maandag 24 januari 2011

Vaccinbedrog

Complotters waarschuwen al jaren voor een verband tussen vaccins en autisme. Daarbij baseren ze zich op een onderzoek van de Britse medicus Andrew Wakefield eind jaren negentig. De meeste onderzoekers konden de conclusies van dat onderzoek met de beste wil van de wereld niet reproduceren en na een reprimande van de General Medical Council trok de Lancet trok het eerder gepubliceerde onderzoek in. Vorig jaar werd Wakefield ook nog eens zijn artsentitel afgepakt. Schijnt dat hij niet beschikte over de juiste papieren voor medisch onderzoek in de Royal Free Hospital in Londen.

Kan het erger? Jawel. De oplettende samenstellers van Poppenkast, de luis in de pels van chemtrail-burgemeester Peter Vereecke, melden dat nu is vast komen te staan dat Wakefield de gegevens heeft vervalst. De hele spannende detectivestory hier. Waarom deed Wakefield het? Om geld. Hij dacht te kunnen meeverdienen aan rechtszaken tegen vaccinfabrikanten. De contacten hierover met advocaat Richard Barr dateren zelfs al van voor de publicaties. Voor diagnostiek werd een heus bedrijf opgericht, dat 2,1 miljoen pond bij investeerders zou ophalen. Kortom, het hele horrorscenario die complotdenkers zo graag schetsen van de medische wetenschap rolde voorbij. 'Aanstokers? Een stelletje idioten. Dupe? Onschuldige mensen. Hersenloze papegaaien van dienst. Internetcomplottertjes (o, ironie!). Moraal van het verhaal? Tip: het begint met een “B” en het eindigt op “ullshit”.'

4 opmerkingen:

 1. Waar gaat dit artikel nu eigenlijk tegen te keer? Tegen mensen die critisch staan t.o.v. vaccineren, tegen Wakefield en zijn onderzoek? In ieder geval niet tegen de farmaceutische industrie die ons wil laten geloven dat we overal maar een vaccin tegen moeten halen. [Vogelgriep, BHK, zweetvoeten, etc.]

  Aan gebrek aan duidelijkheid geloof ik toch eerder mensen zoals bv Dokter Maryl Nass dan de overheid
  http://www.youtube.com/watch?v=l1K74Tnrrok

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd prettig te horen dat mensen die de boel belazeren eens op de koffie komen.

  Het lastige is echter dat de meeste mensen, wazige New Age kruidenbuiltjes veelal, die heden ten dage nog steeds geloven dat vaccineren autisme veroorzaakt geen correctie op de eerder verkondigde onzin zullen ontvangen van dezelfde hysterische leugenaars die hen dit eerder hebben wijsgemaakt.

  Persoonlijk heb ik gehoord van enkele principieel niet-vaccinerende ouders in mijn omgeving... op een dag gebeuren er ongelukken. Moeten we die mensen dan met 'wij zijn ons brein' van Dick Swaab om de oren slaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon stukkie lezen, Armin. Bovenaan beginnen en dan rechtsonder eindigen. Je kan het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kortom, Arminius gelooft liever iemand die bewezen de kluit bedondert, omdat die zijn visie beter in zijn straatje past.


  logisch....

  BeantwoordenVerwijderen