vrijdag 1 april 2011

Onderbuik

Ere wie ere toekomt: Retecool, het zwakkere broertje van GeenStijl, heeft weer eens een prachtige stunt (niet eens 1 april) bedacht: een Reaguurbot voor verzuurde onderbruikreacties bij De Telegraaf. Inmiddels bestaat de woordenschat al uit ruim 120.000 woorden, stuk voor stuk samengesteld uit 'reaguurbraaksels' van Henk en Ingrid. Op basis hiervan genereert de bot een eigen reactie die iets te maken heeft met het artikel waar op gereageerd wordt, alleen dan aangevuld met een hele rits samengestelde onderbuikgevoelens.

Dat leverde pareltjes op als:

Stimuleren van thuiswerk is de echte oplossing. De gaten in ZOAB worden na iedere vorstperiode groter. Nederland ligt na één sneeuwbui plat. Met personen die op hun rem trappen als er een beetje sneeuw valt... laten ze dat maar eerst aanpakken.

Hubert Both, Vreeswijk | 15:29 | 21.01.11


De Telegraaf liet het staan. Totdat duidelijk werd dat Hubert een bot was en men schielijk al diens reacties verwijderde. En toch, het onsamenhangende proza komt ons behoorlijk bekend voor. Zou achter het onnavolgbare koeterwaals van Filantroop (Nieuwe Journaal) eigenlijk wel een mens schuilgaan?

Mondiaal vallen de meeste slachtoffers door het ontberen van een goed functionerende economie. Armoede is een voedingsbodem voor conflicten. Links Nederland mag zich dan op de borst slaan dat het voor de armen opkomt, het genereert juist armoede en conflicten door vooruitgang te bestrijden, de massa-immigratie heilig te verklaren, het volk angst aan te jagen met het verwennen van criminelen, politieke conflicten aan te wakkeren door andersdenkenden te nazificeren, de kunsten tot schatplichtigheid te dwingen, de zelfontplooiing en de individuele vrijheid van de geest met het collectivisme te vernietigen, en de achterlijkheid van de islam te accepteren. De mensheid afhankelijk van het staatsinfuus lijkt het hoogste ideaal.

6 opmerkingen:

 1. Hoezo is Retecool het zwakkere broertje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja..dat vond ik ook al zo'n rare zinsnede:P

  Schitterende stunt, trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn mening, tussen GS en RC zie ik een kwaliteitsverschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leg GS en RC een tijdje naast elkaar en je weet dat GS het naäpende broertje van RC is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nietes, de Beatles zijn beter dan de Stones.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Correctie: de Beatles zijn beter dan de Monkees.

  BeantwoordenVerwijderen