vrijdag 21 mei 2010

Complot Melkert

Mat Herben mocht gisteren bij BNN eindelijk reageren op de documentaire Moordcomplot Pim Fortuyn, dat BNN op 5 mei heeft uitgezonden. In dit tv programma rond de dood van Fortuyn was met 'reeds bestaande feiten' een complottheorie gebouwd die de luie BNN-samenstellers kennelijk niet kapot wilden checken. Maar om zijn weerwoord was Herben ook al niet gevraagd.

Mat werd in die docu zonder veel bewijs neergezet als defensiemol: die zou zich als defensiewoordvoerder hebben opgedrongen bij de LPF juist op het moment dat Fortuyn de JSF wilde afdanken. En Mat zou ook nog eens uitgerekend bij een Bilderberg-conferentie in de Verenigde Staten zijn geweest. Informatie ontleend aan vage websites en roddels van Theo van Gogh.

Welnu, allemaal niet waar, dus. Mat heeft zich nooit opgedrongen, vertelde hij, maar werd gevraagd door de financiers van LPF, toevallig familie. Hij had ook nooit het fractievoorzitterschap geambieerd, maar werd gekozen. Hij is nooit in de VS geweest op de Bilderberg conferentie. De bron van dat broodje aap-verhaal is vermoedelijk deze website. 'Ik had als LPF woordvoerder in 2002 een dagtaak, en mijn aanwezigheid in Nederland is ook gewoon vastgelegd.' En bovendien was het in februari 2002, toen de LPF net werd opgericht, ook helemaal niet duidelijk dat Fortuyn premier zou worden. Allemaal fantasieën van verkeerd terugredenerende complotters.

De suggesties waren vervelend, want zijn gezin werd erop aangesproken, zo vertelde Mat bij BNN. Bovendien was hij boos dat de aandacht op hem werd gelegd, terwijl men eens beter naar Volkert moest kijken. 'De kogel kwam van links, maar ik wil wel eens weten wie van links'. En zo kwam Mat dus toch nog onverwacht met zijn eigen complot. Het ontbrak er nog aan dat hij pakweg Melkert als vermoedelijke dader noemde. De oud fractievoorzitter van de PvdA ging na de verkiezingsnederlaag immers fluks aan de slag bij de Wereldbank in Washington. Wereldbank. Bilderberg. Fortuyn. Enfin, u begrijpt hem al. De aluhoedjes kunnen weer jaren vooruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten