maandag 31 januari 2011

Busted

Herinnert u zich deze nog? Loose Change, de online docusoap waarin haarfijn wordt aangetoond dat 9/11 een inside job is, met George Bush zelf achter de knoppen. Miljoenen keer werd die film bekeken, en zelfs nog door BNN uitgezonden, maar het aanvankelijke enthousiasme maakte al gauw plaats voor scepsis: er zaten potverdorie wel erg veel onjuistheden in die film. Vier revisies later waren de beschuldigingen al zover afgezwakt dat het geen hardcore complotter meer kon bekoren.

Wat doen de drie makers Dylan Avery, Korey Rowe en Jason Bermas vijf jaar later? Goeie vraag. Eigenlijk is alleen Bermas op de oude voet verder gegaan. Van hem verscheen vorig jaar nog de door Alex Jones geproduceerde complotdocumentaire Invisible Empire: A New World Order Defined, die moest aantonen dat de Nieuwe Wereld Orde (NWO) wel degelijk bestaat. Rond Dylan Avery is het al enige tijd stil. Een half jaar geleden twitterde hij voor het laatst.

Producer Korey Rowe hield een jaar geleden op met twitteren. In 2007 was hij nog even in het nieuws toen hij werd gearresteerd vanwege desertie uit het Amerikaanse leger. Uiteindelijk bleek het een storm in een glas water: hij zou naar Fort Campbell gaan om zich helemaal uit te laten schrijven.

Daarna is het met Rowe blijkbaar snel bergafwaarts gegaan. Hij werd donderdag gearresteerd wegens het dealen van heroïne. Dat deed hij samen met een 19-jarige partner uit de Bronx, de junkwijk van New York. De twee liepen tegen de lamp toen ze drugs verkochten aan een mol van de narcoticabrigade, wat meestal inhoudt dat de verdachten al langer in de gaten werden gehouden. De twee zijn vrijdag voorgeleid. Als Rowe schuldig wordt bevonden kan hij minimaal twee jaar cel krijgen.

2 opmerkingen:

  1. Waarschijnlijk zal verdachte in deze tegenslag de hand van het wereldomvattende komplot herkennen.

    Toch zal het uiteindelijk meevallen; er zijn landen waar je voor minder gewoon wordt opgeknoopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vreemd artikel. Moeten we dit scharen in de categorie: 'zielig leedvermaak en zwartmakerij'?

    BeantwoordenVerwijderen