dinsdag 8 juni 2010

ExpertgroepDe campagne tegen Joris Demmink is een nieuwe fase ingegaan. Vorige week publiceerde ondernemer Jan Poot een door Micha Kat (wie anders?) voorgekookt boek over de 'pedofiele' secretaris generaal van justitie en plaatste hij een paginagrote advertentie in NRC Handelsblad, ongetwijfeld de krant die bij de SG zelf op de mat ploft.

Projectontwikkelaar Poot voert een al jaren voortslepende oorlog rondom zijn liggende gronden onder de rook van luchthaven Schiphol. Hij claimt honderden miljoenen euro’s schade te lijden door het tegenwerken van de overheid. In zijn strijd tegen de rechtelijke macht kreeg het zelfs gedaan om de ‘liegende’ rechter Hans Westenberg vervolgd te krijgen. In dat kader heeft Poot ooit Micha Kat als journalist ingehuurd, en hoewel Poot in een van zijn boeken over de Schiphol affaire concludeert dat Kat het allemaal wel eens 'te mooi' maakt, is de samenwerking blijven bestaan.

Toegegeven: officieel is betreft het boek een uitgave van de zojuist opgerichte Stichting Expertgroep Klokkenluiders, maar geen van de betrokken klokkenluiders onder wie Cees Schaap en Paul van Buiteren, heeft zich ooit met de zaak JD beziggehouden, en Poot al helemaal niet. Quote suggereert dat Poot de aanval heeft geopend als onderdeel van zijn gevecht tegen justitie. Beetje slecht getimed nu er nog geen nieuwe minister van justitie is benoemd.

Klokkenluideronline klaagde natuurlijk weer dat het Demmink boek nergens in de MSM werd genoemd, maar een beetje journalist die kan googelen weet dat hij bij Kat vooral gaat om het eindeloos rondpompen van vooral heel veel rook. Dat wordt duidelijk uit het nieuwste Is-het-u-bekend-filmpje, waarmee de jongste bediende van Klokkenluideronline de straat werd opgestuurd. 'Verdacht van mensenhandel,' horen we hem over de SG zeggen. Ooit gingen er verhalen over Demmink en jonge (bijna)volwassenen, daar maakte Kat vervolgens 'jonge kinderen' van en nu zijn we al bij mensenhandel aanbeland.

Wel is er inmiddels een nieuwe aangifte van een zogenaamd Turks slachtoffertje, en niet toevallig weer ingediend door advocate Adèle van der Plas, die de Turkse misdadiger Baybasin uit de Nederlandse gevangenis probeert te krijgen. Dezelfde Baybasin die door toedoen van Demmink achter de tralies verdween. Dat hier allerlei belangen door elkaar lopen,willen complotters maar al te graag door de vingers zien. En wat te denken van 'een voormalig topambtenaar van Justitie' die de analyse van de Expertgroep Klokkenluiders anoniem onderschrijft? De rook rond Demmink wil maar niet optrekken.

12 opmerkingen:

 1. De rook rond Demmink wil maar niet optrekken.

  Ik vind dat zijn geloofwaardigheid als SG niet ten goede komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat er wel en niet waar is, kan alleen maar duidelijk worden als er een onderzoek wordt ingesteld. Maar als meer dan 14 jaar alle onderzoeken niet in behandeling worden genomen, is dat toch op zijn minst vreemd. En als die Demmink geen enkele keer een rechtzaak opstart, omdat zijn "goede naam" bezoedeld zou worden, dan is dat op zijn minst vreemd. Dus is er wel vuur en dus ook rook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja, glommalee, dat zie je vaak bij complotters: iemand is schuldig tenzij hij het tegendeel bewijst. Demmink verspilt geen energie in het najagen van alle complotten tegen hem, en dat maakt dat types als jij hem schuldig achten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat zijn geloofwaardigheid als SG niet ten goede komen..

  inderdaad.
  Toch zou het wel erg gemakkelijk zijn als je dergelijke ambtenaren kunt wegjagen door zoveel mogelijk onzin en beschuldigingen over de persoon de wereld in te jagen.

  Demmink buigt niet voor zijn vijanden, en dat is juist een sterk punt van hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch zou het wel erg gemakkelijk zijn als je dergelijke ambtenaren kunt wegjagen door zoveel mogelijk onzin en beschuldigingen over de persoon de wereld in te jagen.
  Dat is ook waar.

  Demmink buigt niet voor zijn vijanden, en dat is juist een sterk punt van hem.
  Ik acht het ook niet onogelijk dat hij niet hoort te zitten waar hij zit, maar ik heb me er te weinig in verdiept om daar uitspraken over te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De aangiftes zijn stuk voor stuk dubieus, en het is duidelijk dat de slachtoffers onder druk zijn gezet om aangifte te doen ivm met de procedures die van der Plas ivm Baybasin voert. En dan wordt het gevaarlijk, want weten die slachtoffers absoluut zeker dat het Demmink betreft of wordt hen dat verteld? Verder zit er blijkbaar een periode van 10 jaar verschil tussen de gebeurtenissen en de aangiften. Als je het belang van die aangiftes afweegt weet je ook hoe serieus ze moeten worden genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vraag me af of wanneer Demmink zou reageren en eventueel aantoont dat hij onschuldig is (of dat zo is laat ik in het midden, maar STEL dat..), dat de "jacht" zal doen stoppen. Grote kans dat mensen, waaronder Kat, het er niet mee eens zullen zijn (corrupte en partijdige rechtbank ofzoiets) en doorgaan.

  Kortom: Of die vent zijn mond nou houd of niet, er komt waarschijnlijk toch geen einde aan de hetze.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, het is natuurlijk riskant om een homo op een dergelijke post te zetten.

  Dat maakt toch dat vijanden hem proberen neer te halen door daar op in te spelen.

  Had Demmink van jonge vrouwen gehouden, dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Hij houdt echter van jonge mannen, en zoals Barracuda al aangaf betekent dat bij je tegenstanders al gauw dat je van jonge jongetjes houdt en ben je dus prooi van een hetze tegen je.

  Demmink houdt echter de rug recht en zwigt niet voor de intimidaties en beschuldigingen.

  Zoals deweb al aangeeft: ook als Demmink er wel tegenin was gegaan en keer op keer had aangetoond onschuldig te zijn, dan zullen de aantijgingen niet stoppen en tegenstanders altijd roepen dat waar rook is, vuur is, en dat als er zoveel aantijgingen zijn, er toch wel iets van waarheid in moeten zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Truth hurts

  Blijkbaar verkeer je ook regelmatig in dezelfde kringen als Demmink, gezien het feit, dat je partij kiest voor zo'n smeerlap. En iemand, die van jonge kinderen houdt, is geen homo, maar een pedofiel.
  Zal de site van Barracuda geen voordeel geven als zijn volgers criminelen als Demmink uit de wind proberen te houden. Geeuw, ik ga gauw slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En iemand, die van jonge kinderen houdt, is geen homo, maar een pedofiel..

  Precies, maar dat onderscheid is nog niet echt oud, zelfs in nederland betekende enkele decennia geleden dat als je homofiel was je meteen ook wel pedofiel zou zijn. En in veel andere landen waarbij men niet zo progressief is qua acceptatie van homoseksualiteit als in Nederland geldt die regel nog steeds.

  En dat merkt Barracuda ook heel goed op: een voorliefde voor jonge mannen wordt al snel uitgelegd als een voorliefde voor jonge kinderen, zelfs door jou.

  Was Demmink gewoon hetero geweest met een voorliefde voor jonge vrouwen, dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest.

  Homofoob en complotdenken gaan nu eenmaal hand in hand.
  Dat is meerdere malen gebleken uit discussies op dit blog...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toch vreemd eigenlijk dat die "door de NWO sterk gecontroleerde en misdadige MSM" toch die advertentie heeft kunnen plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 'Homofoob en complotdenken gaan nu eenmaal hand in hand.'

  Alsook jodenhaat.

  BeantwoordenVerwijderen