vrijdag 7 januari 2011

Big Freeze

Het begon met complotters die al die paniek rond het opwarmen van de aarde maar overdreven vonden. Soit, ieder zijn opvatting. Maar het CO2 hoax-geloof werd zo stringent beleden dat iedere afwijking, zoals het smelten van poolkappen, of botweg werd ontkend, of gemakshalve werd toegeschreven aan locale invloeden. Een beetje zoals Pentagon-complotters koppig ontkennen dat honderden getuigen op 9/11 toch echt een vliegtuig hebben zien binnenschuiven, en geen raket. Methode struisvogel dus: de kop diep in het zand steken zodat alleen het door jou gewenste wereldbeeld overeind blijft.

Maar de laatste tijd lijken de klimaatontkenners helemaal door te schieten. Plotseling hebben ze het over de Big Freeze. Vooral Zappies hebben er een handje van om allerlei volstrekt willekeurige berichtjes te verzamelen die zouden moeten wijzen op aanstaande barre tijden: Sneeuw in de woestijn, Russische schepen vast in pakijs, Koudste winter sinds 1996, Weer horrorwinter op komst? Ook duiken er plotsklaps allerlei koude-profeten op, waar Zappies dan boven zetten 'Oeps, het gaat echt kouder worden', omdat ze weer eens verzuimd hebben na te gaan wie Piers Corbyn is: de man voorspelde ook keer op keer allerlei stormen die natuurlijk maar niet wilden komen.

Maar het kan altijd nog een tandje idioter: waarom niet gelijk een Nieuwe IJstijd? Eerst beweer je dat de olieramp met het Deepwater Horizon platform in de Golf van Mexico de golfstroom in de war heeft geschopt, en dan dat binnen drie jaar als gevolg daarvan een IJstijd tot de mogelijkheden behoort. Zegt doemprofeet Lord Stirling. Stirling: een blik op zijn blog, en je weet weer precies wat voor vlees je in de kuip hebt: dode vogels en Nostradamus, Mossad, Big Brother en New World Order. Kortom: rijp voor de ani-diepvries.

16 opmerkingen:

 1. Vergeet De Groene Rekenkamer niet, nog zo'n licht in de klimaatdiscussie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Maar het CO2 hoax-geloof werd zo stringent beleden dat iedere afwijking, zoals het smelten van poolkappen, of botweg werd ontkend, of gemakshalve werd toegeschreven aan locale invloeden."

  Zelfs de onderzoekers van de Technische Universiteit Delft hebben al gezegd dat de poolkappen [minder snel] of helemaal niet smelten. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat de poolkappen groeien ipv smelten.

  http://nos.nl/video/182419-tu-delft-ijskappen-smelten-minder-snel.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, hier nog een hoax voor je: link

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, maar klimaatsceptici zijn vooral gespecialieerd in verwarring zaaien. Hier een voorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Een beetje zoals Pentagon-complotters koppig ontkennen dat honderden getuigen op 9/11 toch echt een vliegtuig hebben zien binnenschuiven."

  De stupiditeit weer ten top bij Barracuda. Als je het gat in de muur ziet, kan er net een "dinky toy" vliegtuig doorheen. En waarom meldt Barracuda niet, dat er ook helemaal geen telefoongesprek vanuit "dat vliegtuig" is geweest. Omdat hij heult met de vijand.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je moet natuurlijk wel naar het juiste gat kijken, dus de totale schade aan de pantagonmuur en niet alleen naar het gat dat de linker motor heeft geslagen en dan net doen alsof dat de enige schade is en dus het hele vliegtuig via dat gat het pentagon in moet zijn gevlogen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aart, je loopt weer eens vier jaar achter. Dat van dat gat en de telefoongesprekken is allang gebebunked. Klopt echt geen reet van. Maar je kijkt weer eens niet verder dan al die verouderde en nooit meer bijgewerkte complotsites.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe is het met je zus Glommalee, Aart? Is ook erg actief op NuJIJ, zie ik: http://www.nujij.nl/glommalee.8649553.lynkx?tab=News

  Onder het filmpje Anne Frank Huis schrijf je - sorry, je zus - 'Toch knap, dat je met een vervalst dagboek toch 1 miljoen mensen weet te trekken'

  Zit wel in de familje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Barracuda

  Ja, ik heb een uitstekend familieband met mijn zus, ze denkt precies hetzelfde over vele onderwerpen en vooral over die smerige joden. Ze waarschuwt mij ook iedere keer van die Barracuda site weg te blijven, maar ik heb haar gezegd, dat als ik daar een reactie geef, het aantal bezoekers ineens fors toeneemt, terwijl anders vaak een artikel op 0 blijft steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goh Aart, en ineens horen we niet meer van je zus. Is ze opgelost? En waarom ondertekent ze mails altijd met jouw naam?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee hoor, Glommalee is helemaal niet opgelost, alleen werkt mijn broer van 07.00 uur tot 15.00 uur en ik na 15.00 uur. Thaise tijd wel te verstaan. Begrijp je het nu een beetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zeg Glommalee, wat heb je grote oren, en een lage stem.

  PS Aart werkt niet, Aart is met pensioen. Dus hij hangt gewoon de hele dag een beetje achter zijn pc te hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aart schreef:

  "...ze denkt precies hetzelfde over vele onderwerpen en vooral over die smerige joden...."

  En hoe denken jullie dan over Joden?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Joepie

  Met joden als Norman G. Finkelstein, Alan Sabrowski, Richard Forer, Gilad Atzmon, om er een paar te noemen is helemaal niks mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen