zaterdag 26 juni 2010

Down

Micha Kat liet zijn achterban gisteren lang in onzekerheid over het vonnis van de rechtszaak die De Telegraaf tegen hem had aangespannen. Het dagblad eiste dat Kat zich in YouTube-filmpjes niet meer voor Telegraaf-journalist zou uitgeven. 'Zou de rechtspraak hem ervan bewust gemaakt hebben dat hij zichzelf een finale slag heeft toegebracht, of maakt dit uitblijven van nieuws onderdeel uit van de suspens die Micha Kat machtig is?'

Vermoedelijk heeft Kat een dag lang zitten broeden op een stukje dat het slechte nieuws zoveel mogelijk moest verbloemen en dat kwam er dan ook. Eerst door de achterban te wijzen op het feit dat HP/DeTijd dan toch eindelijk eens een positief verhaal had geschreven over zijn jongste Demmink boek, en vervolgens om te melden dat hij 'een groot succes heeft bereikt in zijn strijd tegen de Krant van Pedofiel Nederland: de betwiste filmpjes waarin Kat zich uitgeeft als journalist van de Pedograaf hoeven niet van de site te worden verwijderd!'.

Maar een regel later komt de aap alsnog uit de mouw: het zich uitgeven als journalist voor De Telegraaf wordt ‘in beginsel’ onrechtmatig geacht en 'uw webmaster verbeurt een dwangsom bij elke gelegenheid van 5000 euro'. Kat is ook nog veroordeeld in de kosten van het geding. In totaal zo'n 1000 euro aan advocaats- en griffiekosten. Al dat gepoch over 95 procent balbezit en een een 'groggy in de touwen hangende' Telegraaf advocaat heeft dus niks uitgehaald.

Barracuda voorspelt dat Kat net zo down gaat in die andere zaak die nog moet voorkomen: het bekladden van overheidsgebouwen en privéwoningen in het kader van de moderne actiejournalistiek. En waarschijnlijk zal hij ook dan weer volhouden dat hij nog nooit een rechtszaak heeft verloren.

2 opmerkingen:

  1. Tja, als je blijft volhouden/denken dat wat je dat niet onrechtmatig is dan kun je dat inderdaad blijven roepen.

    Hij is trouwens wel positief ingesteld, ondanks dat hij hier toch duidelijk verlies heeft geleden. Misschien geen mega-verlies, maar hij is wel een beetje verlies. Helemaal vrijgesproken is hij ten slotte niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op zich wel lachen: bij hp-detijd reaguren vooral de 'usual suspects' uit de complothoek :o)

    BeantwoordenVerwijderen