dinsdag 18 mei 2010

The Wiz

Alleen bij Grenswetenschap lees je dat paddestoelen zich kunnen vermenigvuldigen door bliksem, waarmee een oude Japanse volksmythe zou worden bevestigd. Maar het blog gaat evenzeer serieus in op de dood van Michael Jackson, die natuurlijk nog gewoon rondloopt. Die verhalen over nog levende dode popsterren zouden ongetwijfeld iets te maken kunnen hebben met de overtuiging van fans dat het onwaarschijnlijke nooit heeft plaatsgevonden, maar daar lees je nou nooit eens iets over. In elk geval niet bij Grenswetenschap. In tegendeel, huiscomplotter Tim de Enchanter concludeert dat 'zelfs bij Elvis of Andy Kaufman zich het materiaal zich niet zo opstapelde'.

Zo is er bijvoorbeeld geen enkele foto waarop zijn huisarts en Jackson samen te zien zijn. De hele dokter kwam überhaupt pas in beeld bij de dood. Ook op de repetitiebeelden van de This Is It-show is hij nergens te bespeuren. Dat terwijl hij 150.000 dollar verdiende om Jackson medische bijstand te verlenen. Tja, ooit een foto gezien van Elvis en zijn tandarts?

En zo komen de popkingconspiristen met het ene vergezochte argument na het andere. Neem de rechtszaak waarin dokter Murray terecht stond voor de moord op Jackson. 'Het meest vreemde was het speelgoedautootje dat op de desk van de rechter stond. Het betrof een gele taxi. De popconspiristen vermoeden dat dit verwijst naar een scene uit de film The Wiz, waarin Michael de rol van vogelverschrikker zonder hersenen speelt. Uvoelt het al aankomen: doordat de taxi's in die film off duty zijn, meent men dat de rechter in kwestie ook off duty was. Een schijnproces dus?'

Nee, die voelden we niet aankomen. Daarvoor moet je toch echt Tim de Enchanter heten.

Omgekeerd kan trouwens ook: Paul McCartney werd eind jaren zestig dood verklaard, waarna een dubbelganger zou zijn ingezet die we nu kennen als Sir Paul. Ook hier stapelden de bewijzen zich zo sterk op dat zelfs McCartney moeite had om de gelovers van het tegendeel te overtuigen. Trouwens, Michael Jackson kocht alweer jaren geleden de Beatles-catalogus van de dode Paul op en ze maakten samen platen. Hoe zit dat, complotters?

4 opmerkingen:

 1. Dode popsterren die eigenlijk levend zijn. Dat zijn echt wel complotters van het eerste uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De buren hebben van de week nog kaartjes gekocht voor dat concert van Jackson binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nu maar hopen dat MJ dat concert niet afzegt :)

  op spitsnieuws was ook een artikel te lezen over 2 dames die een hele beweging hebben opgericht rond MJ.
  Zij geloven dat MJ is ondergedoken en binnenkort zal onthullen dat de NWO-elite bezig is ons in slaven te veranderen en dat hij de oplossing heeft (of zoiets)....

  Op een of andere manier komen de complotdenkers altijd weer op hetzelfde uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @TH: Ik heb zelfs ergens gelezen dat MJ zou zijn vermoord omdat hij tijdens zijn This is it concerten iets zou gaan onthullen over de NWO.

  BeantwoordenVerwijderen