donderdag 10 juni 2010

Zotteklap

De complottertjes klommen vannacht in hun blogjes om ons te vertellen dat de neocons (...) dan wel proleten hebben gewonnen, het land onbestuurbaar is geworden, Nederland rijp is voor opname in global gremia en NWO en dat Job van ‘hogerhand’ naar voren is geschoven. Barracuda voorspelt dat ook de komende dagen de blogjes oranje of paars kleuren (afhankelijk van de formatie) met nog meer zotteklap.

Het mooist was de overigens wel erg late eenmansactie van iemand die zich zelf Jack de Spindoctor noemt en 'verder buiten de publiciteit wenst te blijven'. Jack moest er niet aan denken dat Cohen na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni aan de regering van het volgende kabinet zou deelnemen, of zelfs premier zou worden. Omdat er geen negatieve stem op Cohen kan worden uitgebracht, begon hij de actie "GÉÉN FAN VAN JOB COHEN". 'De initiatiefnemer verwacht in korte tijd meer dan 10.000 handtekeningen te kunnen verzamelen. Mocht dit lukken, dan zullen deze handtekeningen op een geschikt moment aan de lijsttrekkers van alle politieke partijen worden aangeboden met daarbij de dringende oproep geen coalitie met de PvdA te vormen (zolang Job Cohen daarvan de leider is).'

En waarom dit alles? Omdat Job Cohen volgens Jack een icoon is van de oude politiek die net als de Mona Lisa in een museum thuishoort. Onder zijn leiding zal de Partij van de Arbeid 'nog meer afgeleiden naar een populistische machtspartij waarvan de leiding geen enkel idee lijkt te hebben wat sociaaldemocratie nu precies inhoudt, en vooral ook wat het niet zou mogen inhouden'. Niet Mark Rutte of Geert Wilders schuren tegen de peilers van de rechtsstaat, maar Cohen's interpretatie van sociaaldemocratie is een regelrecht gevaar voor de rechtsstaat.

De sociaaldemocratie van Cohen is namelijk volgens Jack geen rechtsstaat waarin "iedereen mee telt", maar een 'perverse toepassing van het democratische principe dat de meerderheid mag bepalen wat de minderheid moet betalen'. Cohen is een populistische wolf in sociaaldemocratische schaapskleren die er alleen maar op uit is de status quo van de Partij van de Armoede in stand te houden. 'Cohen zal niks doen om Griekse toestanden in Nederland te voorkomen. Integendeel, want hoe zwakker onze economie, hoe groter de macht van zijn PvdA die immers pretendeert voor de zwakkeren in onze samenleving op te komen. Niet Mark Rutte of Geert Wilders, maar Job Cohen is degene die zorgt voor een tweedeling in de maatschappij tussen enerzijds alle potverteerders die (ondanks de economische crisis en de komende vergrijzing) gewoon lekker uit de staatsruif van de PvdA willen blijven kunnen eten, en anderzijds alle mensen met de zogenaamd sterke schouders die net als de toekomstige generaties daarvoor weer de rekening mogen betalen.'

Gelukkig voor Jack gaat Mark het land regeren. Dat wil zeggen: als hij ooit een danspartner kan vinden.

2 opmerkingen:

 1. Ik vroeg me al af wat "de complotters" zouden roepen wanneer Evil Balkenende "die dezelfde opleiding deed als die en die" (als ik me niet vergis) het veld zou moeten ruimen. En voila.

  Nouja, we zullen zien wat er gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze kant gaat het denk ik op:

  De vorming van een nieuwe regering is door de grote versplintering van de politieke partijen en de tegenstellingen zoals die in de campagne op tafel lagen een uiterst complexe zaak geworden. Het ligt voor de hand dat de leider van de grootste partij de VVD Mark Rutte nu gaat praten met de PvdA, om te zien welke stabiele coalitie te vormen is.

  Dat zeggen de ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie op de verkiezingsuitslag.

  De verkiezingscampagne ging terecht over de economie. Het beeld van de economie is weliswaar iets positiever, maar er zijn zowel binnensland als internationaal nog vele bedreigingen die om adequate antwoorden vragen. Daar moet aan gewerkt worden.

  De programmatische tegenstellingen tussen de partijen zijn echter aanzienlijk en dat noopt hen er toe om over schaduwen heen te springen. Er moet een economisch programma komen dat de overheidsfinanciën gezond maakt, maar de economie niet kapot. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben daar de afgelopen tijd voorstellen voor gedaan. Die kunnen - op basis van de nog altijd goede, ook internationale uitgangspositie

  BeantwoordenVerwijderen