maandag 8 juni 2009

DemoOok zo genoten van de grote Joris Demmink demo in Haarlem? Nou, dat was me toch een opkomst. Kennelijk durfde de cameraman van het bovenste filmpje niet eens naar links of rechts te zwenken uit vrees voor de ontluisterde blik op tien zielige demonstranten. De grote roerganger van het anti-Demmink beweging Micha Kat was niet eens aanwezig, maar liet een videoboodschap na. O ja, en er was ook nog een jeugdige Nederlandse rapper uit Almere genaamd Kid DeVille (...), die vooral liet zien dat hij heel goed naar Amerikaanse rapvideo's uit de vorige eeuw gekeken heeft gekeken, maar nog geen twee fatsoenlijke woorden uit zijn mond wist te krijgen. Op het forum van Kat: "Waar waren jullie allemaal vanmiddag?"

Haantje de voorste Wim Dankbaar was er natuurlijk wel, en uiteraard kon die het weer eens niet nalaten om te beginnen over zijn hobby, de Deventer moordzaak. Maar waarom stond hij daar eigenlijk? Onder meer vanwege "de weigering van Joris Demmink zelf, een topambtenaar in een publieke functie ten dienste van de rechtsstaat Nederland, om verantwoording af te leggen over de aanhoudende en toenemende aangiftes c.q. beschuldigingen."

Die is mooi. Die toenemende beschuldigingen komen van een klein clubje mensen dat elkaar voortdurend op het weblog van Kat aan het ophitsen is en het verschil tussen fictie en werkelijkheid niet eens kent. Dat bijvoorbeeld steevast verwijst naar een uitzending van Eenvandaag, waarin een hoge topambtenaar Joris wordt genoemd, terwijl helemaal niet vaststaat dat het de justitieambtenaar betreft.

Daarnaast is de actie steeds meer een zelfvervullende profietie aan te worden, getuige deze ontluisterende logica: "Het feit dat Kat niet vervolgd wordt vanwege laster en smaad op deze website impliceert dat hij dingen weet waar hij Demmink mee in de tang heeft." Oftewel: als je niet reageert op onze beschuldigingen, bepalen wij dat je schuldig bent.

Zo'n volksgerecht trekt kennelijk een groot aantal mensen aan die volgens sommige reaguurders "duidelijk lijden aan een mentale achterstand". Waaronder lieden die "in alles een Joods complot zien". "De ene mafkees verzint van alles om te voorkomen dat ie uit zijn kraakhok gezet wordt, de andere mafkees flikt het elke keer weer om een topic te kapen met getrol over de vermeende problemen in de psychiatrische gezondheidszorg." De paranoia van de Demmink bashers is inmiddels zelf zo groot, dat een enkeling vermoedt dat "Kat zelf voor Demmink werkt". Immers, hij was er niet zaterdag. En met al die onzin over Demmink wordt de geloofwaardigheid er niet beter op. Wat ongetwijfeld de bedoeling was. Of zoiets.

Werd er trouwens nog gezellig nageboomd over de demo? Nou, niet echt, het forum ontaardde zaterdag al meteen in een partijtje moddergooien tussen Dankbaar en een zekere Mart, met wie Dankbaar blijkbaar al langer ruzie heeft over een andere affaire. Zoals deze ICT ondernemer in ruste ongeveer met iedereen ruzie heeft. Gaat lekker, jongens!

15 opmerkingen:

 1. Mislukte demonstratie is altijd treurig. Ik vond het moeilijk om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een dramatische vertoning....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toch leuk wordt je demo gekaapt door wim dankbaar met zijn oeverloze gestotter over de Deventer Moordzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat kun je anders verwachten als je enerzijds een tekenaar met 10 man van zijn bed licht en anderzijds met de Panorama en de Gay Krant een achterkamertje induikt om nadere toelichting te geven, maar Kat wel gewoon zijn verhaal laat doen?

  Vandaag las ik dit weerop Stelling.nl en ik wordt er niet geruster op:

  "Ten tijde van de mega anti-Demmink demonstratie van het afgelopen weekend in Haarlem werden wij gewezen op iets kleins maar fijns uit de X-dossiers van kindervriend Dutroux.

  Allereerst de verklaring van ene Catharina op 20 februari 1997. Ze zei de dochter te zijn van een rijke zakenpief die lid was van een euronetwerk van uilenballen.

  Die ballen gingen zich te buiten aan sadistische potjes kinderhopsen.

  Hun organisatie had kreun- en steunpunten in Italie, Zwitserland, Belgie en Nederland en had zijn afzichtelijke hoofdkwartier in Zurich.

  De locatie waar volgens Catharina deze kinderliefhebbers hun hobby beoefenden was het gebouw "In de Speykermand" in Dordrecht.

  Een voormalig pakhuis aan de Kuipershaven, waarvan de zolder in gebruik was van een gezellig hoopje Adolf-believers.

  Tijdens de activiteiten van de heren viel er af en toe wel eens een schoonheidsfoutje te noteren en overleefde hun jeugdig slachtoffer de wedstrijd niet.

  Het stoffelijk overschot zou in die gevallen zijn overgebracht naar een vleeswaren- en conservenbedrijf in de Rotterdamse Van Helmontstraat.

  Het doel moge duidelijk zijn. Eet smakelijk.

  En dan zat er in de X-dossiers ook nog een anonieme brief, daterend uit 1996. Daarin was sprake van een secte van pakembeet 300 man, bestaande uit beffen, kadi's en hoge smurfen.

  De leden van de club hielden genoeglijke bijeenkomsten in de provincie en als tussendoortje werd er gehopst met koters.

  Een klokkenluider cq.-ster die aanklopte bij een loketsmurf kwam van een koude kermis thuis en verdween kort daarna (1).

  In de brief werd villa Nijenhuis op het landgoed Westerflier in Markelo als favoriete locatie aangeduid.

  Een lekkere stille omgeving, waar eventueel gegil van een koter al gauw kan worden toegeschreven aan een Vlaamse Gaai met groeistuipen.

  Het huis zou lichtjaren in bezit zijn geweest van een adellijke familie ( Schimmelpenninck, red. KM) en na de oorlog een tijd hebben gediend als internaat voor meisjes met sociale en psychische problemen.

  Je zou bijna zeggen kat in het bakkie, maar laten we het netjes houden.

  Net als in Belgie en net als bij de door Vervloesem opgeduikelde Zandvoortse prentjes blijft het de vraag wat er met deze gegevens is gebeurd.

  Of nee, laat ook maar zitten. We kennen het antwoord al. Stay tuned.

  (1) Vgl. de verdwijning van kinderarts Joyce Labruyere in 1991. Ze bleek vermoord te zijn. Haar dood zou te maken hebben met hopsfeesten in Woerden, waarbij ondermeer een Rotterdamse OvJ uit zijn bol en zijn jurk ging. "

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, zou dit en zou dat. Maar of er ook maar iets van klopt, valt weer met geen mogelijkheid na te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap hier helemaal niks meer van, dit is al jaren aan de gang, wanneer houdt het op?

  Kleintje Muurkrant pleegt al jaren niet onverdenstelijke onderzoeksjournalistiek, daarom is dit ook zo verontrustend.

  Het lijkt mij wat al te gemakkelijk om dit allemaal maar af te doen als roddel en achterklap.

  Bovendien zou ik het wel een heel gerustellende gedachte vinden als inderdaad uit onderzoek zou blijken dat het allemaal leugens zijn, dan kunnen we tenminste weer lekker rustig gaan slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij Klokkenluideronline slaan ze elkaar inmiddels de koppen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die Dankbaar is echt net zo'n idioot als Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. er was 20 man op die zaterdag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Bij Klokkenluideronline slaan ze elkaar inmiddels de koppen in."

  Ik heb net even wat commentaren gelezen daar over de demmink-demo.
  Het lijkt daar wel een krankzinnigeninrichting. Niet te geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te zien hoe ze bij klokkenluideronline heen draaien om het aantal mensen dat op hun demonstratie afgekomen was. Ze kunnen niet met de feiten omgaan. Gewoon net zulke draaikonten als de door hen zo verafschuwde politici, na een vekiezingsnederlaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is werkelijk alarmerend hoe een figuur als die Dankbaar helemaal aan het doordraaien is. Hoewel, iemand die mailkraaks de gewoonste zaak ter wereld vindt spoort m.i. sowieso al niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is een typisch voorbeeld van die gekken naar:

  "en de pijlen moeten ook gericht worden op de beschermheer van hooggeplaatste kinderneukerts, Hirsch Ballin. Dat was zijn voorganger minister Donner trouwens ook"

  Op niets gebaseerde kul. Gewoon maar wat roepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Of deze:

  "...de Belgische wijkagent was zeer duidelijk, hij kwam in opdracht van joris demmink.
  Of ik de druk nog aankom, zoniet, ( reden van bezoek)hij in opdracht was, om mijn nek te masseren, om mij zo een pijnloze dood te bezorgen."

  Compleet gestoord dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen