dinsdag 23 juni 2009

Vrijheidsparade


U weet het: Complottertjes zijn doorgaans niet erg goed in het organiseren van protestacties. Of laten we het zo formuleren: de actiebereidheid wordt meestal danig overschat. De inderhaast georganiseerde Demmink Demo in Haarlem bracht onlangs niet meer dan twintig personen op de been. Dat heeft Anarchiel van het gelijknamige blog en t-shirtwebshop inmiddels ook begrepen.

"Het grote probleem bij het organiseren van dit soort evenementen is meestal dat er uiteindelijk geen kip komt opdagen. En ik hoef vast niet uit te leggen dat dat dodelijk is voor elk initiatief. Ridiculisering in bijvoorbeeld de media of vriendenkring heeft op de meeste mensen tenslotte zoveel impact dat ze de volgende keer maar helemaal niets meer van zich laten horen. De reden dat de opkomst vaak minimaal is, is volgens mij grotendeels het beperkte onderwerp dat een protest meestal bestrijkt. Daarom zou ik het wat ruimer willen trekken."

Anarchiel wil daarom een "Vrijheidsparade". "We spreken een datum en tijdstip af - over een maandje bijvoorbeeld - waarbij het de bedoeling is dat iedereen zich verzamelt op het Malieveld in Den Haag. Zorg ervoor dat je je eigen onderwerp hebt gekozen, eentje dat jij echt belangrijk vindt en waar je je echt heel druk over maakt. Verzin een ludieke manier om je onvrede kenbaar te maken. Kostuum, spandoek, stuk karton of wat dan ook, het maakt niet uit, als je je mening er maar duidelijk mee uitdraagt. Stapels flyers maken die je tijdens de parade uit kunt delen is natuurlijk ook een goede optie. Verzin maar wat."

Een dagje uit dus met Anarchiel. En wat gaan we dan doen? Eerst afreizen naar het Binnenhof "alwaar wij ons tegoed zullen doen aan een kopje koffie met versnapering (thermoskan mee!). Het is absoluut niet de bedoeling om iets aan welke politicus dan ook op te dringen, het moet een signaal blijven. "U maakt af en toe een praatje met wat mensen die u tegenkomt, deelt een flyer uit of eet een broodje kaas terwijl u met uw spandoek wappert. De positieve insteek."

Daarna wordt de parade voorgezet. "Deze gaat dan richting Scheveningen waarbij er onderweg nog meer mensen aangesproken en er nog meer flyers uitgedeeld kunnen worden. Onze eindbestemming is dan het strand van Scheveningen alwaar iedereen gezellig met zijn allen (gitaartje mee, kruidige rookwaar in de rugzak, zwempak onder de arm mits het weer het toelaat, verzin zelf maar weer iets) plaatsneemt op het zand en waar we onze vrijheid in alle (relatieve) rust en schoonheid van de natuur kunnen vieren."

Nou, is dat leuk of is dat leuk? Midden in de zomer het toppunt van nietszeggendheid vieren in de Residentie. Met Anarchiel als akela in een vrij en blij-sfeer van een heuse EO Jongerendag. Eerst een duimdik spoor van flyers trekken naar Paal 14, daar nog even flink (na)blowen, en dan voldaan weer op huis an, met het zand nog knerpend tussen de sandalen en het hoofd vol zingende gongen. Gaat massa's mensen trekken, kan bijna niet anders.

16 opmerkingen:

 1. Eerst een duimdik spoor van flyers trekken naar Paal 14, daar nog even flink (na)blowen, en dan voldaan weer op huis an, met het zand nog knerpend tussen de sandalen en het hoofd vol zingende gongen.


  Hahaha... Echt Barack ik denk dat ik je begin te vatten! hihihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die lui leven echt in een schijnwereld

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, zolang het maar geweldloos blijft valt er weinig af te keuren. We leven nog altijd in een vrij land niet waar?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Halleau Omerta lekker ding... Waar ben te-gij?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kom je ook beste Barra? Misschien kunnen we romantisch - hand in hand - vanaf de pier in Scheveningen een blik werpen over die oh zo mooie zee waar jij je zo in thuis schijnt te voelen.

  Even lichtelijk off-topic: wanneer is het eigenlijk wel goed? Als complottertjes zoals ik alleen op een site dingen zitten te roepen, dan zijn we laffe klootzakjes die niks ondernemen.

  Onderneem ik es een keer wat - waarbij ik zoals je duidelijk aanstipt zeer grote twijfels over de opkomst tentoonspreid - is het weer niet goed? Ik snap er helemaal niets van.

  Kijk, ik kan er ook wel helemaal mee kappen, maar dan heb jij weer een stuk minder de grond in te trappen complottermateriaal... Dus wat wil je nou eigenlijk precies bereiken met het afbranden van werkelijk elk initatief? Snap ik ook al helemaal niets van...

  Ik hoop dat je gezellig meewandelt. Ik trakteer je in ieder geval op rookwaar. Tot bij paal 14, lieve Barra?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Bar, heb je gezien dat Geenstijl jouw kwalificatie voor Micha Kat, 'aandachtspsychopaat' heeft gejat?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Anarchiel:

  Het probleem is dat we nog teveel met de slaven mentaliteit leven:

  Wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft!

  Werken van 9 tot 5, nog ff een paar uur Alex Jones, je vriendin bevredigen en dan naar bed...

  We hebben gewoon de tijd en de zin niet, om met een spandoek te lopen!

  Het is een kwestie van tijd totdat de economie implodeert (september/oktober; dan hebben we tijd zat! Lekker met zijn allen in de voedselrij!

  Dit Blog is dan allang opgeheven, aangezien ze dan echt definitief door de mand zijn gevallen.

  De Truth zal zich verspreiden als een inktvlek, de waarheid LEEFT! Bea beeft....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Karst's opdrachtgever23 juni 2009 om 18:16

  Bea beeft....,


  Helaas nog wel, maat de volgende keer zal het zeker volgens dit stramien gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anarchiel: Daar heb je wel een punt. En an sich is het goed dat men naar buiten gaat. Dat doen Jehova's ten slotte ook en daarvan zijn mensen ook niet verplicht alles aan te nemen, als je begrijpt wat ik bedoel.

  "Dit Blog is dan allang opgeheven, aangezien ze dan echt definitief door de mand zijn gevallen.

  De Truth zal zich verspreiden als een inktvlek, de waarheid LEEFT! Bea beeft...."
  Fijn dat je mijn woorden over Jehova's hierboven bevestigt.

  Oh trouwens, had die Jones van jou niet voorspelt dat de Martial Law een maand of 2-3 geleden gegarandeerd in werking zou treden? Moeten we dus niet al lang en breed onder "absolutie new world order controll" staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Behalve een paar gekken zoals hier boven krijgt je niemand mee, Anarchiel. Het gaat niet om de vorm, maar om de inhoud. En dat spreekt kennelijk niemand aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Arme Billy. Compleet doorgeslagen. Obsessed for life.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. `Het probleem is dat we nog teveel met de slaven mentaliteit leven:

  Wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft!

  Werken van 9 tot 5, nog ff een paar uur Alex Jones, je vriendin bevredigen en dan naar bed...

  We hebben gewoon de tijd en de zin niet, om met een spandoek te lopen!

  Het is een kwestie van tijd totdat de economie implodeert (september/oktober; dan hebben we tijd zat! Lekker met zijn allen in de voedselrij!

  Dit Blog is dan allang opgeheven, aangezien ze dan echt definitief door de mand zijn gevallen.

  De Truth zal zich verspreiden als een inktvlek, de waarheid LEEFT! Bea beeft....`

  Tsja als je een uitkering hebt en of kind noch kraai hebt heb je makkelijk praten anoniempje.


  Oh by the way anarchiel vanuit jouw visie een goed initiatief maar je zal het anders moeten inpakken. Zo komt er geen hond

  BeantwoordenVerwijderen
 13. LOL, een vrijheidsparade. Je kunt ook gewoon lid worden van een politieke partij of van Amnesty, Green Peace, en zo.


  De complottter journalist Micha Kat heeft een rechtzaak gewonnen. En met zijn vrienden Wim Dankbaar, Yvonne van Hertum en John Klein strijdt hij nog tegen Justitie.
  Ik wed dat dit een verloren strijd gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, mijn logica is mondsnoerend. Het is hier wel erg stil!

  Vrijheid is een droom. Als je vrijheid wilt moet je emigreren naar Belgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als je je niet aan politici wil opdringen, warom zou je dan naar Den Haag gaan? Dan kun je beter in pak 'm beet Apeldoorn je statement maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik wilde in eerste instantie niet gaan, maar paal 14 klinkt tof. I'll be there!

  BeantwoordenVerwijderen