dinsdag 4 januari 2011

De wereld draait doorrrrrr

Vergeet 2011, we zijn namelijk alweer volop bezig met 21 december 2012, de dag dat de Maya-kalender en dus de wereld ophoudt. God mag weten wie ooit op dat idee is gekomen. Er hoeft maar een gek iets op internet te zetten, of een roedel zweefkezen is er stellig van overtuigd dat het gaat gebeuren. Dat merken ze maar al te goed in het Franse Bugarach, het nieuwe Lourdes voor Niburu- en Argusoog-aluhoedjes. De burgemeester van het 189 inwoners tellende dorp maakt zich zorgen over de toestroom van 2012-gelovigen, die elkaar hebben wijsgemaakt dat zich daar een buitenaardse beschaving bevindt hen wel even zal opstralen.

Het begint zelfs al een lucratieve business te worden: in de VS worden volop reizen naar Bugarach aangeboden. Er worden medidatieworkshops in het dorp gehouden en gelovigen kussen er de heilige grond, al is er geen alien gezien. Burgervader Jean-Pierre Delord tegen de BBC: 'Een paar honderd bezoekers per jaar is geen probleem, maar een paar duizend kunnen we niet gebruiken.' Vroeger waren drie op de vier gasten langeafstandswandelaars, nu is twee op de drie een aanhanger van een of andere esoterische sekte, moppert Delord, die dreigt met het ingrijpen door het leger.

Maar waaraan heeft Bugarach de toestroom nou eigenlijk te danken? Op dit punt wordt het weer behoorlijk vaag. Het draait in elk geval om een grot in de Pic de Bugarach, met zijn 1.230 meter de hoogste top in de Corbières. Daar zouden UFO's zijn gezien door een man die inmiddels is gestorven, dus dat schiet ook weer niet echt op. President Francois Mitterrand zou er per heli ooit een bezoek hebben gebracht en zo circuleren er nog wat van die verhalen die steeds mooier werden.

Net zo mooi als het bericht dat 'ergens in de dampkring bij Pluto drie gigantische ruimteschepen zweven waarvan de grootste een doorsnede van 240 kilometer heeft'. 'Volgens de SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) zijn de ruimteschepen op weg om de aarde te veroveren cq te vernietigen. De schepen werden ontdekt door het HAARP systeem dat in Alaska het fenomeen van het noorderlicht onderzoek'

Wat klopt er niet aan het bericht? Ongeveer alles. Nog los van het feit dat SETI helemaal geen Pluto's verstaat, zelfs niet met de vertaler van Google, zoek je bij deze organisatie vergeefs naar een verklaring of persbericht, en dat HAARP zich zou bezighouden met onderzoek naar het Noorderlicht is ook nieuw. Het bericht is vreemd genoeg afkomstig van de Russische partijkrant Pravda. Die suggereert dat de schepen rond 2012 de aarde zullen hebben bereikt, maar hoe SETI of HAARP tot die conclusie is gekomen weet kennelijk alleen de wetenschapsredakski van die krant.

Hoewel, misschien denken de Bugarach-aanbidders nu juist dat de redding nabij is. Kortom, laat die UFO Woodstock maar komen. Als Mathijs van Nieuwkerk op 22 december weer roept: De wereld draait dooorrrrr, heeft de burgervader waarschijnlijk de dag van zijn leven. 'En nu ingerukt naar Mars'.

4 opmerkingen:

 1. Alzheimer Nederland pleit voor 'bejaardenchip'

  Toen ze de dementen kwamen halen, heb ik niets gezegd, ik was niet dement.

  Frans kinderdagverblijf wil kinderen chippen

  Toen ze de kinderen kwamen halen, heb ik niets gezegd, ik was geen kind meer.

  U kunt het vervolg wel raden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Een chip kan makkelijk aan bh-bandje of een broekriem worden bevestigd.'

  Erg he, Arminius. Jij dacht meteen weer aan een implantaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt John, maar wacht maar af, een implantaat is stukken makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, arminius draagt nu al vrijwillig meerdere chips bij zich.

  BeantwoordenVerwijderen