vrijdag 14 januari 2011

Nooit kwam Berend Botje meer om

Waarom moet Barracuda bij Climategate.nl toch telkens aan de PVV denken? Komt het misschien door dat drammerige toontje dat ons telkens weer wil waarschuwen voor de vreselijke islam klimaathoax, en dat alles dat ook maar enigszins wijst op klimaatopwarming moet worden tegengesproken?

De samenstellers van Climategate.nl winden zich nu zelfs al op over een natuurserie over de ijsberen van de EO die, ojee, dreigen te verdwijnen door de klimaatverandering. 'Een realistische bloedige kill van een rob door een ijsbeer is dus onverantwoord om aan kinderen te laten zien, maar een hele reeks doemgedachten over de toekomst worden blijkbaar als gezonde opvoeding gezien….'

Het is nog veel erger, want er zit een heule 'propagandamachine' achter deze film. Met uiteraard een Take action-menu erbij, waar je onder invloed van 'golven sociale muzak' geacht wordt het Polar Fund en het Arctic Exploration Fund financieel te steunen. 'In werkelijkheid is de ijsberenpopulatie al 50 jaar groeiend, van 5 à 10.000 in 1960 tot 22.000 à 25.000 op dit moment. Op veel plaatsen zijn er duidelijk overpopulatieverschijnselen, zoals gewichtsverlies, kannibalisme tussen volwassen dieren, en lastig vallen van mensen in hun dorpjes.'

En daar gaat het al hopeloos mis. De klimaatcomplotters verwijzen naar een De Groene Rekenkamer, die zich weer baseert op een webpresentatie van berenexpert Mitchell Taylor. Barracuda heeft die presentatie eens aandachtig beluisterd, in tegenstelling tot de luie journalistjes van Climategate.nl. Dan hadden ze kunnen horen dat Taylor spreekt over een reductie van twintig procent, maar ook dat hij de klimaatopwarming helemaal niet tegenspreekt. Taylor heeft in het verleden zelfs al eens gezegd dat hij verkeerd is geciteerd op het punt van de overpopulatie. 'Polar bears, as a species, do not appear to be threatened or in decline based on the data that I’ve seen at the present time, although some populations do seem to be experiencing deleterious effects from climate change.'

Waar zit hem dan de nuance? Heel simpel: Taylor gelooft niet dat de beer direct met uitsterven bedreigd wordt, omdat hij zich redelijk goed aanpast aan veranderende omstandigheden. Waarmee hij niet wil zeggen dat daardoor de toekomst van de beer verzekerd is.

8 opmerkingen:

 1. Het lijkt me goed om te benadrukken dat bijna niemand de mogelijkheid ontkent dat de aarde aan het opwarmen is. Waar het in de huidige discussie om gaat is de vraag of die opwarming door menselijk handelen wordt veroorzaakt. Nu ken ik de Nederlandse site niet waar Barracuda naar verwijst, en het is best mogelijk dat ze daar niet goed snik zijn, maar dat doet niets af aan het feit dat de anthropogenic global warming hypothesis nog in het geheel niet door overtuigend onderzoek is bevestigd. De hele kwestie wordt ernstig vertroebeld door de omstandigheid dat het brandpunt van activiteit inmiddels is verschoven van het wetenschappelijke domein (waar de zaak thuishoort) naar het terrein van politiek en economie. (Denk b.v. aan het stuitende en lachwekkende wangedrag van milieuminister Cramer in dit verband.) Veel betrokken wetenschappers hebben de handen niet meer vrij, maar zijn (als was het religie in plaats van wetenschap) gebonden aan het dogma van de AGW. Negatieve resultaten zijn niet gewenst en worden daarom weggemasseerd. We hebben daar in het recente verleden talloze voorbeelden van gezien.
  Dit is niet het juiste "klimaat" om achter de waarheid te komen. Ik wil in dit verband de volgende science blogs van harte aanbevelen:

  http://climateaudit.org/ (Steve McIntyre)
  http://wattsupwiththat.com/
  http://bishophill.squarespace.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klimaatsceptici, met Anthony Watts voorop, hanteren dezelfde tactiek als indertijd de tabakslobby en DDT-producenten: verwarring scheppen. De boodschap die ze stelselmatig brengen is dat zolang niet a l l e feiten bekend zijn we het hele debat maar niet al te serieus moeten nemen. Alle argumenten komen neer op de veronderstelling dat de mens eigenlijk te nietig is om het klimaat te veranderen.

  Welnu, met die nietigheid valt het wel mee. Hier een overzicht van weerleggingen. Bij punt 7 kun je 2009 intussen vervangen door 2010.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herstel; bij punt 7 kun je 2005 vervangen door 2010.

  Het wachten is op de spin. Joehoe Groene Rekenkamer, hierheen!..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herstel; bij punt 7 kun je 2005 vervangen door 2010.

  Joehoe Groene Rekenkamer, hierheen!..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit artikel van Barracuda toont maar weer precies aan wat er mis is met de truth-gemeenschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wie het stukje op www.climategate.nl leest ziet daarin direct achter de link naar de presentatie van dr Taylor keurig vermeld wat zijn mening is, nl een voor de soort niet bedreigende 20% daling bij verdere afsmelting van het poolijs.

  En wie de link naar dr Taylor volgt, hoort dat in de vragen na afloop de informatie uit het climategate artikel gecheckt wordt.
  Jullie onthullen hier dus helemaal niets, laat staan een verdraaiing van feiten.

  Het artikel toont duidelijk aan dat de panische uitsterfcampagne op zijn minst mede gebruikt wordt om zakken te vullen. Daar mag verder iedereen het zijne van denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wie het stukje op www.climategate.nl leest ziet daarin direct achter de link naar de presentatie van dr Taylor keurig vermeld wat zijn mening is, nl een voor de soort niet bedreigende 20% daling bij verdere afsmelting van het poolijs.

  En wie de link naar dr Taylor volgt, hoort dat in de vragen na afloop de informatie uit het climategate artikel gecheckt wordt.
  Jullie onthullen hier dus helemaal niets, laat staan een verdraaiing van feiten.

  Het artikel toont duidelijk aan dat de panische uitsterfcampagne op zijn minst mede gebruikt wordt om zakken te vullen. Daar mag verder iedereen het zijne van denken.

  BeantwoordenVerwijderen