vrijdag 7 oktober 2011

BorgAnonymous, de Borg van internet, heeft weer eens gesproken. Het clubje hackers wil op 10 oktober Wall Street aanpakken en het kapitalistische hart van Amerika, de New York Stock Exchange, met DDOS aanvallen wegvagen. 'We kunnen niet langer stil blijven terwijl de bevolking geëxploiteerd wordt en gedwongen opgeofferd wordt uit naam van winst.'  Maar of er  iets van terechtkomt is nog de vraag, want onder het clubje schijnt alweer grote onenigheid te zijn over deze vermeende dreiging.

Terecht natuurlijk. Na enkele successen zoals de aanvallen op het PlayStation Network, denkt een stelletje snotneuzen de wereld wel even te kunnen vertellen wat er in hun ogen allemaal niet deugt. En als er niet wordt geluisterd, volgt straf. Een soort hersenpolitie vanuit de anonieme spelonken van de technocratie. En dat eindigt niet bij Wall Street. Op 5 november wil Anonymous Facebook aanpakken vanwege zijn vele 'privacy overtredingen'. Duh. Laten die Facebookers lekker hun ding doen. Niemand dwingt je lid van Facebook te worden en wie gaat Facebooken weet dat zijn halve leven op straat ligt.

Maar nee, met de nodige eigenwaan, hooghartigheid, pedanterie en opgeblazenheid worden al deze Mao Zedong-achtige bevelen de wereld ingeslingerd als een omgekeerde Big Brother. Resistance is Futile.

40 opmerkingen:

 1. Niemand dwingt je lid van Facebook te worden en wie gaat Facebooken weet dat zijn halve leven op straat ligt.

  Klopt, maar het wordt de hoogste tijd dat er een waarschuwing op de verpakking komt te staan net als bij roken.

  "Het gebruik van Facebook en andere sociale media kan uw privacy ernstige schade toebrengen."

  Dan is de keuze aan de gebruiker en weet hij in ieder geval waar hij aan toe is.

  Gebruik géén ‘Social Media’ websites als u privacy U lief is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slecht idee om meerdere redenen, o.a. omdat het geen schijn van kans heeft daadwerkelijk te slagen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je geliefde bankiers, Barra.

  Op de AnonOps site is overigens niks te vinden over deze actie, dus het zal wel weer een stel pubers zijn die aan de haal gaan met de naam Anonymous.

  Zelf voel ik meer voor Roseanna Barr's idee alle bankiers en speculanten op te sluiten in heropvoedingskampen, uiteraard na ze eerst al hun bezittingen te hebben afgenomen.

  Wat Facebook betreft: verrek als het niet waar is, maar ik ben het dit keer met Arminius eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Galien

  En ik ben het dan weer met jou eens hahaha


  Zelf voel ik meer voor Roseanna Barr's idee alle bankiers en speculanten op te sluiten in heropvoedingskampen, uiteraard na ze eerst al hun bezittingen te hebben afgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo`n Obama ook, man een echte wolf in schaapskleren.

  Obama richt pijlen op banken

  De Amerikaanse president Obama heeft uitgehaald naar de banken, hij toonde begrip voor de anti-Wall Street demonstraties

  Maar wel eerst alle macht aan de FED en andere banken geven

  Obama wil FED en banken dictatoriale macht over Amerika geven

  De nieuwe regels geven de FED de authoriteit om ieder bedrijf, wiens activiteiten een bedreiging voor de economie of de markten zou kunnen vormen, te 'reguleren'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor alle duidelijkheid: iedereen kan zich natuurlijk Anonymous noemen zonder daarmee een valse claim te maken. Voor de serieuze claims zou ik echter de site AnonOps in de gaten houden. Neem niet iedereen die een op een achternamiddag in elkaar geflanst filmpje op internet dumpt serieus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben ik het weer met je eens. Drie jaar lang heeft die flapdrol de collectieve kont van Wall Street gelikt, nu denkt hij met een schuin oog op de verkiezingen een authentieke protestbeweging te kunnen kapen. Zodra hij opnieuw gekozen is, gooit hij de beweging uiteraard onmiddellijk in de uitverkoop. Het lijkt de PvdA wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Topman Fed steunt betogers Wall Street

  De president van de regionale Amerikaanse centrale bank Federal Reserve in Dallas, Richard Fisher, zei donderdag (lokale tijd) dat hij ''enige sympathie voelt'' voor de protesten.

  ''Het zal je wellicht verbazen'', liet hij weten aan een groep zakenlui in Fort Worth in Texas: ''Maar er zijn veel mensen zonder werk, velen al lange tijd. We hebben een zeer scheve inkomensverdeling. Veel mensen zijn gefrustreerd en dat kan ik begrijpen.''

  Je zou er toch van over je nek gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als laatste staat er dan dit onderaan het artikel:

  Sympathie lijken de beide heren niet te hebben voor de betogers.
  http://www.nu.nl/economie/2635026/topman-fed-steunt-betogers-wall-street.html

  Het is maar dat u het weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Arminius:

  "Niemand dwingt je lid van Facebook te worden en wie gaat Facebooken weet dat zijn halve leven op straat ligt."

  Ja, daar heb je helemaal gelijk in... voor wat betreft volwassenen die weten wat ze doen. Ik maak me wel een beetje zorgen om al die kids, die geen gevaar zien en voor wie de hele wereld een speeltuin is. Wie weet wat voor genante foto's en verhalen ze achterlaten waar ze later, zodra ze hun werkende leven in willen gaan, nog mee geconfronteerd kunnen worden. The internet don't forget.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook weer zo`n complot

  Leden van een congressionele commissie die verantwoordelijk is voor meest gevoelige economische beslissingen in de VS hebben een aantal donaties ontvangen van de militaire, farmaceutische en olie-industrie.

  Dit meldt The Guardian op basis van cijfers die zijn verkregen van de Sunlight Foundation, een organisatie die strijdt voor meer transparantie binnen de politiek.

  http://www.guardian.co.uk/world/2011/oct/06/super-committee-donations-defence-oil

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik zie ook niet in wat hier een complot aan is. Dat ze geld hebben ontvangen is misschien niet helemaal koosjer (maar gangbaar in de USA) maar om meteen van een complot te spreken. Er is geen enkel bewijs voor

  Ach ja het feit fat hij direct over een complot begint spreekt boekdelen de paranoia.

  Bovendien: sponsoring is van alle tijden. De hele politiek in de USA drijft overigens op donaties

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Complot - geheim verbond (met eene kwade bedoeling)

  Ik deoneer jou een x bedrag, in ruil doe jij iets voor mij.

  Yep! een complot!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heeft dat nou weer met een complot te maken? Tjezus. Het betekent alleen wat iedereen al lang wist: dat politiek (Republikeinen én Democraten) en bedrijfsleven in de VS innig met elkaar zijn vervlochten. Drie keer raaien wiens belangen die partijen dus vertegenwoordigen.

  Gewoon nóg meer kandidaten voor de heropvoedingskampen die ik eerder noemde.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 1) Jij weet helemaal niet of er kwade bedoelingen bij zijn
  2) Je hebt geen enkel bewijs of er een tegenprestatie voor wordt verricht.

  Verder, zoals al een aantal keren geschreven. Politiek en bedrijfsleven zijn vervlochten. Dat is altijd al zo geweest en dat zal altijd zo zijn.

  Niets complot, niets geheimzinnigs aan en al helemaal geen geheim verbond.

  Arminius heeft zeker teveel allister mcclean gelezen in de jaren 70/80?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @NWOrtw Arminius heeft zeker teveel allister mcclean gelezen in de jaren 70/80?

  Hahaha! Goede schrijver!

  Maar ff serieus,

  Eindredacteur van Sunlight Bill Allison zei dat de bevolking het recht heeft om te weten of er sprake is van belangenverstrengeling. “Ik denk dat de commissie veel van haar werk in het geheim doet en we weten dat lobbyisten proberen het proces te beïnvloeden,” aldus Allison. “We zouden op zijn minst moeten weten wie deze congresleden geld doneren en met wie ze ontmoetingen hebben om hun beslissingen te beïnvloeden.”

  De mensen werden dus gewoon omgekocht in ruil voor een positieve beslissing. Dat noem ik gewoon corruptie. En omkoping, corruptie is gewoon een complot hoor. Of noemen jullie dat verantwoord ondernemen? :))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. nworulestheworld zei...

  1) Jij weet helemaal niet of er kwade bedoelingen bij zijn
  2) Je hebt geen enkel bewijs of er een tegenprestatie voor wordt verricht.

  Ik lig in een deuk. Nee, ze geven het gratis weg. LOL Natuurlijk wil jij een tegenprestatie als je ergens voor betaald. Voor niets gaat de zon op..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. “Ik denk dat de commissie veel van haar werk in het geheim doet en we weten dat lobbyisten proberen het proces te beïnvloeden,”

  Dat is natuurlijk niet zwartwit genoeg, dus maak jij daar dit van:

  "De mensen werden dus gewoon omgekocht in ruil voor een positieve beslissing."

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat jij hert niet begrijpt kan ik niks aan doen. Het heeft alles met ethiek te maken. Als je een onafhankelijke commissie bent neem je geen geld aan, punt!

  Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (Crew) pointed out that it had sent a letter to Congress in August expressing concern and calling on the members to refuse donations during their period of service on the committee.

  Heb je überhaupt het stuk in de Gardian wel gelezen?

  Sunlight, based on declarations of donations filed by members of Congress to the Federal Election Commission, found that 19 of the biggest political donors in the country gave $83,000 to the campaigns of 10 members since their appointment to the super-committee.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Men doneerde dus niet aan politieke partijen maar rechtstreeks aan leden van de commissie, en dat vind jij geen omkoping? Mmm, vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jij houd er een bedenkelijke moraal op na.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "All governments are liars and nothing they say should be believed"

  IF Stone

  Politici zijn vrijwel per definitie corrupte en hypocriete leugenaars die moreel op de op één na onderste sport van de ladder staan. Vlak boven anti-semieten en holocaustontkenners.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. "Nee, ze geven het gratis weg. LOL Natuurlijk wil jij een tegenprestatie als je ergens voor betaald. Voor niets gaat de zon op.."

  Zie de Theory of Reciprocity om te zien hoe deze heuristiek werkt. De wet van wederkerigheid, the law of giving and taking... and taking, and taking.

  Natuurlijk heb je daar gelijk in, dat is voor niemand hier een geheim. Maar moet je lobbyen, beïnvloeding, omkoping allemaal het predikaat 'complot' geven? Ik denk dat je het beter bij de termen omkoping of lobbyen kan houden, dan weet iedereen meteen wat je bedoelt.

  "De mensen werden dus gewoon omgekocht in ruil voor een positieve beslissing. Dat noem ik gewoon corruptie. En omkoping, corruptie is gewoon een complot hoor. Of noemen jullie dat verantwoord ondernemen? :))"

  Het die-hard kapitalistische model betekent dat als je als overheid bedrijven de ruimte geeft, ze elkaar kapot willen maken. Via concurrentie, vieze spelletjes, rechtszaken, en via beïnvloeding van politici. Dat heet 'sociaal darwinisme', de slimste, sluwste, sterkste onderneming blijft voortbestaan. Dat is wat ze doen, dat is waar Amerika voor staat (althans, totdat de overheid plotseling alle banken begon te redden) en ik denk dat het beter is om dit als diepverankerde (verkankerde) filosofie te beschouwen, dan er maar gewoon het woordje 'complot' tegenaan te gooien.

  "Complot - geheim verbond (met eene kwade bedoeling)".

  Ja, die 'kwade bedoeling' hangt er bij lobbyisten natuurlijk maar weer vanaf welke bril ze op hebben. Als ze zich aan hun eigen bedrijven en belangen committeren en meer waarde hechten aan 'sociaal darwinisme' dan aan concurrentie in de markt zullen ze zelf absoluut niet vinden dat ze kwade bedoelingen hebben.

  Kortom, gebruik die term 'complot' niet overal. Die is al zo'n vreemde vergaarbak, en door alles maar een complot te noemen doet het ook af aan de waarde.

  Kijk, daar probeert Pietje zijn buurjongen Jantje te beïnvloeden om de lolly van Ansje af te pakken... Een complot!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Thanxz !Tim. "Survival of the fittest" duidelijk.

  We spreken voortaan niet meer over complot, maar over 'sociaal darwinisme'

  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Arminius

  Er zijn bij dat voorbeeld wat jij noemde zoveel donaties gedaan dat een beslissing die voor de een positief kan uitpakken tegelijkertijd negatief voor de ander kan uitpakken.

  Maar inderdaad zijn er nog wel eens bedrijven die iets doneren puur omdat ze het doel van de stichting/politieke partij steunen.  Daarnaast is het zo dat campagnes in de USA al heel heel lang worden gefinancierd door middel van donaties. Als ik als bedrijf zie dat een bepaalde politicus iets kan betekenen voor mijn mijn bedrijf omdat zijn/haar visie mij aanspreekt dan zou ik wel gek zijn om niet te doneren in de hoop dat deze persoon wordt verkozen.

  Dat jij er dan weer van maakt dat ze er iets voor terug verlangen of dat ze worden omgekocht is veelzeggende over de negatieve paranoide kijk van jou op deze wereld. Je zal toch zo je hele leven nog door moeten. Ik wens je heel veel sterkte in de rest van je leven.

  Het kan natuurlijk ook zijn dat je een hele naieve kijk op de wereld hebt, dat je denkt dat de wereld perfect in elkaar steekt en dat je er langzamerhand achter komt dat mensen niet perfect zijn en eigenlijk gewoon egoistisch zijn. Daar ben je dan rijkelijk laat mee, dat wist ik al toen ik 12 was (ruim 30 jaar geleden. Ik verbaas me nergens meer over. Ook daar wens ik je succes met je toekomstige teleurstellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @NWOrtw

  Dat jij er dan weer van maakt dat ze er iets voor terug verlangen of dat ze worden omgekocht is veelzeggende over de negatieve paranoide kijk van jou op deze wereld. Je zal toch zo je hele leven nog door moeten. Ik wens je heel veel sterkte in de rest van je leven.

  Zo lang duurt mijn leven niet meer, ben ruim over de helft:)

  Noem mij zoals je wil. Overheden zijn nu eenmaal nooit te vertrouwen, en ik kan het weten want ik heb veelvuldig met de overheid van doen gehad. Men pretendeert wel onafhankelijk en er voor de burger te zijn, maar daar is niets van waar. Slecht wanneer je met een camerateam naar binnen komt, of een groot stuk in de kranten schrijft, is men als overheid soms bereid naar jou als burger te luisteren. Meestal blijft het daarbij. Meestal krijg je daarna een nietszeggende verklaring waarom men meende het toch zo te doen als men in gedachten had. En anders wordt men wel overruld door de Raad van State of Provincie.

  Let wel, ik spreek hier over de NL overheid. De overheid in Amerika is volgens mij helemaal een corrupter bende.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is toch niet te geloven ook he, wat een prutsers daar bij die gemeenten

  Megalek treft 50 gemeenten

  De websites van 50 gemeenten en gemeentelijke diensten blijken volledig open te staan voor alle denkbare handelingen. Dat meldt een bron aan GeenStijl. Na ingrijpen van de VNG gaan de sites offline.

  De diverse sites blijken te draaien op een oude Windows-versie, die zo open staat dat het letterlijk mogelijk was om DOS-commando's via de webbrowser uit te voeren. Dat meldt GeenStijl. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om informatie op te halen, maar ook om bestanden aan te passen of te wissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. "Maar moet je lobbyen, beïnvloeding, omkoping allemaal het predikaat 'complot' geven? Ik denk dat je het beter bij de termen omkoping of lobbyen kan houden, dan weet iedereen meteen wat je bedoelt."

  precies, maar om een of andere reden moet alles een complot worden genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Arminius:

  Dat megalek bij de gemeentes is zeker ook een complot in plaats van een falen?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Natuurlijk is het corrupt schorem, daar heeft Arminius volledig gelijk in. En hetzelfde bankiersgespuis dat de crisis veroorzaakt heeft en de overheden gedwongen heeft zich diep in de schulden te steken om hen te redden, heeft nu het gore lef te eisen van dezelfde overheden dat ze eerst maar eens flink bezuinigen op zaken als sociale zekerheid en gezondheidszorg, voordat ze geld kunnen lenen.

  In plaats van dat ze blij zijn dat ze niet aan straatlantaarns bungelen (wat volkomen terecht zou zijn), stellen ze EISEN. Aart Liberty heeft nog meer besef van ethiek dan de gemiddelde bankier. Opsluiten en de sleutels weggooien.

  Overigens is het pas écht naïef te denken dat bedrijven geld doneren aan politici en daar niets voor terug verwachten.

  Voor de rest: Babylon's Burning http://www.youtube.com/watch?v=koY6kXhQDQo&feature=mh_lolz&list=FLX6G-klwbPXpECLSlOiYhOg

  Moge die voorspelling uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ Galien:

  Op alle fronten met je eens. Ik hoop ook écht dat Occupy Wall Street & Occupy the Fed doorgaan, met bewustwording creëren en hopelijk met verandering teweeg brengen. Ze zijn natuurlijk nog wel richtingloos, kleurloos qua politiek, en de dreiging is dan ook dat de hele beweging gekaapt wordt door Obama of de Tea Party, die nu eenmaal allebei niet vies zijn van een bail-outje hier en een campagnedonatie daar. Two sides of the same coin, die 'republicrats' (een van de weinige dingen waarin ik Alex Jones 100% gelijk geef).

  Voor de rest hoop ik dat deze foto je een kleine glimlach kan bezorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. ,,,the oversize sculpture depicts a bull, the symbol of aggressive financial optimism and prosperity

  jaja!

  Ann Coulter Compares Occupy Wall Street Protesters To The Rise Of Nazi Germany!

  Zucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Tim

  Yup, daar kon ik wel om lachen:P

  Over Occupy Wall Strret en de Indignados, Slavoj Zizek:

  "And this is the fatal weakness of recent protests: they express an authentic rage which is not able to transform itself into a positive programme of sociopolitical change. They express a spirit of revolt without revolution."

  En dan staan uiteraard de 'liberals' achter de gordijnen om de beweging te kapen en voor hun eigen doeleinden te misbruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. De meeste mensen weten niet eens waarvoor zij demonstreren. Alsa het ze voor de camera wordt gevraagd, zegd men: we want to bring capitalism down! Maar als je ze dan vraagt wat er voor in de plaats moet komen, blijft het angstig stil..

  BeantwoordenVerwijderen