zaterdag 12 juni 2010

Wilders Light

Ja, ze zijn er nog: de Balkenende fans. Lees maar: 'Los van politieke- of persoonsvoorkeur mag gezegd worden dat Balkenende zich de afgelopen 8 jaar keihard heeft ingezet voor Nederland. Het voorzitterschap van de EU, hervormingen, rampen, debatten, etc. Hij heeft daarin naast mooie tijden ook veel verwensingen en moeilijkheden meegemaakt maar hij is doorgegaan zonder klagen, met als doel een beter Nederland. Hiervoor past dank.' Inmiddels al ruim 5000 bedankjes.

Maar waar waren al die bedankers afgelopen woensdag? Welnu, de rechtse stemmerd is op drift geraakt: van CDA ging hij naar Verdonk en van Verdonk weer naar de PVV. En van de PVV weer naar de VVD toen het rode gevaar aan de horizon verscheen. Als er maar een V in zat, liefst twee V's.

Het resultaat van dit rondpompen van het weinig honkvaste rechts is dat nu zeer uiteenlopende opvattingen ter rechter en zeer rechtse zijde zo moeten worden afgezwakt dat het CDA ook weer mee wil doen, want anders krijg je 'hoereren met links', en dat willen de rechtse stemmerds natuurlijk niet.

En Barracuda voorspelt: als er al wordt geregeerd met Geert, blijft er helemaal weinig meer van hem over. Hooguit Wilders Light. Misschien zelfs Wilders Zero. In hoog tempo gooide Geert de afgelopen dagen al zijn breekpunten overboord en over de immigratie hoor je hem ook nauwelijks meer. Hij is ook een stuk vriendelijker geworden, lacht vaker en praat zelfs met de Snip van de Snip en Snap van de VARA.

Of de VVD nu over links of over rechts gaat, er dreigt in beide gevallen een kleurloos mengsel te ontstaan dat over vier jaar een hoop bedankjes oplevert aan Geert, Job of Mark, maar Nederland niet verder gaat helpen.

Huishoudelijk: de winkel gaat weer even dicht tot 19 juni.

3 opmerkingen:

 1. Zaak staat nu al op springen:

  CDA-prominenten vinden dat hun partij niet met de PVV moet regeren. Een aantal noemt samenwerking „onacceptabel”, anderen „onverstandig”. Zij vrezen voor een schisma binnen hun partij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En hoewel Wilders beweert dat Brinkman geen gevaar is, vraag ik me af of dat ook echt zo is. Brinkman zaagt al langer aan de poten van Wilders' stoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geef die Wilders gewoon een enkele reis naar een kibboets in Israël en laat ie daar potten gaan bakken, het wordt toch niks met hem in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen