vrijdag 29 april 2011

Say Cheese!

We hadden hem eigenlijk deze week in de rechtbank verwacht: internet stalker Jeroen de Kreek, die overigens op zijn blog en via Twitter al sinds half april geen kik meer geeft. Blijkt dat de rechtbank in Amsterdam de zaak uit handen heeft gegeven aan Alkmaarse rechters.

Omdat De Kreek, beheerder van antisemitische websites, een rol speelt als benadeelde partij in het proces-Wilders, lijkt het de rechtbank beter dat niet dezelfde strafsector zich over zijn zaak buigt. Na de eindeloze wrakingsprocessen wellicht wel zo verstandig. Met de beslissing om Alkmaarse rechters naar Amsterdam te halen, wil de rechtbank elke schijn van vooringenomenheid wegnemen. De datum moet nog worden vastgesteld.

De Kreek kan dus binnenkort met zijn rugzakje naar Kaeskoppenstad. Kan hij gelijk even kijken bij het Joods Historisch Museum. Alkmaar zette namelijk als eerste stad in de Noordelijke Nederlanden buiten Amsterdam haar poorten voor joden open. Hen werd bescherming, veiligheid en godsdienstvrijheid in het vooruitzicht gesteld. Nou, daar moet Jeroen zich helemaal thuisvoelen. Say Cheese!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten