die aan de Bilderberconferentie deelneemt !

  En voordat je verder gaat zeuren, als een Nederlander emigreert en zijn Nederlands paspoot wegdoet dan is die persoon geen Nederlander meer, m.a.w. je bent een Nederlander - of van welke nationaliteit dan ook - maar niet per definitie voor je hele leven, hetzelfde geldt voor een Bilderberger !

  En of ik wel eens van laster of smaad gehoord heb ??

  Ik zou zeggen, sew me !!

  BeantwoordenVerwijderen
 151. wat zou je ervan denken dat een Bilderberger iemand is die aan de Bilderberconferentie deelneemt !.

  dus als je een conferentie bezoekt, al is dat eenmalig, dan moet je de rest van je leven de naam ervan bij je dragen en is alles wat je doet verdacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 152. Ik zou zeggen, sew me !!.

  precies mijn punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 153. Mocht het boek van Henry Ford niet dezelfde ideologie aanhangen als Mein Kampf dan zou je dat moeten aantonen.


  ik moet dus jouw huiswerk doen.

  jij zegt dat beide hetzelfde zijn.

  toon maar eens aan dan

  en dat kun je niet, want je hebt beide niet gelezen.

  je oordeelt over wat je van derden hebt vernomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 154. Het gaat nergens over waar je nu mee bezig bent want ik zeg DUIDELIJK dat je daar niet per definitie de rest van je leven aan vastzit, ik gaf er zelfs een vorbeeld bij.
  Wat is er aan de hand met je, zijn je argumenten op ?

  Ik zeg 'sew me' om de reden dat jij niet uitmaakt maar de rechter wat laster en smaad is !

  En mijn huiswerk doen, jij bent degene die insinueert dat het boek van Henry Ford niet dezelfde ideologie aanhangt als Mein Kampf.

  En wat jij weet van bijvoorbeeld de slag bij Waterloo heb jij ook van derden etc etc.

  Met andere woorden het is toch pure kolder waar je nu op aanstuurt, tenzij je met bewijs kan komen dat het boek van Henry Ford niet dezelfde ideologie aanhangt als Mein Kampf !
  Maar je kan via diverse bronnen lezen dat ze dezelfde ideologie aanhangen dus ik heb sowieso journalistiek gezien het recht om het aan te nemen.

  Op deze manier kunnen we doorgaan tot in de oneindigheid dus ik zal het even kort samenvatten: jij bent van mening dat, in dit geval, de vrijmetselarij niet verdacht mag worden van bepaalde zaken wegens gebrek aan sluitend bewijs.
  Dat klopt toch ?

  Maar dan moet je ook erkennen dat het gebrek aan sluitend bewijs geen bewijs is dat de vrijmetselarij zich niet schuldig maakt aan bepaalde zaken waarvan ze verdacht worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 155. Ik zeg 'sew me' om de reden dat jij niet uitmaakt maar de rechter wat laster en smaad is !.

  Precies, dan komt opeens wel de rechter er aan te pas.

  Dat valt me al vaker op in discussies met je: jij vindt dat iedereen anderen maar in het wilde weg mogen beschuldigen van van alles en nog wat, zonder dat daarvoor enige aanleiding hoeft te zijn, en als degene die beschuldigd wordt daar last van heeft, dan moet die maar duizenden euro's uitgeven in het aanklagen van de personen die hem naar zijn mening valselijk beschuldigen van iets.

  Verder neem jij het de vrijmetselarij kwalijk dat ze Ford tot hun gelederen hebben toegelaten, terwijl hij een boek heeft geschreven met dezelfde inhoud als 'mein kampf'

  Tja, dan zul je moeten aantonen dat hij dat boek heeft geschreven en gepubliceerd voordat hij vrijmetselaar werd, en dat de inhoud van dat boek inderdaad hetzelfde is als wat hitler in mein kampf beschrijft..

  En dat kun je niet.

  En dus draai je de bewijslast maar weer om, oftewel: jij mag alles roepen wat je maar wilt, anderen moeten dat dan maar weer weerleggen.

  Of zoals jij het zegt: "sew me"

  BeantwoordenVerwijderen
 156. Ik vroeg al eerder aan je waar ik de vrijmetselarij schuldig verklaarde, daar gaf je geen antwoord op, dus wat zeur je nou ?

  BeantwoordenVerwijderen
 157. http://www.orange-papers.org/orange-rroot540.html

  http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/GERmein.htm

  http://reformed-theology.org/html/books/wall_street/chapter_06.htm

  http://rationalwiki.com/wiki/Adolf_Hitler

  http://www.theboogeyman.eu/blog/?p=66

  http://www.stormfront.org/forum/sitemap/index.php/t-163863.html

  http://news.oneindia.in/2009/07/20/hitlerwas-inspired-by-henry-ford.html

  http://jiooda.punt.nl/index.php?r=1&id=472951&tbl_archief=0

  etc etc etc etc etc...

  BeantwoordenVerwijderen
 158. daar gaf je geen antwoord op.

  duidelijk weer het kenmerk van een complotdenker: negeer antwoorden die je niet welgevallen zijn en stel de vraag (in iets andere vorm) gewoon weer opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 159. In the latter Ford claimed that there was a Jewish conspiracy to take over the world..

  met andere woorden, Ford was een complotdenker :o)

  Tja, daar mag je natuurlijk niet tegen in gaan, want dan ben je een zogenaamde debunker of zogenaamde anti-complotter etc. etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 160. Nee, ik heb de vrijmetselarij nergens schuldig verklaard, dat zuig je uit je dikke duim want anders had je het in chocolade letters geciteerd.

  Henry Ford was volgens jou een complotdenker, en het is een feit dat hij een vrijmetselaar was en die organisatie ben je continu aan het verdedigen, dus ik weet niet wat je allemaal aan het wauwelen bent maar je wekt aardig de indruk flink in de war te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 161. @hoebedoelje,

  "dus ik weet niet wat je allemaal aan het wauwelen bent maar je wekt aardig de indruk flink in de war te zijn."

  daarom ga ik er al niet eens meer op in, hij spoort niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 162. die organisatie ben je continu aan het verdedigen,.

  Helemaal niet, ik vraag me enkel af waarom het als negatief moet worden gezien dat bij de Denver Airport een plakkette te vinden is met daarop het symbool van de vrijmetselarij.

  Tja, tot nu toe heb ik geen enkel argument gehoord waarom dat negatief zou moeten zijn.

  ik heb de vrijmetselarij nergens schuldig verklaard,.

  ik heb ook nooit beweerd dat je dat deed.

  Dit is gewoon de zoveelste poging van je om de boel te verdraaien.

  Je vroeg waar in de discussie de vrijmetselaars ergens van werden beschuldigd.

  Ik heb toen verwezen naar een citaat van turbohenk, die de organisatie op zijn minst elke oorlog uit de laatste 100 jaar toeschrijft..

  Dat is nogal een beschuldiging, die nergens hard wordt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 163. hij spoort niet..

  Sprak de complotdenker :o)

  Ook weer zo'n kenmerk: als je het niet eens kunt worden met de zienswijze van de complotdenker, dan spoor je niet, of je bent onderdeel van het complot..

  BeantwoordenVerwijderen
 164. @truth hurts, ik ben geen complotdenker, ik ben momenteel een mens die geen vertrouwen heeft in mensen met macht, en dat is niet geheel onterecht... want mensen+macht=corruptie, dat is wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Waarom heb jij wel vertrouwen in mensen met macht? Kijk alleen al naar wat er de laatste tijd in nederland voor viezigheid is boven komen drijven. Moet je nagaan wat we nog niet weten, over de hele wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 165. ik ben momenteel een mens die geen vertrouwen heeft in mensen met macht.

  en terecht.

  Maar je blogs over de vrijmetselarij en illuminatie, en reacties alhier doen mij er aan denken dat je naar een bepaalde orde in de wereld zoekt, en die vindt in het aanstippen van 1 specifieke groep voor alles wat er mis is in deze wereld (in jouw geval is dat dus de vrijmetselarij/illuminatie).

  Tja, dat doet me aan complotdenken denken.

  Bij complotdenkers draait het er in principe ook om dat alles wat in de wereld gebeurd onderdeel is van 1 groot complot en dat alles van bovenaf geregisseerd wordt door een illustere groep personen die als doel hebben de absolute macht in de wereld te veroveren.

  Het boek van Henry Ford, waar 'hoebedoelje' naar refereerde gaat over de joden die zouden samenspannen om de macht in de wereld over te nemen. Dat is een vrij bekend complot, welke zelfs anno 2010 nog gebezigd wordt (op dit blog bijv. wordt zo nu en dan door reaguurders op het 'bestaan' van dit complot gewezen).

  Vandaar mijn opmerking dat Ford dus ook een complotdenker was..

  BeantwoordenVerwijderen
 166. ik heb ook nooit beweerd dat je dat deed

  --------------------

  Als ik dat niet gedaan heb wat verwijt je me dan, met je slap achgteraf geouwehoer.

  @Turbohenk

  Je kent die types zoals Truth Hurts toch wel, als ze het niet redden in de discussie dan gaan ze maar op de man spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 167. Als ik dat niet gedaan heb wat verwijt je me dan.

  hoe kom je erbij dat ik je iets verwijt?

  Je moet leren minder in vijandbeelden te denken.


  dan gaan ze maar op de man spelen..

  Zoals jij deed bij fassbinder toen die de moeite nam om informatie over de vrijmetselarij op te zoeken en hier te posten..

  BeantwoordenVerwijderen
 168. hoe kom je erbij dat ik je iets verwijt?

  ----------------

  Je hebt er dus geen probleem mee dat ik het niet uitsluit dat de vrijmetselarij geen zuivere koffie is ?  En ik zou tegen Fassbinder op de man gespeeld hebben ?
  Ik kan me dat niet herinneren en ik heb de reacties terug gelezen en ik zie niet waar je op doelt maar ik ben wel nieuwsgierig waar je op doelt !

  BeantwoordenVerwijderen
 169. @truth hurts, wat is er niet duidelijk aan deze speech van john f. kennedy:

  http://turbohenk.blogspot.com/2009/11/quote-du-jour-john-f-kennedy.html

  BeantwoordenVerwijderen
 170. Je hebt er dus geen probleem mee dat ik het niet uitsluit dat de vrijmetselarij geen zuivere koffie is ?.

  Dat moet jij weten.
  Maar je kunt het niet hardmaken, dus maak ik daar de kachel mee aan..

  BeantwoordenVerwijderen
 171. wat is er niet duidelijk aan deze speech van john f. kennedy:
  .

  Nou, over wie hij het heeft.
  En hij blijkt het over de communisten te hebben, niet over de vrijmetselaars.

  Dat is een beetje hetzelfde als je Michael Jackson filmpje: Die heeft het ook over heel iets anders dan dat de maker van het filmpje probeert te doen geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 172. Truth Hurts, je beschuldigde me ervan dat ik tegen Fassbinder op de man gespeeld had, ik kan me daar niets van herinneren en ik kan het ook niet terugvinden dus ik vroeg aan je waar je op doelde, waarom heb je daar geen antwoord op gegeven ?

  @turbohenk.

  Bepaalde mensen beweren altijd dat de toespraak van jfk waarin hij het over secret societies heeft de communisten bedoelde, ik heb het diverse keren beluisterd en ik heb de transcriptie gelezen en nergens kan ik uit opmaken dat hij met de secret societies de communisten bedoelde, en secret societies zijn secret societies dus wat maakt het uit of de secret societies communisten op kapitalisten zouden zijn ?
  Maar nogmaals, ik heb nergens uit op kunnen maken dat jfk het over communistische secret societies had, en jfk is niet de enige die voor secret societies gewaarschuwd had, bv Rooosevelt had daar ook voor gewaarschuwd.

  Het probleem met mensen zoals Truth Hurts is, ze krijgen huiduitslag die ontzettend jeukt als ze woorden zoals bv 'secret societies' of 'vrijmetselarij' horen, daarom willen ze het er liever niet over hebben, en anders ontkennen ze het gewoon :0o

  BeantwoordenVerwijderen
 173. Voor wie geïnteresseerd is:

  Hier nog wat achtergrondinfo over Luis Jiménez de maker van de Blauwe Mustang.

  Op Conspiracy Science kun je DIA en een swastika naast elkaar zien.

  Op masonicinfo de zwarte schapen van de vrijmetselarij, inclusief Henry ford.

  En hier nog een stukje over Ventura waar turbohenk op zijn blog naar verwijst en de term 'New World'.

  BeantwoordenVerwijderen
 174. @hoebedoelje

  Kun je misschien je mening over Denver Airport samenvatten?

  BeantwoordenVerwijderen
 175. Dat paard is gewoon eng, als je er naartoe rijdt dan geven de ogen witlicht en als je ervan wegrijdt dan geven de ogen roodlicht, in de vidoe waar ik dit had gezien vertelde die man dat zijn zoontje ging huilen van het paard omdat hij het zo eng vond.
  En waarom zijn die enge creaturen die op de koffers zitten op dat vliegveld aanwezig ?
  En dan dat achterlijke schilderij, wat absoluut geen kunst is, het is zeer knullig geschilderd.
  En ik kan je verwijzen naar sites waar wordt vermeld dat bv de Hells Angels een onschuldig en liefdevol motorclubje zijn, m.a.w. wat wil je nou vertellen, waarom zou je ?

  En btw Fassbiner, nu je er toch bent, heb ik jou voor iets naars uitgemaakt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 176. @truth hurts,

  Hoe kom je erbij dat jfk het over communisten had?

  BeantwoordenVerwijderen
 177. Dus een eng paard, enge beelden en waardeloze schilderkunst daargelaten is er verder volgens jou niets aan de hand met DIA? Niet meer dan een verkeerde keus van de opdrachtgevers wat de decoratie betreft?

  -------------------------------

  Ik kan me niet herinneren dat je mij voor iets naars hebt uitgemaakt. Ik kan trouwens wel tegen een stootje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 178. bericht van 23.02 is voor hoebedoelje van 1955

  BeantwoordenVerwijderen
 179. @truth hurts, in 1784 zijn de new world order plannen van de illuminati al uitgelekt:

  "Let us again go back to the first days of the Illuminati. Because Britain and France were the two greatest world powers in the late years of the 18th Century; Weishaupt ordered the Illuminati to foment the colonial wars, including our Revolutionary War, to weaken the British Empire and organize the French Revolution to start in 1789. However; in 1784, a true act of God placed the Bavarian government in possession of evidence which proved the existence of the Illuminati and that evidence could have saved France if they, the French government, hadn't refused to believe it. Here is how that act of God happened. It was in 1784 that Weishaupt issued his orders for the French Revolution. A German writer, named Zweig, put it into book form. It contained the entire Illuminati story and Weishaupt's plans. A copy of this book was sent to the Illuminists in France headed by Robespierre whom Weishaupt had delegated to foment the French Revolution. The courier was struck and killed by lightening as he rode through Rawleston on his way from Frankfurt to Paris. The police found the subversive documents on his body and turned them over to the proper authorities. After a careful study of the plot; the Bavarian government ordered the police to raid Weishaupt's newly-organized Lodges of the "Grand Orient" and the homes of his most influential associates. All additional evidence thus discovered convinced the authorities that the documents were genuine copies of the conspiracy by which the Illuminati planned to use wars and revolutions to bring about the establishment of a one-world government; the powers of which they, headed by the Rothschilds, intended to usurp as soon as it was established, exactly in line with the United Nations' plot of today.

  BeantwoordenVerwijderen
 180. "En ik kan je verwijzen naar sites waar wordt vermeld dat bv de Hells Angels een onschuldig en liefdevol motorclubje zijn"

  Bestaan er volgens jou sites die men wel serieus kan nemen en zo ja, waar kan ik die aan herkennen? Kun jij mij verwijzen naar correcte info betreffende de vrijmetselarij?

  BeantwoordenVerwijderen
 181. @hoebedoelje

  Vind je de info op de blog van turbohenk betrouwbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 182. in 1784 zijn de new world order plannen van de illuminati al uitgelekt..

  Wat voor waarde heeft dat meer dan 2 eeuwen later?

  BeantwoordenVerwijderen
 183. @truth hurts, de illuminati bestaat nog, kijk maar naar alle symboliek overal, zelfs op het dollar biljet. De families die toen die tijd het groepje vormde zijn nog steeds invloedrijk/ de invloedrijkst (rothschilds) en nog illuminati. Overal op de wereld hoor je leiders roepen om een new world order, de eerste stappen richting nwo zijn al gezet kijk naar globalisering van de wereldhandel wto, world health organisation who, international money fund imf, verenigde naties, europesche unie, noord amerikaanse unie en ik vergeet vast nog veel te veel dingen. Kortom we gaan vol gas op een wereldheerschappij af (heb je dat nu nog niet door?) onder leiding van de families die toen en nu deel waren/zijn van de illuminati/elite en de plannen zijn aan de acties te zien ook nog steeds hetzelfde. Kijk gewoon is in welke richting de wereld gaat, dat zou al genoeg moeten zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 184. Overal op de wereld hoor je leiders roepen om een new world order.

  klopt, ter vervanging van de huidige.

  Maar dat wil niet zeggen dat ze oproepen tot de wereldorde die jij voor ogen hebt.


  Wat symboliek betreft, het viel me op dat je daarmee ook best creatieve dwarsverbanden maakt op je blog, door bijv. te suggereren dat Amerika fascistisch is omdat ze enkele symbolen delen met Mussolini's Italie, terwijl eenieder die daar verder induikt zal opmerken dat de symbolen uit de Romeinse tijd stammen.

  BeantwoordenVerwijderen
 185. @fassbinder,

  ter vervanging van het huidige... je bent wel erg naief.

  En wat die fasces betreft, het woord fascisme is er vanaf geleid, dat is praktisch een hakenkruis, alleen dan wat minder bekend. Als daar een hakenkruis hing en hadden laten hangen na de 2de wereld oorlog, had je ook schuin gekeken naar de us. Maar dit is, ook al betekend het niets, wel weer zon toevallig symbool wat de ware aard van het amerikaanse systeem reflecteerd. Als je je meer gaat verdiepen begrijp je waarom ik dit verdacht vind want het artikel bevat nog veel meer info naast die paar plaatjes.

  Ga dat interview met naomi wolf maar is luisteren wat eronder staat, en misschien 1 van die docus en misschien een interviewtje met jim marrs op youtube, lijkt me verstandig, want ik ben ook niet achter al deze dingen gekomen door een beetje op blogjes reacties te plaatsen, dat werkt uiterst inefficient als het gaat om info verzamelen, docus kijken, interviews luisteren, dat schiet op. Ik heb vele uren erop zitten, 1.5 jaar fulltime zon beetje, dan heb je wel een beetje een idee wat er aan de hand is op de wereld, waar je ook achterkomt is dat bijna alle controverisiele onderwerpen heel "toevallig" perfect als een puzzeltje in elkaar passen, als dat allemaal toeval moet zijn is dat al onwaarschijnlijker dan het hele verhaal zelf. Uiteindelijk snap je dus veel meer van de wereld en is praktisch alles logisch, dat is dat big picture effect, je zoomt zegmaar uit waardoor je het geheel te zien krijgt ipv soms een puzzelstukje zonder dat je weet dat het delen zijn van hetzelfde puzzeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 186. @turbohenk

  Waarschijnlijk is jouw bericht van 11.06 niet aan mij gericht, maar ik wil je toch vragen hoe je denkt over landen als Rusland, China en Japan. Gebeurt daar niets, komt al het kwaad i.v.m. wereld overheersing alleen uit Amerika en Europa?

  BeantwoordenVerwijderen
 187. Als daar een hakenkruis hing en hadden laten hangen na de 2de wereld oorlog, had je ook schuin gekeken naar de us.

  Waarom?
  Het hakenkruis is hier bij ons alleen bekend van de nazi's, maar in andere landen zie je het hakenkruis nog terugkomen in gebouwen en kunstwerken uit de oudheid van die landen.

  Bij Amerika zie je ook dat de Fasces gebruikt wordt in de oude architectuur van het land.

  Dus jij vindt dat omdat mussolini hetzelfde oud-romeinse symbool gebruikte als de Amerikanen al ver voor zijn tijd deden, die Amerikanen op hun beurt al het gebruik van de fasces hadden moeten uitbannen?

  BeantwoordenVerwijderen
 188. waar je ook achterkomt is dat bijna alle controverisiele onderwerpen heel "toevallig" perfect als een puzzeltje in elkaar passen.

  Dat dat minder perfect is als jij probeert voor te komen blijkt wel uit deze discussie, waarin al is aangetoond dat de plattegrond van DIA niets gemeen heeft met een hakenkruis, dat Michael Jackson het over iet heel anders had dan over de illuminatie.

  als je je in de fasces had verdiept, dan wist je dat het symbool wijdgebruikt wordt, en daardoor niet het stigma kreeg wat de swastika wel kreeg door het gebruik ervan door de nazi's.

  Het muntstuk wat je gebruikte in je blogartikel is ontworpen in 1915, dus een tijdje voordat mussolini aan de macht kwam.

  Zelfde geldt voor de andere gebruiken in de VS die je aanhaalde, die stammen van (ver) voor het gebruik fascistisch italie.

  BeantwoordenVerwijderen
 189. dat zijn maar een paar kleine details die je opnoemt, maargoed, over wie heeft michael jackson het dan volgens jou? leg me meteen even uit wie they is in they don't really care about us. En waarom hij "will me thrill me, you can never kill me" zegt terwijl hij voor het alziende oog staat in die clip.

  BeantwoordenVerwijderen
 190. @fassbinder, die was inderdaad voor truth hurts ja, net als deze: moet ik nou serieus gaan uitleggen dat je niet echt meer met een hakenkruis kan aankomen nadat hitler ermee heeft lopen shinen, ookal is het zon oud symbool? serieus? Het is inderdaad minder sympathiek om dat soort symbolen nog te laten hangen als ze gebruikt zijn voor zulke gruwelijkheden ja, pfff neem je me in de maling ofzo. en hoe heb jij 100% uit kunnen sluiten dat diegene die verantwoordelijk was voor die landingsbanen bij dia niet geinspireerd was door een hakenkruis?

  @fassbinder,

  In rusland china en japan gebeuren ook wel degelijk dingen, maar de huidige nieuwe wereld orde gebruikt amerika als hun main tool, daarom zit washington d.c. bomvol symboliek en sterrenbeelden, om daar kracht uit te putten voor hun missie, klinkt wazig maar die gasten geloven daar heilig in en gebruiken het al duizenden jaren, en tot voor kort was het toevallig ook het machtigste land op aarde zo'n beetje, terwijl het nog vrij jong is eigenlijk, dat soort dingen gaan niet vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 191. over wie heeft michael jackson het dan volgens jou?.

  Over zijn pedofilie-affaire.

  Dat was de reden waarom hij wereldwijd wel op no 1 stond, maar in Amerika niet.

  Verder claim je dat de muziekindustrie door de illuminatie wordt beheerst.
  Hoe verklaar je dat een artiest als michael jackson er dan in slaagt om een (in jouw ogen) anti-illuminatie-nummer uit te brengen?

  BeantwoordenVerwijderen
 192. oet ik nou serieus gaan uitleggen dat je niet echt meer met een hakenkruis kan aankomen nadat hitler ermee heeft lopen shinen, ookal is het zon oud symbool? .

  Nee hoor, want dat heb ik zelf al uitgelegd, net zoals ik al heb uitgelegd waarom de fasces niet dat lot heeft ondergaan.


  Het is inderdaad minder sympathiek om dat soort symbolen nog te laten hangen als ze gebruikt zijn voor zulke gruwelijkheden.

  Toch heeft dat er niet toe geleid dat het hakenkruis is weggekapt in gebouwen uit de oudheid waarin dat symbool is gebruikt.

  Waarom verlang je dan wel dat de VS dat doet met een ander symbool dat niet hetzelfde stigma heeft gekregen?

  en hoe heb jij 100% uit kunnen sluiten dat diegene die verantwoordelijk was voor die landingsbanen bij dia niet geinspireerd was door een hakenkruis?.

  Simpel: het lijkt er totaal niet op.
  Het komt niet eens in de buurt van zo'n kruis.

  Verder heb ik je er al op gewezen (en heeft fassbinder dat onderschreven), dat de nazis en vrijmetselaars bepaald geen vrienden waren..

  BeantwoordenVerwijderen
 193. Over 'they don't really care about us' zei Michael het volgende:

  The idea that these lyrics could be deemed objectionable is extremely hurtful to me, and misleading. The song in fact is about the pain of prejudice and hate and is a way to draw attention to social and political problems. I am the voice of the accused and the attacked. I am the voice of everyone. I am the skinhead, I am the Jew, I am the black man, I am the white man. I am not the one who was attacking. It is about the injustices to young people and how the system can wrongfully accuse them. I am angry and outraged that I could be so misinterpreted.

  BeantwoordenVerwijderen
 194. @Fassbinder, ik heb de site van turbohenk nog niet bezocht.

  En je vraagt aan me of ik van mening ben dat de decoratie - zoals jij het noemt - op het vliegveld van Denver een slechte keuze is van de opdrachtgever.
  De opdrachtgevers zijn of hebben duidelijk een link met de vrijmerselarij als enig vliegveld op de wereld, althans waar het zo openlijk wordt vermeld, en is ook het enige vliegveld op de wereld met zulke vreemde en bizarre "decoratie", en vind jij het dan vreemd dat is zeg 1+1=2, m.a.w. het is geen toeval ?

  En ik denk dat geen enkele site of media alle waarheid in pacht heeft, ze verkondigen allemaal waarheden en onwaarheden en daarom volg ik zowel de reguliere media als de alternatieve media en maak m'n eigen rekensommetje, dat zal iedereen doem maar de mensen die bv beweren dat de macht bij het volk ligt die kunnen niet rekenen.

  @Truth Hurts, je beschuldigde me van iets, ik vroeg een paar keer waar je op doelde maar je gaf geen antwoord, ik heb het aan Fassbinder gevraagd en die weet ook niet waar je het over hebt, je bent een héél vreemd mannetje !!

  Ik heb de bewuste speech van jfk gelezen en hij heeft het over secret societies en niets verwijst ernaar dat het secret societies van de communisten betreft, bv Roosevelt had ook gewaarschuwd voor secret societies.

  @turbohenk, zoals je ziet krijgen mensen zoals Truth Hurts niet alleen uitslag die ontzetttend jeukt van woorden zoals 'vrijmetselarij' of 'secret societies' maar ze raken ook nog aan de dunne.

  BeantwoordenVerwijderen

 195. ik heb het aan Fassbinder gevraagd
  .

  nope, dat heb je niet.
  Je vroeg fassbinder heel iets anders.

  Dat is altijd de grap met je, je maakt er een spelletje van.

  overigens vreemd dat je niet bereid bent om de blog van turbohenk te lezen.

  waarom meng je je dan in de discussie die turbohenk naar aanleiding van zijn blog hier is gestart¿

  BeantwoordenVerwijderen
 196. Ik heb de bewuste speech van jfk gelezen.

  Dan ben ik benieuwd of je kunt aangeven wat het onderwerp van die speech was en aan wie die speech was gericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 197. De opdrachtgevers zijn of hebben duidelijk een link met de vrijmerselarij als enig vliegveld op de wereld, althans waar het zo openlijk wordt vermeld, en is ook het enige vliegveld op de wereld met zulke vreemde en bizarre "decoratie".

  Dus conclusie:

  De vrijmetselaars hebben een nogal vreemde/bizarre smaak wat betreft kunst.

  Dat is alles?

  BeantwoordenVerwijderen