donderdag 4 juni 2009

Xander


Xandernieuws is een opmerkelijk blog. Enerzijds omdat de anonieme samensteller soms aardige (zelfgemaakte?) collage-achtige foto's plaatst (helaas wel in een oerlelijke vormgeving van Punt.nl), anderzijds omdat hij (anders dan de meeste bloggers) ten minste twee fatsoenlijke zinnen achter elkaar kan schrijven. Maar daarmee is ook ongeveer alles gezegd, want Xandernieuws heeft misschien wel het hoogste Niburu-gehalte van alle alternatieve blogs: het gaat over Ufo's, graancirkels, aliens, de illuminatie en ongeveer alle onzin die Alex Jones uitkraamt. En geen moment twijfelt Xander ook maar een moment aan het waarheidsgehalte van deze informatie.

In tegendeel. "Bilderberg-ingewijde bevestigt dat elite 2/3 van mensheid wil 'verwijderen' 'Medicijn Ritalin voorgeschreven om kinderen doelbewust dommer te maken' - 'VS en Groot Brittannië worden meest tirannieke en totalitaire staten op Aarde," stond er onlangs boven een van de artikeltjes.

De bedoelde Bilderberg-ingewijde is Kevin Trudeau, een Amerikaanse miljardair en promoter van alternatieve geneeswijzen en criticus van Big Pharma. Een blik op Wikipedia en je weet al meteen wat voor vlees je in de kuip hebt: veroordeeld wegens credit card fraude in de jaren negentig en aangeklaagd door de Amerikaanse voedselautoriteit, omdat hij bijvoorbeeld beweerde dat een van zijn alternatieve producten kanker kon genezen.

Normaal zou Alex Jones iedere miljardair met een fraudeverleden aan de hoogste boom hebben gehangen, tenzij zo iemand dingen zegt die hem van pas komen. Dan doet zo'n fraudeverleden er plotseling niet meer toe. Sterker nog: Dan mag hij in zijn radio-uitzending komen vertellen dat de elite tweederde van de domme mensheid van de planeet wil laten verdwijnen en de Amerikaanse overheid kinderen doelbewust voedt met Ritalin (voor kinderen met ADHD) om ze dom te houden. Klinkt allemaal weer erg logisch en sluit ook weer naadloos aan bij het gedachtengoed van Jones, die denkt dat de elite natriumfluoride in het drinkwater stopt.

Trudeau zou het een en ander naar eigen zeggen hebben opgevangen "op boten voor de kust van Barbados en 60 meter lange jachten voor Monaco". Twee mogelijkheden: of Trudeau heeft dit allemaal zelf verzonnen, geen mens weet immers waar die boten liggen of wie hij gesproken heeft, of hij heeft een paar rijke vriendjes die net zo maf zijn als hijzelf.

Hoe dan ook, Xander vindt het weer belangwekkend nieuws. "De 'gewone mensen' moeten wakker worden, vóórdat het te laat is, en beseffen dat de mensheid al jaren op alle vlakken wordt gemanipuleerd en bestuurd, om dienst te doen als slaven van de elite - om vervolgens, als we niet meer nodig zijn, voor 2/3 te worden weggevaagd."

11 opmerkingen:

 1. Ritalin wordt niet voorgeschreven om kinderen dom te houden. Wat een onzin. Ritalin is een kaskraker en wordt voorgeschreven om er aan te verdienen. De farmaceutische industrie is een commerciele industrie en het doel is geld verdienen.
  Hetzelfde geldt voor snoep, sigaretten, drugs, ook ongezond, maar niet met het doel om mensen ziek te maken.

  Mensen, die hun brood verdienen met hulpverlenen hebben er belang bij dat er zoveel mogelijk mensen ziek zijn. Dat zijn met name de hulpverleners in de psycho-sociale sector. Die zullen dus mensen de put in praten, zodat ze er nooit weer uit komen en eeuwig hulp nodig hebben. Niemand die het resultaat controleert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Niemand die het resultaat controleert."

  En hoe weet jij dan het resultaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "En hoe weet jij dan het resultaat?"

  Heel simpel hoor ...

  Ik doelde n.l. op nog een andere bejaarde hoogleraar, ook een jurist en met zekerheid dekt hij iemand af, die een misdrijf heeft gepleegd. Misschien zijn er meer misdrijven gepleegd en was dit maar een topje van de ijsberg. Ik liep duidelijk in de weg en viel daarbij met mijn neus in de boter (vanuit juridisch oogpunt). Ik hield geen rekening met fraude, afpersing, corruptie, kindermisbruik, pedo-netwerken etc. en dat kwam dus helemaal niet in mij op. Ik kreeg hints van academici, die niet met naam genoemd willen worden en die ik dus ook niet noem. De beerput mag niet open van de VK redactie. De VK redactie schreef zelfs al dat ik de waarheid zou verdraaien. Dus kennelijk werd de redactie bestookt met berichten over mij. Iemand reageerde met de mededeling wat de Waarheid van de VK redactie dan is en hoe zij de Waarheid bepalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Juist ja, dat is dan volkomen duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "En geen moment twijfelt Xander ook maar een moment aan het waarheidsgehalte van deze informatie."

  Inlijsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ' het gaat over Ufo's, graancirkels, aliens, de illuminatie en ongeveer alle onzin die Alex Jones uitkraamt. '

  Wat ben je toch een goedkope trol Billy!

  Alex heeft het in 10 jaar NOG NOOIT gehad over Ufo's of graancircels!!

  En wat zeg je nou?? Stoppen ze geen fluoride in het drinkwater volgens jou??? Geen sodium fluoride dus??

  Je verbindt de ene onzin met de andere Billy Boy! Ongeloofwaardige clown die je bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stoppen ze geen fluoride in het drinkwater volgens jou???.

  Nope, hier in Nederland zit geen fluoride in het water.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alex heeft het in 10 jaar NOG NOOIT gehad over Ufo's of graancircels!!.

  Dat wordt ook niet beweerd.

  Beter lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat te denken van dat gelul over chemtrails.......wordt je met enige regelmaat ook mee bedolven.
  Is precies dezelfde flauwekul!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een beetje late reactie misschien, maar ach, ik kom toevallig bij dit stukje uit.
  Ik ben het er geheel mee eens wat geschreven wordt, het is een hoop opgeklopte onzin bij elkaar wat er op die site te lezen valt. En het erge is dat er nog een groep mensen in meegaat, brrrr.

  Sowieso als je internet afstruint en al die doemscenario's leest, zou je bijna denken dat men massaal aan paranoïde denkbeelden lijdt. Te gek voor woorden, als je het mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Onlangs ben ik zonder enige reden geweigerd verder nog te publiceren op xandernieuws!
  Terwijl... ik toch echt enkele gewone artikelen plaatste, maar die als inhoud kennelijk niet zo gewaardeerd werden!

  BeantwoordenVerwijderen