vrijdag 28 januari 2011

Twitter is er voor neuspeuteraars

Twitter kan ernstige schade toebrengen aan je gezondheid en die van mensen om je heen, twitterde Peter 'Frontaal Naakt' Breedveld gisteren na een gierend uit de hand gelopen Telegraaf-rel. Barracuda liep toch al niet erg warm voor Twitter, maar de bloggers die hij volgt lijken de laatste tijd welhaast verslingerd aan deze Brandaris van het internet. Met grote regelmaat moeten er weer belangwekkende statements de wereld worden ingeslingerd door aandachtbehoeftigen. Waarbij je je voortdurend afvraagt: wat deden die vroeger in godsnaam met hun kostbare tijd?

De ijdeltuiten pik je er zo uit, evenals de veeltwitteraars, of zou dat hetzelfde zijn? Bert Brussen en HPdeTijd journalist Bas Paternotte (vriendjes) halen een gemiddelde van tientallen tweets per uur, veelal van het niveau 'Wat een viezige televisiekok bij koffiemax. Daar neem ik nog geen voorverpakt koekje van aan' of 'Zei iemand vissticks?'. In het weekend gaat het bellenblazen onverminderd door en vermoedelijk nemen de heren aan het eind van de dag de score op de teller nog even door.

Voor Michiel Papenhove alias Anarchiel lijkt twitteren helemaal een bezigheidstherapie. Die schiet de godganse dag verbale propjes naar nieuwsberichten waarvan de strekking hem niet bevalt: 'McDonald's opent dit jaar 1100 restaurants' U bedoelt neurotoxines en kankertumoren producerende toko's?

Columnist/audiovisueel medewerker Tim Engelbart van De Dagelijkse Standaard ('Liberaal, conservatief, rechtsmens, VVD') meldde onlangs dat hij weer geland was op Schiphol. Dat na een record van 9000 gaapverwekkende 'meningen over alles' ('Shame @andre_rouvoet, @jolandesap! Samen berokkenen jullie reputatie Nederland meer schade dan Wilders, z'n PVV en de gedoogcoalitie tezamen' ).

Micha Kat twittert zo nu en dan, al kan het evengoed een parodie zijn ('Ik ga een t-shirt met piemels kopen', 'BEA IS EEN STOEPHOER, 'Al 2 keer gekotst vanochtend'). En van hetzelfde kaliber: Jeroen de Kreek valt de hele dag allerlei 'oorlogsmisdadigers' lastig, en dat is ongeveer iedere politica behalve hemzelf. 'Wat vaker de eigen ochtendpis drinken @JeanineHennis. Vers en warm. Ga je helder van denken. Snap je het beter. Jij ook.'

Maar zouden al deze droef- en roeptoeters zich ooit afvragen wie hun berichten leest? Pas echt leuk wordt het namelijk als je naar hun volgers kijkt. Papenhoven twittert naar een startpagina, een webhoster, een posterprinter, een linkaanmelder, een verzekeringsadviseur en een site over loopbaantips. Engelbart heeft als volgers onder meer aandelenspammers, edelmetaalbeleggers, makelaars en vermogensadviseurs, Bert Brussen retteketet naar detacheerders, wervers en de klim- en bergsport-vereniging en ook de stug twitterende Johnito sleept een enorme sliert van spammers achter zich aan. Barracuda weet het zeker: Twitter is er voor neuspeuteraars

9 opmerkingen:

 1. Als je eerst eens inlogt op Twitter misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt er een complete dagtaak aan om die shit allemaal bij te houden. Voor mij geen Twitter, geen hyves, geen facebook. Ik heb het zo al druk genoeg [lol]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Rogier

  Sure. Hyperlinks werken tegenwoordig alleen waneer je ingelogd bent op Twitter. Ook met inloggen op Twitter doen de hyperlinks het niet. Misschien een idee om het stukje "/#!" uit de hyperlinks te verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb er overigens een beetje de peop in dat ook jij laf en niet ter zake relevant de wereld belicht Barra. Er hoeft helemaal niet /'oorlogsmisdadigers'/ te staan. Er kan gewoon “de politiek delinquenten alsof de Nazi's niet van vroeger zijn” staan. Nergens wordt relevant gerapporteerd over Irak en Afghanistan. Ook bij Wikileaks niet. Eerste klas oorlogsmisdaden van Balkenende c.s. De commissie Davids bewijst het: geen adequaat volkenrechtelijk mandaat. Klaar. Onbevoegd geweld bewezen. Daarbij opgeteld 'regime change' als doel: bewijs van terrorisme. Daar weer bij opgeteld excessief gebruik munitie verarmd uranium: in ieder geval bewijs van poging tot massamoord. Het geheel imponeert als willens en wetens genocide, omdat het kan. Dat kan ook jij zien. Het heet een christelijke kruistocht tegen de Islam te zijn de oorlog in Irak en Afghanistan. Iedereen doet mee. Rekenen uit wat de kansen zijn dat het echt niet de eindtijd is waarin we leven. Uitvoering van profetieën uit het vermeende laatste boek van de bijbel (Openbaringen) is het doel van de westerse (christelijke) politiek. Eerst Armageddon, daarna het 1000-jarig Nazirijk. Na de grote verdrukking zijn er geen joden, islamieten, communisten en heidenen meer, dan is iedereen christen en de Paus koning van de aarde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Barra,

  Jeetje zeg. Ik dacht dat ik je leven een stuk eenvoudiger had gemaakt nadat ik zo ongeveer gestopt was met het schrijven voor anarchiel.com. Okee, ik geef toe, ik zondig zo af en toe nog eens maar dat zijn dan toch vaak stukjes met een wat andere toon dan ik vroeger uitbraakte. Dat je me schijnbaar zo erg bent gaan missen, dat had ik nou nooit kunnen verzinnen. Arme, arme lieverd van me.

  Schattig ook hoe je mijn volstrekt niet indrukwekkende Twitter-account even moet toelichten om je overduidelijke hunkering naar mijn persoontje te kunnen bevredigen. Hoeveel followers heb ik op die account? Een stuk of 100? Waarvan de helft waarschijnlijk ook nog eens bots zijn die door ZZP-bemiddelende bedrijven gebruikt worden om sluikreclame te maken? Wow. Wat een impact zal ik daarmee hebben. Poe hee.

  Twitter is qua reikwijdte in principe sowieso een vrij beperkt medium omdat je mensen tenslotte zelf moet gaan volgen om hun berichten makkelijk mee te kunnen lezen. Je moet er dus *opzettelijk* voor gekozen hebben om mijn berichtjes te gaan zitten bekijken. Misschien heb je er zelfs wel een Twitteraccount voor aangemaakt. Oeioeioei.

  Het is tenslotte niet zo als bij een website (als anarchiel.com) waarmee je misschien lichtelijk ongewenst na zomaar een klik geconfronteerd wordt. Je vraagt er dus helemaal zelf om... Barracuda die om mij geeft en me mist. Wow. Het moet niet veel gekker worden.

  Even resumeren: je pakt mijn twitter-uitlatingen aan die waarschijnlijk door pakembeet 50 mensen gehoord worden terwijl er twitteraars met duizenden followers zijn die vele malen meer en intenser krijsen dan ondergetekende. Je gaat mijn tweets geheel vrijwillig zitten doorlezen. Je schrijft er daarna ook nog eens een stukje over. Ik denk dat ik hier op tijd moet gaan ingrijpen en daarom maar direct recht door zee zal zijn:

  Nee Barra, ik wil niet met je trouwen. Al stalk je me tot je een ons weegt, ik val nou eenmaal niet op mannen. Sorry. Misschien dat je de ware ooit nog eens vindt maar ik wil je aanraden je obsessie met mij te laten varen aangezien wij nou eenmaal niet voor elkaar bestemd zijn. Heel veel sterkte in deze donkere dagen van rouwverwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Anarchiel. Wees gerust, ik volg je niet. Meer een kwestie van googelen en even scrollen. Ingewikkeld, hè? En het stukje draait zelfs niet om jou dit keer, maar het enorme egootje Papenhove heeft weer eens alleen oog voor zichzelf.

  @ Kreek. Blah blah blah. Niet doorheen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach jee, nu is het weer de grootte van mijn ego. Joh. Originele insteek. Pakkend ook. Natuurlijk geen enkele verklaring geven voor het volkomen nutteloos refereren naar mijn Twitter-acount, gewoon weer de bekende Barracuda-stijl. Best jammer. "Google-en". Yeah right. Speciaal op mijn naam gaan zitten Googlen dus? Engerd. En is dat hetzelfde Googlen waar je zo gigantisch op afgeeft als een doorsnee complotter/aluhoedje het doet? Twee maten?

  En dan ook nog es een beetje zielig gaan zitten ontkennen. Kom op man, schaam je je nou echt nooit voor je eigen gedrag? Nee, je volgt me inderdaad niet, je *stalkt* me. Zelfs al neem ik afscheid van de alternatieve aluhoedjes blogscene, dan moet mr. ik-heb-het-allergrootste-ego-ter-wereld-en-dat-zal-men-merken-ook zich toch nog even doen gelden aan gaat fijn over mijn rug (en die van anderen, voor je me weer de grootte van je eigen ego verwijt) kansloos zitten "scoren".

  Tip 1: word eens volwassen. Tip 2: word eens dapper en eerlijk. Open vizier en zo. Neemt de wereld je misschien *wel* eens serieus (al zou ik daar niet vanuit gaan) en hoef je je droevige egoboostende verhaaltjes niet slechts aan je drie dagelijkse vaste bezoekers te verkopen.

  Sterktekusjes. Maar wel van me afblijven hoor, jij totaal doorgeslagen groupie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anarchiel, de jankende zelfingenomen kleuter. Wanneer ga je nou eindelijk eens wat constructiefs met je leven doen? De hele dag twitteren en gamen reken is pure tijdverspilling.

  BeantwoordenVerwijderen