maandag 31 oktober 2011

Het moet anders

Verwacht niet veel van zweefsite Niburu de komende weken. De redactie is als Occupy de bossen van Baarn ingetrokken. Als er een locatie is die toch wel heel erg ver verwijderd is van Wall Street of het Beursplein dan is het wel een plek onder de bomen tussen paleis Soestdijk en De Naald. Maar De Naald en het het al jaren verlaten paleis staan volgens de actievoerders symbool voor macht en dus 'blijven we zo lang mogelijk.'

Automobilisten op de Torenlaan toeteren. Fietsers steken hun duim op en soms een middelvinger. De actievoerders verkondigen hun boodschap aan nieuwsgierige voorbijgangers. 'Het moet anders,' zegt Morris tegen de Gooi en Eemlander. 'Het politieke stelsel luistert niet naar mensen, burgers zijn een melkkoe. We willen een nieuwe wereld creëren.' Uiterwaard weer met een joint in de hand.

Barracuda constateert dat de doelstelling van de occupyers steeds meer verwatert: vrouwenhandel, het misbruik van indianen, liefde voor Jezus, uitlaatgassen, de waarheid achter 9/11, Bilderbergcomplotten en vliegtuigen die chemtrails achterlaten, nog even en geen mens weet meer waar het over gaat.

In Alkmaar was het Claudia Sanhueza die de pers te woord stond. Google je op haar naam en het  blijkt het een aanhangster van Stop Chemtrails Nu! In Assen hoorden we ook al geen coherent verhaal, maar dat kan aan de montage liggen. In elk geval kun je Renske de Greef van NRC Next moeilijk verwijten dat ze afhaakt: Ik wil verandering, maar niet met jullie.

UPDATE: Boegbeeld Robert Ernst kapt ermee.

14 opmerkingen:

 1. Nog heel even wachten en dan krijgen we voor de kleintjes Occupy Sesamstreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drie cultuursociologen hebben een subsidie van € 208.000 van NWO gekregen om onderzoek te doen naar complotdenken.

  Het gaat om theorieën over verborgen allianties tussen bijvoorbeeld moslims, de staat, politieke partijen, multinationals en wetenschappelijke onderzoeksinstituten. Ook in Nederland zijn complotdenkers te vinden.

  Cultuursociologen dr. Peter Achterberg, dr. Stef Aupers en prof.dr. Dick Houtman gaan tijdens het 4-jarige onderzoeksproject via kwalitatief en kwantitatief onderzoek na welke discours, thema’s en theorieën centraal staan in het complotdenken. Ook onderzoeken ze waarom Nederlanders zich inlaten met complottheorieën en of affiniteit met complotten te verklaren is vanuit sociologische theorieën over cultureel onbehagen in moderne samenlevingen.

  Brton

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zucht!

  Robert Ernst, de initiatiefnemer van Occupy Museumplein, kapt ermee. Hij is namelijk op zoek naar een baan.


  "Hierbij verklaar ik dat mij per direct terugtrek als actief onderdeel van het mediateam van Occupy Museumplein", zo laat Ernst weten aan AT5. "Dit ook omdat ik verder moet met mijn privé leven, daar ik aan het solliciteren ben."

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van die cultuursociologen is maanden geleden hier al gemeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha droge lui zijn het toch. In het bos. Kon ook niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben bang dat met dit soort lui het doek definitief is gevallen voor de Occupy beweging. We moeten het weer eens hebben van de aliens :-( Ga maar rustig slapen, het komt allemaal goed op 11-11-2011

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wist niet eens dat die Teuben nu ook aan politiek gaat doen??

  Teuben For President!

  http://www.sopn.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Soeverein Onafhankelijke Partij Nederland (SOPN) gaat van start. De huidige politiek blijft vastzitten in haar beperkte agenda en de onderwerpen die er echt toe doen komen momenteel niet ter sprake.

  We gaan het nu zelf doen. De tijd van enkel informeren is voorbij en het tijdperk van daadkracht en actie staat nu voor de deur.

  De reacties die we tot nu toe hebben ontvangen op dit initiatief zijn geweldig en inspirerend. De volgende stap is het neerzetten van de partij met serieuze mensen uit alle hoeken van onze samenleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie geven toch altijd zo hoog op van de wetenschap. Nou hier, heb je nu je zin?

  Ex-hoogleraar Stapel verzon jarenlang data en gegevens. En iedereen tuinde erin; gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften drukten zeker 30 artikelen met verzonnen gegevens af. Pim Levelt die de fraude onderzocht noemde de omvang, zeer aanzienlijk en verbijsterend. De wetenschap reageerde maandag geschokt op de bevindingen van de commissie-Levelt.

  De Universiteit van Tilburg en de Rijksuniversiteit Groningen doen gezamenlijk aangifte. De Universiteit van Amsterdam bekijkt of ze Stapels doctorsgraad kan intrekken. Stapel ging geraffineerd te werk. Hij manipuleerde mensen en misbruikte zijn macht die hij genoot op de universiteiten. Maar ook de wetenschap stelde zich niet kritisch genoeg op. Daardoor kon de fraude zo lang onopgemerkt blijven. Zeker is in ieder geval dat de fraude teruggaat tot 2004, toen Stapel nog bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) werkte.

  http://www.hartvannederland.nl/nederland/2011/fraudezaak-stapel-schokt-wetenschap/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach, dus die Stapel is het bewijs dat de hele wetenschap fraudeert. Logica weer, Arminius.

  PS Beunhazen heb je in elk vak.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Diederik Stapel is gewoon een complotter. Als dat wat hij denkt niet waar blijkt te zijn, verzint hij er gewoon wat passende data bij, en voila....zie je wel; het is waar.

  Ik vermoed dat Stapel zich vanavond al meldt bij de commune van Teuben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zeg Arminius waarom ben je nu weer allerlei reacties aan het plaatsen die niets maar dan ook niets te maken hebben met occupy?

  En eindelijk kom je er ook achter Arminius dat occupy niets wordt. Duurde alleen even bij je voordat het bij je doordrong.

  Geeft niets hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is toch van een treurigheid ook zeg daar in Heerlen. Het wachten is nu op occupy Koudekerke

  BeantwoordenVerwijderen