vrijdag 1 februari 2013

Dipje

Alternatief Nederland zit in een dipje. Dat blijkt uit een enkele opmerkingen van de volgelingen van de Grote Verlosser Johan Oldenkamp. De deceptie van 21 december 2012 schijnt bij sommigen hard aangekomen te zijn. Ook Johan zelf geloofde ooit in het einde der wereld, maar gelukkig, hij heeft inmiddels alle vijf fasen van ontwaken doorlopen. En dat kun JIJ ook!

In de eerste fase, legt Johan geduldig uit, werkt ons verstand zo dat we domweg niet willen weten dat er misschien iets aan de hand is. Zalig zijn de onwetenden, want zij worden niet gehinderd door kennis van zaken, en kunnen dus als een spreekwoordelijke kip zonder kop gewoon doorgaan met het rennen in de tredmolen van het dagelijkse leven. Ook mensen die stiekem echt wel beter weten, maar vanwege eigen belang net doen alsof er niets aan de hand is, zitten ook nog steeds in deze eerste fase van alles krampachtig blijven ontkennen. Deze ontkenners beschouwen de mensen die al wel (enigszins) wakker zijn als ‘niet goed snik’ of als ‘complotdenkers’. Barracuda zit ongetwijfeld in deze fase, horen we Johan bijna hardop denken.

Dan begint fase 2: woede. Op een gegeven moment worden de interne tegenstrijdigheden te groot, en valt het niet langer te ontkennen. Dan knalt als het ware de kurk van de fles, wat meestal gepaard gaat met het vrijkomen van veel boosheid. De meeste zogeheten ‘klokkenluiders’ blijven echter in deze fase hangen, weet Johan. Ze lopen vervolgens helemaal leeg op hun eigen woede.

Dan begint de heroriëntatiefase. We gaan op zoek naar oplossingen. We weten dan dat we alles wat regulier is niet meer kunnen vertrouwen, en dus gaan we vervolgens op zoek naar wat er nog meer te koop is. We komen daardoor terecht in de wereld van de alternatieve media en de alternatieve zorg. Maar de misleiding in deze derde fase (op een alternatieve manier) is misschien nog wel groter, waarschuwt Johan: 'Ik loop al wat jaartjes mee in het alternatieve circuit en ik durf te beweren dat 99% van wat daar wordt verkondigd als waarheid gefantaseerde flauwekul is, omdat het helemaal nergens op is gebaseerd. Al deze zogenaamde ‘wakkere mensen’ zijn nog helemaal niet volledig wakker.'

Ergo: een depressie. Onze moed verdwijnt in onze schoenen, en we zakken bij de pakken neer. Deze vierde fase van depressie is de moeilijkste om door te komen, weet Johan. We hebben namelijk alles onderzocht, en we weten dus dat niets werkt.

Maar dan komt, gelukkig, de verlossende fase. We accepteren dan het leven zoals het leven werkelijk is, dus zonder onze oordelen of inkleuringen. We accepteren onze eigen verantwoordelijkheid voor alles in ons eigen leven. Wanneer iemand dus begint over (Verheven) Meesters, (Aarts-) engelen, de Galactische Federatie van Het Licht, het Ahstar Commando, de vierde of nog hogere dimensies, grenswetenschap, naderend onheil, het Grote Gevaar, New World Order, infiltratie door geheime diensten, reptilians en ga zo maar door, weet dan dat deze lieve medemens in de derde fase zit en de antwoorden dus nog steeds buiten zichzelf zoekt. 'Zeg dan alsjeblieft niet tegen deze mensen dat dit allemaal niet waar zou zijn, want iedereen heeft immers recht op een eigen waarheid. Geef ze in plaats daarvan nog maar meer informatievoedsel. Stuur ze lekker veel linkjes en geef ze stapels boeken te lezen.'

Het is ronduit vermoeiend om niet te zeggen verwarrend, deze mentale catharsis die eindigt waar zij is begonnen, met een soort van ontkenning van alles waar je je misschien wel jaren druk over maakte. Maar gelukkig: Johan brengt jullie verdwaalde schapen graag op het pad via zijn onlangs geopende Pateo Center: Centrum voor Heelkunde. Ook uit het navelstaren put je volgens Johan Goddelijke energie.

45 opmerkingen:

 1. 'Ik loop al wat jaartjes mee in het alternatieve circuit en ik durf te beweren dat 99% van wat daar wordt verkondigd als waarheid gefantaseerde flauwekul is, omdat het helemaal nergens op is gebaseerd. Al deze zogenaamde ‘wakkere mensen’ zijn nog helemaal niet volledig wakker.'

  Johan maakt zelf deel uit van die 99%, en dat gedeelte dat echt wakker is ziet Johan zijn zakken vullen met flauwekul die hij presenteert als waarheid! Wat een vreemd mens die Oldenkamp!
  Wanneer gaat hij nu eens wakker worden voor zijn eigen vreemd verdraaide egoïsme?

  Johan draait in cirkels... net zoals iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leegroof Niburu [zoals men het zelf noemt]
  http://youtu.be/9_iVatA84zA

  Het boek mag dicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het bizarre van bovenstaand stukje is dat het proces dat Oldenkamp beschrijft geen enkele noodzaak heeft. Waarom het goed is voor je spirituele ontwikkeling om kwaad te worden over dingen die helemaal niet waar zijn (zoals hij schrijft) is mij niet duidelijk. Op mij komt het over als energieverspilling.

  Als mensen boos zijn en daar een object bijzoeken is dat een probleem voor andere mensen, omdat je dan met hun agressie en overlast te maken krijgt. Het is belangrijk dat labiele complottertjes (of wilders gekkies -same difference-) leren dat wat minder te externaliseren en daar heeft Johan natuurlijk een punt. Als het hem lukt dat met een vaag verhaal aan hun verstand te peuteren heeft hij mijn zegen. Ik probeerde het een paar dagen geleden ook.

  Wel is het ongelofelijk hypocriet van Oldenkamp om dit ineens te gaan stellen, want hij bouwde zijn hele organisatie op door zulke gevoelens van woede juist te bevestigen, een object te geven en verder aan te jagen. Tegelijk was het ook de ondergang van zijn organisatie, want dat is geen basis om iets blijvends mee op te bouwen: iedereen heeft weer zijn eigen dingen om boos over te zijn.

  In plaats van fase twee in een of ander onnodig proces is woede de centrale probleemstelling. Ik heb de indruk dat hij het niet zo presenteerde, omdat dan meteen evident is dat hij een doelgroep van toch al boze mensen aan zich probeerde te binden op valse gronden. Dan ben je natuurlijk een enorme charlatan.

  Ik ben ook iemand met veel boze energie, en zocht daar evengoed objecten bij. Vandaar dat ik jaren bezig ben geweest met uitzoeken wat je zoal met die boosheid en agressie kan doen, om er toch nog een geinige draai aan te geven en leerde het meest van Dzogchen beoefening (eigen vertaling, gebaseerd op Self Liberation through Seeing with the Naked Awareness:

  De introductie aan je eigen intrinsieke bewustzijn bestaat uit drie overwegingen: gedachten uit het verleden zijn helder en leeg; ze laten geen sporen achter. Gedachten in de toekomst zijn vers en ongeconditioneerd. Als tijdens gedachten in het heden de geest in zijn eigen conditie blijft, zonder iets te construeren, is het bewustzijn van dat moment heel gewoon. Kijk op dit moment naakt en zonder discursieve gedachten in jezelf. Omdat er alleen maar dit zuivere observeren is, zal gezien worden dat er sprake is van een lucide helderheid, zonder dat er enig observerend wezen te vinden is. het is authentiek en onbesmet, zonder enige dualiteit van helderheid en leegte.

  Woede is als een golf in de oceaan: het komt op en hoe hoog het ook komt, hij valt ook altijd weer en zal de oceaan geen moment verhinderen de oceaan te zijn. Je kan zo'n golf ook observeren en zonder af te wijzen of te omarmen laten opkomen en weer laten vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb alles gelezen. Dat laatste stuk staat mij zeker aan. Ik kan daar alleen maar mee instemmen.

   Eigenlijk is ons hele leven zo, als een golf in de oceaan. Gisteren, als het je mocht interesseren, onder de douche riep ik uit als ware het een mantra "ik ben een blad in de wind! ik ben een blad in de wind!" en ik werd mij daadwerkelijk gewaar van de waarheid daarvan. En al het gezanik, al die mensen, de buren, de maatschappij, het verkeer, de regels, het vandaag, het morgen en de toekomst verschrompelden en ik ondervond terstond rust en gemak in het absurde.

   Verwijderen
  2. @Mind Fever

   Ja, blaadjes.... moest ineens denken aan Jan Decleir's uitvoering van Guido Gezelle's gedicht 't Er viel 'ne keer:

   ‘t Er viel ‘ne keer een bladtjen op
   het water
   ‘t Er lag ‘ne keer een bladtjen op
   het water
   En vloeien op het bladtje dei
   dat water
   En vloeien dei het bladtjen op
   het water
   En wentelen winkelwentelen
   in ‘t water
   Want ‘t bladtje was geworden lijk
   het water
   Zoo plooibaar en zoo vloeibaar als
   het water
   Zoo lijzig en zoo leutig als
   het water
   Zoo rap was ‘t en gezwindig als
   het water
   Zoo rompelend en zoo rimpelend
   als water
   Zoo lag ‘t gevallen bladtjen op
   het water
   En m' ha' gezeid het bladtjen ende
   ‘et water
   ‘t En was niet ‘t een een bladtje en ‘t an-
   der water
   Maar water was het bladtje en ‘t blad-
   tje water
   En ‘t viel ne keer een bladtjen op
   het water
   Als ‘t water liep het bladtje liep.
   Als ‘t water
   Bleef staan, het bladtje stond daar op
   het water
   En rees het water ‘t bladtje rees
   en ‘t water
   En daalde niet of ‘t bladtje daalde
   en ‘t water
   En dei niet of het bladtje dei't
   in ‘t water
   Zoo viel der eens een bladtjen op
   het water
   En blauw was ‘t aan den Hemel end'
   in ‘t water
   En blauw en blank en groene blonk
   het water
   En ‘t bladtje loech en lachen dei
   het water
   Maar ‘t bladtje en wa' geen bladtje neen
   en ‘t water
   En was nie' meer als ‘t bladtjen ook
   geen water
   Mijn ziele was dat bladtjen: en
   dat water?-
   Het klinken van twee harpen wa'
   dat water
   En blinkend in de blauwte en in
   dat water
   Zoo lag ik in den Hemel van
   dat water
   Den blauwen blijden Hemel van
   dat water!
   En ‘t viel ne keer een bladtjen op
   het water
   En ‘t lag ne keer een bladtjen op
   het water.

   Verwijderen
  3. Wat is dat voor Nederlands!? Goeie god. Dit is nog erger dan Dostoevski. (van wie ik trouwens zielsveel houd)

   Maar ik denk dat ik het algemene idee in min of meerdere mate heb begrepen. De schrijver zag een blad in het water en realiseerde zich gaandeweg de eenheid der dingen...


   toch?

   Verwijderen
  4. Da's vlaams.... het gedicht is van Guido Gezelle, een dichter/mysticus/journalist/priester uit de negentiende eeuw. Ja, eenheid...langzaam verdwijnt het onderscheid tussen het bladje en het water.

   hoorde je ook Decleir's uitvoering? Zoals jij een epifanie tijdens het ontspannen van de kringspier ervoer had ik die toen ik dat hoorde.

   Verwijderen
  5. Ik weet wel wie Guido Gezelle is. Maar heren ik zit nu net achter een lekker bord met eten. Vis met gebakken aardappeltjes en een wijntje erbij. Daarna een sigaar. Dus ik zou vriendelijk doch dringend willen verzoeken het wc gebeuren er maar buiten te laten.

   Verwijderen
  6. De senryu zegt:

   ´k Wou dat ze lachten
   omdat wonderbaarlijke
   feit, dat ze leven.

   Verwijderen
  7. Deze is ook leuk.


   Zonder de ziel zou
   deze wereld werkelijk
   gezellig wezen.

   Voor argusoog verplichte kost.

   Verwijderen
  8. @Dorothy

   Goeie. Ik moest meteen aan een gedicht van Rem Koolhaas uit S, M, L, XL denken:

   Soul

   Toyo
   Thank you
   for comparing me
   to a "mechanical baseball pitching machine."
   Only from a Japanese
   such a compliment
   would not be an
   insult.
   Maybe there is
   a certain efficiency in my character,
   but in Europe
   it is very dangerous
   to admit
   that you don't have a soul.

   Verwijderen
 4. Ik wens u nog een aangename voorzetting en een nog aangenamer avondmaal. Met spekjes ofzow.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat me wel opvalt is de shit die laatste maanden over z.g. integere bestuurders aan het licht komt.

  http://vpinfo.nl/spijkenisse/2674-vriendjespolitiek-schadelijk-voor-imago-stadsbestuur

  De ene affaire is nog niet voorbij, of de volgende dient zich al weer aan. Zelfs een klokkenluider bij justitie nu weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Johan Oldenkamp is blijkbaar een gladde man.
  Allereerst suggereert hij dat 99% van al die stapels alternatieve informatie, goeroe's, channelings en dergelijke oplichterij is, om vervolgens te suggereren dat juist die oplichting noodzakelijk is om de mens naar een hoger bewustzijn te tillen(geparafraseerd)! Hahahahah

  Zo lopen er meer rond tegenwoordig. Johan Oldenkamp is voor mij duidelijk slechts een extrapolatie van blatante old school oplichters als David Icke en vele andere obscure New Age profeten. Johan Oldenkamp is wat mij betreft een hypocriet en een oplichter in dezelfde lijn van David Icke en consorten.

  Ik zou zeggen dat je pas 'wakker' genoemd kan worden wanneer je beseft dat er geen spirituele progressie plaats vindt in deze wereld. Nooit, in geen enkel tijdperk.
  Dat is onmogelijk in deze demonische pseudo wereld van aftakelen, wegrotten en recyclen. Deze wrede wereld van (fundamenteel) verderf, onrechtvaardigheid en lijden.
  Iets dat volgens mij ook vrij duidelijk is wanneer je bijvoorbeeld de geschiedenis bekijkt.
  Deze dimensie, deze virtuele fysieke realiteit, is wat mij betreft overduidelijk een gevangenis in het fundament; geen leerschool of een plaats waar werkelijke spirituele progressie geboekt kan worden! Alles draait rond in cirkels en is gegoten in geprogrammeerd reeksen in deze wereld.
  Een vicieuze cirkel. Als er een hel bestaat dan is dat deze wereld.

  Ik denk dat niemand kan bewijzen dat deze wereld goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Nosce Orbis

   Met je taxatie van Oldenkamp ben ik het wel eens.

   Maar of er al dan niet "spirituele progressie" bestaat is vooral een definitieprobleem. Misschien werden dergelijke begrippen wel teveel gekaapt door charlatans om nog waarde te hebben, dat zou kunnen. Maar om te stellen dat het niet zou bestaan gaat rechtstreeks in tegen de verlichtingsgeest, een belangrijke pilaar in ons hedendaagse denken. Volgens Kant bestaat er in ieder geval wel degelijk zoiets als Aufklärung en ook moderne filosofen als Foucault en Sloterdijk hebben het er geregeld over. Het is niet alleen een onderwerp voor incompetente charlatans als Oldenkamp.

   Inderdaad is het nonsens om te denken dat je op een wolkje in een hogere werkelijkheid eindigt als je spirituele progressie maakt, maar betekent zoiets dat je nooit vooruitgang kan boeken? Dat wat je ook doet zinloos is? Geloof ik niet. volgens mij kan je dingen doen die een bepaalde ervaring opleveren, op basis waarvan je een blijvende positieve gedragsverandering meemaakt. Iemand als James Austen liet met zijn Zen and the Brain de fysiologische processen zien die samengaan met zo'n verandering. Ook Sloterdijk ziet daar het nut van in. Om uit VN te citeren:

   De onvolmaaktheid en ‘invaliditeit’ van de mens zorgt volgens Sloterdijk voor ‘verticale spanning’ in mensen. Die spanning maakt dat ze altijd naar het hogere streven, ‘hoe dat er ook uitziet’. Ook al is die onvolmaaktheid in iedereen gegeven, na de Tweede Wereldoorlog is die verticale spanning geleidelijk ernstig teruggelopen en kwamen we zelfs terecht in een cultuur die door horizontaliteit werd beheerst: de cultuur waarin iedereen gelijk moest zijn. Dat heeft geleid tot die ‘ontwerkelijking’ en de lege frivoliteit die heerst in de populaire cultuur. Sloterdijk wil breken met die horizontaliteit. Hij wil een niet-autoritaire verticaliteit.

   Religie is misschien stervende, maar de oefensystemen zijn nog springlevend.

   Wat je beschrijving van de werkelijkheid als een hel betreft: die zegt natuurlijk vooral iets over je perceptie, volgens mij val je dan ten prooi aan "the extreme of nihilism", die verder even onjuist is als theisme of eternalisme. Volgens mij ligt de waarheid in het midden.

   Verwijderen
  2. @Nosce Orbis

   Wat een fascinerend commentaar zeg. En daar keek ik zowaar bijna overheen!

   Het is wat lastig voor mij om te taxeren waarom jij het leven zo aanschouwd. Tal van mogelijkheden liggen voor de dag. Maar ik weet niet in wat voor positie jij je bevindt, waar je dagelijkse routine uit bestaat, wat jij leest, wat je bezield, kortom gezegd de omstandigheden van jouw bestaan die jou ertoe leiden om op dit moment in tijd en plaats het leven zo zuur aan te zien..

   Ik zat dus net te schijten op de wc en dacht na over jouw commentaar en opeens voelde ik mij rustig en ontspannen. "Ik zit te schijten en dat is alles dat er is. Hoe absurd is het leven dan toch. Ik zit hier te schijten, en daar achter die deur daar zitten de dorpelingen in de zaal van het café te doen wat ze doen en buiten daar schijnt de zon en even verderop staat mijn huis en daar woon ik en daar zit Jean achter zijn computer zich zorgen te maken over zijn leven en dan straks ga ik elektrisch gitaar spelen, en dan vlucht Jean het huis uit, en dan ga ik eten, en dan ga ik naar bed, en dan sta ik op en dan drink ik koffie en dan ga ik wat doen, wat weet ik niet, want ik leef bij de dag maar toch. Het kan alles niet absurder.

   Volgens mij is dat de enige plek waar je oprechte troost kunt vinden. Het absurde. Hartstocht, bezieling, warmte en al dat kan volgens mij enkel bloeien in dat aanzicht, in die wetenschap, namelijk dat wij in een volkomen absurde grap verkeren.

   Verwijderen
 7. ==
  De onvolmaaktheid en ‘invaliditeit’ van de mens zorgt volgens Sloterdijk voor ‘verticale spanning’ in mensen. Die spanning maakt dat ze altijd naar het hogere streven, ‘hoe dat er ook uitziet’. Ook al is die onvolmaaktheid in iedereen gegeven, na de Tweede Wereldoorlog is die verticale spanning geleidelijk ernstig teruggelopen en kwamen we zelfs terecht in een cultuur die door horizontaliteit werd beheerst: de cultuur waarin iedereen gelijk moest zijn. Dat heeft geleid tot die ‘ontwerkelijking’ en de lege frivoliteit die heerst in de populaire cultuur. Sloterdijk wil breken met die horizontaliteit. Hij wil een niet-autoritaire verticaliteit.
  ==

  Ja!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een hilarisch artikel zeg, dikke grijns op mijn kop hier.

  En nu ga ik eventjes overwegen of ik Jeroen zijn getier ga lezen of niet.

  En dan nog eventjes dit voor de liefhebber der ontspanning

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik luister naar van Halen: Stay Frosty. Ter ontspanning.

   Verwijderen
 9. ...Ik trachtte op zo objectief mogelijke wijze, en op een vrij bescheiden en sterk beknopte manier, het zogenoemde 'grote plaatje' te duiden. The Big Picture.
  Niet specifiek vanuit mijn eigen leventje. Ik loop hier natuurlijk zelf ook rond, dus dat is op een bepaalde manier in het grote plaatje inbegrepen.
  Wat gebeurt hier, wat doet men hier, wat is het doel hier? Dat soort algemene beschouwingen.
  Ik probeer zo objectief mogelijk te zijn...en me niet mee te laten slepen in allerlei religieuze, maatschappelijke en spirituele concepten die voor mij duidelijk futiel, inhoudsloos en doodlopende wegen zijn. Sterker nog, die vaak regelrechte leugens of soms zelfs technische onmogelijkheden propageren!

  Ja, schijten op de WC. Dat is onderdeel van een recycle proces. Je eet, verteert en schijt het vervolgens uit. Zo ook worden wezens hier geboren, takelen wezens af en vallen een keer dood neer, om vervolgens weg te rotten en de volgende generatie(s), nota bene geproduceerd door die bovengenoemde vorige generatie(s), volgen eenzelfde weg.
  Zo gaat dat in een wereld van ingebouwde vergankelijke reeksen.
  Ingebouwde vergankelijkheid, ingebouwde geprogrammeerde reeksen. Alles draait hier rond in cirkels, en ik ben nooit een helder doel leven in deze wereld tegengekomen.
  Voortplanten lijkt vaak bovenaan het lijstje van 'meaning and purpose' te staan voor veel wezens die hier in deze wereld verblijven ... Ja, ... dan is de cirkel weer rond, nietwaar?

  Er lijkt hier nooit een werkelijke resolutie plaats te vinden. Tallozen hebben het geprobeerd te beschrijven, te bevatten, te duiden en te veranderen, maar de geschiedenis laat volgens mij zien dat dit (uiteindelijk) een zinloze onderneming is.
  Een goede wereld en een goede schepper staan wat mij betreft geen enkele vorm van lijden toe. Een goede schepping en schepper staat wat mij betreft ook niet toe dat diens creatie in een staat van diepe onwetendheid en beperktheid wordt gehouden en met allerlei leugens wordt klein gehouden, zoals bijv. de georganiseerde religieuze instituten gedaan hebben door de eeuwen heen.
  Wezens azen op andere wezens om als voedsel te dienen, allerhande conflict; op micro an macro niveaus, het is hier voortdurend overleven; eten, wassen, slapen, werken, oppassen. Het leven hier lijkt een survival kamp, als je het zo bekijkt.

  Wie heeft de supervisie over deze chaotische wereld, wie heeft deze wereld bedacht?? Dat zijn volgens mij gerechtvaardigde en belangrijke vragen.
  Ik beschouw het dan ook als een serieuze mogelijkheid dat we hier in een fundamenteel totaal uit de hand gelopen en kwaadaardige constructie ronddwalen.
  Als ik naar deze wereld en diens geschiedenis kijk, dan heb ik toch heel erg sterk de indruk dat het pure kwaad wel degelijk bestaat, en dat dit kwaad een hele serieuze onderneming is.

  Ik kom voor mezelf dan toch tot een meer dan voorzichtige conclusie dat deze wereld toch tamelijk veel, zo niet héél erg veel kwalificaties/eigenschappen in zich draagt om als 'hel' gekwalificeerd te kunnen worden.... Hel-aas misschien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Nosce

   Ik zal even heel kort een antwoord geven. Ben niet ontzettend in de stemming namelijk.

   Fascinerende dingen schrijf je. Ik kan niet ontkennen dat zulke gedachtes zo nu en dan ook in mijn geest ronddwalen.

   Ik ben ervan overtuigd dat er geen antwoord is. Er is echt geen antwoord. Geen God, geen maker, thans niet in die zin. Besef van iets hogere dat heb ik zeker, ik voel mij eigenlijk ook als een religieus persoon. Maar dat is wat anders, niet in woorden uit te drukken.

   Ik weet het niet. Het is maar een raar iets dit bestaan. Te raar voor woorden. Te absurd. Dat er iets fundamenteel niet deugd, daar ben ik het mee eens. Er is veel lijden, wat wij elkaar continue maar aan doen. In die zin zeker, het is hier net de hel. Mee eens.

   Maar ik ben momenteel meer geïnteresseerd in mijn eigen beleveniswereld.. ben ik tot innerlijke vrede in staat? Ik hoop van wel.

   Incoherent gekanker, ben echt niet in de stemming.

   Verwijderen
 10. Zo gaat dat in een wereld van ingebouwde vergankelijke reeksen.
  Ingebouwde vergankelijkheid, ingebouwde geprogrammeerde reeksen. Alles draait hier rond in cirkels, en ik ben nooit een helder doel leven in deze wereld tegengekomen.


  Maar natuurlijk. De eerste nobele waarheid in het boeddhisme is dat alles lijden is en dat alle fenomenen impermanent zijn, weer voorbijgaan. Is de beëindiging van dat lijden geen mooi en helder doel? De oorzaak ervan is overigens onwetendheid. Volgens mij bestaat er niet eens een spiritueel pad zonder die eerste alomvattende perceptie van lijden, dus wat dat betreft zit je op de goede weg. Crowley schreef bijvoorbeeld (in zijn Little Essays Toward Truth):

  The Aspiration to become a Master is rooted in the Trance of Sorrow. This trance is not simple and definite; indeed, it commonly begins in a limited selfish form. The imagination cannot pierce beyond terrestrial conditions, or the sense of self grasp more than the natural consciousness.

  One thinks at first no more than this: "there is nothing possible that is good enough for me." Only as one grows by Initiation does one approach the asymptote "sabbé pi Dukkham"* *"Everything is Sorrow" of the Buddha, when the relations of subject and object, both expanded to infinity, are seen to be no less in the bosom of the Great Curse than were their first avatars, the petty Ego and the perceptible Universe.

  So also for the transcending of this Trance of Sorrow. At first the victory often comes by trick of mind; extending subject or object, as the case may be, by an effort to escape reality, one seems for a moment to have defeated the Equation; but the clouds regather as the mind recovers its equilibrium. Thus, one invents some "Heaven," defining it arbitrarily as free from sorrow: only to find, on exact examination, that its conditions are the same as those of "Earth."

  Nor is there any rational issue from this hell of thought. The transcending of the Trance of Sorrow is to be made by means of such other trances as the Higher Beatific Vision, the Trance of Wonder, and others, even the Trance call the Universal Joke, though this last is thereunto strangely akin!


  De leraar van mijn Tibetaanse leraar zat twintig jaar in een chinees concentratiekamp en kwam daar glimlachend en compleet onaangedaan uit, terwijl hij daar uitgehongerd, vernederd en afgebeuld werd. Ik was er wel benieuwd naar hoe hij dat klaarspeelde en leerde daar wel wat van. Persoonlijk huis-tuin en keuken lijden is eigenlijk vrij makkelijk te beëindigen, door te constateren dat hechting, afkeer en onwetendheid (de drie kleshas dat veroorzaken. Maar nadat je je persoonlijk lijden uitbande ben je nog lang niet klaar, want dan doet zich nog steeds een perceptie van lijden voor, maar dan in anderen. Daaruit groeit dan weer mededogen, de motivatie zich in te zetten voor alle zintuigelijke (=lijdende) wezens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik beschouw het dan ook als een serieuze mogelijkheid dat we hier in een fundamenteel totaal uit de hand gelopen en kwaadaardige constructie ronddwalen.

  Tja... Eat or Die:

  The creator “god” of the bible is not the supreme being, but a tribal deity who exists wholly within the confines of space, time and matter as a predatory superorganism. Thus – just like any other parasite - the Demiurge must harness energy degradation across a gradient flow in order to maintain his own structure.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "De leraar van mijn Tibetaanse leraar zat twintig jaar in een chinees concentratiekamp en kwam daar glimlachend en compleet onaangedaan uit, terwijl hij daar uitgehongerd, vernederd en afgebeuld werd. Ik was er wel benieuwd naar hoe hij dat klaarspeelde en leerde daar wel wat van."

  Laat je maar niet door deze “subliminale” slachtofferschapsporno van demonische kruiperigheid in een diepe trance van onderdanige onwetendheid brengen hoor NO! (overigens een vooruitstrevende innovatie betreft het specifiek naar commenters kunnen linken moderator, maar dat even ter zijde...) Hun manipulatieve jodenstreken zijn vanwege de electronische mogelijkheden van onze tijd zich als een boemerang van afrekenende gerechtigheid tegen de misbruikers ervan zelf aan het keren! Godezijdank...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het nu even over lijden in het algemeen papi. Kijken we een andere keer weer eens naar alle manieren waarop Dosa jouw geest vervuilt en wat de relatie daarvan met onwetendheid is.

   Anger or violence of mind is called dosa (hatred). Dosa is not only violent but it also soils the mind. It is not only wild and rude, but also depressive resulting in inferiority complex and living in fear; they all belong to the category of dosa or hatred (ill will).

   In brief sorrow, grief, fear, depression, anger, grudge, frightening others with abusive language, attacking, planning to kill other people - all of these are dosa. Since dosa is with both fear and violence, the angry, violent person is also easily frightened.

   Verwijderen
  2. Voor degenen die graag willen weten hoe een youtube op het gewenste tijdstip te kunnen embedden of doorlinken; Et-Voila! Kinderlijk eenvoudig dus...

   Verwijderen
  3. Met geselecteerd 'verontwaardigden' is het zo goed als onmogelijk om in samenspraak met hun erin geramde geconditioneerdheid buiten hun gemankeerde perceptie op voet van gedeconditioneerde gelijkheid op een niveau van transparantie en realiteit te kunnen geraken. Het spijt mij niet 'kerel' maar ik heb toch echt wel wat beters met mijn kostbare tijd te doen hahaha... Lieden als Micha en jij dus ook in de comment waarmee ik op je voorafgaande onnozelheid inging, kunnen het blijkbaar niet bevatten dat je als hoog van de toren afblazende mensenhitser tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk met dooddoeners als agressie, angst of haat (enz.) kan wegkomen!? Vaak zijn de grootste hitsers op de voorgrond achter de schermen in welke hoedanigheid dan ook op hetzelfde moment de grootste bedrijvers van hetgeen ze publiekelijk schijnheilig aan de kaak acterend proberen te 'exposen'! He Micha? Want ook hier in dit Holle-Land worden de manipulaties wat dat betreft door dezelfde mensachtigen voor gelijkgeschakelde agenda's misbruikt hoor. Waarom jij dus eveneens met je AJ en BM zo geselecteerd 'verontwaardigd' dan? Ik weet het al wel hoor...

   Verwijderen
  4. Echt papi, je gereutel interesseert me niet zo vandaag. De gelegenheid om aandacht te geven aan jouw stompzinnige haat komt heus nog wel eens langs

   Verwijderen
  5. Dat mijn 'gereutel' jou niet interreseert was mij inmiddels al wel duidelijk inderdaad. (3x oink) Echter dat wat jij hier vandaag met stompzinnige haat definieert, wordt hier stoutmoedig scherp en met de vinger op de zere plek gediagnosticeerd als liever lui/inactief dan actievoerend/wakker wel toe te moeten geven hoe je steeds doorzichtigere schijnwerkelijkheid crimineel fundamenteel onder je poten vandaan getrokken wordt!? Dus hoezo dipje? "So if you don't like the music, just don't shoot at the pianoplayer!?" Aldus 'onze' aller eenzaamste Karremans...

   Verwijderen
  6. Ja maar als je vindt dat je die vinger op de zere plek zou leggen, moet je natuurlijk ook uitleggen waarom je dat vindt en daar faal je dan in. Dat gaat na verloop van tijd vervelen.

   Verwijderen
 13. WTFG!? Kom er eens in 'schatje'? Wat beoog je nu weer met het doorlinken naar dat gebleekt supremascistische jodensloofjes tuig van stront-front? Je gaat mij toch niet teleurstellen door vandaag bij Micha 'doodleuk' te poneren dat je voor de overgeërfde 'charmes' die dat gebleekt supremacistische tuig van hun gecabaliseerde pooiers erin geramd hebben gekregen bent gevallen he!? Kappe nou meidje; doe me deze vreselijke ontchoogeling toch niet aan joh... Je weet toch zo langzamerhand ook wel dat die gebleekte supremacistjes slechts van hun jodenpooiers afwillen om daarna linea-rectaal hun plaats als top van hun pyramedale stelsel machtsgierig als ze zijn afgericht van hun b'nai-b'rith-meesters over te kunnen nemen? Mijn Cristal vooraad (want liefdesverdriet he?) zal er na deze ontnuchtering meteen aan moeten geloven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik betoog dat Pachad en Dosa synoniem zijn met elkaar en had daar een mooi liedje van een getalenteerde zangeres bij.

   Verwijderen
  2. Zeg verveelde natnek; mijn hierboven geponeerde signaal was weldegelijk voor dan wel aan mijn Liesbeth van KLOL bedoeld. Dat jij nou niet verder kan kijken dan je neus lang is hoeft niet direct te betekenen dat je al de wel zelfstandig kunnen nadenkende medeschepselen om je heen meteen binnen jouw perfide waandenkbeelden hebt in te kapselen? Mail die nep pilote van je uit TA voor dat soort van fratsen maar... Laten we het dus uit respect voor de moderatie hier verder 'leuk' houden voor today OK?

   Verwijderen
  3. Is het dan niet handiger om dat signaal op KLOL achter te laten?

   Verwijderen
  4. Dat gezeur over Liesbeth, terwijl Maud Oortwijn naar je smacht, papi.

   Verwijderen
 14. Met name haar verbale voorkomen van laatst bij Zeevat hebben bij mij zo de nodige vraagtekens achtergelaten. Terecht zo te zien... Uiteraard wordt ze aangetrokken door de magnetische uitstraling van Kat, die met zijn vele ononderbouwde theorietjes bij dit soort van wannabè 'exentriekelingen' een overambitieuze dadingsdrang schijnt uit te lokken. Ook Theuben van Niburu sleept hele harems van dit soort voortijdig uit hun nestjes geworpen vogeltjes met gebroken hartjes en al achter zich aan. Arme Micha hahaha. Hun medicijn kastjes zouden volgens mij in de loop der tijd dan ook aardig op dezelfde docering en type kunnen worden afgestemd. De financiele teleurstellingen aan zowel de inkomende als uitgevende kant hebben van Micha iig al wel een potentiele pillenpusher gemaakt. Maar nee, de aura van deze huppelkut zouden bij mij al na een week van de opgekropte irritaties en intuitieve gevoelens zeer foute reflexen kunnen doen opborrelen. Next...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ergens heb ik ook wel een warm, hart voor Josie:

   Als je stemmen hoort of ruis of dergelijk. Daar kunnen vele van af komen en dit is geen grap wat ik zeg ! Doe net of je oor een geluidsknop is van een radio en zet dat geluidsknop op uit met je oor. Helpt ie niet doe het dan opnieuw. Of maak je neus als volume knop die je uit zet. De kans van slagen is heeeel groot dat je er geen last meer van hebt. Ik ken er vele die op deze manier van geluiden af zijn gekomen.

   WHAAAAA!

   Verwijderen
 15. Zeg Adams/Holohaux Business jij onvoorstelbaar geestesziek en zonder twijfel in volkomen verval geraakte stuk ongedierte, ben jij de afgelopen tijd nog enigszins in je leven vooruit gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen