maandag 10 januari 2011

Aflockalypse

U weet: complotters geloven niet in toeval. Achter alles zit een bedoeling. Dus ook achter Aflockalypse: het niet eens zo uitzonderlijke fenomeen van de vallende vogels en de stervende vissen. Vele duizenden epauletspreeuwen die zich op de avond van 31 december hadden verzameld in het Amerikaanse plaatsje Beebe in Arkansas, vielen dood neer. Vorige week werden in het Zweedse stadje Falköping vijftig tot honderd dode vogels op straat gevonden, kauwen deze keer. Zonder verklaring. 'Beebe birds aliens' levert op Google al meer dan veertigduizend treffers op. Een wereldwijde epidemie, een complot, ufo's, geheime regeringsexperimenten of het Bijbelse einde der tijden?

Je zou het bijna gaan geloven als je Zapruder leest. Daar werd een indrukwekkende lijst gepubliceerd van plotseling stervende dieren: Duizenden vissen in Florida. Vogels in Texas. Krabben in Engeland. Snappers in Australië en New Zeeland. Sardientjes in Brazilië. Merels en spreeuwen in Louisiana. Drumvissen in Arkansas. Visjes in Maryland. 'Is het de fameuze HAARP-machine in Alaska. Chemtrails?' Barracuda zegt: HAARP. HAARP krijgt namelijk de schuld van ongeveer alles. Bevroren autoruiten? HAARP. Koude voeten? HAARP. Sneeuwvlok? HAARP. Moerdijk? HAARP. HAARP klopt, veegt en zuigt en doet ook nog de nawas.

Maar laten we nog eens een keer kijken naar die indrukwekkende lijst van Zapruder. Hoe komt samensteller Patman daaraan? Google weer, natuurlijk. Google en complotters, what a concept. Laat ik eens zoeken op 'death' en 'birds' of 'fish', moet hij gedacht hebben. Het levert een volstrekt willekeurig lijstje op van incidenten waarvan de oorzaak in veel gevallen gewoon bekend is: het koude water, wederom het koude water, het hete weer, een fabrieksbrand, aangereden op brug, getijde-invloeden, overstromingen, verminking, enzoverder. Dat krijg je als je zo driftig googelt dat je alleen de koppen leest.

Barracuda is ook gaan googelen: hij noteerde honderden auto-ongelukken wereldwijd in de afgelopen 24 uur. Tientallen Volkswagen Polo GI's vielen bij bosjes neer. It's a conspiracy!

5 opmerkingen:

 1. En de overheid blijft maar beweren dat die massale wereldwijde sterfte onder de vogels en vissen geheel berust op toeval. Hmmm.

  Dead Birds, Bees & Fish Explained By EPA Document?

  http://www.youtube.com/watch?v=7CeR8tV1iss

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vrees ook het ergste voor Barracuda's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee, daar hebben we Glommalee van Wijngaarden. Wie kent haar niet? De zus van Aart. De zus die je vergeefs zal zoeken bij Aart's Facebook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of miss. toch iets anders?
  http://portalreport.webs.com/themessage.htm

  speculaasjes, speculaasjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "die massale wereldwijde sterfte onder de vogels en vissen"

  over welke massale wereldwijde sterfte heb je het precies?

  BeantwoordenVerwijderen