woensdag 29 december 2021

Jaaroverzicht (3)

In het begin van het jaar schuurden ze maar al te graag tegen het orakel van Marbella aan. Wim Visscher, Peter Bierhof, Rob van Patriot Talk, oud-Ajaxiet Bryan Roy en transformatiecoach Danielle Stotijn hadden toen nog niet door dat de Brit Charlie Ward gewoon een eerste klas con man was, zoals zijn oudste zoon uit zijn eerste huwelijk Glenn Ward later dit jaar zou onthullen

In juni mocht Wim Visscher, de razende reporter van Dutch Digger News, eindelijk zijn grote held in Spanje ontmoeten. Inmiddels is er van de adoratie voor Ward bitter weinig meer over. Kennelijk omdat ook Visscher begon in te zien dat de voorspellingen uit Marbella er consequent naast zaten. Het financiële stelsel werd niet afgeschaft en vervangen door het quantum financial system (...), Trump zat nog steeds niet in het Witte Huis en aan alle coronamaatregelen kwam nog steeds geen einde.

Tot ver in de zomer kondigde Visscher (van beroep hondjesuitlater) bijna dagelijks vergeefs Gesara/Nesara aan, de Deus ex machina die armoedige sullen zoals Wim steenrijk moest maken en volledig waardeloze valuta zoals de dinar moest opwaarderen naar dollars of de euro.

Wim kreeg dit voorjaar toch al een lading kritiek over zich heen toen hij voor een welverdiende vakantie per vliegtuig naar zijn schoolfamilie in Spanje vloog en dus een 'betrouwbare' PCR-test moest ondergaan. Voor de terugweg had zijn toen nog grote vriend Charlie een adresje geregeld, want Wim wilde geen 'stok in zijn neus'. Doch de uitslag was voor Transavia niet acceptabel, waardoor hij langer moest blijven en een nieuwe vlucht moest boeken. Toen Visscher vanwege het ziekbed van zijn schoonvader nogmaals naar Spanje afreisde, ging het weer mis: zijn schoonfamilie wilde de ongevaccineerde Wim niet als logé in huis.

In oktober riep Wim dat hij in Cafe Weltscherz samen met Bryan Roy een 'bom zou laten ontploffen'. Hun grote juridische wonder Youri Plate had allerlei wetsartikelen opgesnord waardoor horeca-ondernemers niet beboet zouden kunnen worden als ze gasten niet naar een vaccinatiebewijs zouden vragen. Vooral Plate wist niet wat hem overkwam. Was hij zomaar door een echt soort van journalistiek programma uitgenodigd. Maar Weltscherz besloot na het zien van de opnamen om deze apekool niet uit te zenden. Toen bleek dat horeca-ondernemers helemaal geen behoefte hadden aan zijn adviezen, spuugde Plate ze keihard uit. Zelf ontkwam hij niet aan zijn veroordeling: een voorwaardelijke gevangenisstraf voor een Facebook-oproep om massaal te gaan winkelen zonder mondkapje.

Bryan Roy werd op zijn beurt in september door de politierechter in Den Haag bij verstek veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken voor bedreiging van Mark Rutte via sociale media. Niet dat hij daarvan onder de indruk leek.

Uitbater Rob van het Telegram-kanaal Patriot Talk Channel haakte na de eerste arrestaties voor opruiing in juni al af. Het was hem in de privésfeer niet gelukt om in het oog van de storm te blijven, moest hij toegeven. Barracuda vermoedt echtelijke ruzies over zijn wappie-activiteiten.

Met Peter Bierhof en Daniëlle Stotijn ging het in 2021 ook al niet echt lekker. De hele zomer bereidden ze hun achterban voor op de komst van zowel een wappie radiostation als een internationaal soort van vaag platform. Maar alles liep in de soep: na een nervous breakdown moest Stotijn haar net verschenen boek Brug naar de 5e dimensie op last van een advocaat intrekken (plagiaat?) en haakten mogelijke financiers van het beoogde platform af. Compass Radio ging uiteindelijk wel de lucht in, maar heeft weinig meer te bieden dan heel veel non stop muziek die je ook bij pakweg Sky Radio kunt horen. In december kregen beiden (hoewel ze op grote afstand van elkaar wonen) ongeveer tegelijk corona, waarbij Bierhof bijna in het ziekenhuis belandde. Het kostte hem moeite om het c-woord uit te spreken. 

In maart was Bierhof nog helemaal in de ban van wat coronastrijders al snel begonnen te wantrouwen: de geboortetrust. Een schimmig concept om je voor eens en altijd soeverein te verklaren. De theoretische slimmigheden kwamen uit de koker van gewezen PR-man Ronald Heister.

Heister wilde vrije geesten via zijn bedrijfje Bossmaker tegen betaling helpen 'zich voor te bereiden op de wereldwijde vertrouwensapocalyps'. 'Wij ondersteunen u tijdens de Great Awakening paradigmaverschuiving, die ons van een op schulden gebaseerde economie naar een andere economie leidt: de People’s Economy.' Deelnemers zouden een diplomatiek paspoort krijgen, waarmee ze zich aan alle coronamaatregelen konden onttrekken.

Maar Bossmaker ontsnapte zelf ook niet aan de vertrouwensapocalyps, toen klanten klaagden dat ze na betaling van 100 euro in een 'zelfstudie omgeving' terechtkwamen waar helemaal niets was te vinden. Inmiddels nam Heister kennis van het 'oneigenlijk gebruik door derden van auteursrechtelijk beschermde erfrechtelijke documenten'. Gezondheidsorganisatie Santura organiseerde een bijeenkomst over de geboortetrust toen Heister en enkele medewerkers onaangekondigd binnenvielen omdat alleen zij informatie mochten delen over het geboortetrust en autonomie. De heren en dame vertrokken pas nadat de organisatie de politie waarschuwde. Medewerker Vincent Zegel onthulde kort daarna dat Heister de samenwerking had opgezegd en zijn documentatie had ingepikt zonder betaling.

Het zal wel geen toeval zijn dat Bierhof inmiddels al zijn interviews met Heister offline heeft gehaald. 

Maar het kan altijd nog erger: de Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie 2020 van Pieter (Pedro voor intimi) Kuit publiceerde eerder dit jaar een 'ontluisterend boek' waarin verklaringen waren opgenomen van tachtig anonieme agenten over de impact die de coronamaatregelen hebben op hun werk en hun contact met burgers en collega’s.

Er waren al de nodige twijfels over antivaxxer Kuit, die ervan wordt beschuldigd dat hij zich op zijn LinkedIn-profiel en de website van BPOC2020 ten onrechte tooit met titels als drs. (doctorandus) en BSc (Bachelor of Science). De onderwijsinspectie heeft een melding over mogelijke titelfraude door Kuit overgedragen aan het openbaar ministerie, maar die gaat er niets mee doen.

Afgelopen zomer beweerde Kuit ook doodleuk dat Stichting BPOC2020 de krachten zou bundelen met advocaten uit Noorwegen, Zweden, Denemarken, Polen en de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk 'in haar aanklacht bij het International Criminal Court' over het coronabeleid. Desgevraagd liet ICC weten dat er nooit een klacht is ingediend.

Uitgeverij Blauwe Tijger begon ook nattigheid te voelen: ondanks herhaaldelijk en dringend navragen bij Kuit had 'niemand, ook wij niet, toegang kunnen krijgen tot de vermeende opnames van deze politieverhoren.' Ook de vermeende notarisverklaring werd niet overlegd.

Uiteindelijk beweerde Kuit dat het merendeel van de agenten op 27 november alsnog naar buiten zou komen. Dat zou gaan gebeuren in een niet nader genoemd zaaltje te Urk. Maar op de dag zelf meldde Kuit, zoals menigeen had voorspeld, dat vanwege mogelijk rellende jeugd de presentatie moest worden afgelast. Voor eeuwig ook nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten