dinsdag 4 mei 2010

Verharmlost

Domrechts is al weken in dubio: stemmen op de almaar verliezende Wilders met als risico dat hij weer de joker van de oppositie wordt of 'dan maar Paul de Krom'? De Krom, integratiewoordvoerder van de VVD, legt een 'klassiek-rechtse indruk' op het islam thema, maar hij is voor islamofoben duidelijk tweede keuze. Of helemaal geen keuze, want De Krom heeft weer eens wat onaardigs gezegd over de PVV en daar krijgt domrechts doorgaans rode jeukvlekken van: 'Over populistische onzin gesproken… Ha ha! Ik ben altijd zeer geboeid door de logica van de PVV. De Partij voor de VRIJHEID die de Koran wil verbieden. Lang leve de vrijheid door het afschaffen ervan! Als je de Islam slechts als politieke ideologie beschouwt, zoals PVV en jij doen, en mystieke dimensie ontkent, dan zit iedere moslim PER DEFINITIE in het verdachtenbankje. Ik heb altijd moeite om te begrijpen dat de PVV tegelijkertijd zegt “niets tegen moslims” te hebben. Lijkt me dan contradictio in terminis.'

Met veel moeite heeft Martien Pennings in het VVD-partijblad Liberaal Reveil van maart 2007 op de pagina’s pp. 32-45 een bijzonder opstel gevonden: “De koran getoetst aan de Westerse Beschaving en Rechtsorde”. En daarin wordt volgens Pennings bewezen dat met de huidige wetgeving in de hand de koran in Nederland verboden zou kunnen worden. Kortom, De Krom moet niet lullen, maar brullen.

Pennings? Uitbater van aliassen (Kassander en Leo Sar), de grote onbegrepen waarschuwer van het Avondland voor het apocalyptische onheil dat ons dreigt te overspoelen, en iemand die het telkens heeft over het 'collaborerende gezwets waarmee de islam voortdurend verharmlost wordt'. Alleen een racist met intellectualistisch gewauwel laat zich met masker fotograferen. Je zou eens door een kutmarokkaan herkend kunnen worden.

Vanwaar toch die angst voor de ruk naar de VVD? Dat is niet zo moeilijk: Omdat domrechts nog altijd rekent op een heilstaat met Wilders als premier, Wakker Nederland als enige omroep op de enige publieke zender, een verschijningsverbod van linkse kranten en een land vol blakende Henk en Ingrids. En dat gaat niet lukken met dixieland en blauwe blazers.

5 opmerkingen:

 1. De ene dag stond hij nog op nummer 34. De volgende dag had de PVV Ar-jen Brogt van de kandidatenlijst verwijderd. Brogt zei dat hij is opgestapt omdat de aandacht ‘door een stel gefrustreerde linkse activisten mij en de partij geen goed doet’ en omdat hij zich ‘gezien de plek op de lijst ten volle wil focussen op de business’.

  Nepbedrijven

  Dat belooft niet veel goeds voor zijn klanten en geldschieters. Brogt lijkt zich namelijk vooral bezig te houden met nepbedrijven om geld los te peuteren bij investeerders. Hij heeft websites gebouwd van bedrijven met klinkende namen als Brogt Holding, Pelres Investments, Investprivatbank en SovietInvest. Daarop wordt geschermd met investeringen in farmacie, onroerend goed en ICT. En met rendementen van 12 tot 18 procent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. omdat de aandacht ‘door een stel gefrustreerde linkse activisten mij en de partij geen goed doet’.

  Die opmerking vond ik best grappig, aangezien GeenStijl, een blog waarvan meer dan 60% van de reaguurders claimt pvv of vvd te stemmen, Arjen helemaal de grond in had geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hulde voor de man die het woord "verharmlost" heeft bedacht, wat zijn andere denkbeelden ook mogen zijn, daar verdiend hij kudos voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Geert Wilders wordt gesponsord door conservatieve Amerikaanse groeperingen en rechtse multimiljonairs. In de VS zijn de afgelopen maanden tonnen opgehaald voor de verdediging van Wilders in zijn strafzaak.'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Paul de Krom is geen optie omdat ook hij Islam fundamenteel verkeerd inschat.

  Nog even een vraagje: Als Wilders en zijn aanhang inderdaad zo dom is en het inderdaad helemaal bij het verkeerde eind heeft, waarom slaagt weldenkend Nederland er dan niet om om zijn argumenten eenvoudig, helder en doeltreffend te weerleggen??

  Ze hebben daar nota bene ook nog eens het gehele media apparaat voor tot hun beschikking.

  Zou het kunnen dat weldenkend Nederland gewoon geen argumenten heeft om "de onzin" van "dom rechts" te weerleggen??

  En dat dat de reden is dat ze niet verder komen dan hysterische insinuaties en verdachtmakingen.

  Zou dat de reden zijn dat ze niet anders meer lijken te kunnen doen dan op de man spelen??

  Ik zou zeggen, pak het domste wat Wilders ooit heeft gezegd en maak er in een mooi artikel gehakt van. Ik plaats het wel hoor :)

  Ik snak namelijk naar een heldere en vooral deugdelijke argumentatie waarom Wilders bad news zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen