vrijdag 28 mei 2010

Stop Bloody Voting

Rutte winnaar tv debat. De verbale uitglijer van JP. De VVD die een zetel moet inleveren, de PvdA die er twee verliest. CDA, de SP en de PVV die er een zetel bij krijgen. Of juist weer niet. Ook zo moe van de verkiezingsstrijd? De debatten? De peilingen? Tot op het punt dat je zelfs gaat verlangen naar de laatste roddels over Sieneke (weer niet gelukt)?

Bij het blogvolk lees je al helemaal niks over de politieke strijd. Daar zitten immers de bewuste niet-stemmers. Je leest er hooguit over rituele verbrandingen van het stembiljet, papierkralen, retour afzender, toitletrolhouders, enzovoorts. En niet te vergeten stickers voor de vuilniscontainers.

En dan zijn er nog talrijke webpagina's waarop tot niet-stemmen wordt opgeroepen met defaitistische teksten als: 'Bijna elk nieuw voorstel komt uit de koker van een leger ambtenaren welke op hun beurt worden gedirigeerd door het bedrijfsleven en invloedrijke instellingen, ofwel het grote geld.' Of: 'Hoofdschuddend verbazen mensen (...) zich over het onlogische en soms ronduit domme beleid van onze regeerders. Van verkiezingsbeloften komt niets terecht. Elke politieke beslissing lijkt in ons nadeel te werken. Meer kosten, meer regels, minder privacy, minder vrijheid.'

En wat hebben ze het er druk mee. In plaats je in te zetten voor de maatschappelijk zwakkeren, ga je je energie verspillen aan lijmen en plakken. En natuurlijk moet er dan ook weer een Hyves-pagina komen. Waarbij opvalt dat de 'leden' namen dragen als NWO Beheer, Taste of the Summer en Partij Tegen Betutteling. Buiten de landsgrenzen is het trouwens niet veel anders. Zelfs David Icke riep op tot: Stop Bloody Voting.

Nou zou je toch zeggen: dit soort maatschappelijk betrokken lieden hebben vast wel een alternatief voor het in hun ogen verziekte systeem. Maar nada. Het is veel makkelijker om op blogjes eindeloos te gaan janken en zeiken en dat defaitistische gevoel met elkaar te delen. Laat dit stelletje lapzwanzen een dagje bestuurderen en ze slaan nog geen deuk in een pakje boter. Daar komt nog bij dat de meeste bloggertjes eerder geobsedeerd zijn door het achterland van Alex Jones cs dan het politieke speelveld in Nederland en velen niet eens Den Haag op de kaart kunnen aanwijzen.

Toegegeven: ooit was er de inmiddels legendarische De Partij voor de Waarheid, die in 2006 het 9/11 bedrog onder de aandacht had willen brengen, maar door een domme procedurefout niet zelf aan de verkiezingen kon deelnemen, slecht communiceerde met zijn achterban en er ook nog eens niet in slaagde om zijn programma over te brengen. En Mijn Partij schijnt ergens in februari te zijn afgehaakt. Er is alleen nog de Piratenpartij. Maar daar hoeven we ook niks van te verwachten nu men het Veronica-toontje heeft ontdekt: 'Ben jij ook moe van altijd hetzelfde liedje? De Piratenpartij gaat het politieke geluid in Den Haag remixen!'
 

7 opmerkingen:

 1. Wel het beste programma van Mijn Partij. Zeven punten die leiden tot economisch herstel en wereldvrede.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awwwwwwwwwwwwwwwwwww :P

  Barra met de metersdikke betonnen plaat :D Kom op jongen, tuurlijk gaan die rare complotters/hippies/aluhoedjes/randdebielen niet een politieke partij beginnen of opstarten. Je kunt toch wel lezen, lieverd?

  Stemmen werkt niet en zal niet werken in deze hilarische farce die "democratie" genoemd wordt. Zelf een politieke partij beginnen is net zo zinvol als stemmen op een van de reeds actieve circusartiesten. Dezelfde extreme mate van vernedering en uiteindelijk net zoveel resultaat: nada.

  Daarom: stem niet, gaarne een einde aan deze totale farce en op naar een sterk gedecentraliseerde samenleving waarin "het bestuur" niet de zeggenschap heeft over een complete bevolking. Je kunt namelijk niet verwachten dat een groepje mensen de belangen van een *volledige bevolking* gaat behartigen. Totale onzin. Dat kan een kind verzinnen. Kan, ja.

  Kom op Barra, als je wilt bashen, prima, maar doe dan niet alsof er geen andere oplossingen aangedragen worden. Zeker op mijn geestesgestoorde hangplek wordt er vaak in oplossingen gedacht en dat weet je best. Natuurlijk zijn die oplossingen amper te implementeren doordat de rest van de westerse wereld gehersenspoeld vast blijft houden aan een systeem dat ze anaal uitwoont en aan de ketting doet liggen. Maar dat kun je ons rare dwazen niet verwijten, dat heeft helaas te maken met mensen zoals jij.

  Ik gun iedereen namelijk de mogelijkheid en de vrijheid om Nederlander te zijn en mee te doen aan deze naar mijn mening dieptrieste farce. Maar wees dan alsjeblieft zo lief en tolerant om mij en anderen de vrijheid te gunnen *niet* Nederlander te hoeven zijn en daarom *niet* aan deze farce mee te hoeven doen. Voor wat hoort wat. Maar nee hoor. Dwazen zoals ik moeten doen wat Barra en de zijnen ons opleggen. Vrij land? Mijn anus.

  En sorry Barra, maar deze post heeft je wat mij betreft nog dieper doen zinken. Geen mondsnoerende logica meer, geen goed onderbouwde artikelen meer, geen nagetrokken info, alleen maar polariseren, belachelijk maken, zieken en schoppen.

  Beste jongen, neem alsjeblieft een nieuwe hobby. In de tijd dat je nog voor Billy speelde kon je heerlijk tekeer gaan maar nu ben je wat mij betreft helaas niets meer dan een hele zielige en droevige schim van jezelf geworden.

  Heel veel sterkte, knul.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ´Stemmen werkt niet en zal niet werken in deze hilarische farce die "democratie" genoemd wordt.'

  Compleet gerflipte onzin weer..

  'Daarom: stem niet, gaarne een einde aan deze totale farce en op naar een sterk gedecentraliseerde samenleving waarin "het bestuur" niet de zeggenschap heeft over een complete bevolking.'

  Ja hoor, en dat is ongeveer alles wat je hebt verzoonnen. Je bent een grote windbuil, Anarchiel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Typisch Anarchiel. Hoewel het stukje niet specifiek over hem gaat, betrekt hij het hele verhaal op zichzelf en zijn blog. Waar ik trouwens nog nooit een uitgewerkt (laat staan coherent) alternatief heb aangetroffen anders dan een paar losse zinnen. De sites die tot niet-stemmen oproepen schitteren helemaal door nietszeggendheid. Anarchiel doet niks voor de maatschappij. Hij heeft het alleen vreselijk druk met bijeenkomsten waar hij zelf het middelpunt kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stem inderdaad niet, als je wil, dat er iets veranderd. Pas dan heeft stemmen weer zin.

  Maar volgzame goedgelovige luitjes, die graag meepraten met de propaganda: Leef je lekker uit! Doe lekker mee met de idols-show, waar elke partij zich heeft gecommiteerd aan een bezuinigingspakket van 30 miljard, omdat het CPB dat zegt (?!!??!!). Je weet wel, die lui, die nog nooit iets goeds hebben voorspeld en de kredietcrisis niet zagen aankomen. Die 30 miljard, dat is een politieke keuze, waar ik inspraak in wil. Ik wil nog veel meer bezuinigen, met name op defensie. En dan van de geweldige propaganda spotjes, die van o.a. mijn belastingcenten worden betaald, en waarin we door de expert Maurice de Hond krijgen uitgelegd, dat er dit keer echt iets te kiezen valt.

  Jongens willen we stront uit een beker of liever van een bordje?

  Heerlijk, die democratie en inspraak.

  Niet-stemmers hebben wel degelijk een idee en alternatief hoe het anders en beter moet. Maar wil het niewe een kans krijgen moet het oude verdwijnen. En je kunt nu eenmaal een probleem niet oplossen op het niveau, waarop het is ontstaan. Dus laten we hopen dat de opkomstpercentages belachelijk laag worden. Dan is er heel veel politieke onrust en dan is er ruimte voor de broodnoodzakelijke veranderingen. Door nieuwe partijen, nieuwe systemen, nieuwe personen, nieuwe instanties en nieuwe bestuursvormen. Stemmen lijkt mij dan erg zinvol. Nu is het een legitimatie van het bestaande.

  Aan de wel-stemmers; potlood ze de komende verkiezingen en dream on.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet-stemmers hebben wel degelijk een idee en alternatief hoe het anders en beter moet.

  vertel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad, verder dan dat komt het weer eens niet.

  BeantwoordenVerwijderen