vrijdag 5 juni 2009

Balkenenderitus


Voormalig advocaat Jeroen de Kreek is de week weer eens voortvarend begonnen. Bij de Nationale Recherche te Driebergen heeft hij aangifte gedaan tegen een groot aantal Nederlandse politici waaronder Balkenende, Verhagen, Wilders, Donner, Hirsch Ballin etc, wegens in Irak gepleegde genocide. De Senior investigator van the National Crime Squad, Central Netherlands Unit, nam de aangifte volgens De Kreek onder dankzegging af en noemde de kwestie een ‘interessante zaak’.

Zou het? Er kan geen dag voorbij gaan of De Kreek windt zich op over Balkenende inzake Irak. Die leverde volgens De Kreek duurzaam ondermaats werk als gevolg waarvan al meer dan drie miljoen mensen zijn komen te overlijden. "Had iedereen Saddam Hussein laten zitten dan waren er afgelopen zes jaar drie miljoen mensen minder doden te betreuren geweest in Irak. Ook was er geen humanitaire ramp geweest. En er was geen economische crisis geweest. Naast de wanpresterende politici, wanpresteren economen. Die mensen begrijpen niks tot heel weinig van de eigen wetenschap. Feitelijk snappen ze niks van de eigen kennis. Economen houden bij de bestudering van economie geen rekening met feiten."

Tja. Waarom focust De Kreek zich eigenlijk steeds op Balkenende en Nederland, die in dit hele verhaal internationaal gezien een ondergeschikte rol hebben gespeeld? Alsof JP in zijn eentje verantwoordelijk is voor 3 miljoen doden. Waarom betrekt hij de rol van andere mogendheden hier niet bij? Waarom denkt hij dat als Hussein was blijven zitten, er drie miljoen doden minder waren geweest? Is hij Ali Chemicali vergeten? En wat heeft de economische crisis met dit alles te maken? Of is die crisis soms niet met hypotheekbanken begonnen?

Het antwoord op al die vragen is simpel: Jeroen lijdt aan Balkenenderitus. De overtreffende trap van een compulsief obsessieve stoornis. Zoiets als een pukkel die in de ogen van de hypogonder een puist en nog later de Matterhorn wordt. Balkenende is wat Demmink voor Micha Kat is: de rode doek voor de stier. De zwaartepunt vliedende kracht van het universum.

Jeroen denkt altijd aan Jan Peter, tijdens het tandenpoetsen, het maaien van de tuin, onder en boven de lakens, als hij naar het behang kijkt. Het dwangmatig verlangen naar het verslavende middel uit zich dagelijks in de repeterende breuk die HetZuur heet. Want een dag zonder Balkenende is als een nacht zonder sterren. Een hemel zonder wolken.

17 opmerkingen:

 1. Ben je een beetje verliefd op Jeroen, Bill-boy?

  Of heb je echt helemaal niets zinnigs te zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaap. Wees blij dat iemand wat doet aan die criminelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welke criminelen? Balkenbende & Co bedoel je?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herr Balllin, onze Bilderberg afgevaardigde?

  Of toch miss Shell, Bilderberg Bea, dochter van SS-Benno van Oranje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balkenenderitus:
  liegen tegen de eerste en tweede kamer
  verkwanselen van de democratie
  journalisten die dit niet willen zien
  praten over moraal, terwijl je jezelf verrijkt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. terwijl je jezelf verrijkt.

  Goh, wat is die balkenende rijk zeg :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Balkende is een hele vieze man.

  Toch raar dat het hem op de een of andere manier lukt om steun te putten uit het geloof; dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aangifte tegen Balkenende én Wilders? LOL. Zij hebben dan nu een gemeenschappelijke tegenstander.

  Barracuda heeft het handboek van de GGZ-verpleegsters er even op nageslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wanneer alle demonstranten de diagnose Psychose krijgen, zijn er wellicht niet genoeg psychiatrische isoleercellen in het Spaarnestadziekenhuis om hen in op te sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Angst en onveiligheidsgevoelens zijn primaire menselijke drijfveren. We vinden veiligheid nog belangrijker dan sex...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zaplog blijft een leuk stukje tijdverdrijf....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alles in overweging nemende zou je ook tot de conclusie kunnen komen dat JdK het juist heel scherp ziet.

  Nederland heeft wel degelijk een legitimerende rol gespeeld om de oorlog in Irak te beginnen.

  In Den Haag is immers de hoofdzetel voor het Internationale Recht.

  Verder zou je kunnen stellen dat de oorlog zoveel kost, dat daardoor de economische crisis en balans in de wereld is verstoord en zeker niet bijdraagt tot een snel herstel.

  De overheden lijken steeds meer op vampiers die onevenredig veel geld aan de burgers onttrekken en juist daardoor gezond ecomonisch verkeer in de weg staan.

  Bovendien is de oorlog in Irak en Afghanistan niet bevorderend voor het opbouwen van vertrouwen met in Nederland woonachtige moslims.

  Ik ken de beste man JdK verder niet en als hij de wet overtreedt dient hij daarvoor verantwoording afleggen, maar hij heeft zeker wel een punt.

  Dat dit punt in grote schade aan Nederland zou kunnen toebrengen zou hem niet aangerekend moeten worden, ook al communicieert hij dit op onorthodoxe wijze.

  Iemand voor gek wegzetten is namelijk wat al te makkelijk.

  Wat betreft de economische crisis kan verder opgemerkt worden dat een gezonde economie een kwestie van wederzijds vertrouwen is. Vertrouwen waar het nu aan ontbreekt - de vraag zou danookmoeten zijn waar die vertrouwensbreuk in de wereldeconomie door is ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. JdK geeft onafhankelijk advies bij verkiezingen volgens zijn site http://www.verkiezingen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. telt u ook even mee?

  http://www.fas.org/sgp/crs/natsec/RL33110.pdf

  BeantwoordenVerwijderen