woensdag 26 mei 2010

Gewipt

Ere wie ere toekomt: Cryptocheilus Weblog meldde gisteren dat Andrew Wakefield zichzelf geen arts meer mag noemen. De General Medical Council heeft Andrew uit het Engelse BIG-register gewipt. Antivaxxers liepen met hem weg, want het was Wakefield die 1988 in de Lancet een onderzoek publiceerde waarin hij een verband legde tussen vaccinatie tegen de bof, de mazelen en de rode hond en - jawel - autisme.

Vervolgens trokken de meeste onderzoekers hun handen af van het onderzoek, waarna de GMC zijn bevindingen als oneerlijk en onverantwoordelijk beoordeelde. De Lancet trok het onderzoek in. That was then, this is now. Want kinmiddels is ook zijn artsentitel afgepakt. Schijnt dat hij niet beschikte over de juiste papieren voor medisch onderzoek in de Royal Free Hospital in Londen.

Cryptocheilus vermoedt dat Andrew Wakefield misschien nog wel luider bezongen zal worden. Hij is immers een held die opkomt voor de vaccinatieslachtoffers en is in de ogen van zijn volgelingen ongetwijfeld door Big Pharma aan de kant gezet. Wakefield gaat overigens in beroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten