dinsdag 11 oktober 2011

Eureka

O jee, klasorakel Johan Oldenkamp heeft weer eens wat ontcijferd. Schijnt dat hij zelfs nog geprobeerd heeft om het opwindende nieuws - het belangrijkste sinds 13.000 jaar - bij DWDD en Pauw & Witteman te vertellen, maar daar kregen ze kennelijk al gauw in de smiezen wat voor vlees ze in de kuip hadden, dus werd het PowNews. Want daar houden ze wel van euforische gekkies. 'PowNed zegt van zichzelf bovenop het nieuws te zitten, en dat blijkt bij deze onthulling inderdaad te kloppen, want ze zagen onmiddellijk de (ongekende) nieuwswaarde van deze onthulling.'

Die Johan toch. Elke keer meent hij weer op een Eureka-ontdekking van wereldformaat te zijn gestoten. Vorig jaar nog met het ritme van de priemgetallen. Johan was er toen stellig van overtuigd dat hij de Nobelprijs zou krijgen. Ook toen moest en zou Johan op televisie, maar dat ging niet door, dus werd het een video van een hevig transpirerende Johan bij Anarchiel.

Een beetje genie, zoals Einstein, wacht jaren met het publiceren van zijn bevindingen, zoals archeologen er jaren over doen om hiërogliefen te ontcijferen, maar Johan doorziet bijna alles meteen en kan niet wachten. En dat allerlei oplettende lezers Johan wezen op fouten in zijn berekeningen, ach, dat maakt hem niet minder genie.

Zo overtuigd was Johan ook dit keer weer van zijn Ivo Niehe-genialiteit dat hij de President van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) formeel verzocht om zijn bewijs op juistheid te controleren. Het Centrum voor Wiskunde en Informatie (CWI) in Amsterdam wilde hem niet te woord staan, en Wubbo Ockels was er ook al niet.

We hadden al een geheimzinnig voorproefje gekregen bij (waar anders?) zweefblog Wantoknow, waar we lazen dat de Grote Piramide van Gizeh eigenlijk een ‘message in a bottle’ is. Via een ingenieuze manier van flessenpost hebben onze voorouders een zeer belangrijke boodschap achter gelaten. Ze wisten dat we deze boodschap pas zouden kunnen ontcijferen wanneer het menselijk bewustzijn voldoende zou zijn gegroeid. Dat moment is dus nu, want anders had Johan dit bericht niet kunnen ontcijferen. Het ontcijferende bericht is weliswaar een bericht voor de gehele mensheid, maar alleen Johan mocht hem ontcijferen.

Johan kreeg gisteren inderdaad zijn gedroomde 20 seconds of fame, al was voornamelijk de gekke bekken trekkende verslaggever te zien. Zelden moet Oldenkamp zo voor schut zijn gezet. En de onthulling? De piramide is een tijdmeter die aangeeft dat we in 2012 opnieuw de overgang maken van donker naar licht.

De piramidebouwers wilden ons gewoon vertellen dat het zo weer Licht wordt, en dat we niet in paniek hoeven te raken van wat er nu allemaal gebeurt. Staat je baan op de tocht, haal je slechte cijfers, zit je in zware, financiële nood (zoals ook ik), raak dan niet van de kook, maar weet dat het zo weer Licht wordt, en dan verdwijnt al die ongein letterlijk als sneeuw voor de zon.

Toelichting hier. Met het grootste gemak van de wereld, aan de hand van wat creatief cijfergegoochel, koppelt Johan de piramides aan de Lange-Telling-Kalender van de Maya’s. Want we hebben wel een vermoeden hoe Johan aan zijn snelle conclusies is gekomen. Een beetje New Age-denker ziet overal verbanden, zeker met 2012, en als ze er niet zijn, vul je die zelf in. Het probleem met Johan wordt op zijn eigen site dan ook treffend samengevat: 'Wij scheppen onze eigen realiteit.'

44 opmerkingen:

 1. lol, grappig hoor. Alleen jammer van die megalomane reporter met zijn kutkop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En geloof je wat Johan zegt, Dadgad? Vast wel....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een badmuts is die hoernalist toch ook. Als ik een ding Johan dan toch ook kwalijk moet nemen, is het dus dat hij door zijn mediageilheid dronken van valse trots door de hoernalistieke gilde van televaag gegeilstijlde moris, voor wat goedkoop geetaleerde narcisme zich an-publiek zo volstrekt schaamteloos laat nemen! Dus Johan voortaan iets meer feeling hebben met de hoernalistieke wolven in schaapskledij, die er enkel op uit zijn gestuurd om via ranzige freakshows zo lang mogelijk aan de subsidietiet van ome rutte te kunnen blijven hangen! Onder welke pyramidale steen heb jij de laatste tijd gewoond kerel? Ongeloofelijk wat een ontiegelijke dommigheid van zowel het onderwerp als de clowns die hieraan zo ontiegelijk disrespectabel ranzig proberen te 'verdienen'. Ik verbrand zometeen mijn EU-pasaporte...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Adamas

  Al Pacino "Devil's Advocate": "Vanity...my most favorite sin..."

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herinner me een interview met Stephen Hawking waarin Hawking vertelde over de stapels post die hij ontving van gekkies: "Nou meneer Hawking, dat probleem waar u nu al jaren mee worstelt, dat heb ik gisteren na mijn werk even opgelost!"

  Over dat niveau hebben we het bij Johan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is niemand is zijn omgeving die hem afremt of corrigeert, zoveel is duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hadden al een geheimzinnig voorproefje gekregen bij (waar anders?) zweefblog Wantoknow, waar we lazen dat de Grote Piramide van Gizeh eigenlijk een ‘message in a bottle’ is. Via een ingenieuze manier van flessenpost hebben onze voorouders een zeer belangrijke boodschap achter gelaten.

  Zou zo maar kunnen. Of denken jullie dat die piramiden gewoon graven van Farao`s zijn?

  "De meeste farao's werden begraven met fabelachtige schatten. Binnen in de piramide van Cheops werd echter niets aangetroffen dat zou verwijzen naar een grafmonument."

  The language that the pyramids form may be of a three dimensional nature, quite unlike any language we are currently familiar with. It may even be that this language could be of a holographic and geometric nature.

  Our understanding of language is naturally limited to that of our own human experience; written language is encompassed neatly into well defined and established parameters. As any historian or linguist will confirm, there are many lost languages that we are aware of but are no longer able to translate - such as the Etruscan and Ogham languages. Language is a constantly evolving aspect of our cultures, but perhaps language has actually been subject to a process of devolution in the past. Perhaps it was once far more advanced than it is now.

  http://meta-religion.com/Paranormale/Pyramids/message_gods.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @adamas: Wat een haat, wat een haat. En nergens iets over de idiootheid van meneer's ideeen. Dan VRAAG je er toch ook om om belachelijk gemaakt te worden? Oke, ik gun het niemand maar in dit geval...mja.

  @John: Of ze hebben het opgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'Zou zo maar kunnen.'

  Standaard dooddoener van Arminius.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ John,

  Ik zal maar direct met je zijn. Hou gewoon je snavel dicht met die vooringenomen oordeeltjes van je. Irritante kwibus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Meest opvallend: geen van de zweverige 'voorstanders' van Oldenkamp waagt zich aan een inhoudelijke beschouwing, niemand die de moeite neemt om zijn beweringen op hun merites te beoordelen, als het maar 'logisch' klinkt moet het wel goed zijn. En de niet-begrependen zijn natuurlijk 'nog niet wakker'.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Barracuda zei...

  Meest opvallend: geen van de zweverige 'voorstanders' van Oldenkamp waagt zich aan een inhoudelijke beschouwing, niemand die de moeite neemt om zijn beweringen op hun merites te beoordelen, als het maar 'logisch' klinkt moet het wel goed zijn. En de niet-begrependen zijn natuurlijk 'nog niet wakker'.

  Voorlopig kan ik nog niet veel meer vinden dan dat volgens Oldenkamp de piramiden een soort flessenpost is [wat trouwens niet eens zo`n gekke gedachte is] Dus ik begrijp niet zo goed op welke inhoud je nu precies doelt Barra?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zelf denk ik dat het goed mogelijk is dat de pyramides een andere bedoeling hadden dan graftombes. De quest for the lost civilisation van Graham Hancock beargumenteert ook een 'oer-beschaving' van rond de 10-12.000 jaar geleden, die technologisch superieur en zeewaardig moest zijn geweest. Leuke 'food for thought', aardige argumenten. Gelukkig speculeert hij namelijk niet teveel over wat voor 'specifieke boodschap' die beschaving dan wel niet gehad zou moeten hebben.

  Johan Oldenkamp doet dat wel. En een beetje met bananekromme redenering, zo valt te lezen in zijn eigen stuk.

  "Dat de Oude Egyptenaren niet de piramidebouwers waren blijkt ook uit het feit dat
  de Oude Egyptenaren geen kennis hadden van de verhouding tussen de omtrek en de straal
  van een cirkel (wat wij dus phi zijn gaan noemen, en wat daarvoor bekend stond als de
  Constante van Archimedes).
  Kortom, de piramides geven de tijd aan."


  Heuh? Het is geen appel... Dus is het een ei!

  Vervolgens zien we leuke circels getrokken om de pyramides, komt hij met sterrebeelden aan (niet eens onwaarschijnlijk, maar ook niet origineel, is al in mijn eerder genoemde 'quest for the ancient civilization' gedaan), en komt hij met wat rekenwerk aan het jaartal... Je raad het al: 2012!
  En daarbovenop legt hij de bewering dat we dan overgaan van duisternis naar licht, en dat dit is wat de pyramidebouwers ons probeerde te vertellen...

  Hoezo? Waar komt dat duister-licht verhaal nou weer vandaan? Waarom is de boodschap niet "in 2012 moeten jullie allemaal naakt een geit slachten met honing op je piemel"? Hij heeft geen enkel argument voor de duisternis-licht bewering.

  Gelukkig is hij wel veel te wijs om zich uit te laten lachen door PowNews en anderen.

  "Sommigen vonden het heel risicovol van mij om PowNed de primeur te gunnen. Dit was daarop mijn antwoord:

  Wie twijfelt aan de oneindige wijsheid van Het-Al-Dat-Is, die twijfelt aan zichzelf."

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het idee van een message in a bottle is overigens helemaal niet nieuw

  Mexico and Egypt, one scientist has as at last managed first to understand and then to reveal what lies behind this greatest of archaeological mysteries: a message of paramount importance for all mankind, through time and space.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zelf denk ik overigens dat de Piramiden een soort machine`s zijn geweest. Wellicht voor het opwekken van een "vorm van energie" die wij heden ten dage niet [meer] kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Blijft over de vraag of de Piramiden wel door de Egyptenaren zijn gebouwd. Ik denk van niet. Het kan een uitgestorven beschaving zijn geweest, maar het kunnen net zo goed figuren from outher space geweest zijn. Zelf in deze moderne tijden is het bijna onmogelijk de Piramiden na te bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Tim, dart licht donker verhaal heeft te maken met de theorie van Ascension of Planet Earth

  http://www.thenewearth.org/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. 'Ik denk van niet. Het kan een uitgestorven beschaving zijn geweest, maar het kunnen net zo goed figuren from outher space geweest zijn.'

  Het is ook geen wonder dat je ooit voor Niburu schreef. De goedgelovigheid straalt er van af. Het 'het-zou-toch-kunnen' denken, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Arminius:

  Ik ken de theoriën wel over van-duister-naar licht gaan, bewustwording, Aquarius enzovoorts... maar nergens komt naar voren waarom dát de boodschap van de pyramides zou moeten zijn. Zelfs als hij gelijk heeft en die pyramides om één of andere reden naar het jaar 2012 zouden wijzen, heeft hij nergens argumenten aangehaald waaróm ze naar 2012 verwijzen.

  Ik heb een bak satésaus die houdbaar is tot 2012. Dat komt omdat we dan overgaan van donker naar licht en een nieuwe fase van bewustwording ingaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. john zei...

  Het is ook geen wonder dat je ooit voor Niburu schreef. De goedgelovigheid straalt er van af. Het 'het-zou-toch-kunnen' denken, zeg maar.

  Acht John, in tegenstelling tot jou en anderen hier houd ik wel gewoon mijn derde oog open. Ofwel 'een open mind.' De mens is al sinds zijn bestaan op zoek naar het spirituele. Dat zit nu eenmaal in de aard van het beestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tim Dog zei...

  @ Arminius:

  Ik ken de theoriën wel over van-duister-naar licht gaan, bewustwording, Aquarius enzovoorts... maar nergens komt naar voren waarom dát de boodschap van de pyramides zou moeten zijn.

  Klopt. Ik kan die onderbouwing ook niet vinden bij hem.

  Anderen doen dat wel

  The decoded time-line of the Temple of Solomon and the Great Pyramid predicting the end of the age between 2009 -2016.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ Arminius:

  Jamaar, dat is mooi kl*te! Dat joetoepje van jou komt ineens met 2016 aanwaaien! Moet ik nog 5 jaar wachten op verlichting, vrede en rust.

  IK WIL VREDE EN RUST! NU!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zelf denk ik dat het hoog geëvolueerde wezens uit Atlantis waren die de piramides met behulp van levitatie gebouwd hebben. Zoals we allemaal weten lag Atlantis op de plaats waar nu de Bermuda Driehoek is. Dat verklaart ook meteen hoe de Azteken hún piramides in Mexico konden bouwen. Bovendien waren de Azteken indianen, net als de Maya's waarmee ook meteen duidelijk is hoe de Maya's aan hun kalender zijn gekomen.

  Dit alles hoef ik natuurlijk niet te bewijzen, want mijn Derde Oog - dat bij jullie ontbreekt - heeft me dit getoond.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ff on topic maar weer

  Ik heb mij nooit verdiept in dat hele numerologie gebeuren, gewoon omdat ik van nature een hekel heb aan nummers, maar het komt op mij als leek overtuigend over.

  Ook vrijmetselaars zijn gek van nummer, evenals vele geloven. [Joden, Christenen, Moslims]

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De piramides zijn inderdaad wel een groot mysterie. Ik heb er zelf ook moeite mee om te geloven dat dezen enkel gebouwd werden als graftombes. Laat staan dat ik de officiële uitleg wat betreft de bouw ervan accepteer! Ik vind het belachelijk om te denken dat mensen die dat konden bouwen geen weet van het wiel hadden. Maar het zal allemaal wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Galien niet hoor. Die denkt nog steeds dat de piramiden zijn gebouwd door 100.000 den slaven en dat het niet meer is dan een uit de kluiten gewassen grafsteen van een koning.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. De berekening die hij doet is tenenkrommend. Hij gebruikt bv de hoogte en breedte van de pyramide in centimter nauwkeurig. Dat is geheel onmogelijk te meten en te bepalen, dus dat is al een vreemd uitgangspunt. Helaas gebruikt hij de uitkomsten van het gegoochel met die cijfers in zijn verdere conclusies. Ik kan er niets anders van maken dan dat het volledige uit de duim gezogen onzin en flauwekul betreft.

  groet,
  R

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Persoonlijk denk ik dat de pyramides worden gebruikt door de Moslim Broederschap om wapens en raketten in te verbergen.

  Die jongens houden nou eenmaal van enge tunneltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoewel ik niet zo veel met nummers heb, heeft geometrie me altijd wel hevig gefascineerd.

  http://www.soulsofdistortion.nl/dutch/geheim%20van%20heilige%20geometrie.html


  De gulden snede, ook al zo`n fascinerend onderwerp

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Ziva Zou best kunnen, want op een of andere wijze zijn toch alle Moslims een beetje terroristen, of niet?

  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @ Arminius:

  Nee joh, die Joden, die zijn pas k*t! Sorry, ik bedoelde Zionisten natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Arminius

  Allemaal! Ik bedoel iedereen die midden in de zomer met een enorme sjaal om zijn nek of hoofd loopt moet wel terrorist zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. "Die denkt nog steeds dat de piramiden zijn gebouwd door 100.000den slaven en dat het niet meer is dan een uit de kluiten gewassen grafsteen van een koning."

  Ik ben eruit. Die slaven van toen hebben uit rancune tegen de mensheid na hun vlucht uit Egypte, zich via de voorportaal van de tempel in geroezalem ontwikkeld tot de moderne uitbuiters van de op gebakken lucht gebaseerde geldsysthemen! Tot deze intens briljante ingeving kwam in na bestudering van de hieronder weergegeven verwijzing.

  "Door te experimenteren met piramide-energie ontdekte hij bijvoorbeeld dat mensen een ongekend potentieel in zich konden aanboren, wat onder andere leidde tot ongewone resultaten op het gebied van gezondheid bij tienduizenden mensen in België, Nederland en Noorwegen. In dezelfde periode kwam uit zijn onderzoek een ritueel naar boven, een energetische manier om je ontwikkeling als mens te versnellen en je geneeskracht te activeren." Bron...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik heb het filmpje met Johan's geniale uitleg over het ritme van de priemgetallen even bekeken. Zelden zo gelachen.

  Hét hoogtepunt is rond 3:10, waar onze briljante wiskundige de Stelling van Pythagoras uit gaat leggen. Nooit geweten dat in een rechthoekige driehoek het kwadraat van de hypotenusa gelijk is aan het PRODUKT van de kwadraten van de beide rechthoekszijden, zoals Johan ons probeert wijs te maken.

  Kijk, dan ben je zonder meer een geniaal wetenschapper. Niveau Arminius, zeg maar.

  Uitzonderlijk fraai is ook het betoog daaraan voorafgaande. Volgens Johan is er duidelijk iets belangrijks aan priemgetallen want "we voetballen met 11 tegen 11". I kid you not.

  Rijp voor een inrichting, in een kamer naast die van Micha Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @ Arminius:

  "Ik heb mij nooit verdiept in dat hele numerologie gebeuren, gewoon omdat ik van nature een hekel heb aan nummers, maar het komt op mij als leek overtuigend over."

  Op mij meestal niet. Met de pretentie van 'expert knowledge' worden vaak mensen zand in de ogen gestrooid, schijnzekerheden van pseudo-wetenschap gepresenteerd als feiten... Ik heb erg weinig met al die nummerologie en 'wijsgeer' vanuit cijfers die me niets zeggen. Waar ik me nog het meest aan irriteer is dat men bijvoorbeeld ook regelmatig aanslagen en gebeurtenissen tracht te voorspellen met nummerologie (lukt nooit), of als aanslagen geweest zijn deze vanuit nummerologie juist weer te verklaren (lukt altijd).

  Vragen als hoe, waarom en wanneer bijvoorbeeld pyramides, inca-tempels en Ankor-Wat zijn gebouwd vind ik wel boeiend. En dan mag je cijfertjes gebruiken als je wilt aantonen dat er bijvoorbeeld een soort 'universele meeteenheid' aan ten grondslag ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. de pyramides zijn gemaakt door Joden, De idee was om op die pyramides een soort van machine te plaatsen. Deze machine was een voorloper van die verschrikkelijke HAARP-machine. Middels deze machine wilden de Joden de wereld controleren. Maar de toenmalige complottertjes hebben dat via internet voorkomen. Als je goed kijkt op de muurtekeningen dan kan je zien dat men in vroeger tijden ook al internet had. Maar op de een of andere manier is het in vergetelheid geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Zeker, Adamas, vooral dat van die "energetische manier om je ontwikkeling als mens te versnellen en je geneeskracht te activeren".

  Dat hadden die Egyptenaren/Atlantiërs/marsmannetjes toch maar goed gezien met de piramiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. LOL Jouw verstand is geloof ik een beetje in de vergetelheid geraakt.

  Ach wiskunde bestaat zowiezo voor 50 procent uit formules, 50 % bewijs, en 50 % verbeelding.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Trouwens ook weer zo'n voltreffer van Arminius: heeft zich nooit verdiept in numerologie want moeite met optellen en aftrekken, maar denkt wel dat het een overtuigend verhaal is.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Arminius leer jij nou maar eerst eens bewijzen dat 1 plus 1 twee is.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. He Filosemiet! Wist jij trouwens dat sommige van die Joodse vrienden van je zich ook met cijfertjes bezig houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 42. ... En die kaballa vind ik wat dat betreft ook maar onbegrijpelijke hoogdoenerij. Godsdienst met occultisme en nummerologie in de blender gegooid. Wat je overhoud vind ik echt iets voor Madonna.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Zou je dan eigenlijk niet tégen numerologie moeten zijn, Arminius, wanneer joden zich er mee bezig houden?

  BeantwoordenVerwijderen