maandag 4 februari 2013

Apathie

Slaat de apathie bij het dwarse deel van de samenleving nu echt toe? Je zou het bijna denken. De koningin had afgelopen week overwegend trouwe onderdanen (op een verdwaalde studente na), alleen rechtse provo's hebben tegenwoordig nog kritiek, concludeerde schrijver Carel Brendel bij de Volkskrant. Republikeinen waren ooit langharige linkse types, lid van de PSP of de CPN, provo's, krakers en ander werkschuw tuig, revolutionaire vijanden van God, Nederland en Oranje, van alles wat heilig was in ons land.

Maar na 33 jaar Beeeeea (Beatrix Banana Boatsong) is het beeld van Oranjeklanten en republikeinen 180 graden gekanteld. 'Nu Beatrix plaatsmaakt voor koning Willem-Alexander komen de virtuele rookbommen van de nieuwe provo's van GeenStijl en Pownews. De dwarse geluiden op links zijn schaars. Republikeins gemor komt vooral van rechts, uit de hoek van de Wilderianen.' 

Soms blijft het helemaal stil. Afgelopen vrijdag veroordeelde het gerechtshof in Den Haag Erwin Lensink, die in 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide, tot vijf maanden celstraf met aftrek van voorarrest omdat hij geen spijt wilde betuigen. Je hoort er bijna geen blog meer over. Ook de nieuwe provo's niet.

Alleen de nationalisatie van SNS Reaal leidde tot kortstondig virtueel gemopper, of gespeelde verontwaardiging, maar de volksrevolutie tegen falende bankiers blijft natuurlijk uit. Barracuda denkt te weten waarom. Het verzet is zo langzamerhand gekaapt door weinig wol schreeuwende malloten of tendentieuze nodeloos kwetsende digitale vodden. Daar wil je als echte provo niet tussen staan.

Geert Wilders staat bijvoorbeeld meteen weer vooraan met zijn repertoire over AOW'ers die gepakt worden, iets dat hij bij iedere gelegenheid roept. Of neem columnist Jan Bennink die tegenwoordig bij de linkse MSM het onderbuikgevoel mag verwoorden. Ook die roept dat niet alleen de hardwerkende Nederlander, maar ook het omaatje van wie het pensioentje toch al werd gekort, de gehandicapten, de chronisch zieken van achteren genomen worden. 'Ook deze vette bleke rovende mislukkelingen in driedelig grijs kunnen in Ramatuelle bij Club 55, ongestoord aan hun roseetje blijven nippen. Gezellig naast Erik Staal, Dirk Scheringa en al die andere bloedzuigers wiens bestuurlijke wanpraktijken met uw zuurverdiende belastingcentjes moesten worden gerepareerd.'

Maar Nederland is niet het land van ondernemers die even een Japannertje doen: snikkend en schokschouderend, met het hoofd naar beneden. Ook een rondje pek en veren op het dorpsplein past niet meer bij onze volksaard.  De doodstraf is al meer dan honderd vijftig jaar geleden afgeschaft. De nuchtere Nederlander wil geen boetedoening, die wil oplossingen, liever vandaag dan morgen. En dan mogen zelfs Oranje-kanjers gewoon propjes blijven schieten.

24 opmerkingen:

 1. Wat is er toch aan de hand met Olympiczion? Er wordt niet meer naar ze gelinkt vanaf KLOL en ze schreven nog niet eens een vlammend stukje over de loeminadie symbolen die Beyoncé gisteren stond te maken tijdens het Superbowl optreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Denk dat de liefde wat bekoeld is. Tijdens de crisis van Kat vorige week ontfermde Niburu.co zich plots over de site.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ja zelfs de Belgen zijn jaloers op ons koningshuis. Dat is niet zo vreemd met de Coburgs sinds Boudewijn is overleden. Bea heeft het slim gespeeld en Maxima zal hetzelfde doen. Nederland is protest moe, nadat ze er achter zijn gekomen dat er toch niet ze geluisterd wordt. Dan sta je toch aardig voor lul met je spandoek op het malieveld. En het is inderdaad zo dat alles is verschoven naar twitter, facebook of wat sites. Waar de reaguurder niet verder komt dan de ´grajesteit´of oprotten met de oranjebende.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reaguurders zijn verre van representatief voor de heersende moraal in nl.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag het me af geen. Achter je computer kun je tenminste jezelf zijn, als ik zie wat er aan scheldpartijen gebezigd wordt. Dan hebben we het nog niet over de haat mail naar publieke figuren of een blogger wiens stukjes niet aanslaan.

   Ik ben niet voor Micha Kat maar ik gun hem de bedreigingen online echt niet.

   Verwijderen
  2. Kan mij niet verantwoordelijk voelen voor fratsenmakende virtuele publicisten. Persoonlijk denk ik dat alternatieve blogs binnen nu en 2 jaar verdwenen zijn. Commercieel niet schaalbaar, en totaal asociaal. Kansloos.

   Verwijderen
  3. Geen stijl en zo blijft toch wel succesvol. Dat is geen alternatieve media. En ik denk dat complotters wel blijven bestaan,schijnbaar is daar toch behoefte aan. Lees een complot blog en alle gekroonde hoofden zijn ofwel dom, homo, pedo, fascisten en of vrijmetselaars. Dat het schuinsmarcheerders waren daar kan iedereen het wel over eens zijn. Alternatieve media hebben altijd een moeizaam bestaan gehad, voor het internet al, maar zijn ondanks alles blijven bestaan.

   Verwijderen
 5. Well, let's start with the good news; ahmadinejad wil zichzelf door zijn eigen revolutionaire guard prutsers de ruimte in laten schieten. Godspeed mahmoud, happy journey!

  Maar Barracuda heeft gelijk IMO. De 'alternatieve media' is in Nederland gekaapt door de Otrivin brigade, waarbij de commandanten de pikorde laten bepalen door de persoonlijke verzamelstaten aan civiele en/of strafrechtelijke dagvaardingen en beslagleggingen. Een meer giftige metastasis in een groep in bijna ondenkbaar. En het functioneert ook nog eens als magneet voor werkelijk ieder wezen dat zich normaliter bij dág licht onder de zwaarste steen verschuild. Neem de vervangende KLOL On Air uitzending van vrijdag; Herman to the reskjoe.

  Het is bijna vertederend om te zien hoe de Otrivin brigade zichzelf laat wegvreten door het gedrag en onvermogen van haar leiders, maar toch?! Tegengeluid is de kern dat verandering voedt. Metastasis is in niemands belang, maar wordt wel door de Micha Kat's, Zeevat's c.s. gevoed.

  Neem Micha Kat's opmerking over Erwin Lensink's veroordeling tot 5 maanden; "Een redelijke straf". Tja, in de context van zijn volgende zinnen: "Micha heeft al 4 maanden gezeten', een handige witwas-operatie van zijn komende vonnis, maar qua intentie natuurlijk zo fout als mogelijk. Niet de redelijkheid sprak hier, maar het ego centrische van een psychiatrische patient die met alle lafheid van de wereld zelfs zijn eigen personeel voor de leeuwen gooit om maar verlost te zijn van de paniekaanvallen.

  Micha Kat typeert de leider van de Otrivin brigade. Incapabel, laf, immoreel, en extreem zelfgericht. Kortom het failliet van de Nederlandse 'alternatieve media'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ziva mijn schoonheid jij bent onze Micha Kat specialist. :-)

   Zou ik dan op mijn beurt mogen vragen wat jij zo fascinerend aan hem vindt?

   Verwijderen
  2. @ziva

   Niet de redelijkheid sprak hier, maar het ego centrische van een psychiatrische patient die met alle lafheid van de wereld zelfs zijn eigen personeel voor de leeuwen gooit om maar verlost te zijn van de paniekaanvallen.

   Heel raar hoe hij zijn eigen zaak die uit veel meer strafbare feiten dan die van Lensink bestaat en niet echt vergelijkbaar is meteen op zijn eigen zaak betrekt. Ik kan niet volgen hoe hij dat kan zien als indicatie van zijn eigen strafmaat. Hoop doet leven zullen we maar zeggen

   Daarnaast heb ik sterk de indruk dat die zg brief met bagger over OvJ vogelenzang uit de hoek van de complottertjes kwam als een soort van onbeholpen poging om Kat buiten de gevangenis te houden. Ik hoop echt dat de rijksrecherche de verzender daarvan op weet te sporen, want dat zou zomaar Micha of iemand uit zijn omgeving kunnen zijn.

   Verwijderen
  3. In het begin was ik geïnteressserd in Micha Kat om te zien of je zonder iemand persoonlijk te kennen, en op afstand kom profileren,en vervolgens zijn gedrag te voorspellen. Dat lukte, en de grafieken en zelfs taal analyses lieten akelig scherp zien hoe Micha gestaag van het pad afgleed.

   Daarna was ik benieuwd hoe de groepsontwikkeling zou plaatsvinden. Hoe iemand als Kat zijn groep zou controleren, hoe de samenstelling zou zijn, en hoe de dynamiek in de groep zich zou manifesteren. Dat was eigenlijk vrij voorspelbaar, en dus niet zo interessant. Het was de 'gek die de gek volgt', en niet een intelligent manipulatief proces.

   Nu ben ik meer geïrriteerd. Met name omdat het 'systeem' blijkbaar niet in staat is om adequaat te reageren op radicaliseren en potentieel terrorisme. De grafieken van Kat staan immers al jaren in het rood, en op de dag van vandaag is hij nog niet door het systeem weggefilterd. Levensgevaarlijk IMO, en op zijn minst - zoals uit Kat's strarechtelijke waslijst blijkt - schadelijk voor onschuldige burgers. Los van die terrorisme dreiging irriteer ik me aan het feit dat een land als Nederland, dat zich op de borst klopt als verzorgingsstaat, mensen zoals Kat, in duidelijke geestelijke nood, met het wetboek tot de orde wil roepen, en niet de procedure machtig is om deze zieke man het behandelingstraject te bieden dat hij nodig heeft.

   Niet dat ik nou zo begaan ben met het lot van Micha Kat. Integendeel. Maar ik ben er wel van overtuigd dat Micha Kat als een 'patient zero' een nieuw netwerk heeft geschapen waarbinnen verschillende mensen matig tot ernstig ontspoord zijn als gevolg van Kat's invloed. Kortom, Kat mag dan geen 'killer' zijn, maar zijn invloedsfeer en netwerk kan er wel degelijk eentje produceren.

   Verwijderen
  4. Met name omdat het 'systeem' blijkbaar niet in staat is om adequaat te reageren op radicaliseren en potentieel terrorisme. De grafieken van Kat staan immers al jaren in het rood, en op de dag van vandaag is hij nog niet door het systeem weggefilterd.

   Dat is misschien iets voor de politiek, justitie moet gewoon meer instrumenten hebben om hier iets tegen te kunnen doen, want ik heb de indruk dat het evengoed frustrerend is voor zo'n OvJ als Micha zo makkelijk verstek laat gaan en zijn detentie daarmee succesvol een week kan uitstellen.

   Wat zou justitie nodig hebben om zo'n gek effectiever dan nu te stoppen?

   Verwijderen
  5. Potentieel terrorisme? Micha Kat laat me niet lachen!

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. @geen

   ja, van de gevaarlijkste soort: de Lone Wolf. Red flags zijn escalerend taalgebruik in fora, overlap naar IRL situaties, zulk soort dingen. De metertjes slaan al een tijdje uit.

   Verwijderen
  8. Ja exact @Geen. Wat @Jeroen zegt, en bevestigd wordt in het door hem gelinkte artikel.

   Het klinkt wellicht grotesk om Micha Kat in een adem met (potentieel) terrorisme te noemen, maar Kat volgt helaas wel een overeenkomstig pad.

   Kat beweert altijd bij hoog en laag een volkomen geweldloos type te zijn met als enig wapen zijn pen, maar de praktijk laat toch iets anders zien.

   Het veelvuldig en voortdurend telefonisch stalken van personen is een vorm van geweld. Het bekladderen van woonhuizen en overheidsgebouwen is een vorm van geweld, en al weer een niveau hoger. Het doen van valse bommeldingen is een vorm van geweld en weer een (fors) trapje hoger dan het bekliederen. Kortom, zo geweldloos als Kat zich voordoet is hij absoluut niet. Bovendien kan je door het duidelijk opschalen van het geweldspatroon ook niet meer lichtzinnig doen over de analyse waar Kat's 'red line' zich bevindt. Immers, als het bekliederen van gebouwen en woonhuizen de extreme uiting van machteloosheid - het tijdelijk overschrijden van de persoonlijke 'red line' - was, zoals Kat pretendeert, hoe verhoudt zich dat dan met de latere meerdere (valse) bommeldingen?

   En dan heb ik het alleen nog maar over Kat zelf, en niet op het effect dat zijn gedragingen heeft op zijn 'virtual community'. Kat's gedrag, uitlatingen en woede gericht op de overheid en individuele personen kunnen als levensgevaarlijke triggers werken bij derden. Zeker, wanneer die ook nog eens worden aangewakkerd of van autoriteit worden voorzien door Kat's constante gehamer op zijn professionele journalisten status.

   Dus lacherig doen over de tendens die zich duidelijk ontwikkelt rond Kat is gevaarlijk naief. De escalatie met dodelijke aanslagen van Karst Tates, Tristan van der Vlis, en in zekere zin ook die van Erwin Lensink zijn daar dramatische voorbeelden van.

   Verwijderen
  9. > onder de zwaarste steen verschuild.

   Verscholen. Nee, verschuilt. Verschuild is zelfs helemaal geen woord.
   http://rudhar.com/lingtics/spel_dt/reageert.htm

   Verwijderen
  10. Jeroen schreef:
   ==
   Heel raar hoe hij zijn eigen zaak die uit veel meer strafbare feiten [...] bestaat [...] zien als indicatie van zijn eigen strafmaat.
   ==

   Ik wees al eerder samenloop van strafbare feiten. Meer dan een maand of 8, 9 kan Micha Kat volgens mij nooit krijgen, en aangezien maximumstraffen zelden worden uitgesproken, lijkt mij 5 maanden inderdaad niet onwaarschijnlijk. Voorarrest of iets meer dus.

   Verwijderen
  11. Volgens mij maakt iemand die de schorsingsvoorwaarden van zijn hechtenis schond, gewoon doorgaat met zijn misdadige gedrag, een negatieve proceshouding toont en geen spijt betuigt een redelijk grote kans op een maximum straf. Daarnaast past hij in de formele criteria van een stelselmatige dader en dan kan hij na zijn straf nog een jaar of twee een inrichting in. Of hij wordt ontoerekeningsvatbaar verklaard en dan kan hij naar een TBS kliniek. dan kan het zomaar achttien jaar duren.

   Bovendien staat de aangifte van Vlug los van deze zaak, dus daar kan hij weer een afzonderlijke straf voor krijgen.

   Verwijderen
  12. @Ruud

   Hoe kom jij aan die max 8 maanden? Volgens mij kan Kat alleen al voor die (valse) bommeldingen per stuk 2 jaar krijgen.

   Dit is wat ik daarover las:

   "Artikel 258 van het Wetboek van Strafrecht stelt een maximale straf van twee jaar gevangenis op bedreiging met enig misdrijf waardoor de algemene veiligheid van personen of goederen in gevaar wordt gebracht. Dit artikel kan ook worden gebruikt tegen verdachten van het doen van valse bommeldingen. Voor de vraag of van ‘bedreiging’ sprake is, is het subjectieve gevoel (bij de ontvanger van de bedreiging) en niet de vraag of het een deugdelijk middel is om iemand te doden of ziek te maken beslissend.


   Tot voor kort kon een verdachte van een valse bommelding alleen vervolgd worden op grond van artikel Artikel 142 van het Wetboek van Strafrecht ("Hij die opzettelijk door valse alarmkreten of signalen de rust verstoort, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee weken of geldboete van de tweede categorie").


   Uiteraard kunnen degenen die een valse bommelding doen of een poederbrief versturen, ook aansprakelijk gesteld worden voor de schade die het gevolg is van hun handelen (bijvoorbeeld als gevolg van een ontruiming)."


   Volgens mij is dat kantoor van de landsadvocaat nog ontruimd nav die bommelding van Kat, dus dat lijkt me wel 'zich bedreigd hebben gevoeld'. En ik weet niet hoeveel mensen daar werken en wat het gemiddelde uurtarief daar is, maar een uurtje de tent platleggen lijkt me vrij kostbaar qua te betalen schadevergoeding door Kat dan.

   En inderdaad wat @Jeroen zegt. Het lijkt me niet dat het OM of de rechtbank coulanter worden als je gewoon doorgaat met je gedrag terwijl ze met zo'n beetje alle mogelijke dwangmiddelen Kat hebben duidelijk proberen te maken dat zijn gedrag ontoelaatbaar en strafbaar is.

   Verwijderen
  13. @Ziva

   I see. Je eigen science project als het ware.

   Verder ben ik toch geneigd wat sceptisch te reageren op de potentiële terrorist in hem waar je over schrijft. Tegelijkertijd ken ik hem dus niet zo goed, lang niet zo goed als jij hem kent. Maar vanuit mijn oogpunt lijkt het mij alles wat overdreven misschien?

   Verwijderen
 6. De Otrivinbrigade, de drankbrigade, , de wietbrigade, de verwarde geest brigade, de boabrigade, de nette burger brigade, de ambtenaarsrbrigade, kortom is het vissen in het gekke mensenvijvertje van nl. Dure manier om dingen te achterhalen die we al weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @jeroen
  het @micha kat metertje laat mij niet lachen man!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @geen

   Micha verzorgt de opruiing, de demonisering, het zaaien van haat en de laster. Op enig moment gaat een van zijn volgelingen als gevolg daarvan het geweldsmisdrijf plegen dat daar de logische consequentie van is. In de reacties op KLOL en Argusoog wordt al vaak gedreigd met zulk soort misdrijven tegen de Bilderbergers, zionisten en noem maar op, die geweldsfantasieën worden steeds extremer.

   Las je die Typology of Lone Wolves? Lees je vooral in op de geestelijke staat van zulk soort terroristen en zeker ook de invloed van het internet en wat in dit stuk het "wolve pack" wordt genoemd. Het gaat hier over radicaliserende islamieten, maar de hier beschreven processen kan je best wat breder bekijken, zoals Breivik liet zien.

   Verwijderen