maandag 11 april 2011

Los zand

Complotters worden met de dag luier. Vroegah had je figuren als de onvermoeibare Arie, die ook al trok hij ronduit bizarre conclusies in elk geval nog complete studies maakte van de beschadigingen aan gebouw 7 ten tijde van de aanslagen van 11 september. Tegenwoordig wordt een formule gehanteerd die jaren her al bij Zaplog wordt gepropageerd: 'Voor een goed complot moet je als "aluhoedje" soms wat verbanden leggen, een beetje langer dan je neus lang is kijken, snufje paranoia, wat losse feitjes, latente Amerika haat en dit vermengen met gestoordheid en wat creativiteit".

Gastzapper Xaderp bakte ze een dezer dagen weer bruin met een staaltje luizig knip- en plakwerk. Heus, iedereen kan het. Eerst ga je op zoek naar een willekeurige 'wetenschapper' die roept dat HAARP wellicht aardbevingen kan veroorzaken. Dat koppel je gemakshalve aan het geheime Pentagon-project de X37-B en niet te vergeten Stuxnet, een computervirus dat kerncentrales onklaar zou hebben gemaakt. Wat linkjes erbij en klaar is Kees. Het onderlinge verband wordt al niet eens meer uitgelegd.

Keer op keer komen complotters ook niet toe aan de hamvraag: waarom zou je een verwoestende aardbeving in Japan willen veroorzaken met gevaarlijk lekkende kerncentrales als resultaat? Om de economie eens lekker op te schudden? Om de verzekeraars geld uit de zakken te kloppen? Om het vertrouwen in kernenergie te schaden? Om een bevolking uit te roeien? Of was het gewoon een clubje aannemers dat dacht: het wordt hoog tijd dat we weer eens wat gingen bouwen in Japan? Geen enkele verklaring is geloofwaardig, dus houdt Barracuda het voorlopig op het Zweedse koppel dat schuldig is aan ALLE natuurrampen.

Kwamen we afgelopen week ook nog enkele artikelen tegen die suggereerden dat er geheimzinnige littekens te zien zouden zijn op foto's van Barack Obama. Het blog Wanttoknow, waar echt heel enge aluhoedjes rondzwerven, waagde zich dit keer niet aan speculaties, maar de chipimplantaat lag natuurlijk weer op de loer. Maar het kan zijn dat Barracuda niet over telescoopogen beschikt waarmee een dunne haarlijn in negroïde kroeshaar vanzelf een verdachte cesuur wordt. Alleen complotters schijnen dat te kunnen.

2 opmerkingen:

  1. Natuurlijk zijn er in deze wereld een hoop hersenscheten waar je je eerst doorheen moet werken om überhaupt te kunnen inzien dat er iets vreselijks stinkend onder aan de oppervlakte schuilt barack. Als je met deze mentaliteit alles maar gaat lopen bagetaliseren omdat je ziende niets kan/wil waarnemen, dan zal je nooit verder komen dan het niveau waarop je hier op je thuishonk al te lang verder niet graaft en daarom langzaamaan verzuipt. Dig deeper moderator aligator...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vroegah had je figuren als de onvermoeibare Arie, die ook al trok hij ronduit bizarre conclusies

    Ja bizarre conclusies kunnen niet kloppen.

    BeantwoordenVerwijderen