donderdag 20 januari 2011

Boe!Eind deze maand krijgt WAC Holland een nieuw behangetje, de complotsite was na het vertrek van oprichter Julian Strengers bijna ten dode opgeschreven, maar Ivo en Winston gaan WAC dit jaar heel erg groot maken, zeggen ze. 'Ook zullen acties, lezingen en samenwerking met de groter groeiende groep leden nog meer onze focus hebben.' Nou, dat belooft wat, temeer daar WAC tot dusverre nooit verder kwam dat het vakkundig knippen en plakken van andermans werk.

Vorig jaar had WAC heel even het plan opgevat om met VW Westfalia T3 door Europa te trekken om het complotevangelie te verkondigen, maar na twee filmpjes was de lol er alweer vanaf.

Geeft niks, genoeg andere idiote filmpjes. 'Reality Report' heet een video die meldt dat thrillerschrijver Brad Meltzer door het Amerikaanse Departement van Binnenlandse Veiligheid werd uitgenodigd om samen met een aantal out-of-the-box denkers te gaan filosoferen over mogelijke aanvallen door terroristen. Meltzer onthulde dit zelf tijdens een lezing en moest er wel om lachen. 'Als ze mensen als ons nodig hebben om dit te bedenken, is het land er ernstig aan toe.'

Het departement had beter een stel aluhoedjes kunnen uitnodigen. Aan hun fantasie kan zelfs Meltzer niet tippen. Die denken dat mensen als Meltzer worden gebruikt om false flag-operaties voor te bereiden. Want het zogeheten Red Cell-programma van het departement had ook bedacht dat er wel eens aanvallen zouden komen op het World Trade Center en mensen wel eens explosieven bij zich zouden kunnen dragen in het vliegtuig, en dat is potverdrie allemaal gebeurd ook! 'Huurt het Departement van Binnenlandse Veiligheid schrijvers in om burgers bang te maken?' vraagt Danny Panzella van WeAreChangeNYC zich af. Nope, zo te zien alleen complottertjes.

3 opmerkingen:

 1. Out-of-the-box denken is niet wat je bedoelt, dat is namelijk 'voorverpakt' denken. Het is outside-the-box denken. Precies het tegenovergestelde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben toch bang dat met beide hetzelfde wordt bedoeld:

  out-of-the-box thinking - thinking that moves away in diverging directions so as to involve a variety of aspects and which sometimes lead to novel ideas and solutions; associated with creativity

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik gebruikte het ook altijd. Maar voor Engelstalig publiek word ik toch vrijwel altijd gecorrigeerd als ik weer eens bijdehand doe over het voordeel van mijn kleine boxje in mijn hoofd. Namelijk dat je er al heel snel buiten moet denken.

  Ik vond het ook op Wikipedia:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Thinking_outside_the_box

  Thinking outside the box (sometimes erroneously called "thinking out of the box" or "thinking outside the square") is to think differently, unconventionally or from a new perspective. This phrase often refers to novel, creative and smart thinking.

  Nou dan moet het wel waar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen