dinsdag 5 april 2011

Vilein

Dat was even een heel vilein stukje dat HP/DeTijd zaterdag schreef over UFO-site Niburu. 'Loop je jarenlang 's nachts met een zaklampje, een paar extra warme sokken en een thermoskan koffie door weilanden te banjeren op zoek naar ufo's, blijkt de alien gewoon in je eigen hoofd te zitten!' En zichtbaar geamuseerd citeert het weekblad: 'De buitenaardsen zijn niet onze redders. Ze zijn niet onze leiders. Zij zijn expressies van onszelf uit een realiteit met een hogere frequentie!'

Blijkbaar heeft opper-alien Anton Teuben besloten dat het verkopen van marsmannetjes in het hoofd makkelijker is dan die in de ruimte, schrijft HP/DeTijd. Bij die laatste blijven mensen toch maar naar de hemel staren, op zoek naar bewijs, terwijl het bewijs voor een ruimtegedrocht in je hoofd al in het brein zit verweven, als het ware.

Maar zo simpel is het niet, want het blijkt te gaan om een vertaald stuk dat niet per definitie de mening van Niburu verwoordt. Aan de andere kant: het wemelt op Niburu van dit soort vage stukken waarvan nooit duidelijk wordt wie de auteur is. Of zelfs maar: waar het vandaan komt. Laat staan dat er een touw aan vast is te knopen. Want in hetzelfde stuk staat doodleuk: 'Intussen is de mid-vierde dimensie van Gaia een gigantische parkeerplaats aan het worden voor schepen van onze Galactische Familie die assisteren in dit gigantische proces, iets wat steeds meer mensen zien tijdens hun nachtelijke reizen.'

De Galactische Familie. Is dat zoiets als de Grootste Familie van Nederland met Ivo Niehe James T. Kirk? De believers wensen in elk geval geen kritiek op dit soort wartaal: 'De teneur van uw stukje is echt wat zurig, typisch voor de oude ingezakte dikbuikige volgevreten en fatsige (...) dagbladen-pers, stel uw inzicht bij en verwar daarbij uw eigen onnozelheid niet met miljoenen getuigenissen van buitenaards leven. afz. K21'

Afz K21? Welke afdeling van de Galactische Familie zou dat nou weer zijn?

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt heerlijk lekker lezen, dat Niburu. Behalve dat er soms een paar woordjes in staan waar mijn vocabulaire en algemene kennis duidelijk ontoereikend voor blijkt. Dat ligt natuurlijk aan mij. Zo wist ik bijvoorbeeld niet wat "de mid-vierde dimensie van Gaia" nu precies is, dus ik op Wikipedia zoeken... NIETS TE VINDEN!

  Wel kwam ik googelend het originele stukje van Niburu tegen.
  Blijk ik me een partij dom te zijn.
  "Wij leven op Aarde in de parallelle realiteit waarin Mu en Atlantis niet in staat waren om in vrede met elkaar te leven" (wist ik niets van!).

  "Ra Nune is een vertegenwoordiger van de parallelle realiteit waarin liefde, vrede en overgave aan eenheid werd ervaren toen de cyclus afliep. Hij komt van de Atal Kenarian, de centrale tempel van het eiland Atal."

  Ik weer wiki-en, want waar ligt dat eiland Atal nou, en hoe ziet die tempel Kenarian eruit... Weer niets te vinden! (wat weet Wikipedia toch weinig!).
  Gelukkig kwam ik via Google op het originele artikel die door Niburu was vertaald en met de losse pols (kr)omgebogen.

  "We are Kaa-ah from the Bird Flock of Mu—also known as Lemuria (...) keepers of the sacred egg".

  Goed, ik zoeken naar een vogelstam Mu die ook wel Lemuria genoemd wordt, en die blijkbaar handig genoeg zijn met de snavel om een computer te bedienen en stukjes op internet te tikken (lijkt me toch een diersoort die de moeite waard is nietwaar), wéér niets op Wikipedia, hoe bestaat het! En waarmee sluit Ra Nune af?

  "I do not want to overload you with too much information. Therefore, I will return to you in a short amount of your time to begin our inter-dimensional travel into the sixth dimensional Divine Blueprint/Matrix of planet Earth."

  Hij wil me niet overladen met informatie? Man, er heeft in mijn hoofd inmiddels een nog ergere meltdown plaatsgevonden dan in heel Fukushima!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, Niburu is dus echt de moeite van het lezen waard!!

  Ik zag afgelopen week een documentaire over ene Doctor Who, die wist te voorkomen dat de Homo Reptillia (een duizenden jaren oude beschaving die vlak voor een apocalyps is gevlucht naar het binnenste van de aarde) naar het aardoppervlak zouden komen en daar hun rechtmatige plek op de planeet kwamen opeisen...
  Die werden namelijk wakker geschud door boringen op een diepte van 21 kilometer in de aardkost door onderzoekers uit Engeland. Dat alles is uiteraard in te toekomst gebeurd, dus we hebben voorlopig nog niks te vrezen. Alhoewel ik op faqt.nl wel las dat men zeer binnenkort van plan is om op grote diepte te boren.
  Dus de dreiging komt wellicht sneller bij ons dan gehoopt..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niburu was tot voor kort mijn favoriete site. Evenals jullie heb ik daar veel inzichten over de aard van de kosmos en de diepere zin van het bestaan opgedaan.

  Tegenwoordig geef ik de voorkeur aan de verbijsterende onthullingen met hun vergaande maatschappelijke implicaties op Klokkenluideronline.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.