vrijdag 21 januari 2011

Peter Sipowicz

Peter R. Siebelt zond deze week weer heel wat wetenswaardige tweets de wereld in: 'Woehahahaaa daar hebben we er weer 1, die roept "fascisten" en is waarschijnlijk een linksmens die het rode fascisme aanbad(bid)'. Of: 'Onmiddellijk sluiten dit aanzuigende bastion van VluchtelingenWerk. Hoeveel kost deze honingpot per jaar?' Siebelt maakte zich vooral druk over de dijken die verzwakt zijn vanwege linkse subsidies die naar de Derde Wereld wegvloeiden. Eigen dijken eerst!

De vaste lezer weet het: Peter heeft het niet op linkschmenschen en alles wat daaromheen kruipt, groeit en bloeit. Zou Barracuda niet verbazen als Siebelt een schavot in zijn achtertuin aan de Loosdrechtse Horndijk heeft ingericht voor linkse huilebalken. Of dat dagelijks bij het opstaan Siebelt eerst onder het bed kijkt. Je weet maar nooit waar het rode gevaar vandaan komt.

De vraag die ons bezighoudt is: waarom is Siebelt zo'n malloot geworden? Nieuwsgierig geworden naar het verleden van deze super duper-speurder heeft Barracuda nog maar eens wat spitwerk verricht. Het oudste artikel dat hij aantrof dateert uit de jaren tachtig, toen Peter R. alias Inspector McCloud (foto) oogde als Andy Sipowicz (NYPD). Siebelt was destijds directeur en naamgever van Siebelt Beveiliging in de Amsterdamse Bijlmermeer. Voor hem op tafel lag een beveiligde sleutelcassette en de rinkelbos waarmee zijn personeel vroeger zijn ronde deed. Siebelt keek destijds met dedain neer op de vele beunhazen, die bedrijven bang maakten met gewiekste inbrekers, bedrijfspionnen en terroristische zelfmoordenaars. Om vervolgens hetzelfde te doen.

Dat begon met de oprichting van Algemene Beveiligings Consultants bv (ABC), die zich richtte op infiltratiepogingen bij linkse organisaties teneinde Rara-achtige aanslagen te verijdelen. Of erger. Dus liet Siebelt oud papier ophalen bij meer dan dertig linkse organisaties. Aan de hand van briefwisselingen, verzamelde knipsels en faxen meende Siebelt allerlei dwarsverbanden te zien waarmee hij ongetwijfeld menig bedrijf heeft bang gemaakt. 'Is het zo erg, mijnheer Siebelt? Voor hoeveel kunnen wij u inhuren?'

Vervolgens ging het mis: de organisaties kregen Siebelt in beeld en zochten publiciteit, waarna de procureur-generaal in Utrecht mocht onderzoeken of ABC een recherchebureau was dat handelde zonder vergunning. Hoe dat is afgelopen, vertellen de annalen helaas niet, wel dat de werkzaamheden al gauw op een laag pitje kwamen te staan nadat infiltrant en papierverzamelaar Marcel Paul Knotter was ontmaskerd.

Kennelijk zat Siebelt vervolgens tegen een enorme papierberg in zijn schuur aan te kijken die hij alsnog ten gelde wilde maken en dus verscheen in de loop der jaren het ene fantasierijke complotboekje na het andere. Barracuda heeft werkelijk geen positieve recensie kunnen vinden. De NRC omschreef Siebelt reeds in 2003 als iemand 'die feiten in een inktzwarte context plaatst met zijn dikke duim als bron. Zo vormen volgens hem onder andere Jan Pronk en Ruud Lubbers de leiding van een internationale milieulobby die clubs als Natuur en Milieu en Milieudefensie voeden met subsidie en goodwill. Aldus blijkt dit boekje evenveel waard als veel linkse boekjes over inlichtingendiensten: losse schakeltjes zijn met paranoïde geklets aan elkaar gekoppeld.'

Maar het mooiste dat Barracuda aantrof was toch wel een ANP-berichtje uit 2004. Siebelt heeft dan net het boek 'Koninklijk' Bal Masque uitgegeven. 'Grunlagearbeit' ofwel een eerste inventarisatie, noemde Peter R. dit journalistieke meesterwerk, waarin hij stelde dat prins Claus 'zichtbaar in zijn nopjes' was met de verloving van Friso met de omstreden Mabel. Prins Claus was toen al bijna negen maanden dood. 'Het ligt in de winkel, we kunnen er nou niks meer aan doe,' kreunde uitgeverij Aspekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten