zaterdag 8 mei 2010

Complot Mat

Mat Herben klaagt BNN aan wegens smaad. Ook dient de oud-fractievoorzitter van de LPF een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. Herben namelijk is woedend over de documentaire over de moord op Pim Fortuyn die de omroep woensdag uitzond. BNN suggereerde dat Herben een mol zou zijn van Defensie, die Fortuyn moest overhalen te kiezen voor de JSF. Om daarmee te suggereren dat Mat wellicht ook nog een moord op zijn geweten heeft.

Yep, het is weer tijd voor de Pim-complotten. Je leest ze hier en hier. En ook BNN moest natuurlijk een duit in het zakje doen. Het grappige is dat Herben zelf ooit eens zijn medewerking verleende aan de Nederlandse vertaling van de 9/11 film Loose Change, maar nu hij zelf onderwerp is van een complotdocu, is hij boos.

Het eerste deel van de BNN-documentaire maakt eigenlijk al meteen duidelijk waarom alleen Volkert van der G. achter de aanslag kan hebben gezeten: hij had een motief, een pistool waarmee hij al eens eerder een koelbloedige moord moet hebben gepleegd en schoot Fortuyn op dezelfde wijze neer (van achteren). Dat hij Fortuyn opwachtte bij de radiostudio op het Mediapark in Hilversum en niet op een minder opzichtige plek is ook nog te begrijpen: dat Fortuyn daar een interview zou geven op een bepaalde tijd, was van tevoren bekend. BNN vindt het ook verdacht dat de politie zo snel ter plaatste was, maar tussen het politiekantoor aan het Groes in Hilversum en het Texaco pompstation waar Volkert werd aangehouden zit toch niet meer dan een kilometer en men kreeg directe aanwijzingen van Fortuyns chauffeur die de achtervolging had ingezet.

Maar het mooiste was natuurlijk Mat als defensiemol: die zou zich als defensiewoordvoerder hebben opgedrongen bij de LPF juist op het moment dat Fortuyn de JSF wilde afdanken. En Mat zou uitgerekend bij een Bilderberg-conferentie zijn geweest. Dat heeft BNN allemaal weer van websites als deze gehaald, waarbij Herbens nadrukkelijke ontkenning weer niet is meegenomen. Daar staat trouwens gewoon te lezen dat Fortuyn zijn mening bijstelde na een lobby van Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel.

Dat van Bilderberg is een fabeltje van Thomas Ross dat op internet een eigen leven is gaan leiden. Mat meldde zich inderdaad per fax bij de partij kort na de oprichting van de LPF in februari 2002. En hoe het verder ging is makkelijk te achterhalen als je eens in de krantenarchieven duikt. Fortuyn vond toen alleen dat Nederland nog niet moest beslissen over deelname aan de ontwikkeling van de JSF, en suggereerde dat men de opvolger van de F16 ook van de plank kon kopen. De PvdA wilde omstreeks die tijd het hele project stoppen, dus die partij was een veel grotere dreiging. Bovendien wordt het daarmee een wel warrig verhaal: Fortuyn stelt zijn mening bij, maar wordt desondanks toch vermoord, en nog wel door een dierenactivist die wel of niet werd geholpen, want daar komt BNN ook weer niet uit, net als al die snuggere Pim complotters. 

"Het kan toch niet zo zijn dat een publieke omroep zo maar klakkeloos de wildste complottheorieën overneemt die op internet de ronde doen", vraagt Herben zich hardop af. Koekje van eigen deeg, Mat?

Huishoudelijk: Barracuda duikt een week onder. We zijn er maandag 17 mei weer.

28 opmerkingen:

 1. Dat BNN verhaal is een schoolvoorbeeld van een slecht doordacht verhaal. Geen touw aan vast te knopen en geen enkel spoortje van bewijs voor de stellingen van BNN. Begrijp wel dat Herben naar de rechter stapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoe was jouw uitleg over de vliegtuigen op 911 ook alweer?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Truth

  Wanneer jij het verhaal van BNN van een zelfde kwaliteit vindt als de uitleg aan 9/11, begrijpt ik de basis van jouw verwarring wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oftewel, je durft niet jouw uitleg van 911 hier nog eens te herhalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wil wel weten hoe dat zit met die claim van die Demitri dat de Twin Towers feitelijk zo gebouwd zijn dat ze met een klein nucleair explosief opgeblazen konden worden. Dat schijnt een vereiste in de vergunning te zijn.

  Heb nog geen bewijs gevonden van de juistheid daarvan, dus of de Twin Towers echt opgeblazen kunnen zijn door een mininuke is nog niet te zeggen. Een goed verhaal is het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @hetzuur: Dat het kan/kon zegt nog niet dat het gebeurd (is). Ik kán ook mezelf opblazen, maar ik doe het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Deweb

  Wanneer dat deel van het verhaal van Dimtri klopt wordt 9/11 onderzoek pas echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @hetzuur: Jep. Weer een mogelijkheid om het 10 jaar over te hebben zonder een steek verder te komen. Ach, het zal zorgen voor wat variatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Deweb

  Hoeft niet nog 10 jaar te duren. En opschieten kan eenvoudig door een grondboring te doen in ground zerro.

  Wanneer daar dan tevens het materiaal gevonden wordt wat past bij nucleair demolition, weet je zeker dat de Twin Towers daadwerkelijk met een mininuke zijn opgeblazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @hetzuur: Ik schat de kans alleen erg klein in dat dat ook daadwerkelijk zal gebeuren in de komende 10 jaar alleen maar omdat een stel mensen heilig overtuigd is van één of andere theorie in een hele rits met theorieën die tot op heden niet veel stand lijken te houden voor mijn gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Deweb

  Wie het ook gedaan heeft. Geloof niet dat het Bin Laden was met wat plofmoslims. Denk dat het een inside job is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @hetzuur: Om eerlijk te zijn zie ik door de vele verhalen het bos niet meer. Wat ik wel vind/denk is dat de overheid/overheden zeker gebruik heeft/hebben gemaakt van de situatie.

  Maar het inside-job verhaal, daar ben ik nog niet voor gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wil wel weten hoe dat zit met die claim van die Demitri dat de Twin Towers feitelijk zo gebouwd zijn dat ze met een klein nucleair explosief opgeblazen konden worden. Dat schijnt een vereiste in de vergunning te zijn. .


  Dus jij wilt geloven dat men eind jaren '60 alleen vergunningen voor dergelijk hoge gebouwen af gaf als je ze met 1 kleine kernbom kon opblazen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dus jij wilt geloven dat men eind jaren '60 alleen vergunningen voor dergelijk hoge gebouwen af gaf als je ze met 1 kleine kernbom kon opblazen?

  Ja, ik geloof dat de Amerikanen dat bedenken kunnen. Zeker eind jaren '60.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja, ik geloof dat de Amerikanen dat bedenken kunnen. .

  waar baseer je je op?
  kun je voorbeelden geven van nucleaire demolitie van amerikaanse gebouwen?

  kun je aangeven waarom dat per se nucleair moet zijn?

  waarom volstaat convenctionele demolitie niet?

  kun je verklaren waarom die demolitie voor miljarden dollars schade aan heeft gericht aan de omgeving, terwijl de bedoeling van een demolitie juist is dat de omgeving niet wordt beschadigd?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een mininuke. Priceless. Om dit soort verhalen kom ik hier dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. yup, geweldig niet?

  op de een of andere manier vallen complotdenkers in hetzelfde patroon...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ truth

  Hoef geen voorbeelden te geven. Het is de algemene vindingrijkheid van Amerikanen die doet vermoeden dat de these van Dimitri waar kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoef geen voorbeelden te geven.

  Dus met andere woorden, je speculeert wat in de ruimte, zonder dat je het ook maar enigszins kunt onderbouwen..

  Ze zijn vindingrijk, dus kunnen ze een nucleaire demolitie ook wel bedenken :o)

  Dat is dan je argument...

  Echt, jullie complotdenkers zijn hilarisch...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Truth & Het zuur, wat mij betreft brengen we een nieuwe hypothese de wereld in. Hier de ingredienten:

  Wie: de Nederlanders.

  Waarom: Nederland heeft na het verlies van New York in de 17e eeuw nog een appeltje te schillen met de stad.

  Hoe: Gedurende de 50 jaar dat het gebied in Nederlandse handen was, hebben ze alle tijd gehad hun voorbereidingen te treffen. Toen duidelijk werd dat de positie in Noord Amerika onhoudbaar was, hebben zij hun plannen tot uitvoer gebracht. Manhatten was destijds vooral een moeras, maar gezien de strategische locatie de aangewezen plaats voor stedenontwikkeling. Na deze observatie hebben Nederlandse ingenieurs - die bekend staan om hun zeer geavanceerde kennis van water en grond - grond liqueficatie installaties geplaatst. Deze bestaan uit een groot aantal ondergrondse koperen drainage buizen en kleppen. Door lokale oververzadiging van grond met water kan liqueficatie binnen tientallen minuten worden bereikt. Vervolgens begon voor Nederland de ‘waiting game’. Pas 300 jaar later, nadat de WTC torens er al een aantal tiental jaar stonden achtten te regenten de tijd rijp. Als afleidings manouvre werden Saoedische moslims – geronseld via contacten met Nederlandse moskeeën – ingezet. Op het moment dat de vliegtuigen (ja die hebben echt bestaan, we zijn geen no-planers) de torens invlogen hebben Nederlandse geheim agenten op precies de juist locaties de eeuwenoude buizen open gezet. Precies zoals voorspeld door de 17e eeuwse rekenmeesters begaf de grond onder de torens het al snel en zakten de gebouwen die erop stonden als drilpuddingen in elkaar. Nederland heeft wraak genomen.

  Wie neemt een filmpje op met een slecht verstaanbaar waterbouwkundig ingenieur (de laatste wil ik wel spelen)? Wie maakt hier vervolgens een 4 uur durende documentaire van (truth?) en wie zet dit vervolgens als 24 tien-minuten-clips op youtube (Het Zuur)? Ik denk dat we met het bovenstaande een ijzersterk verhaal hebben. Vooral met het feit dat we een motief hebben (het waarom) geeft ons een edge boven andere aanbieders van 911 complotten. Misschien dat Barracuda kan ‘endorsen’?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik vind hem toppie :o)

  Misschien kunnen we Zuur overhalen door te stellen dat Balkenende in Manhatten genocide heeft gepleegd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ truth hurts

  Denk dat profiteren van misdaden van een ander meer voor de hand ligt met het oog op Manhatten

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @ Het Zuur, ik snap wat je bedoelt. Evil corporations spelen nog maar een mariginale rol in het complot zoals we dat tot nu toe hebben weten bloot te leggen. Maar dat betekent niet dat ze die rol niet gespeeld hebben! We hebben hem alleen nog niet ontdekt. Natuurlijk is er voor extreme grondligueficatie veel kennis nodig. Deze kennis is alleen te verkrijgen bij grote Nederlandse ingenieursbureaus (BAM, Grondmij, Boskalis, Van Oord etc). Is het dan toeval dat tal van grote infrastructurele projecten die met grondtechniek te maken hebben zijn gestart ná 2001: Noord-Zuid lijn, Tweede Maasvlakte en het plan Veerman voor de ophoging van de Nederlandse kust? En waarom wordt tegenwoordig iedere snelweg en spoorlijn verdiept aangelegd? Ik heb nog geen bewijzen, maar het zou me niets verbazen dat het hier gaat om ingenieursbureaus die de vruchten plukken van hun collaboratie met genocide in New York!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Of heb je het nu over Balkenende die mee profiteert? Maar de Balk is toch maar een 'sock puppet' van de daadwerkelijke misdadigers: de oude Hollandse geslachten die al eeuwenlang vitale - maar weinig bekende - bestuursposities vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik snap wat je bedoelt.

  Denk je? Mis die Barracuda wel in de ochtend.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Het Zuur, ik heb het idee dat je me niet serieus neemt. Terwijl we het hier over een groot schandaal en massamoord hebben. Door je stil en afzijdig te houden maak je jezelfd medeschuldig aan deze misdaden!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je doet het goed Bs. geloof alles wat je zegt.

  BeantwoordenVerwijderen