vrijdag 22 april 2011

Psychologische projectie (2)

De berichtgeving van de NRC over een onderzoek van Britse psychologen die hebben vastgesteld dat complotdenkers zelf een Machiavellistische mentaliteit hebben - aluhoedjes dromen ervan om als machthebber de burgerij te belazeren voor een hoger doel, stellen deze onderzoekers - kon natuurlijk niet zonder reactie blijven. Uitgerekend kampioen complotdenken Micha Kat verzon bij NRC Onbudsman de kop NRC demoniseert waarheidsvinders. 'Het is het ultieme bewijs voor de paniek van de oude media: probeer de waarheidsvinders belachelijk te maken met zaken die zij nooit hebben beweerd.'

Om vervolgens te beweren dat het absurde ‘de maanlanding is opgenomen in een TV studio’ zelfs niet te vinden zou zijn op de ‘meest abjecte’ en ‘gevaarlijkste complot-websites’ ter wereld. Twee minuten googelen en bingo!

Wat we van Kat dan wel serieus zouden moeten nemen is een boek waarin zou zijn aangetoond dat er van alles mis is met de antecedenten van Obama, zijn geboorte-certificaat incluis. Dat boek is van Jerome R. Corsi en werd al eens met de grond gelijk gemaakt door de New York Times. 'Several of the book’s accusations are unsubstantiated, misleading or inaccurate.'

Een blik op zijn Wiki-pagina en je weet weer meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. 'Corsi claims that "President Bush is pursuing a globalist agenda to create a North American Union a theoretical continental union of Canada, Mexico and the United States, that will supplant the United States. In 2007 he predicted an amero currency to replace dollar for this union will happen within 10 years. "A video clip widely circulated on the Internet shows a test that pulverized an F-4 fighter on impact with a hardened target, providing evidence to answer 9/11 skeptics who question why so little identifiable airplane debris remained after the hijacked American Airlines Boeing 757 hit the Pentagon.'

Het blijft opvallend hoe complotters altijd in meerdere complotten tegelijk geloven. Waarna ook Kat, natuurlijk weer zonder nadere toelichting, concludeert: 'Inmiddels staat vast dat 9-11 een inside job was.'

Goh, zouden we iets gemist hebben?

Huishoudelijk: we zijn er weer na Pasen.

17 opmerkingen:

 1. Tja, hoe vaker je roept dat vast staat dat 911 een inside job is, hoe hoger het waarheidsgehalte van die uitspraak, aldus de logica van de complotter :)

  Grappig overigens dat 'doetnietmeermee' vaste reaguurder is op de anti-nrc site.

  Die heeft een youtube-account met hilarische filmpjes over oa fema-kampen in Amsterdam met de veelzeggende titel: "als fema-kampen bestaan, dan is dit het bewijs'.

  Heb hem gevraagd wat het is als blijkt dat die kampen niet bestaan, maar daar wist hij geen antwoord op (dus blokkeerde hij me maar en verwijderde mijn reacties).

  Inmiddels enkele jaren later hoor je de complotters niet meer over fema-kampen :o)
  De video in kwestie staat ook niet meer op zijn kanaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kat is een inhuurcomplotter, als hij al Micha Kat heet. Bijna niets weten we van deze 50-jarige zelfbenoemde journalistieke carnavaleske baarlijke nonsensverkoper. Wim Dankbaar idemdito, miljonair? Good and the bad guy spelletjes met goedgelovige
  eenzame webadepten. Andre Vergeer, als incidenteel invalkrachtje. Overal is een (zieke)markt voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kat en de zaak Poot.

  Een opgeklopt "tante Hanny verhaal",
  Westerberg en Kalbfleisch gaan 100% vrijuit, en volkomen terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Micha Kat is wel degelijk "for real". Een andere vraag is natuurlijk of Kat inmiddels zelf wel altijd gelooft in de dingen die hij beweert. Ik denk dat zijn campagne tegen Demmink op zich wel gemeend was. Die campagne zit echter al heel lang hopeloos vast. Ik vermoed wel eens dat Kat vooral héél veel - en steeds luider - schreeuwt opdat de donaties voor zijn site binnen blijven komen.

  Het gevolg is dat de claims steeds extremer worden en dat hetgeen ooit begon als een aanklacht tegen de vermeende pedofilie van Demmink, inmiddels is uitgegroeid tot een - letterlijk - wereldomspannend samenzweringsnetwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het bewijs voor het onderzoek word eigenlijk voortdurend door "aluhoedjes" zelf geleverd:
  Ze keren zich tegen de media, die moet je niet geloven maar bij de zin en onzin van hun eigen media lijkt men geen vragen te stellen en dringt men andere op als De Waarheid.

  Het beste wapen is nog altijd het beste wapen van de vijand.

  Of zeg ik nu iets wat niet klopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klokkenluideronline is puur fake, en heeft meerdere auteurs,dat ziet een blind paard ook nog wel. Deze stichting kon wel eens een politieke (PVV?)agenda hebben. Kost een flink paar centen, zeker bij(24uur) dag in, dag uit, week in, week uit, maand in, maand uit, jaar in, jaar uit dienstreisjes Thailand etcetera. Wie is "Micha Kat" echt ? Niemand weet het.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn wijlen "tante Hanny" lijkt een beetje op "Micha Kat", maar dan zonder haar. Roddelen, nekkletsen en kakelen, kon ze als geen ander, op commando desnoods. Ze had maar wenig vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @geen

  Eh, nou..Micha Kat's leven is vrij goed gedocumenteerd, hoor. Of bedoel je dat Micha Kat zélf een complot is?:P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @galien
  Eh, nou..Micha Kat's leven is vrij goed gedocumenteerd, hoor. Of bedoel je dat Micha Kat zélf een complot is?:P

  Dat bedoel ik dus. Oppervlakkig beoordelen, en lullige kwalificaties neertypen.
  Vertel eens wat deze pseudonieme Kat in zijn 50 jarige levensloop gedaan heeft. In de bak gezeten, pornoacteur geweest, niemand weet iets. Dus vrij goed gedocumenteerd is klinkklare nonsens. Gewoon een uiters vaag, en narcistisch mannetje, en tegenwoordig eigenaar van een communicatiebedrijf, van de oude school.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Emm..we weten juist heel veel van Kat. Geboren in '63. Journalist geweest bij oa NRC (waar hij met ruzie vertrok en met wie hij sindsdien een vete heeft). Heeft diverse keren voor de rechter gestaan (en nog een aantal zaken gewonnen ook). Google even en je vindt tientallen artikelen van/over Kat. Van zijn levensloop heeft Kat nooit een geheim gemaakt, integendeel. Iedereen kan meegenieten van zijn capriolen.

  Wil je Micha in actie zien?
  http://www.youtube.com/watch?v=DLyE94rmC94

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @galien
  Wat ben jij simpel zeg, maar goed dat zien anderen ook. Verder ben ik zeer onder de indruk van jouw tips en zeer uitvoerige informatie uit het leven van pseudoniem Kat , aka Bello de Hond, Piet Parkiet. Kortom jouw antwoord geeft aan, dat Kat de "opschrijver", een heel groot gat in zin CV heeft, even los van zijn vele psychotische voorstellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja hoor, geen. Kat bestaat niet, jij bestaat niet, ik besta niet, de wereld bestaat niet.

  Waar haal je trouwens het idee vandaan dat ik voor jouw plezier de biografie van Kat zou moeten schrijven? Wel eens van Google gehoord? Doe je eigen huiswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @galien
  Ik zeg tegen jou "commandeer jouw hond en blaf zelf"

  Oplichters zijn altijd vaag, bewijloos, aardig en of zielig. Tevens bezitten ze vaak over een onuitputtelijke trukendoos, vol met on-controleerbare fantastische verhalen. Klokkenluideronline staat model hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @geen

  Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Kat's woede over Demmink lijkt me authentiek. Minder zeker ben ik van hetgeen hij de laatste tijd allemaal roept. Het is natuurlijk moeilijk oordelen over de motieven van een ander, maar - zoals ik in mijn eerste reactie al schreef - hij wekt soms wel de indruk gewoon maar wat te schreeuwen om aandacht en - niet te vergeten - donaties te genereren.
  Ik ben wat voorzichtig met een oordell, omdat naar mijn ervaring de meeste complottertjes geen oplichters zijn, maar gelovigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Complotten óver Complotten IS Òok Cómplóttén Hóór ouwe Aluminiumfabrikánt

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geef Eens jé Èérlijk Òpréchte (Giéchel)Mening Óver Volgénde ...IS Dàt Niét Èén Béééétjé Còmplót Dán?

  #Maar er is goed nagedacht over de National Security State. Nagedacht door professionals in taalmanagement, en in politieke en psychologische oorlogsvoering, gericht op de burger. "Persoonlijk geweld is voor amateurs, als we het over dominantie hebben," zegt tweevoudig Nobelprijswinnaar Johan Galtung, maar "structureel geweld is het gereedschap van de profs. De amateur die de baas wil spelen gebruikt geweren. De prof gebruikt sociale structuren. De legale misdaad van het sociale systeem en zijn instellingen is zwijgend geweld. Structureel geweld is een systeem van uitbuiting en sociaal onrecht." Of zoals Colby het zei: Alleen al de implicatie of vage dreiging van terreur was voldoende om ervoor te zorgen dat de mensen zouden meewerken"# http://www.zonnewind.be/terrorisme/strijd-tegenterrorisme-grootste-zwendel-ooit.shtml

  BeantwoordenVerwijderen