zaterdag 27 juni 2009

Corrupte elitairen


De Amerikaanse president Obama wil nog voor het einde van dit jaar de Federal Reserve (FED) de totale macht over de hele Amerikaanse economie in handen geven. Zodra zijn plan wordt uitgevoerd zal er officieel een nieuw soort regering ontstaan, namelijk een ultamachtig bankendictatorschap, dat gecontroleerd zal worden door een klein clubje duistere en corrupte elitairen.

Je, leest weer wat af op internet. Vooral bij Xandernieuws, dat iedere kul van Alex Jones' Prison Planet onder een carbonnetje legt. Er is in de loop der jaren trouwens al zoveel onzin gepubliceerd over de FED, de centrale bank van de Verenigde Staten van Amerika, dat er zelfs FED Conspiracy debunk sites zijn ontstaan.

De belangrijkste claims komen trouwens voort uit complete onkunde: zo is er het fabeltje dat FED een private onderneming is. De federale banken hebben weliswaar een 'aandeel' in de FED. Maar wel een aandeel dat ze, anders dan bij een bv of nv, niet kunnen verkopen. Een aandeel dus dat moet worden gezien als een verplicht lidmaatschap. Het bestuur wordt bovendien gewoon door de president gekozen. En dat de boeken van de FED niet mogen worden ingezien beweren complottertjes die niet kunnen lezen. Zie ook hier.

Verwacht van Barracuda geen erudiete bespiegelingen over de rol van de FED in de kredietcrisis en de door Ron Paul aangezwendelde discussie over het het kunstmatig creëren van krediet. Ver buiten zijn scope. Maar dat een "ultamachtig bankendictatorschap" gecontroleerd zal worden door een "klein clubje duistere en corrupte elitairen", is weer eens aluhoedjeslogica.

Obama wil het toezicht op de financiële sector in de VS hervormen om een tweede kredietcrisis te voorkomen. Dus wil hij dat de Amerikaanse centrale bank voortaan het toezicht laten houden op grote banken. En daar houdt het denken van de doorsnee Xanders kennelijk op: "Obama's 'hervormings'plan betekent dan ook het groene licht voor de complete en volledige overname van de VS door een privé bankenkartel, dat alle macht van de bestaande regelgevende authoriteiten (...) zal opslorpen."

Dat ligt dus flink genuanceerder. Op dit moment kent de VS juist een geografisch en sectoraal extreem versnipperd toezicht op banken, verzekeraars en andere financiële bedrijven. De meeste centrale banken in de wereld hebben een veel grotere verantwoordelijkheid als toezichthouder. De FED moet straks ook kunnen ingrijpen bij hedgefondsen, private-equitybedrijven of een financiële tak van grote bedrijven als General Electric.

Natuurlijk is er kritiek: Sommigen houden de FED deels verantwoordelijk voor de kredietcrisis omdat die volgens hen niet op tijd heeft ingegrepen, maar het plan van de FED is maar een onderdeel van de hervorming. Er moet op termijn nog een aparte toezichthouder komen, ook voor de hypotheekmarkt. Daarnaast moeten er transparantieregels komen voor ingewikkelde financiële producten.

Dat de bankiers dus "krijgen wat ze willen en kunnen gewoon doorgaan met wat ze deden", zoals Xandernieuws op basis van halve waarheden of complete verzinsels concludeert, is alleen al feitelijk bezijden de waarheid. Sterker nog: de banken vinden dat de macht van de toezichthouders te groot wordt. Of dat FED toezicht toereikend genoeg zal zijn, is natuurlijk weer een heel andere discussie.

38 opmerkingen:

 1. Mijn virusscanner geeft het bericht dat de debunkingsite onveilig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarin bevindt zich jou virusscanner mijn zwalkende liefje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, eerst is de vandale-website levensgevaarlijk voor computers, en nu deze site ook al?

  Moet niet gekker worden :o)

  Mooi artikel weer.
  Ik vroeg me al af hoe men er in een andere discussie alhier bij komt dat Bos de totale macht over onze economie in de handen van de FED legt..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben hier dus niet van gedient (webbeheerder)! Die sexuele opspelingen/toespelingen dus! Ik kan degene die dit soort van ranzigheid produceert weldegelijk aanklagen hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tsja de aluhoedjes fantaseren er maar wat op los. Dat is te wijten door een gebrek aan kennis. Immers ze denken dat ze door internet de wijsheid in pacht hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "dat iedere kul van Alex Jones' Prison Planet onder een carbonblaadje legt."

  je moet iets óp een carbonblaadje leggen om het te kopiëren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik trouw de linkjes volgen, blijkt dat als je goed leest eigenlijk iedereen vind dat die FED extreem dictatoriaal en geheimzinnig is.

  Wat een flutstuk.

  Er blijkt zelfs een meerderheid in het huis van afgevaardigden te zijn om de FED te dwingen nu echt eens in de boeken te laten kijken.

  Geen enkele van die wijsneuzen hier die ook maar iets uitzoeken.

  Absoluut waardeloos stuk waarvan het nut me ook nog eens ontgaat. Dit is geschreven door iemand die de laatse 10 jaar niet meer bewust heeft meegemaakt.

  Waardeloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Er blijkt zelfs een meerderheid in het huis van afgevaardigden te zijn om de FED te dwingen nu echt eens in de boeken te laten kijken."

  Ja, en? Context weer eens zoek? Iets gelezen en maar half begrepen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zal de context maar geven dan, omdat het weer blijft bij hol geblaat:

  "Publicly, the Fed participates in hearings in Congress, and it generally seems accountable to the President and Congress"

  De audit is er altijd geweest, maar de volgende punten niet:

  (1) transactions conducted on behalf of or with foreign central banks, foreign governments, and nonprivate international financing organizations;

  (2) deliberations, decisions, and actions on monetary policy matters, including discount window operations, reserves of member banks, securities credit, interest on deposits, and open market operations;

  (3) transactions made under the direction of the Federal Open Market Committee including transactions of the Federal Reserve System Open Market Account; and

  (4) those portions of oral, written, telegraphic, or telephonic discussions and communications among or between Members of the Board of Governors, and officers and employees of the Federal Reserve System which deal with topics listed in this Act.

  In het kader van verscherpt toezicht is het logisch dat elk aspect van de FED nader kan worden onderzocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahahahaha!

  Dus de FED is geen private onderneming??

  Moehahahaha!

  Het staat in de telefoongid in de VS onder Federal express, stumper!

  En dus niet bij de afdeling overheidinstellingen!

  Sanp je het nog stumper??

  De Fed staat boven de wet!! EXACT ZOALS GREENPAN HET ZEGT!

  http://www.youtube.com/watch?v=ol3mEe8TH7w&hl=nl

  HIER GAAN WE HET NU OVER HEBBEN STELLETJE DEBUNKERSTUIG!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wel moedig van je dat je dit onderwerp aansnijdt.

  Ik moet je alleen nu wel met de grond gelijk maken, Billy....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "HIER GAAN WE HET NU OVER HEBBEN STELLETJE DEBUNKERSTUIG!!!!!!!"

  Weer zo'n agressieve dwaas !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. http://www.youtube.com/watch?v=J2fjxaRLpQo&feature=related

  DEZE BEDOEL IK BILLY!

  Of ga je het ontkennen omdat het op 'joetjoeb' staat!

  hahaha!

  Je hoorde Greenpan toch, vieze vuile leugenaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Weer zo'n agressieve dwaas !!!"

  Zwijg leugenaar! Ga in op mijn bewijs dat aantoont dat de schrijver een desinfo charlatan is!

  of flikker gewoon op jankerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Het staat in de telefoongid in de VS onder Federal express, stumper!"

  Leuk gevonden, maar slaat nergens op. Krijgen we nog wat serieuze argumenten te horen, of blijft het weer steken op dit soort flauwekul?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "Here is PROOF of who the greatest threat to America REALLY is, THE FEDERAL RESERVE SYSTEM and the corrupt New World Order who control it and control the printing of the U.S. Dollar."

  En dit moeten we ook weer serieus nemen? Of weer een andere vage You Tube video over de NWO?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "of flikker gewoon op jankerd..."

  Randdebiel en sociopaat nummer 1 wil ook wat zeggen. Het werkt niet helemaal jofel in die kop van jou hè, achterlijke gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. http://www.youtube.com/watch?v=J2fjxaRLpQo&feature=related

  Hier heb ik het over!!

  De uitspraken van de directeur zelf!!

  Tja...hoe ga je dit nou ontkennen jochie?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. en toen was het stil.....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. IPV de moderator uit te hangen Billy, kun je beter antwoord ngeven op mijn vraag...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Standaard taktiek:

  Als je niet meer uit je woorden komt, laat je ff 2 uur niets van je horen, daarna, komt "truth hurts" de boel vol spammen met zijn mondsnoerende logica!

  zo van:

  "Ik heb wtc7 in 8 sec zien instorten met mijn eigen ogen"

  Niet waar!, dat is achterhaald, bovendien staat het op Joetjoeb, en hier is een uitstekende debunkers site die alles uit legt!

  hahaha! zwijg toch clown

  Terug naar de vraag:

  http://www.youtube.com/watch?v=J2fjxaRLpQo&feature=related

  hoe leg jij dit uit jochie pochie?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zeg mensen ik beschouw dit soort van getier als hierboven 'beschreven' voor een site als Barracuda gewoon te belachelijk. Want de zogenaamd de-bunkings gilde loopt alleen maar serieuze 'complotters' voor eigen plezier (als volleerde pedo's) uit/van hun zolderkamer gefrustreerd uit te roken. En dat vind ik dus HE-LE-MAAL niet kunnen mogen. Stoppen! Anders log ik uit en dan is het met de komments voor 95% gekeldert hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Klaas zegt fuck maar off28 juni 2009 om 12:19

  Weet je wat Ano..

  Ik ben er nu ook wel klaar mee.

  Het was even leuk om dat stelletje desinfo-charlatanas uit te kafferen, maar dit is echt zonde evan mijn tijd..

  Sando, we kappen er mee!

  Laat dat stelletje stumpers hier in hun sop gaar koken!

  De Klaas&Sando show is voorbij!!!!!!!!!!

  Sando, we verplaatsen ons naar een serieuze site, Xandernieuws wellicht, maar daar zullen de trollen ook wel zitten. Maakt niet uit! Wij hebben genoeg aan de waarheid die nu volledig op straat ligt en opgeslagen staat op MILJOENEN hardeschijven en hoofden!

  Gast ik kreek gisteren nog 270 gig aan complot info van een buddy. Overal zitten ze! we zullen ons als een inktvlek vespreiden! De NWO gaat voor de 'hot-takover'! Alle info ligt op straat!

  De waarheid leeft, Bea beeft!

  Tabéé!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Xandernieuws een 'serieuze site'?

  Hahahaha!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Probeer eerst maar eens met nog geen 5% van de reacties af te rekenen (na te doen) die hij op een gemiddelde topic genereert. Dan praten we nog wel eens verder...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Kwaliteit is niet gelijk aan kwantiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Nee maar met kwantiteit bereik je toch wel meer 'draagvlak' bij de gemiddelde geconditioneerde. En daarvan moeten sites als deze het helaas wel hebben volgens mij. De gemiddelde gehersenspoelde goedgelovige schaap ligt namelijk niet wakker van een om medicijnen smekende prikje meer of minder. En ik denk dat de gemiddelde reageerder hier van het ministerie van volksverneuktheid al meer dan 20 shotjes in zijn mik ontvangen heeft. Dat kan gewoon niet anders met de buitengewoon onderdanige wereldbeeld op de debunkings comments alhier gedemonstreert.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. "De Klaas&Sando show is voorbij!!!!!!!!!!"

  Tot volgende week bij het eerstvolgende topic.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mag ik vragen waarom mensen zoals jij je zo druk maken over wat er op de wereld gebeurt, als je alle mensen buiten jouw eigen geloofsgemeenschap toch maar domme schapen vindt?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Vraag hierboven is gericht aan Anoniem 13.21

  BeantwoordenVerwijderen
 31. "toch maar domme schapen vindt?"


  Dat mag je vragen Clash. En dit(!) is daarop mijn antwoord. Ik weet niet hoe het is gesteld met jou niveau van het kunnen aflezen van (beroerde) oplichter's body-language, maar het angst-zweet breekt deze criminele desinformant daarbij letterlijk uit! (deuhhh?)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dat was me ook opgevallen bij die Ab, zo was er laatst een arts bij Knevel die vaccins predikte en die zat ook te zweten als een otter en stomzinnig te grijnzen, het kan toeval zijn maar het viel me wel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik had het met name ook over die andere leeghoofden die bij hen aan tafel zaten en in het publiek 'aanwezig' waren. Hetzelfde goedgelovige en vooral niet zelf kunnen nadenkende niveau als hier bij crap-cumsuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. stelletje oelewapperts, ik heb gewoon gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Okey dat bedoelde je, die ondernemer schatte ik niet zo onnozel in maar toen Knevel aan hem vroeg of vaccins goede handel is reageerde hij wel met een hoog scoobydoo gehalte.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Klaas weg? Dat wordt een Heintje Davids-afscheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. God, de met mondsnoerende logistiek gewapende debunk-haai gaat plotseling zaplog artikelen gebruiken om zijn stellingen te onderbouwen.

  Dat is voor het eerst dat er hier monden gesnoerd worden. Wat kan je daar nou op zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Zeg Barra, waarom wil Ron Paul zo graag een audit van de Federal Reserve doen?

  BeantwoordenVerwijderen