vrijdag 11 juni 2010

Coen

Coen Vermeeren, de naam kwam deze week als eens voorbij toen het ging om het rapport over chem..eh contrails van de de Belfort Group. Coen vond het best wel een aardige studie en dat wilde de uitbater van Zapruder ons in de commentaren nog eens nadrukkelijk inpeperen, want Coen was toch maar mooi van de TU Delft.

Kennelijk was ook Zapruder's Savalle alweer vergeten dat Coen als directeur van Studium Generale de initiator was van het nog altijd legendarische onderzoekprogramma naar de aanslagen van 9/11. Daar vielen destijds alle complotters over, omdat de TU Delft de officiële versie rond de aanslagen eigenlijk best aannemelijk vond. Ook Zapruder, dat het hele onderzoek naar de prullenmand verwees.

Nu kregen we destijds de indruk dat het bij dat onderzoek toch vooral ging om de wetenschap, oftewel meten en weten, maar Coen had de smaak te pakken en is kennelijk steeds vaker complot- en zweefsites gaan bezoeken. Skepsis meldt nu dat Coen zich nu ook al bezighoudt met Ufo's en aliens. In twee lezingen voor Studium Generale riep hij de studenten op om de cover-up bloot te leggen en een ‘eigen zoektocht’ te beginnen, ‘want daar is het leven voor en iets minder fascinerends is er niet’. 

Cover-up? Dat je wilt geloven in Ufo's, soit. Barracuda wacht liever eens op bewijs dat verder gaat dan vage bolletjes op beverige YouTube filmpjes, maar dat andere beschavingen al ver verder zijn en hun moderne scheepjes naar de aarde sturen, dat sluiten we niet uit. Alleen beweert Coen dat de officiële media ons niet willen informeren over buitenaardse bezoekers. Dat klinkt nogal Niburu-achtig. En ja hoor, Coen nodigde de Anton Teuben van het Soeverein Onafhankelijk Persbureau Nederland (lees: Niburu) ook al eens uit voor Studium Generale. Hij stuurde een bedankje naar Niburu.nl, omdat zij ervoor zorgden dat zijn eerste UFO-lezing in korte tijd 15.000 keer online werd bekeken. Ook organiseerde hij al een dozijn lezingen over de Mayakalender (2012), graancirkels, synchroniciteit, astrologie en alternatieve archeologie. Daarmee wil hij studenten aanmoedigen om ‘uit de box’ te komen, om minder star en lineair te gaan denken.

Skepsis: 'Vermeeren is dus niet dom maar dapper! Als er zo over hem wordt gedacht, dan is het te begrijpen dat men hem alle ruimte wil geven om zijn ideeën uit te dragen. Het zou echter verstandiger zijn wanneer dat niet gebeurde onder de vlag van een gerenommeerde universiteit en op kosten van de overheid, maar in een newagecentrum.'

En hier heeft Skepsis een punt: want het lijkt Coen niet meer te gaan om de wetenschap, maar om aandacht voor alles dat afwijkt van het reguliere. Zonder wetenschappelijke context horen die onderwerpen inderdaad niet thuis op de TU Delft.

10 opmerkingen:

 1. Jezus. Is dit het? Of gaat het artikel op de volgende bladzijde verder ofzo?

  Wat is het punt van het artikel, want ik kan er niets van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, is dit het punt?

  "Zonder wetenschappelijke context horen die onderwerpen inderdaad niet thuis op de TU Delft."

  Nee, da's geen punt. Dat is jouw onbeholpen en vooral bekrompen mening.

  Wetenschap, zeker engineering en 'toegepaste' wetenschap, heeft alles te maken met innovatie en out-of-the-box denken is een belangrijk hulpmiddel. Alles wat inteelt kan doorbreken en out-of-the-box denken kan bevorderen hoort JUIST thuis op een universiteit.

  Ik leg het je nog wel een paar maal uit. De eerste paar keer komen bij jou over het algemeen niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zomaar een retorische overpeinzing:

  Waarom moeten ánderen toch altijd maar out of the box denken en blijven de mensen die dat roepen, zo lijkt het althans, vaak hangen in hun eigen hoe-je-het-ook-noemen-wil?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Wat is het punt van het artikel, want ik kan er niets van maken.'

  Wat was het? Bril zoek? Hoofd kwijt? Black out? Browser deed het niet?

  'Nee, da's geen punt. Dat is jouw onbeholpen en vooral bekrompen mening.'

  Ach, hij heeft toch verder gelezen. Zeg, Savalle, ik stel volgende keer een cursus kantklossen voor. Is even relevant voor de studentjes, vind je ook niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prutswerk. Wederom.

  Wel vreemd, jullie hebben van die kleine boxjes, daar zou je toch heel makkelijk buiten moeten kunnen denken.

  Dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat vroeg ik me ook al af :o)


  Verder vraag ik me af waarom Savalle zich zo opwindt over dit blog, dat hij toch zowiezo al ziet als inferieur?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als er iemand in boxen denkt, dan is het Patrick. Bijv. de box dat alle Nederlanders alleen maar naar X Factor kijken, de box dat HIV ontkenners per definitie gelijk hebben, de box dat wetenschappers collectivisten zijn. Net zo star en inflexibel gedacht als de groepen die hij karakteriseert.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Savalle is een omgekeerde boxdenker, en behoorlijk dom ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Savalle: Als ik zo vrij mag zijn: Waar baseer je op dat die "jullie" kleine boxjes hebben? Alleen omdat die "jullie" niet meegaan in jouw hoe-je-het-ook-noemen-wilt of zijn er nog andere dingen waarop je deze hoe-je-het-ook-noemen-wilt op baseert?

  BeantwoordenVerwijderen