woensdag 12 januari 2011

Peter R. Siebelt

'Meesterhacker' wordt hackermiljonair Rop Gonggrijp (oud-oprichter Xs4all) al door zijn vijanden genoemd, en adjudant van Wikileaks-voorman Julian Assange. Twitter moet van de Amerikaanse justitie zijn gegevens overleggen vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij Cablegate. Wat de Amerikaanse justitie-digibeten daar trouwens mee hopen te bereiken is een raadsel: Sinds wanneer wordt Twitter gebruikt voor geheim overleg?

Hoe dan ook, De Telegraaf suggereerde deze week dat Gonggrijp het afgelopen jaar bij Nederlandse webhostingbedrijven zou hebben aangeklopt met een miljoen euro (!) om het dataverkeer van Wikileaks onder te brengen. Een maand geleden namen webhoster Byte en internetprovider XS4all inderdaad enkele diensten over van E-Dot, maar een miljoentje is wat overdreven voor het hosten van een van de vele mirrors van Wikileaks. Gonggrijp ontkende bij Pauw & Witteman met als argument dat je die clubjes dan nog beter voor een paar honderdduizend euro kunt overnemen. Meer is een webhoster niet waard.

Volgens de Telegraaf zou het een en ander door een Nederlandse bron aan Amerikaanse inlichtingendiensten zijn gemeld, maar hoe weet de Telegraaf dat allemaal? Dat is niet zo moeilijk te raden: van de geheime 'bron' zelf, die de Telegraaf en de Amerikanen moet hebben gebeld met een gouden tip.

Wie? Barracuda kent maar een persoon die Gonggrijp ziet als een gevaar voor de nationale veiligheid: zelf-verklaard-tegellichter Peter Siebelt, die al jaren een hot line heeft met Telegraaf-journalist Martijn Koolhoven. Niet toevallig omschrijft Siebelt Gonggrijp in hetzelfde artikel als 'linkse terreuractivist' en meent hij: 'Jarenlang was hij de spil en de drijvende kracht achter het cyberterrorisme.' Toegegeven: dat was een oud citaat, en de Telegraaf ontkent Siebelt zelf te hebben gesproken, maar dat is wat curieus gezien de innige relatie met het dagblad in het verleden.

De vaste lezer weet dat we ons al vaak hebben geamuseerd met Peter Johannes Wilhelmus Siebelt, de koortsachtige bestrijder van linkse complotten en uitbater van het inmiddels alweer opgeheven complotblog Petrusblog. De man die, zoals sommigen het formuleren, informatie rechtstreeks aan zijn zwerende eksteroog onttrekt. Die - om maar eens wat te noemen - allerlei dwarsverbanden vermoedt tussen milieuclubs en de politiek. Allemaal linkschmenschen die in de ogen van Peter behoren tot een 'enorme octopus die zich tégen allerlei plannen van de overheid verzet'. Op zijn Twitter-account is Peter de hele dag alleen maar bezig om allerlei links tuig van zich af te schudden, al dan niet met verwijzingen naar bizarre YouTube-filmpjes met ballonnen en hoongelach.

Peter R. Siebelt had Gonggrijp al eens vaker in een van zijn doorwrochte boekjes op de korrel genomen. 'Siebelt gaat er van uit dat de Pvda en alles links daarvan een groot gewapend complot is om Nederland aan de sharia te krijgen,' schamperde Gonggrijp bij Pauw & Witteman. 'Hij beweert dat ik in jaren zeventig iets te maken zou hebben gehad met het Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland en een of andere Pakistaan die ik niet ken. In die tijd had ik de rijpe leeftijd van elf en woonde ik als zoon van een Telegraaf-journalist in een dorpje.'

Er is namelijk een klein probleempje met Peter. Die trekt nogal eens snel zijn conclusies. Voormalig links activist en radiomaker Stan van Houcke beschreef eergisteren hoe Siebelt hem in 2009 nog met het grootste gemak koppelde aan een RaRa-aanslag op de Makro in Nuth in de jaren tachtig. Siebelt had kennelijk uitgerekend dat eerste Makro-aanslag slechts een kwartiertje rijden verwijderd was van Houcke's huis, en Nuth ongeveer een uur rijden van een Belgisch buitenhuis 'van pa en ma' te Limburg. Kan niet missen. Van Houcke: 'Peter Siebelt, de grote mensenwereld zit anders in elkaar dan de voorstelling ervan in jouw hyperventilerende brein.'

Hetzelfde hyperventilerende brein dus dat De Telegraaf moet hebben ingeseind over de linkse terreuractivist Gonggrijp. 'Die Gonggrijp is miljonair, die heeft geld om webhosters te betalen.' 'Zo, en hoeveel kost dat dan?' 'Nou, een miljoentje toch zeker.' Maar gelukkig heeft onze nationale vorser ook fans. Nou, eentje dan: PVV'er Hero Brinkman. 'Een van de beste misdaadjournalisten'. Hij zei het echt. Laat Peter R. het maar niet horen.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb uit zeeer betrouwbare bron dat die Peter S. Siebelt vroeger nog lid is geweest van de bende van Nijvel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gonggrijp zelf: http://rop.gonggri.jp/?p=452

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op zijn Twitter account is Siebelt helemaal stilgevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We kennen de kwaliteit van je bronnen zo langzamerhand wel, Arminius...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, dit stukje gaat aardig over de tong op Twitter en het web, al is het koekje-van-eigen-deeg kwartje bij sommigen niet gevallen.

  Barracuda komt nog met een vervolg, maar niet morgen al.

  BeantwoordenVerwijderen