vrijdag 8 april 2011

Much Ado About Nothing

Rop Gronggrijp moest deze week nota bene zelf komen uitleggen dat het nieuws over zijn uitlevering aan de VS behoorlijk overtrokken was. Het soms iets te relzoekende IT blog Webwereld had namelijk gemeld dat minister Uri Rosenthal niet uitsluit dat Nederland Gonggrijp met een enkeltje op het vliegtuig naar de Joenaited States zet. Dat laatste is trouwens ook al onjuist voor wie de door Webwereld opgeblazen antwoorden op vragen van Kamerleden eens wat zorgvuldiger leest. Nederland wil eventueel meewerken aan rechtsverzoeken als blijkt dat er strafbare feiten zijn gepleegd. Dat is nu eenmaal gebruikelijk bij rechtsverzoeken. Zelfs Rop vond dat logisch.

Er is trouwens ook helemaal geen rechtsverzoek ingediend, zoals Rosenthal zelf benadrukte, en meehelpen aan het monteren van de film Collateral Murder kan ook moeilijk gezien worden als een strafbaar feit. De Telegraaf meldde onlangs dat Gonggrijp met een zak geld langs Nederlandse hosters zou zijn getrokken om de omstreden opnamen geplaatst te krijgen, waarop Gonggrijp terecht schamperde dat hij in dat geval voor een luttel bedrag beter een bestaand hostingbedrijf had kunnen kopen.

Maar inmiddels staat de blogosfeer weer op zijn kop en zijn er talrijke onzinnige petities in het leven geroepen tegen een mogelijke uitlevering. Barracuda zegt: Much Ado About Nothing.

1 opmerking:

  1. Geen Duidelijke Zekerheden Veiligheden Voor Gonggrijp te Vinden in Een Duidelijk Afgebakende Vragenlijst Met inhoud Gepleegde.

    BeantwoordenVerwijderen