maandag 28 juni 2010

Klappen

Je kan merken dat het complotvolk verlegen zit om onderwerpen. Een jaar geleden brak de griepepidemie los, maar deze zomer is het louw loene. Nou ja, er is de olieramp van BP. Een 'wetenschapper' die luistert naam de naam Richard Hoagland waarschuwt bij Argusoog voor een gasbel die gaat ontploffen. Denk aan Mount St. Helens, maar dan ONDER WATER!!! Texas, Louisiana, Alabama and Florida gaan in dit geval de grote klappen opvangen, Florida het meest, aldus Hoagland, die eerder kritiek leverde op de 'fraude bij NASA'.

De meeste Argusoog lezers, die zelden verder kijken dat wat hen verteld wordt, zullen nu dus denken dat een wetenschapper met verstand van zaken ons waarschuwt voor een serieuze ramp die de bestaande ramp nog erger maakt. Totdat je eens gaat googelen naar de naam Richard Charles Hoagland.

Govert Schilling schreef al in 1998 over hem, toen Hoagland (wetenschapsjournalist en planetariummedeweker) helemaal in de ban raakte van foto's van de Vikingruimtesondes van Mars. Hoagland is overigens ook degene die op het idee kwam om de twee Amerikaanse Pioneers uit te rusten met een aardse boodschap voor mogelijke andere levensvormen. De Pioneers waren de eerste ruimtesondes die het zonnestelsel zouden uitvliegen, en het was in principe denkbaar dat ze ooit gevonden zouden worden door een andere intelligente beschaving.

Schilling: 'Misschien was Hoagland zó overtuigd geraakt van het bestaan van buitenaards leven en van het nut van dergelijke 'boodschappen' dat hij het Marsgezicht niet meer objectief in de ogen kon kijken. In kranten en tijdschriften publiceerde hij artikelen over het gezicht, en al snel schreven ook de boulevardbladen over het 'bewijs' voor het bestaan van intelligent leven op Mars. De NASA probeerde geduldig uit te leggen dat hier gewoon sprake was van een merkwaardig gevormde heuvel en een specifieke schaduwval, maar dat was vechten tegen de bierkaai.'

Na de Mars foto's beschuldigde Hoagland de NASA ervan belangrijke informatie achter te houden en daarna verzon Hoagland het ene complot na het andere. Daar kan een oliecomplot nog wel bij. Gelukkig zijn er genoeg wakkere Argusogers die van een medium een bevestiging doorkrijgen: 'You have not been told the entire truth about the situation by your media or by your government. The situation is dire and there are multiple possible timelines that intersect this event.' Of zou Hoagland nu ook al over paranormale gaven beschikken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten