donderdag 14 april 2011

Onderste der Kobolden

Het grote nieuws van gisteren was natuurlijk de Wilders rechtszaak rond het etentje en de vraag hoeveel flessen wijn door de geleerden waren weggeklokt. En toch trok Jeroen de Kreek, alias Het Zuur, alias Onderste der Kobolden, wederom alle media-aandacht naar zich toe. Hij zat weer eens in de zaal, dit keer zonder theedoek, en blijkbaar zonder werkend mobieltje.Vorige maand zat Jeroen nog tien meter achter Geert Wilders met salafistische broekspijpen om vanuit die positie te twitteren: 'Ik zwaai wel even.' Waarop Jeroen bij Powned heel even beroemd werd en zijn blogje enkele dagen uit de lucht was. So much for 60 seconds of fame.

Arabist Hans Jansen wilde gisteren niet spreken zolang hij samen met Jeroen de Kreek in de rechtszaal moest zitten. Jansen zei te worden bedreigd door De Kreek. De Kreek zou volgens Jansen onder meer naar de website Hoeiboei hebben geschreven dat de arabist 'als een varken geslacht' moet worden. Daarvan zou aangifte zijn gedaan. Te oordelen naar de uitgelekte pica mocht De Kreek wel naar een scherm kijken, terwijl hij in de gaten werd gehouden door de pet die ons allemaal past. De vraag is: zal Jeroen er vrijdag weer bij zijn?

13 opmerkingen:

 1. Zolang als de ene wegens bewust historich vertekende zaken boven de ander veroordeeld 'moet' worden, zullen dit soort van mensenmennende geslependienst-adepten alles maar vrijuit wel kunnen/mogen doen? Kan nooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een wigwam ergens op de Hymalaja. Vandaar dat ik ook nooit meer voor de vorm ga, je als chéf verhurende hoernalistiek gehersenspoelde...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Pablito
  auffentJe bedoelt dat je opzettelijk zo duister mogelijk formuleert?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps...en daar was mijn zin niet zo helder...

  Nog eens geprobeerd: Je bedoelt dat je opzettelijk zo duister mogelijk formuleert?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste v/d galien:
  Je valt weer eens in de herhalingsmodus. Bij jou is alles en iedereen een ‘analfabeet’. Je komt hier alleen nog maar om èén reden kerel. Namelijk zodat je weer eindeloos kunt zeiken over je zonderlinge hobbies zoals daar zijn: letterneukerij, internetverslaving, en andere onderwerpen die inhousloos van aard zijn, en waarvoor je elders allang geblokt zou zijn wegens vormeloosheid...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "je als chéf verhurende hoernalistiek gehersenspoelde..."


  Sorry Pablito, ik heb een beetje moeitje met je bloemrijke proza. Wat bedoel je hier eigenlijk mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van mij mag het proces tegen Geert Wilders nog een paar decennia duren. Het schouwspel is hoogst vermakelijk, met spectaculaire incidenten en onverwachte wendingen.
  Gisterochtend begon veelbelovend met het verhoor van arabist Hans Jansen over het diner tijdens welk hij zou zijn geïntimideerd. Jansen zette gelijk hoog in: hij vertrouwde de rechter toe zich niet veilig te voelen door de aanwezigheid in zijn rug van een van de benadeelden die het proces heeft aangespannen. Deze internetjurist, een zekere Jeroen de Kreek, zou de arabist hebben medegedeeld dat hij 'als een varken geslacht moet worden'. Exit De Kreek, Jansen weer veilig. 'Zit u nu wat rustiger?' vroeg de rechter spottend.

  Nu kan je hier om lachen, wat ik ook deed want ik ken Hans Jansen als iemand die de gezwollen overdrijving niet schuwt. Totdat ik voor de zekerheid extra informatie over de uitgestotene ging inwinnen. Je wilt natuurlijk ook graag weten wie naast advocaat Gerard Spong of oud-politicus Mohammed Rabbae de haatzaaienknoet hanteert. Nu had ik wel vaag iets opgevangen over de man die door sommigen als een excentrieke gek wordt neergezet. In 2007 werd De Kreek wegens stalken en bedreigen van premier Balkenende veroordeeld. Op een van zijn websites had hij geschreven: 'Hoewel eigenrichting afgekeurd moet worden, is de standrechtelijke executie van Jan Peter Balkenende misschien wel de verstandigste beslissing.'

  Je kunt je afvragen of het ook verstandig is om een dergelijke malloot in een rechtszaal toe te laten, waarin de meest bedreigde politicus van het moment enkele meters verderop zit. Pas na een langdurig bezoek aan zijn talrijke websites, kon ik een antwoord geven: niet dus. Van hetzuur.nl, holocaustles.nl of nazitruth.nl, kreeg ik koude rillingen over mijn rug.

  Dat De Kreek politici als Donner, Verhagen, Rouvoet of Hirsch Ballin 'massamoordenaars en plegers van genocide' noemt die 'mogelijk miljoenen mensen vermoorden', hoort bij de pathologie van de man. Maar de jodenhaat die de man op al die sites propageert doet je van schaamte achterover vallen. Schaamte dat in een land als Nederland al die onwelriekende rioolputten nog niet zijn gedempt en van het net gehaald. Daarin wordt de Holocaust stelselmatig ontkend, is besnijden niets anders dan 'rituele kinderporno bij joden' of zijn joden in werkelijkheid door joodse nazi's vergast.

  Over minister Rosenthal schrijft De Kreek: 'Van een jood als minister van buitenlandse zaken Uri Rosenthal kan en mag verwacht worden dat hij zich onthoudt van deelname aan oorlogsmisdaden, terrorisme of genocide. Dat hij desondanks met zijn partij volop deelneemt aan internationale misdrijven is typisch voor Joden als de Jood Uri Rosenthal.' Al in 2009 werden klachten tegen deze opper-antisemiet ingediend waar niets mee is gedaan. En nu wordt De Kreek door justitie in een rechtszaal welwillend toegelaten waar mede door zijn toedoen een proces over haatzaaien plaatsvindt.

  En niemand die op het idee komt om De Kreek naar de voor hem enige juiste plek in die zaal te begeleiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Auteur is Sylvain Ephimenco van Trouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Pablito.
  Ik heb je geen analfabeet genoemd, Pablito.

  Probeer eens een begrijpelijke zin uit je toetsenbord te goochelen. Het is wat lastig discussiëren met iemand die zinnen als "zolang als de ene wegens bewust historich vertekende zaken boven de ander veroordeeld 'moet' worden..." op het net plempt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Pablito, ben je nu maar hier aan het reageren? Over, met alle respect, retoriek gesproken. Ik ben benieuwd hoe snel het duurt voordat je in dit topic niets meer van je laat horen.

  Verder link ik naar het vorige topic, waar ik je al vakkundig heb verteld wat er niet helemaal klopt aan je retoriek:
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8213077118135105026&postID=2752244980629817489

  BeantwoordenVerwijderen