woensdag 10 juni 2009

Willie Wortel


Paul Pantone, de Amerikaanse Willie Wortel achter de GEET Fuel Processor, oftewel de Vrije Energie Machine, zat tot voor kort al voor het vierde opeenvolgende jaar vast in het Utah State Hospital. Volgens GEET-adept Robert Boerman uit Oeken is Pantone destijds ten onrechte wegens 'fraude' tot 120 dagen cel veroordeeld, en wordt er onder druk van de olieindustrie alles aan gedaan 'om Pantone en zijn uitvinding van het toneel te laten verdwijnen'.

Ho, wacht! Niet te snel. Eerst Pantone en zijn uitvinding. Zijn GEET Fuel Processor vervangt naar verluidt de brandstof van een reguliere verbrandingsmotor tot 80 procent (of meer) door water, terwijl de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperkt blijft. Nu nemen we even aan dat deze boude claim afkomstig is van Pantone zelf en als je de fotootjes op de site van snorremans Boerman bekijkt, schiet je al automatisch in de lach. Pantone lijkt wel heel erg op zo'n Gekke Henkie-uitvinder, die in zijn achtertuin de uitvinding van de eeuw heeft gedaan. En denkt dat de hele wereld tegen hem is.

Pantone moedigde menigeen aan om de GEET Fuel Processor zelf te bouwen, waarmee hij volgens zijn aanhangers uiteraard een grote bedreiging vormde voor de benzine verkopende oliemaatschappijen. Waarbij moet worden aangetekend dat de door Pantone geclaimde rendementen nooit gereproduceerd zijn.

Over Pantone doen de meest krankzinnige verhalen de ronde, maar het is moeilijk te achterhalen wat er nu werkelijk met de man is gebeurd, aangezien het verhaal alleen wordt verteld door mensen die het voor hem willen opnemen. Een paar documenten en berichten (hier en hier) wijzen erop dat het toch allemaal wat ingewikkelder in elkaar steekt.

Hoe dan ook: volgens zijn aanhangers zou Pantone in 2000 enkele miljoenen dollars in het vooruitzicht zijn gesteld als hij de zijn rechten van zijn revolutionaire uitvinding zou verkopen. Toen hij dat weigerde, zouden allerlei lieden hem het leven zuur hebben gemaakt. Zijn eerste advocaat schijnt hem ontoerekeningsvatbaar te hebben verklaard, op grond waarvan hij zou zijn opgenomen. In het Utah State Hospital - als we de verhalen mogen geloven een soort Guantanomo Bay - kreeg de geesteszieke man medicatie toegediend met als de bedoeling om hem "te veranderen in een kasplantje". Een boos complot van Big Pharma en Big Oil dus.

Althans, dat suggereert Robert Boerman die er voor heeft gezorgd dat zijn verhaal breed werd uitgemeten bij zweefsites als Grenswetenschap en Niburu en op ongeveer elk forum op deze planeet. Boerman? Daar komt-ie: vrijetijdszwever en onderzoeker van graancirkels en waterklankbeelden. Erelid van UFOwijzer. En zelf bouwer van Geet Fuel Processor. Dank zij Boerman is Pantone beroemder in Nederland dan in zijn thuisland.

Vorige maand kwam Pantone vrij. Gelukkig, eindelijk verlost van de never ending GEET story. Maar niet heus, Boerman wil nu geld bij elkaar vergaren om de uitvinder verder te helpen. Bij NuJIJ overwegend sceptische reacties: "Met behulp van jouw donatie zal Paul de rest van zijn leven lekker kunnen genieten van (gratis) zonne-energie op een eilandje in de Grote Oceaan."

18 opmerkingen:

 1. Geniaal: die Boerman heeft zo'n GEET gebouwd. Hij krijgt hem aan de praat met 50/50 benzine/water mengsel, maar dan liep hij niet zo lekker. Dat kan ik mij voorstellen! lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pantone lijkt wel heel erg op zo'n Gekke Henkie-uitvinder, die in zijn achtertuin de uitvinding van de eeuw heeft gedaan.

  Potverdorie zeg, over mondsnoerende logistiek gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En barracude heeft nog nooit een graancirkel of waterklankbeeld gezien, maar weet wel dat het onzin is, nietwaar?

  Zou leuk zijn als bijvoorbeeld Columbus (als we aannemen dat hij verantwoordelijk was voor de ontdekking van Amerika) net als barracude dacht: "Amerika? Ik heb het nooit gezien, dus weet dat het onzin is. We blijven thuis".

  Maar goed dat barracude geen onderzoeker is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn graancirkels dan 'onderzocht'? Blijken toch heel vaak hoaxen te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOL. Donaties waarmee hij voorgoed op een eiland in de Stille Oceaan kan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zijn graancirkels dan 'onderzocht'? Blijken toch heel vaak hoaxen te zijn.

  Tja, als we altijd aan zouden nemen dat de meerderheid het geheel beschrijft zouden we in een heel andere maatschappij leven Crap.

  Gelukkig hebben we door dat het zo niet werkt, en kan één enkele uitzondering soms genoeg zijn om van idee te veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou leuk zijn als bijvoorbeeld Columbus (als we aannemen dat hij verantwoordelijk was voor de ontdekking van Amerika) net als barracude dacht: "Amerika? Ik heb het nooit gezien, dus weet dat het onzin is. We blijven thuis"..

  De fout je je nu maakt is dat je er van uit gaat dat Columbus naar het westen zeilde om zoiets als amerika te ontdekken.
  Tja, dat is niet zo: Columbus zocht een alternatieve route naar de kolonieen in azie en stuitte bij toeval op het Amerikaanse continent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Juist omdat Columbus dacht dat Amerika niet bestond ging hij op weg. Anders had hij van te voren kunnen bedenken dat hij nooit in Azië aan zou komen ;)

  Leuk voorbeeld dus van een geval waarbij je juist iets ontdekt door ergens NIET in te geloven. Zouden complotters ook eens moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Trieste trollentechniek:

  Zodra het ergens over gaat, begin je over Ufo's en graancircels...


  En zoals altijd zit de vaste kliek hier de boel te bewaken, krek, bas, john enz enz enz. Wat een grap!

  Hoe logisch is het om een site te bezoeken die als enige doel heeft alles onzin te noemen. Wat is hier nou zo leuk aan, trollen-tuig?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ok slimpies. Laat Columbus dan zitten.

  En barracude heeft nog nooit een graancirkel of waterklankbeeld gezien, maar weet wel dat het onzin is, nietwaar?

  Hoe kan je nou weten dat iets onzin is zonder het zelf te hebben onderzocht?
  Door na te praten, of ongefundeerde stellingen uit de lucht te plukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Overigens kunnen we het voorbeeld van Columbus prima gebruiken als we Amerika vervangen door westelijke route naar Azië.

  Als Columbus de barrecude-logistiek zou volgend dan had hij moeten denken: "ik heb die westelijke route nooit gezien dus het zal wel onzin zijn".

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "De fout je je nu maakt is dat je er van uit gaat dat Columbus naar het westen zeilde om zoiets als amerika te ontdekken."

  @Truth hurts:

  Jou bekrompen geest herkent de waarheid nog niet als je er door overreden wordt!

  Colombus was namelijk niet eens de echte naam van de beste man!

  DC: district of Colombia, Colombia pictures!

  Snap je het nog? hetr gaat over de godin, Colombia. Anders gezegt Lucifer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik spreek geen oordeel uit over graancirkels, wel dat deze mijnheer Boerman een bepaalde belangstelling heeft die er vermoedelijk voor zorgt dat hij al heel erg snel gelooft in de werking van een GEET.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Trieste trollentechniek:
  Zodra het ergens over gaat, begin je over Ufo's en graancircels..."

  We hebben het hier altijd over graancirkels. Wist je dat nog niet?

  Hoe kunnen, jouw logica volgend, debunkers op een debunkersblog de trollen zijn? Jij bent dan de trol.

  Die fout maken de complotters ook iedere keer weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jou bekrompen geest herkent de waarheid nog niet als je er door overreden wordt!.

  Ach, ik vermaak me best met de gedachtenkronkels die types als jij hier zoal typen.

  Kijk overigens uit, aan lucifers kun je je lelijk branden.
  Gebruik liever een aansteker.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Waarom post jij al je berichten exact om 6.00u 's ochtends, Maarten?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zou de vraag aan Maarten stellen, die weet ongetwijfeld waarover je het hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die vraag is hier ook al eens eerder gesteld, en beantwoord :)

  BeantwoordenVerwijderen