maandag 1 juni 2009

Nepotisme


K.B. Wolf, de Vrije Volker die zich in een sprookjesbos met Roodkapjes en Zwartniqaabjes waant, ergert zich weer eens aan achternamen. Vooral achternamen uit de Grachtengordel. Typisch weer zo'n obsessie voor Vrije Volkers. Zeker als je dan ook nog denkt dat er sprake is van links nepotisme.

K.B. zapte langs DWDD en zag Robert Vuijsje en Aaf Brandt Corstius zitten. Zoon van journalist Bert Vuijsje en dochter van Hugo Brandt Corstius. En dan heb je de Blokkertjes, de zoontjes van de huffende en puffende elitaire dinosauriër. Jan & zonen vervuilden volgens K.B. onlangs de ether met een van belastinggeld (!) gefinancierde Tv-serie over beruchte moorden in de Nederlandse geschiedenis. En Thomas von der Dunk, die leernicht met dat rare spraakgebrek, heeft ook al een beroemde vader.

En zo zijn er voor de echte kenner van ‘wie is wie in de polder’ vast nog wel meer ‘zoontjes en dochtertjes van’ te bedenken, zegt K.B.

Ja, je hebt ook nog de Donkertjes, de De Molletjes, de Grootjes (Boudewijn), de Krabbeetjes, de Den Daasjes, de Van Veentjes, de Hazetjes, en niet te vergeten de Wolfjes, ten minste als K.B. kinders heeft. Grote kans dat die min of meer hetzelfde gaat doen als pa, zoals ook veel familiebedrijven van vader op zoon gaan. Nepotisme? Eerder statistische voorspelbaarheid.

3 opmerkingen:

 1. Nepotisme (Wikipedia): Nepotisme (van het Latijn ›nepus‹, neef) is het begunstigen van eigen familieleden door autoriteiten, bijvoorbeeld door ze in hoge functies te benoemen of door ze opdrachten te gunnen.

  Ook een voedingsbodem voor complotdenken.
  “Minister Maria van der Hoeven (CDA) van Economische Zaken heeft het salaris van de broer van collega-minister Maxime Verhagen (CDA) laten optrekken met duizenden euro’s tot boven de twee ton, inclusief pensioen- en sociale lasten. Daarmee komt ze terug op een eerdere stellingname. Volgens de minister was het optrekken van het salaris onontkoombaar ‘vanwege de rechtspositie van Verhagen’, zo blijkt uit een schriftelijke reactie van het ministerie”. Aldus het Financieele Dagblad van vandaag. Deze broer van minister Verhagen, Jerome Verhagen, bekleedt een functie die niemand begrijpt in Limbabwe binnen een ‘dochterbedrijf van Economische Zaken’ genaamd Liof.
  Bron: http://venv-blog.nl/nederlands-nepotisme-made-in-limburg/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Harry Steigerpijp2 juni 2009 om 19:04

  Wauw! 1 hele reactie! indrukwekkend...

  En van 'Omerta' nog wel, MET een bronvermelding. Echt een kei-gaaf blog dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blog is goed op stoom, aangezien de complotdenkers en aanverwante lieden zich al weer aardig zenuwachtig beginnen te worden.

  BeantwoordenVerwijderen